Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 27

Mijn vakantie zit er op en dat betekent dat we aangekomen zijn bij week 28 en we week 27 alweer gedag zeggen. Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen moest ik bloed laten prikken om te kijken of ik misschien last had van ijzer tekort. Al snel werd ik in de avond gebeld en het bleek inderdaad zo te zijn. Ze had het receptje in een bak buiten gedaan zodat ik deze gelijk kon ophalen en naar de apotheek kon gaan. Op dit moment slik ik dus de pillen voor ijzer tekort en hopelijk voel ik me daarbij beter. Achteraf verklaart dat ook het moe zijn, af en toe een duizeling en niet lang op mijn benen kunnen staan. Ook heb ik een heel leuk cadeautje gekregen bij het bloed prikken, namelijk:
IMG_2575 De jongen in kwestie die mij geprikt had kon mijn ader al moeilijk vinden maar dit heb ik nog nooit gehad. We zijn nu een week verder en deze foto is afgelopen zondagavond gemaakt, wow. Sowieso tijdens mijn zwangerschap ben ik ineens moeilijker te prikken wat eigenlijk hiervoor nooit een probleem is geweest maar goed, gaat ook wel over hopelijk.

Verder werk ik nu bij beide baantjes halve dagen wat mij erg goed doet. Een halve dag is prima vol te houden maar langer gaat gewoon niet. Mijn lichaam is op en ook ons meisje kan de rust wel heel goed gebruiken. Ik ben heel benieuwd hoe ze gegroeid is maar daar moeten we helaas nog 3 weken op wachten. Met 32 weken krijg ik weer een echo in het Radboud Nijmegen die ze dan weer kunnen vergelijken met de echo van 22 weken die ook daar is gemaakt. Ik hoop zo dat ze in haar eigen tempo door groeit.
Verder voel ik haar ietsjes vaker bewegen, zo heel spontaan krijg ik eens een duwtje maar verder is het nog niet noemenswaardig. Het gevoel dat er wel wat gebeurt in mijn buik houd ik dan maar stevig vast zodat ik wel weer dat mevrouw het goed doet daar binnen.

River beseft nog niet helemaal wat er gaat gebeuren maar we proberen soms wel dingen uit te leggen. Dat ze straks ook een eigen kamertje heeft en dat ze in mama’s buik zit nu etc. Zondagavond lagen we met z’n drietjes op bed toen ze ineens een duwtje gaf, ik pakte Rivers hand en legde hem op mijn buik. Ik zei: “kijk je zusje beweegt”. Waarna hij gelijk Mikes hand pakte en zei: “hooooi baby”. Ik maakte daarom deze schattige foto, hoe lief.
IMG_2573

Voor nu ga ik weer met beide beentjes op de bank, want ik moet proberen toch wat meer rust te nemen na of voor het werk. Ik ben er nooit zo heel goed in, dat rusten en moet het mezelf echt toespreken. Dus de benen gaan op de bank en ik zie jullie volgende week weer!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Kelly caresse 4 augustus 2015 om 06:37

  Wat vervelend van het ijzertekort, fijn dat ze hier nu middels medicatie wat aan doen. Wat super lief die River zo bij z’n zusje
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Kleding shoppen: Mijn favoriete winkels voor mezelf en LanaMy Profile

 • Reageer Saskia 4 augustus 2015 om 06:52

  Wat vervelend dat je last hebt van een ijzertekort, hopen dat je met de tabletten snel verbetering merkt. Leuk om je wekelijkse updates te lezen!
  Saskia onlangs geplaatst…Huishouden naast een drukke baanMy Profile

 • Reageer Joyce 4 augustus 2015 om 06:57

  He gets, ijzertekort. Niet gek dat je je dan niet zo goed voelde. Al is het na alle spanning ook niet gek om moe te zijn. Hopelijk helpen de tabletjes voor je. Wat lief dat River er op zijn manier zo mee bezig is. Hij wordt straks vast een hele trotse grote broer.
  Ik hoop dat de komende 3 weken voor je voorbij vliegen en dat ze goed groeit. Zal voor je duimen 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Fotodagboek: Avondjes uit en toch nietMy Profile

 • Reageer Rosanne 4 augustus 2015 om 07:23

  Wat vervelend van het ijzertekort. Hopelijk helpt het slikken van de medicatie.
  En wat een lieve foto van River en zijn zusje. Ik denk dat hij een hele lieve grote broer gaat worden!
  Rosanne onlangs geplaatst…Vragen aan jou!My Profile

 • Reageer Dita 4 augustus 2015 om 07:34

  Wat vervelend van het ijzer te kort. En wat een lieve foto van River!
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #15My Profile

 • Reageer Kelly - Pluiskonijn.nl 4 augustus 2015 om 07:39

  Wat een prachtige foto waar hij zijn handje op jou buik legt! Wat een nare blauwe plek zeg dat is niet helemaal goed gegaan inderdaad.
  Kelly – Pluiskonijn.nl onlangs geplaatst…Plog Pluiskonijn #3My Profile

 • Reageer Lifesabout 4 augustus 2015 om 07:41

  Ik hoop dat je je snel minder moe voelt! Ik herken die blauwe plekken maar al te goed. Niet door de mensen die mij prikten maar door alle bloedverdunners.
  Wat een prachtig foto van River!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wishlist interieur 2015My Profile

 • Reageer Um 4 augustus 2015 om 08:01

  Hi, het lijkt mij leuk om weer eens wat over nilos ritme te lezen. Mijn dochter isinmiddeks bijna even oid als hoe oud nilo in zijn ritme artikel was. Ik hoor veel dat baby’s wanneer ze ouder worden minder van die korte slaapjes gaan doen, maar minder lAnge slaapjes. Heb jij dat gemerkt ?
  Met dagjes weg en dergelijke is een baby die om de twee uur slaapt nogal onhandig, aangezien ze niet in de kinderwagen slaapt…

  • Reageer Manon 4 augustus 2015 om 08:17

   Ik zal binnenkort weer een Nilo update schrijven! Maar de slaapjes worden inderdaad minder. Waar hij eerder om de 2u sliep, is dat nu ruim 3-4 uur, wat dus neerkomt op 2-3 slaapjes per dag nog maar.

 • Reageer Paola 4 augustus 2015 om 08:04

  Wow wat een blauwe plek! Ik heb mijn arm altijd blauw na het prikken, maar niet zo erg! Ik ben heel benieuwd hoe River straks is als de baby er is. Kinderen reageren er zo verschillend op!

 • Reageer Renee 4 augustus 2015 om 08:09

  Die foto! Zo mooi!

 • Reageer Martina 4 augustus 2015 om 08:11

  Spannend dat river grote broer gaat worden, kan me voorstellen dat dat op zo’n leeftijd moeilijk te begrijpen is. Wat een lieve foto van hem!! Fijn dat je nu wat rustiger aan kunt doen!
  Martina onlangs geplaatst…23 juli 2015 – Diary – Ziekenhuisopname, bevallen en knuffelen!My Profile

 • Reageer Saskia 4 augustus 2015 om 08:11

  De foto met river is echt te lief!! En Wow wat een enorme blauwe plek zeg 🙁
  Saskia onlangs geplaatst…Producten in het zonnetje! (x4)My Profile

 • Reageer Tamara 4 augustus 2015 om 08:29

  Lastig he dat rustig aan doen! Vooral als je er nog 1 rond hebt lopen!

  Ik heb als ik zwanger ben ook van die vreselijke blauwe plekken bij prikken. Vooral tijdens mijn tweede zwangerschap een keer toen de prikster met haar elleboog tegen de naald stootte.. Auw!
  Tamara onlangs geplaatst…Ojee! Weer zo’n blog over borstvoeding!My Profile

 • Reageer Leonie 4 augustus 2015 om 08:44

  Ah, van die foto met River smelt je toch gewoon! Dat lijken me hele leuke momentjes.
  Bedankt voor de update!
  Leonie onlangs geplaatst…Welkom!My Profile

 • Reageer Nicoline 4 augustus 2015 om 08:49

  Wat een nare blauwe plek zeg! Ik was ook heel moeilijk te prikken tijdens mijn zwangerschap, terwijl ik daarvoor nooit problemen had, heel vreemd. Ik hoop dat je meisje lekker op haar eigen lijntje groeit en blijft groeien. Elisa was ook bij elke echo te klein, en ook bij haar geboorte een kleintje van 2480 gram. Maar ze is kerngezond en doet het prima! Heerlijk hoor, zo’n klein fijn poppetje!
  Nicoline onlangs geplaatst…De loedermoeder TAGMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 4 augustus 2015 om 09:52

  Tsjonge dat is een flinke blauwe plek. Akelig is dat, als ze je ader niet kunnen vinden. Ik heb dat ook wel eens gehad. Het maakt best veel uit wie je bloed afneemt…
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Netflix kijken: RitaMy Profile

 • Reageer Nicole 4 augustus 2015 om 09:54

  Ooh ik smelt helemaal als ik die foto zie van River.. <3
  En gadver zeg, wat een nare bloeduitstorting. Ik was ook moeilijk te prikken maar zo heeft t er volgens mij niet uitgezien.
  Gelukkig heb je nu iets tegen die duizeligheid enzo, want dat is echt niet fijn.
  Nicole onlangs geplaatst…Een beestenboelMy Profile

 • Reageer Janske 4 augustus 2015 om 10:09

  Rustig aan moppie…goed naar je lichaam luisteren en hop met die beentjes omhoog 🙂 Wat een mooie foto van River die zijn zusje “voelt” 🙂

  En die blauwe plek…auwtsch!
  Janske onlangs geplaatst…Als ik later kinderen heb… (grappige video)My Profile

 • Reageer Nicetobeout 4 augustus 2015 om 10:16

  AAAH die arm, meteen BAM in my face. Brrrrrr. Wat lief River met de buik!
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Mijn week in foto’sMy Profile

 • Reageer Willemijn 4 augustus 2015 om 10:19

  Hey Bibian! Een goede aanrader zijn boekjes lezen voor river. Mijn wij hebben mijn neefje ook een boekje cadeau gedaan (tip krijgt een zusje geloof ik te koop bij prenatal) en als je het een paar keer voorleest komt het sneller aan 🙂 geniet nog van de rest van je zwangerschap!

 • Reageer Annemijn 4 augustus 2015 om 10:36

  Wauw wat een lieve foto! Hou je taai!
  Annemijn onlangs geplaatst…10 Dingen die je niet wilt horen als je uit Zeeland komtMy Profile

 • Reageer Margriet 4 augustus 2015 om 10:43

  Ah die foto van River, schattig! 🙂
  Margriet onlangs geplaatst…Mijn ervaringen als student (deel 1)My Profile

 • Reageer Maike 4 augustus 2015 om 11:03

  Wat een lieve foto van River! Doe t rustig aan! 🙂 hopelijk voel je je snel minder moe.

 • Reageer Joy 4 augustus 2015 om 11:09

  Vervelend dat toch blijkt dat je ijzer te kort hebt, wel fijn dat je nu halve dagen mag gaan werken. En gewoon je rust pakken! Wat een bijzondere foto van River bij de buik.
  Joy onlangs geplaatst…Hoe gaat het met Luna?My Profile

 • Reageer Jennifer 4 augustus 2015 om 12:20

  Ik vind die foto met de handen op jouw buik nog steeds zo lief! En die plekken, ja nog steeds bizar. Maar hopelijk gaat ’t snel beter met je ijzers en hopelijk heb je over een paar weken een prachtige echo van een mooi gegroeid meisje. 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…Baby DIY: geboortekaartjesslingerMy Profile

 • Reageer Bianca 4 augustus 2015 om 14:09

  Die blauwe plek, herkenbaar! Ik had het na de bevalling van de eerste. Heeft er denk ik drie weken!! gezeten… Maar ijzertekort is niet fijn inderdaad. Hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen. Maar wat gaat het snel he zo’n tweede zwangerschap? Ik vond het toen zo voorbij vliegen allemaal. Misschien omdat je veel minder ‘obsessief’ bezig bent en veel meer gewoon doorleeft ofzo. Leuk om je updates steeds te lezen! En River is een schattige broer <3
  Bianca onlangs geplaatst…WINACTIE + 10% korting! Kidzroom luiertas in de review en jij kunt ‘m winnen!My Profile

 • Reageer Anneleen 9 augustus 2015 om 18:17

  Wat een lieve en mooie foto van River met jouw buik! Hopelijk gaat het snel beter met je ijzertekort! Liefs
  Anneleen onlangs geplaatst…Blog top 3 TagMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge