Babypraat, Food, Moeder zijn

De keuken van Madaga

Foto 17-07-15 16 44 25Nilo heeft een poosje gehad dat hij niks wilde eten, alleen de fles wilde. Ik bleef elke ochtend fruit aanbieden en ’s avonds ook groente. Maar hij weigerde pertinent. Maarja, daarom had ik ook weinig zin om elke keer te staan ploeteren in de keuken met hapjes en trok ik uit gemakzucht een potje open – hij at het toch niet. Ik vond het niet echt leuk om hem eten te geven, hij ook niet, waarom zou ik dan gaan koken? Misschien heel fout en gemakkelijk gedacht maar zo was het nou eenmaal. Totdat hij op een gegeven moment het licht gezien heeft en begon te eten. De potjes raakten leeg en hij begon zowaar te smullen! Ik had ergens een knagend gevoel dat ik hem potjes gaf, ik ben ‘thuismoeder’ maar ik kon het niet opbrengen om te koken? Potjes zijn prima, ik geef/gaf het zelf ook maar toch wilde ik ook vers gaan bereiden. Ik ben -zoals ik al wel eens eerder verteld heb- geen held met koken voor het avondeten dus verder dan aardappel met groente, of rijst met groente kwam ik niet. Ik kreeg als tip op Twitter om eens naar Madaga te kijken… Een service die vers bereide hapjes komt brengen. Vers gemaakt met biologische producten door koks in échte keukens. Ik kreeg de kans om een proefpakketje te proberen en ik ga jullie er alles over vertellen en laten zien!

madaga1Ik kreeg een proefpakketje voor baby’s vanaf 6 maanden. Wat ik erg handig vind, is dat Madaga je bestelling (gratis!) op woensdagavond komt brengen. ’s Avonds is vaak iedereen wel thuis en de hapjes komen gekoeld bij je aan en moeten dus meteen in de koelkast (of vriezer) gedaan worden. Als je niet thuis bent is het zonde van het eten. Ik kreeg ’s morgens een smsje dat ze ’s avonds rond 19:45 u zouden bezorgen, handy!

madaga2In mijn proefpakketje (ik kreeg er 2!) zaten de volgende maaltijden: broccoli, mediterrane visschotel, bosbessen banaan en kalkoen stoofpotje met linzen. Het zag er allemaal goed uit en ik was heel erg benieuwd hoe het zou smaken…

madaga3De volgende ochtend begon ik met het fruithapje. De bosbes/banaan vanaf 4 maanden. Nilo had nog nooit bosbes gehad maar hij vindt eigenlijk al het fruit lekker en dat bleek ook wel! Gelukkig had ik twee proefpakketjes want 100 gram voor een baby van 8 maanden is wel wat weinig. Althans, voor die van mij. Hij heeft zo’n 150 gram op (wat hij normaal gesproken ook makkelijk eet) en het restje heb ik ’s middags op de boterham gesmeerd als een soort van jam. Ik heb trouwens alles zelf ook geproefd en het smaakt inderdaad écht zoals er beschreven staat.

madaga4De dag erna ging ik aan de slag met de broccoli. Wederom een pureetje vanaf 4 maanden. Het was maar 80 gram en Nilo krijgt qua avondeten vaak al 200-220 gram en heeft dan nog niet genoeg… Dus ik mikte beide bakjes bij elkaar, prakte zelf nog wat aardappel zodat het wat grover werd (Nilo zit al aan de grove prutjes) en zo was het genoeg voor meneertje veelvraat.

madaga5De volgende dag gingen we het stoofpotje proberen. Ik moet je zeggen toen ik het bakje openmaakte rook het echt heerlijk hahaha. Beter dan de geur die uit een potje komt als er vlees in verwerkt zit. Het stoofpotje is bedoeld vanaf 6 maanden. Weer zat er 150 gram in en ik wist gewoon dat dat te weinig zou zijn voor Nilo dus ik deed beide bakjes (300 gram) bij elkaar en ik denk dat Nilo zo’n 50 gram heeft laten staan. Het smaakte dus goed!

madaga6Tot slot de mediterrane visschotel! Nilo had tot dat moment nog nooit vis gehad dus ik was benieuwd hoe het zou smaken. Ik maakte voor de zekerheid maar één bakje warm (weer 150 gram) omdat ik niet wist of hij het zou lusten. Ik vond de stukken vis die erin zaten wel wat groot maar met het lepeltje kon ik ze makkelijk wat prakken zodat de stukjes kleiner werden. Of het gesmaakt had? Nou de foto zegt genoeg denk ik! Hij was echt aan het smakken en smullen haha. Hij had niet genoeg aan die 150 gram maar na een flinke bak yoghurt als toetje was meneer tevreden. Een paar dagen later heeft hij het tweede bakje met veel smaak opgegeten!

Alle vier de maaltijden zijn met smaak gegeten en ik was ook zeer tevreden over het eten zelf. Het enige nadeeltje vind ik de hoeveelheid… Voor Nilo moet ik de 6 maanden bakjes kiezen terwijl hij al 8 maanden is. De volgende stap van Madaga is 12 maanden en is (denk ik) veel grover qua structuur en daar is hij nog niet aan toe.

Of ik vaker zelf bij Madaga zou bestellen? Ik ga niet bestellen voor de doordeweekse dag als we thuis zijn zeg maar. Maar het lijkt me echt ideaal voor als ik op vakantie met de auto ga (bijvoorbeeld naar CenterParcs). Dan kan ik kant en klare hapjes meenemen en zit ik niet te hannessen met zelf koken in zo’n huisje. Ook vind ik het leuk dat er wat meer ‘exotische’ dingen te bestellen zijn. Wij eten bijvoorbeeld zelf noooooit linzen, kalkoen of zo’n visschotel. Op deze manier krijgt hij toch wat anders dan die eeuwige aardappel met groente en een beetje kipfilet 😉 Ik vond het erg leuk om te proberen en Nilo ook!

Kende jij de keuken van Madaga al? Lijkt het je wat?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Martina 6 augustus 2015 om 05:59

  Wat een leuk concept! Misschien heb ik niet goed gelezen maar hebben de gewone bakjes ( dus niet de proefverpakkingen) ook weinig inhoud of kun je dat zelf aangeven?
  Martina onlangs geplaatst…6 Augustus 2015 – Babyoutfit, cabrio ritje en Mac swatches!My Profile

  • Reageer Manon 6 augustus 2015 om 06:01

   Van wat ik op hun website lees en zie, zijn de bakjes het formaat wat ik ook heb gekregen!

 • Reageer Nesrin 6 augustus 2015 om 06:11

  Dit had je in mijn tijd niet (oh ik klink oud) handig! Vooral als je op vakantie gaat.

  Snap dat je dit niet elke keer wilt bestellen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Forever Living Detox – 6,1 kilo eraf maar hoe gaat het nu?-My Profile

 • Reageer Marion 6 augustus 2015 om 06:19

  Wauw, en nog biologisch ook! Ik vind het helemaal niet gek. Ik las gisteren dat dat Fresh Box concept naar de beurs gaat. Het is de tijd waarin we leven. Vroeger liep manlief met een speer door het bos te rennen de hele dag, nu zit hij op zijn werk en bestel jij bij Magda. Of hoe ze dan ook heet. Ik vind het een werelduitvinding.
  Marion onlangs geplaatst…Angst zichtbaar makenMy Profile

 • Reageer Manon 6 augustus 2015 om 06:37

  Leuke en nuttige blog! Als ons baby’tje straks geboren en oud genoeg is, ga ik dat eens een keer proberen. Ook ik ben niet zo’n hele tropische held ib de keuken🙈
  Manon onlangs geplaatst…Zwangerschap week 30My Profile

 • Reageer Dita 6 augustus 2015 om 06:48

  Wat ontzettend handig. Ik ken dit helemaal niet.
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #15My Profile

 • Reageer Saskia 6 augustus 2015 om 07:23

  Lijkt mij ook erg handig! Ik zou het zelf ook ideaal vinden voor uitjes inderdaad!
  Saskia onlangs geplaatst…10 tips tegen muggen!My Profile

 • Reageer Lifesabout 6 augustus 2015 om 07:43

  Ik ken het niet. Wel handig dat het bestaat. Ik hou zelf teveel van koken en maakte het allemaal zelf. Vind ik persoonlijk ook belangrijk aangezien je kindje dan aan jouw kookgedrag went. Maar voor soms kan dit best een uitkomst zijn. In verhouding zal het wel duurder zijn dan een gewoon potje, maar dit ziet er lekkerder uit en lijkt smaakvoller.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Als het leven niet maakbaar is, of zo simpel als het schijnt.My Profile

 • Reageer Jess 6 augustus 2015 om 07:53

  Dat ziet er goed uit zeg. Lijkt me een erg handig concept. Hier zijn prutjes nog steeds een drama. Jim snapt het niet.
  Jess onlangs geplaatst…Kamperen in LeersumMy Profile

 • Reageer Jennifer 6 augustus 2015 om 10:02

  Ziet er zo handig uit, zeker nu we begonnen zijn met combinaties in plaats van enkele smaken, mijn inspiratie raakt een beetje op soms. En ook vind ik het lastig om dit soort hapjes vooruit te maken, dus sta ik eigenlijk bijna elke avond wel dubbel te koken.
  Jennifer onlangs geplaatst…Baby DIY: geboortekaartjesslingerMy Profile

 • Reageer olivia 6 augustus 2015 om 10:05

  hoi super handig en waneer komt er eigenlijk weer een vlog van jullie of alleen van jou of alleen van Bibian? doeg

  • Reageer Manon 6 augustus 2015 om 11:44

   Afgelopen maandag is er een vlog online gekomen, en die week daarvoor ook 2 video’s.

 • Reageer Malou 6 augustus 2015 om 11:43

  Wat handig zeg!
  Malou onlangs geplaatst…MIJN BUIKMy Profile

 • Reageer Leonie 6 augustus 2015 om 12:51

  Wat handig en leuk bedacht zeg!
  Toch zou ik de hapjes zelf willen klaar maken en dan invriezen oid… Maar dit is zeker handig als je een keer geen zin/tijd hebt of op vakantie gaat ja.
  Leonie onlangs geplaatst…Het is zover, we zijn eruit: we willen een kindje!My Profile

 • Reageer Angela 6 augustus 2015 om 15:49

  Dit is wel heel erg handig, maar inderdaad meer voor als je op vakantie bent. Mijn kleintje is net begonnen met groentehapjes en het is een heel gevecht om het naar binnen te krijgen. Ik vind het ‘fijn’ om te lezen dat Nilo dit ook heeft gehad, maar dat het nu helemaal goed gaat. Geeft mij ook weer wat vertrouwen haha.
  Angela onlangs geplaatst…De babykamerMy Profile

 • Reageer Shereen 6 augustus 2015 om 19:04

  Hoi Manon, leuk dat je enthousiast bent over Madaga. Ik zelf werk op een kinderdagverblijf en bij ons eten de kindjes warm tussen de middag. Wij werken met Madaga samen en zijn zeer tevreden. De kindjes zijn er dol op en het ruikt altijd super lekker. Ik werk met de leeftijd 1 tot 2 jaar en dus krijgen mijn kids de 12 maanden bakjes. Je kunt dit prima bestellen voor Nilo het verschilt amper met de 6 maanden. Zelf heb ik een dochtertje van 9 maanden en die kan ook prima de 12 maanden bakjes eten! Lieve groet Shereen

 • Reageer Angela | Great Body & Skin 7 augustus 2015 om 08:43

  Nou, klinkt goed hoor, ik zou het wel uit willen proberen!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Instagram Winactie: Flossy Watermeloen t.w.v. € 38,71My Profile

 • Reageer Joyce 7 augustus 2015 om 08:52

  Ziet er goed uit en idd handig voor in huisje etc.
  Joyce onlangs geplaatst…Video: Favorieten JuliMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 7 augustus 2015 om 13:33

  Ik kende dit niet maar het ziet er aantrekkelijk uit moet ik zeggen. Beter dan bijvoorbeeld Olvarit.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe praat je met kinderen over de dood?My Profile

 • Reageer Mugadisa 8 augustus 2015 om 10:36

  Oh dat Ziet er goed uit en idd handig voor in huisje als je op vakantie gaat.
  Maar ik kook zelf elke dag voor mijn zoontje van bijna 8 maanden lekker vers.hij vind echt lekker ik ben toch thuis elke dag lekker vers eten

 • Reageer Roeline 9 augustus 2015 om 14:44

  Nog nooit van gehoord en heel eerlijk vind ik het een overbodige, luie luxe! Dan zou ik toch gewoon een potje geven, wat is het verschil, en anders zelf vers maken, je kookt toch dus meteen voor je kindje is dan geen extra moeite. Maak je extra en vries je in!

 • Reageer Roeline 9 augustus 2015 om 14:48

  Nog nooit van gehoord maar vind het een overbodige en luie luxe. Dan zijn de potjes net zo goed en wellicht goedkoper. Voor heel soms kan het makkelijk zijn maar koken moet je toch dus extra voor je kind is dan geen moeite, maak iets meer en vries het in.

  • Reageer Manon 9 augustus 2015 om 19:14

   Voor ons was het een eenmalig uitprobeersel omdat we het namens de blog mochten proberen 🙂 Ik kook verder altijd zelf voor mijn zoontje.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge