Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 28

Week 28 is alweer voorbij, ik kan mij nog zo herinneren dat ik vorige week op de bank het blogje aan het typen was en nu is het alweer een week verder. Een week waarin ik weer aan de bak mocht op mijn werk. Ook al werk ik halve dagen bij beide baantjes, ik voel dat het zwaarder wordt en dat is natuurlijk ook logisch. Ik zit in het derde trimester en het kindje is (volgens de richtlijnen) gemiddeld al zo’n 1100 gram. Ik weet natuurlijk niet of mijn meisje volgens de richtlijnen groeit maar dat het allemaal zwaarder wordt is 1 ding dat zeker is.

Vandaag ga ik met Manon bezig met het geboortekaartje, ik hoop dat mijn idee kan worden zoals ik in mijn hoofd heb en anders moet ik maar iets anders gaan verzinnen haha. Verder ben ik nog niet verder met de babykamer omdat het nog behangen moet worden dus dat staat even op een laag pitje. Ook niet heel erg nu ik het in augustus wat vaker per week moet werken vanwege de vakanties. Ik vind het nog wel lastig om elke dag rust te nemen, het is goed voor ons kindje maar ben er zo slecht in dat ik soms echt even moet remmen.
imageMorgen heb ik weer een afspraak bij de verloskundige, gewoon een routine controle tussendoor. Wel ga ik weer aangeven dat ik ons meisje nog steeds amper voel en dat ik echt ’s avonds moet gaan liggen en mij moet concentreren op eventuele schopjes. Het lijkt mij voor een termijn van 29 weken niet helemaal gewoon en wil het er toch even over hebben.

Verder slik ik nu netjes de ijzertabletten maar ojee ojee, wat een nare dingen zijn dat. Mijn hele ontlasting is door de war waardoor ik wel 40 keer naar de wc moet zonder resultaat. Ik weet dat dat bijwerkingen zijn maar leuk is anders. Verder merk ik al zeker verschil en dat vooral in de duizeligheid.

Nog twee weekjes geduld en dan mag ik eindelijk weer naar het Radboud in Nijmegen voor de groei van ons meisje. Ik ben zo benieuwd en hoop zo dat ze op haar eigen houtje door groeit en misschien wel weer goed op de lijn ligt. Maar dat moeten we dus nog maar even zien. Wel weet ik dat ik over nu en 5 weken heerlijk met verlof ga en dat ik daar stiekem heel erg naar uit kijk. Ik heb onwijs nesteldrang maar door het werken kom ik gewoon niet aan het poetsen zoals ik eigenlijk zou willen.

Keken jullie ook zo naar jullie verlof uit of wilden jullie nog wel even door banjeren?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Marion 11 augustus 2015 om 05:22

  Gewoon morgen weer bespreken hoor. Dat is fijn voor jezelf. Even weer de geruststelling die je nodig hebt. Ik hoop echt dat die vijf weken omvliegen. Verlof zal je goed doen. Doe rustig aan, meis!
  Marion onlangs geplaatst…Dysthyme stoornis rears its ugly headMy Profile

 • Reageer Nesrin 11 augustus 2015 om 05:57

  Ik hoop dat je je niet teveel zorgen maakt omdat je haar niet veel voelt bewegen en schoppen. Goed dat je dit gaat bespreken.
  Nesrin onlangs geplaatst…Jullie vragen en mijn antwoorden (ask me anything)My Profile

 • Reageer Saskia 11 augustus 2015 om 06:22

  Alweer 28 weken, wat vliegt de tijd! Ben benieuwd wat de verloskundige zegt morgen, hoop dat ze je een beetje kan geruststellen. Rustig aan doen en goed om jezelf denken!
  Saskia onlangs geplaatst…Tag: My Life In 20 QuestionsMy Profile

 • Reageer Iris 11 augustus 2015 om 06:22

  Wat een kleine buik voor 28 weken… Zal wel door het weinige vruchtwater komen deker

 • Reageer Madelaine 11 augustus 2015 om 06:36

  Jeetje wat vliegt de tijd! Ik ben vandaag precies 21 weken, en heb ook onwijze issues met rustig aan doen hoor. Zit midden in een verhuizing en kan bijna niet stil zitten. Als gevolg dat ik soms in slaap kak op mijn werk. Stom is dat he. Enne niet letten op commentaar over je buikje als je je al een beetje onzeker voelt en zo’n rot periode achter de rug hebt :). Je bent prachtig, en hier nog een klein buikje hoor. Knuffel.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Eigen huis en tuin.My Profile

 • Reageer Paola 11 augustus 2015 om 06:45

  Ik ben nu zo’n 19 weken en kan niet wachter tot dat ik verlof heb! Ik had van de week erge last van opruimwoede, dus ben ik daar maar aan de slag gegaan! Ik hoop dat de verloskundige je wat antwoorden kan geven!
  Paola onlangs geplaatst…Scholl Party feet protect & repair creamMy Profile

 • Reageer Milou 11 augustus 2015 om 06:52

  Ohh die ijzer tabletten, horror!! Ik ben erg benieuwd hoe jullie meisje het doet en kan me goed voorstellen dat je onzeker wordt omdat je d’r weinig voelt. Gelukkig dat je het er met de vk goed over kunt hebben!
  Milou onlangs geplaatst…Awesome CATgets: Le Chat kussenhoesMy Profile

 • Reageer Jess 11 augustus 2015 om 07:01

  De tijd vliegt idd. Jeetje, je zit alweer in het derde trimester. Hopelijk is het na de vakantieperiode wat rustiger zodat je echt toe komt aan lekker nestelen.
  Jess onlangs geplaatst…Loedermoeder lijstMy Profile

 • Reageer Saskia 11 augustus 2015 om 07:49

  Je hebt een mooie buik! Goed om het bewegen weer met de verloskundige te bespreken, Hopenlijk kan ze je geruststellen.
  Saskia onlangs geplaatst…Mama & Beauty TagMy Profile

 • Reageer Marisca - Mamablogger 11 augustus 2015 om 07:50

  Inderdaad morgen over hebben hoor. Toch had ik dat met Milan toen ook. Later bleek dat ik veel vruchtwater had en de placenta tegen de buikwand lag waardoor ik hem nauwelijks voelde als hij bewoog. Het heeft mij toen (5 jaar geleden) genoeg slapeloze nachten bezorgd dus ik weet hoe je je voelt. En succes met het geboortekaartje!
  Marisca – Mamablogger onlangs geplaatst…Dat mag in de krant| weer eens geshopt voor mijzelf bij Jeroen Beekman!My Profile

 • Reageer Dita 11 augustus 2015 om 07:56

  Jeetje 28 weken alweer. De tijd gaat zo snel! Hopelijk groeit jullie meisje goed.
  Dita onlangs geplaatst…Lieve Lana en Amigo, onze kattenMy Profile

 • Reageer Leonie 11 augustus 2015 om 08:01

  Groot gelijk dat je morgen dat gaat bespreken, ik ben ook wel benieuwd wat ze gaat zeggen!

  Haptotherapie voor zwangeren schijnt je te vertellen hoe je kan ‘communiceren’ met je baby in de buik… Ik hoor daar leuke verhalen over..
  Het lijkt me onwijs leuk om zo’n geboortekaartje te ontwerpen, tof dat je al een goed idee hebt!
  Leonie onlangs geplaatst…Het is zover, we zijn eruit: we willen een kindje!My Profile

 • Reageer Lifesabout 11 augustus 2015 om 08:14

  Wat naar en onzeker dat je haar nog niet veel voelt. Misschien een geruststelling dat ik Sarah ook niet veel voelde. Ik had dan ook de placenta aan de voorkant. Echt aftellen nu tot aan je verlof! Ik zat ook in de ziektewet en deed ander werk, dus ging ook met 34 weken met verlof. Was zeer welkom, vooral vanwege de zwaarte van mijn werk (in de zorg).
  Nog even bikkelen en dan genieten!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Pobody’s nerfectMy Profile

 • Reageer Janske 11 augustus 2015 om 08:28

  Goed dat je het morgen even bespreekt. Dan heb je weer wat rust in je hoofd. Wat heb je al een mooie buik trouwens 🙂 Het derde simester alweer….wat gaat het snel inderdaad. Succes met je geboortekaartje, ik hoop dat je ideetje gaat lukken 🙂
  Janske onlangs geplaatst…Low budget babyshower: zelfgemaakte hapjes en babykleertjes pimpenMy Profile

 • Reageer Evelien 11 augustus 2015 om 09:56

  Die ijzertabletten zijn verschrikkelijk! Daar zou je haast laxeermiddel bij moeten nemen maar helaas kan dat als zwangere niet!
  Ik heb gisteren met m’n leidinggevende besloten om niet meer te komen werken. Mijn verlof is dus al begonnen en heb ik nog verlengd met vier weken! Hoef pas 1 februari weer te werken, zo lekker!

 • Reageer Tamara 11 augustus 2015 om 09:58

  Gewoon alles eruit gooien tegen je arts! Ik maakte me ook steeds zorgen om vanalles en nog wat en ookal voelde ik me een zeur, dan was ik het mooi weer even kwijt!
  Tamara onlangs geplaatst…Gekleed door een stylist!My Profile

 • Reageer Sharleen 11 augustus 2015 om 10:07

  Inderdaad morgen gewoon weer aankaarten als het voor jou niet goed voelt. Momenteel ben ik ook 28 weken zwanger (wat gaat het hard!) en heb echt niet meer buik dan jij. Verder groeit m’n meisje prima dus ik maak me er niet zo een zorgen om. Hopelijk stelt de verloskundige je gerust. 🙂

 • Reageer Malou 11 augustus 2015 om 10:11

  Wauw, 28 weken alweer! Ik zou het inderdaad gewoon aankaarten, maar dat is hierboven al gezegd. Hopelijk maak je je niet teveel zorgen.. Wel balen van die ijzertabletten zeg. Ik moest ze na de keizersnee slikken en ik vond het ook niet fijn.
  Malou onlangs geplaatst…NEW IN: HAVAIANASMy Profile

 • Reageer Anneleen 11 augustus 2015 om 10:37

  Groot gelijk dat je dat morgen weer even gaat bespreken, zij zijn de professionals en kunnen je hopelijk gerust stellen 🙂 wat een mooie buik heb je trouwens!
  Anneleen onlangs geplaatst…Blog top 3 TagMy Profile

 • Reageer Nicoline 11 augustus 2015 om 14:34

  Gewoon lekker bespreken hoor met je verloskundige. Vinden ze totaal geen probleem, ze zijn er om je gerust te stellen! Gewoon doen!
  Nicoline onlangs geplaatst…Tandjes krijgen!My Profile

 • Reageer Rosanne 11 augustus 2015 om 15:42

  Goed dat je het morgen weer gaat bespreken! Ik hoop dat ze je gerust kunnen stellen.
  En wat ben jij prachtig zwanger Bibian!
  Rosanne onlangs geplaatst…Crazy food TAGMy Profile

 • Reageer sanne 11 augustus 2015 om 19:18

  Wat gaat de tijd toch snel bibian, alweer 28 weken zwanger!
  Je hebt een prachtig buikje en ik hoop dat het over 2 weken allemaal goed lijkt!
  Nog even vol houden en dan heerlijk genieten van je welverdiende verlof!
  Ik keek ook enorm uit na mijn verlof, alleen toen ik uit bed ging voor mijn allerlaatste werkdag braken mijn vliezen en is mijn meisje 6 weken te vroeg geboren!

  Groetjes sanne

 • Reageer Lisa 11 augustus 2015 om 22:05

  Mooie buik heb je! Ik keek ook enorm uit naar mijn verlof. Volgens mij heb ik rond dit termijn zelfs mijn verlof van 36 weken naar 34 weken zwangerschap verplaatst 🙂
  Lisa onlangs geplaatst…Bekentenissen van een loedermoederMy Profile

 • Reageer Karolina 12 augustus 2015 om 08:20

  Tijdens mijn eerste zwangerschap moest ik ook die vieze ijzertabletten slikken en ook met dezelfde resultaat… dagen lang ging ik naar de toilet zonder enkele succes :/ nog een paar weekjes maar…
  Karolina onlangs geplaatst…Laag ijzergehalte? Ga anders etenMy Profile

 • Reageer Cindy 12 augustus 2015 om 15:19

  Ik hoop dat je gesprek bij de verloskundige je op je gemak heeft gesteld. Ik tel met je mee af hoor, over 5 weken begint namelijk mijn vakantie 😉 Denk goed aan jezelf hoor!
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – augustus #2My Profile

 • Reageer Mariska 13 augustus 2015 om 08:48

  Je kan wel magnesium olie gebruiken om stoelgang te helpen. Is te koop bij de Tuinen of bij Erica.ik smeer het al sinds week 20 elke avond trouw op mijn buik en werkt echt goed! Het helpt ook tegen kuitkrampen – dan op je kuiten smeren.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge