Babypraat, Fashion, Zwanger

Tip – Bijhouden kleding uitzet baby

Ik denk dat elke mommy to be het wel weet: je koopt en krijgt van alles qua kleertjes en als je dan in de winkel staat en je ziet een te gaaf shirtje weet je niet welke maat je moet kopen. Want waar heb je nu eigenlijk het meest of het minst van? Bij River had ik dit enorm vaak, met gevolg dat ik wel 8 shirtjes had in maat 56 en 1 in maat 62, stom stom. Dit keer wilde ik het anders aanpakken dus besloot ik alles wat ik al had gekocht en gekregen op bed te leggen op stapeltjes per maat.
IMG_1472Nadat ik alles gestapeld had begon het tellen en het noteren natuurlijk. Hoeveel rompers, shirtjes en broekjes en in welke maat. Eerst even op een kladje.
Nadat alles geteld en genoteerd was, wilde ik een klein briefje maken die ik in mijn portemonnee kon bewaren zodat als ik een keer in de winkel liep even kon spieken wat ik nodig had. En zo maakte ik dit heuse kledinguitzetlijstje voor in mijn portemonnee.
IMG_1724Vergeet alleen niet te noteren als je weer wat heb aangeschaft want anders heeft het natuurlijk niet heel veel zin, houd het dus up to date. Ik bewaar de kleding voor nu in van die doorzichtige boxen van de Ikea omdat het kamertje nog niet klaar is. Zo blijft alles schoon en netjes.
IMG_1473Wat ook handig is, is om wel rekening te houden met het seizoen. Bij River had ik een neefje die precies een jaar jonger was en zo kon ik een beetje globaal (want elk kind is anders) bekijken in welk seizoen welke maat viel. Zo heb ik dit jaar voor ons meisje als voorbeeld Nilo, die in november in geboren en mijn babytje komt als het goed is eind oktober… Oké, jongetjes zijn wel wat anders qua formaat en postuur, maar ook hier geldt weer, een beetje globaal.

Hoe hielden jullie bij wat je al had en wat je nog kon aanschaffen? Misschien helpt het mij om zo geen onzin dingen aan te schaffen!

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

 • Reageer Marion 20 augustus 2015 om 05:33

  Geweldig slim! Ik moet wel even omschakelen: het is voor een baby, Marion. Ik dacht wat veel!!! Maar een baby heeft ook veel meer kleertjes nodig natuurlijk met al dat kwijlen en knoeien en boeren en zo! Misschien moet je dit briefje ook delen met alle kraamvisite. Weten ze meteen wat ze wel of niet moeten kopen!
  Marion onlangs geplaatst…I Am EnoughMy Profile

 • Reageer Saskia 20 augustus 2015 om 06:18

  Wat slim! Heel handig! Ik hield het niet echt bij. Kocht zelf meer de kleine kleding in maat 50 en kreeg de grotere maten cadeau.
  Saskia onlangs geplaatst…7 x Gezonde BBQ Tips!My Profile

 • Reageer Elise Joanne 20 augustus 2015 om 06:27

  Hele handige tip is dit!

 • Reageer Roeline 20 augustus 2015 om 07:01

  Niet bij gehouden bij mijn dochtertje, had volgens mij niet heel veel kleertjes. Toen ze er was en ik zelf wilde shoppen kocht ik niks omdat ik geen idee had wat ze aan moest, ik kon niet nadenken en was helemaal leeg. Dat is gelukkig goed gekomen want nu ze bijna 6 is loopt ze er goed en leuk gekleed bij hoor 🙂

 • Reageer olivia 20 augustus 2015 om 07:08

  handig!! en waneer komt er een video?

  • Reageer Lilian 20 augustus 2015 om 08:25

   Leuk dat je de video’s zo leuk vindt! Je ziet er vanzelf wel weer eentje verschijnen 🙂

 • Reageer Angela 20 augustus 2015 om 07:14

  Dit heb ik ook gedaan, ik had het lijstje in mijn telefoon gezet en ook wat foto’s genomen van bijvoorbeeld shirtjes waar ik nog een broekje bij nodig had zodat ik een setje zou hebben. Op een gegeven moment kreeg ik heel veel kleding in maat 62 van iedereen. Heel lief natuurlijk, maar ik heb toen gezegd dat ik wel genoeg had van maatje 62. Ook nu geef ik door aan bijvoorbeeld mijn schoonmoeder dat ik wel genoeg in zijn huidige maat heb en het misschien beter is dat als ze iets wilt geven om het een maat groter te geven aangezien ze bijna elke week iets nieuws koopt voor Brian haha.
  Angela onlangs geplaatst…Speciale liedjesMy Profile

 • Reageer Linda 20 augustus 2015 om 07:16

  Bij onze dochter wisten we niet wat het werd dus de eerste basics hadden we gender neutraal. Scheelt in de aanschaf voor de tweede. Verder hadden we geluk met een marktplaats aankoop van een enorm pakket babykleding. Daar zat eigenlijk alles in van maat 50 tot en met 74. Baby was een jaar daarvoor geboren dus zelfde seizoenen. Was ook precies mijn stijl dus nauwelijks iets bij hoeven kopen en werd nog thuisgebracht ook!
  Linda onlangs geplaatst…Blog Update: Een kleine stap voor de mens, een grote stap voor de blogger!My Profile

 • Reageer angelique 20 augustus 2015 om 07:43

  Ik vond dat je niet genoeg kleertjes kon hebben en dit bleek ook wel zo te zijn. Mijn zoontje heeft heel erg lang in de kleine maatjes gezeten dus ik kon gewoon kopen wat ik wou.
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | Oma vertel eens…My Profile

 • Reageer Paola 20 augustus 2015 om 07:46

  Wat slim, maar voor mij gaat dit niet werken! Ik vind alles leuk en heb overal al meer dan genoeg van. Ik shop gewoon nog bij haha
  Paola onlangs geplaatst…Gekocht en gekregen week 19My Profile

 • Reageer Malou 20 augustus 2015 om 08:05

  Wat handig om zo’n lijstje in je portemonnee te doen! Ik heb na een tijdje wel zo’n lijstje gemaakt, maar toen had ik al heel veel haha.
  Malou onlangs geplaatst…PRIMARK, ZARA, MANGO EN BIG BAZAR SHOPLOGMy Profile

 • Reageer Tamara 20 augustus 2015 om 08:18

  Wat een ontzettend slimme manier! En ook superhandig om het gewoon in je portemonnee te bewaren! Ik had achteraf niet zoveel zomerkleren in maat 68 hoeven kopen, ze zit nu in 62 en de zomer loopt al op zijn einde!
  Tamara onlangs geplaatst…Je hebt mijn vertrouwen kapot gemaakt.My Profile

  • Reageer Miranda 21 augustus 2015 om 23:20

   Oh heb ik ook met mijn dochtertje ! Best veel 68 met korte mouwen! En die kan ze nu echt nog niet aan helasd. Er kunnen vestjes overheen.. maar toch is het jammer!

   Ik hield trouwens ook zo’n lijstje bij. Werkte perfect!

 • Reageer Inge 20 augustus 2015 om 08:51

  Wel handig zo een lijstje, misschien moet ik dat ook maar eens doen…
  En ik heb zo wat het zelfde voor als Tamara, super veel in maatje 68, ok, dat draagt ze nu wel, maar het is echt super veel… oh ja, de opvang, daar is het altijd warm, dus al die t-shirtjes kan ze daar nog dragen tot zeker november! 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Augustus tot nu toeMy Profile

 • Reageer José 20 augustus 2015 om 08:51

  Wat slim! Wij hebben het gewoon op de gok wat ingekocht en vooral ook veel bij gekocht toen onze dochter er was. Dat ging ook prima, maar dit is natuurlijk een stuk gestructureerder! Ideaal zeg! Ik onthoud ‘m voor de volgende
  José onlangs geplaatst…Niets veranderlijker dan baby’s ritmeMy Profile

 • Reageer Leonie 20 augustus 2015 om 08:52

  Goede tip! Zeker handig om t overzicht te houden.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapskleding!My Profile

 • Reageer PinkFairy 20 augustus 2015 om 08:55

  Heel handig! Dit ga ik ook later doen (eerst nog het wondertje zien 🙂 )
  PinkFairy onlangs geplaatst…Blog update + beauty favorieten van afgelopen tijdMy Profile

 • Reageer Janske 20 augustus 2015 om 09:15

  Slim zo’n lijstje…ik had ook megaveel gekregen…alleen alle maten zijn zoooo verschillend qua hoe ze uitvallen. Zo had ik alles op maat gesorteerd. Achteraf klopte er geen bal van, want sommige maten vielen bijv. veel kleiner uit, dus kon ik ze uiteindelijk niet meer gebruiken…nu zou ik echt op het oog kijken hoe het valt…ik vond het zoooo moeilijk in het begin…als ik echt iets nodig had kocht ik het gewoon bij.
  Janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 15 maandenMy Profile

 • Reageer Kim 20 augustus 2015 om 09:28

  Heel handig! Zelf had ik ook alles opgeschreven en voor de losse broekjes en shirtjes maakte ik meestal een foto tot ik een leuk ‘setje’ gevonden had.
  Kim onlangs geplaatst…Win een MAC lipstick naar keuze!My Profile

 • Reageer Joyce 20 augustus 2015 om 09:30

  Handig! Ik hield inderdaad ook een lijstje bij met alles dat ik al had gekocht.
  Joyce onlangs geplaatst…Wat zit er in mijn luiertasMy Profile

 • Reageer Madelaine 20 augustus 2015 om 10:23

  Oh dat is een handige! Ga ik ook maar eens doen zodra de babykamer af is en de kleding kan worden uitgezocht.
  Madelaine onlangs geplaatst…CARS – Hotspot Klassik Remise DüsseldorfMy Profile

 • Reageer Anne 20 augustus 2015 om 11:56

  Slim! Ik heb ook zelf redelijk wat gekocht en veel gekregen. Op een gegeven moment had ik het idee dat we echt al heel veel hadden, maar toen het uiteindelijk gewassen en gesorteerd in de kast lag vond ik het wel meevallen. Gezien het feit dat baby’s nogal vaak een schoon setje kleding nodig heeft. We hebben in ieder geval wel genoeg om mee te starten. Ik koop wel weer wat als ik merk dat het nodig is. Nu eerst wachten op baby zelf 🙂

 • Reageer Jennifer 20 augustus 2015 om 13:07

  Ik had een lijstje in mijn telefoon! Nu werp ik gewoon een blik in de kast wat er bij de maat ligt die eraan gaat komen als ik wat leuks wil shoppen. Maar tijdens je zwangerschap shop je anders dan in de babytijd. Dan is zo’n lijstje wel echt handig!
  Jennifer onlangs geplaatst…Melles geboortekaartjeMy Profile

 • Reageer Dita 20 augustus 2015 om 14:16

  Handig! Ik heb nu al best wat kleding in maat 50-56 voor onze baby. Wel erg leuk mja grote maten hebben ze later ook nodig natuurlijk 😉 handig om te kijken wat je hebt.
  Dita onlangs geplaatst…Ik ben… ZWANGER! ♥My Profile

 • Reageer Kiexz 20 augustus 2015 om 20:48

  Slim! Toen ik zwanger was kocht ik alles wat los en vast zat, met als resultaat dat ik een heleboel kleertjes, met de kaartjes er nog aan zo…hup…door kon geven aan het volgende meisje! Ik had echt veel te veel, van alles! Zo’n handig systeem was voor mij echt een uitkomst geweest!

 • Reageer Vlijtig Liesje 21 augustus 2015 om 09:23

  Bijhouden is inderdaad wel slim. Want voordat je het weet zit je dingen dubbel te kopen. Ingenieus om het in doorzichtige bakken te doen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…You can look, but please don’t touchMy Profile

 • Reageer Channah 22 augustus 2015 om 18:46

  Heel handig, ik werp altijd gewoon een blik in haar kast en dan zie ik wat ik tekort/teveel etc. heb. Maar dit is echt een handige manier om het allemaal goed bij te houden. (En niet onnodig kleding weg te moeten doen zonder dat het gedragen is..)
  Channah onlangs geplaatst…Sportschool review: Basic-FitMy Profile

 • Reageer Judith 25 augustus 2015 om 06:33

  Precies hoe ik het bijhield haha…alleen soms vergat ik weer wat te noteren. Ik herinner me wel dat ik het heerlijk vond om weer iets te noteren en weer door de babykleertjes te gaan.
  Judith onlangs geplaatst…Mini fashion | outfit: Badger + Rue || be kindMy Profile

 • Reageer babymaten: welke kleding in welk seizoen? | green and the cities 8 december 2016 om 20:13

  […] Babymaten – van kledingmaat tot schoenmaat van 24baby.nl en het kledinginventarislijstje van littlewonderworld.nl een grote bron van […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge