Babypraat, Persoonlijk, Tags, Zwanger

De meisjes zwangerschaps tag

river krijgt een zusjeIk kwam deze tag tegen (van twinkelbella) en nu ik een meisje krijg en al een jongentjeszwangerschap gehad heb leek het me leuk om deze te vergelijken. Lezen jullie mee?

•Wanneer je je buik rondom draagt, dan krijg je een meisje.
Dit vind ik een lastige, ik heb niet echt een hele dikke buik omdat ons meisje wat kleiner is. Bij River was ik een stukje zwaarder dus om deze twee buiken te vergelijken is wat lastig. Wel heb ik het idee dat ik niet echt naar voren draag maar inderdaad een beetje rondom.

•Veel last van ochtendmisselijkheid? Een meid!
Vergeleken met River is dit een dikke JA! Bij River nooit misselijk geweest alleen op de dag van de bevalling. Bij deze zwangerschap was ik elke ochtend misselijk tot de 20e week en heb ik zelfs moeten overgeven.

•Verwaarloos je jezelf tijdens de zwangerschap, dan krijg je een meisje.
Een klein beetje maar dat komt ook omdat deze zwangerschap zo anders is. Veel meer zorgen, niet alles vanzelfsprekend. Ik werk er ook nog veel bij en dus moet je soms jezelf een beetje aan de kant zetten omdat je ook nog een ander kindje hebt rondlopen.

•Voel je de baby meer aan de onderkant schoppen? Zeker een meisje!
Als ik haar voel (ik voel haar niet heel erg veel vanwege de placenta etc), dan voel ik haar inderdaad onderin en onderin aan de zijkant. Maar dit heeft ook te maken met de ligging van de placenta. River voelde ik overal maar die was ook onwijs druk haha.

•Heb je veel last van pukkeltjes op het gezicht, nek en decolleté? Je krijgt een dochter.
In het eerste trimester had ik een huid die je niemand wenst. Onwijs droog, zelfs op mijn hoofd was het zo droog dat het wel roos leek. Ik kon er niks tegen doen en vond het zo verschrikkelijk en onverzorgd. Ook had en heb ik nu nog steeds regelmatig puitjes en sporadisch zitten er wat in mijn decolleté. In mijn nek heb ik nooit puistjes gehad.

•Slaap je op je rechterzij, dan is het een meisje.
Ik slaap altijd op mijn linkerzij en dat doe ik nog steeds dus deze klopt niet echt. Wel slaap ik nu wat vaker op mijn rug omdat dit voor mij wat fijner ligt, niet dat ik dan lekker kan slapen maar voor mijn buikje is het wel erg prettig. Ook wurm ik me helemaal om mijn voedingskussen heen haha.

•Als je veel behoefte hebt aan slaap zal je zeker een meisje krijgen.
Deze kan ik niet helemaal eerlijk invullen. Toen ik zwanger was van River had ik geen werk en zat ik voornamelijk thuis, nu werk ik heel veel en vind ik het ook niet zo gek dat ik moe ben en veel wil slapen.

•Veel trek in verse sinaasappelsap? Meisje!
JA JA JA, en appelsap mmmm!

•Krijg je een dikker gezicht? Een meid!
Mmm, een lastige. Ik heb van mezelf niet echt een heel slank gezicht en ik geloof dat dit ook niet echt is veranderd..

•Wordt je haar dunner, dan krijg je zeker weten een dochter.
Ik heb altijd dik haar gehad en dat heb ik nog steeds. Wel is het een stuk droger geworden maar dunner zeker niet.

Zoals je kunt zien is er wel degelijk een verschil met deze zwangerschap en die van River. Maar zo is elke zwangerschap anders denk ik. Ik ben het nooit zo eens met die fabeltjes maar als je er wel in zou geloven zouden het zeker punten zijn waar je het geslacht kan voorspellen haha.

En meisjesmama’s konden jullie je hierin vinden of hadden jullie de jongensmama’s ook één van deze fabeltjes?

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Roeline 28 augustus 2015 om 06:08

  Leuk om in te vullen en te vergelijken maar ik geloof er niet in, dat bepaalde dingen op een jongetje en andere dingen weer op een meisje wijzen, maar wel grappig.

 • Reageer Anoek 28 augustus 2015 om 06:09

  Oei als ik hierin zou geloven, groeide er nu een jongetje in m’n buik haha. Op vrijwel iedere vraag zou ik nee moeten en ze is toch echt een meisje… Nog 7 weekjes wachten haha en anders wordt het een jongetje met veel roze kleertjes 😉

 • Reageer Tamara 28 augustus 2015 om 06:17

  Leuke tag he? Ik heb hem een tijdje geleden ook ingevuld! Ik merkte wel verschil tussen een jongens en meisjes zwangerschap, maar bij deze tag herkende ik dingen uit beide
  Tamara onlangs geplaatst…Van kinderwens naar zwangerschap.My Profile

 • Reageer Saskia 28 augustus 2015 om 06:24

  Wat leuk dat je hebt ingevuld! De tag heb ik bedacht 🙂 mijn zwangerschap van een meisje was ook zo anders!
  Saskia onlangs geplaatst…Winactie: Happy Lights!My Profile

 • Reageer Dita 28 augustus 2015 om 06:28

  Erg leuk om te lezen.. of het allemaal waar is, geen idee. 😉
  Dita onlangs geplaatst…Instagram favorieten #6My Profile

 • Reageer Annemijn. 28 augustus 2015 om 07:36

  Grappige tag. Nu denk ik gelijk: oh die is ook zwanger en voldoet aan deze punten dus misschien zal zij wel een meisje krijgen. Gelukkig weet jij het al bibian!
  Annemijn. onlangs geplaatst…VLOG: Bloggersmeeting in Gent en shoppen in AntwerpenMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 28 augustus 2015 om 08:22

  Sjeempies.. Als ik dit moet geloven dat krijg ik 100% een meisje, haha! Ik voldoe eigenlijk aan alle bakerpraatjes.. Ik ben benieuwd..! Leuk trouwens dat ondanks dat het bakerpraatjes zijn, je hem serieus hebt ingevuld. Leuk om te lezen zo Bibian. X
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Nieuwe Inglot Sleeks Cream Lip Paint ReviewMy Profile

 • Reageer Kim 28 augustus 2015 om 08:49

  haha ik vind het altijd leuk om te lezen maar ik geloof niet zo in die fabels. Net als de ‘tips’ om je bevalling te laten beginnen. Ik denk dat ik alles ondertussen al 10x geprobeerd heb.
  Kim onlangs geplaatst…NEW IN – Polette Joplin glassesMy Profile

 • Reageer Linda 28 augustus 2015 om 09:00

  Grappig om zo de verschillen te lezen. Hier waren de zwangerschappen van jongen en meisje ook heel anders. Geen idee of dit komt door geslacht of iedere zwangerschap anders is. Ik vond zelf een jongen iets prettiger.
  Linda onlangs geplaatst…10 dingen waarin het ouderschap me heeft veranderdMy Profile

 • Reageer Malou 28 augustus 2015 om 09:42

  Ik vulde hem een tijdje geleden ook in, maar veel dingen klopten niet haha.
  Malou onlangs geplaatst…NIEUWE KLEERTJES VOOR NOMIMy Profile

 • Reageer Leonie 28 augustus 2015 om 10:24

  Leuk om te lezen; al die verschillen.
  Toch geloof ik niet echt in die fabeltjes, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavertelt: Wachten op niet ongesteld wordenMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 28 augustus 2015 om 12:29

  Ik herken er eigenlijk geen eentje… Maar ja, het zijn natuurlijk ook wel een beetje van die fabels. Toch?
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…I’m a plural platform bloggerMy Profile

 • Reageer Simone 28 augustus 2015 om 16:10

  Wat leuk om al die verschillen te lezen. Ik heb er geen ervaring mee, want heb een jongetje gekregen.
  Simone onlangs geplaatst…Ons huis in de verkoopMy Profile

 • Reageer Lifesabout 28 augustus 2015 om 18:12

  Ik herken helemaal niks en ik heb een dochter, haha. Ik was wel misselijk, de eerste weken vooral maar kan het dan ook niet vergelijken met een jongens-zwangerschap.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Ik kan niet wachten tot…My Profile

 • Reageer Jennifer 28 augustus 2015 om 20:06

  Ik had 50/50 jongetje/meisje, ook met die fabeltjes had ik een meisje moeten krijgen. Maar ik heb lekker een jongetje en je weet ook hoe leuk dat is! 😀
  Jennifer onlangs geplaatst…Opgeruimd staat netjesMy Profile

 • Reageer Manon 28 augustus 2015 om 20:16

  klopt echt helemaal niks van!
  Ik krijg zeker weten een meisje en kan me totaal in bovenstaande (op een enkele na) echt niet vinden.

 • Reageer Rosanne 29 augustus 2015 om 10:21

  Leuke tag om te lezen!
  Bijzonder dat elke zwangerschap zo kan verschillen!
  Rosanne onlangs geplaatst…Introductieweek Almere 2015My Profile

 • Reageer Channah 29 augustus 2015 om 14:45

  Ik had echt heeeel erg veel van dit lijstje, en ik heb inderdaad een dochter gekregen. Zo grappig. Maar dit soort dingen zijn natuurlijk altijd 50/50.
  Channah onlangs geplaatst…Kayla Itsines Bikini Body GuideMy Profile

 • Reageer Larissa 30 augustus 2015 om 06:20

  Ohjee ! Heb ik wel echt een meisje gekregen in april ?

  Ik kan bijna overal nee op zeggen ! Mijn buik was extreem naar voren. Kon sinaasappelsap niet verdragen !
  Sliep op m’n linker zij… Nou en ga zo maar door haha !

 • Reageer Anneleen 2 september 2015 om 18:50

  Haha wel leuk om jouw invulling van deze fabeltjes te lezen! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag WalesMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge