Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 29

Week 30, we zijn gewoon alweer in week 30 beland. Hoe snel is dat gegaan!? Achteraf is altijd makkelijk praten natuurlijk maar dat ik over maximaal 12 weken alweer moeder wordt van een klein meisje komt dan wel heel dichtbij.

Vorige week had ik verteld dat ik die middag naar de verloskundige moest. Na een goed gesprek waarin ik vertelde ons meisje zo weinig te voelen leek het haar toch verstandig om naar het ziekenhuis te gaan. Gewoon even een check, hoewel ik haar eigenlijk nog nooit flink gevoeld heb maar ik was toch al 29 weken en dan hoor je je kindje toch echt wel te voelen. Na een echo (wat een geluk dat ik telkens echo’s heb, ik heb nog nooit een afspraak gehad waarbij ik geen echo gehad heb, lucky me <3) bleek ons meisje ook nog eens in stuit te zijn gedraaid. Ze heeft nu nog 5 weken om zich weer terug te draaien dus ik ben benieuwd. Na het bezoekje aan de verloskundige belde ik Manon om te vragen of River nog even bij haar kon blijven zodat wij in alle rust naar het ziekenhuis konden. Natuurlijk was dit geen probleem en zo vervolgden wij ons ritje. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen mocht ik gaan liggen in verloskamer 1, wajooo daar heb ik met de bevalling van River gelegen, zo leuk. Ik kreeg een CTG en wederom een echo. IMG_2989
Na ongeveer drie kwartier aan de CTG bleek ons kindje genoeg te bewegen alleen voelde ik de bewegingen niet. Wel een beetje riskant omdat je juist aan de bel moet trekken als je je kindje niet voelt, maar ja wat doe je als je haar sowieso bijna niet voelt? De verloskundige van het ziekenhuis ging even om de tafel met de gynaecoloog.
Het leek de gynaecoloog een goed idee dat ik de volgende dag weer terug zou komen voor wederom een CTG en een groeiecho omdat hij vond dat de tijd tussen de laatste groeiecho en de volgende te groot was. En zo gingen wij weer naar huis.

De volgende dag konden wij ons eerst melden voor de groeiecho, erg spannend omdat we al heel lang niet gekeken hebben naar de groei van ons meisje. We hadden dezelfde vrouw als met de 20 weken echo dus dat was erg toevallig. Na een uitgebreide echo bleek ons meisje goed gegroeid te zijn. Ze is niet meer veel te klein maar het wordt ook zeker geen reus. Een hele opluchting voor ons. Wel gaan we over twee weken natuurlijk nog naar het Radboud omdat ze het daar allemaal al gepland hadden en bekeken.
zwanger1
Daarna mochten we naar boven, wederom naar de verloskamers voor een CTG, we hadden weer dezelfde vrouw als de dag ervoor en wat was zij leuk. Echt, soms heb je van die saaie snorren maar deze vrouw was perfect! Ik kreeg de banden om mijn buik en ze gingen weer een half uur het hartritme bekijken, althans dat dachten ze. Ons meisje was zo aan het bewegen? dat haar hartslag steeds wegviel van de doptone en we telkens opnieuw moesten beginnen. Hoe dan? Hoe kan ik al die bewegingen niet voelen? Een kwestie van pech, een kwestie van geen idee. Puntje bij paaltje bleek wederom ons meisje goed te bewegen en zo konden we onze weg weer naar huis vervolgen. Ik moet het wel in de gaten houden en als het niet goed voelt gewoon aan de bel trekken.

Het was dus weer een weekje vol ziekenhuisbezoekjes maar het heeft me wel een stukje rust gegeven.
Nog vier weekjes werken en dan mag ik lekker met verlof, en ja ik kijk er enorm naar uit. Ik ben moe, op en werk me in het rond en hoe lekker is het dan om af te tellen naar je verlof. Juist, heel lekker.

Voor nu gaan de beentjes weer omhoog en spreek ik jullie volgende week weer!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

 • Reageer Saskia 18 augustus 2015 om 05:45

  Goed dat je wat extra checks hebt gehad en dat alles goed gaat met de baby! De laatste weken zullen vast voorbij vliegen, geniet er nog even van.
  Saskia onlangs geplaatst…Op vakantie: welke medicijnen meenemen?My Profile

 • Reageer Koalabeautymama 18 augustus 2015 om 06:05

  Week 30 alweer?? Jeetje dat lijkt voorbij te vliegen. Aah.. Kan me nog zo herinneren dat ik ook dagen achter elkaar zo in het ziekenhuis lag met een ctg scan op mijn buik. Succes met het laatste trimester! x
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Najaar 2015: Outfit inspiratie voor kidsMy Profile

 • Reageer Nicole 18 augustus 2015 om 06:06

  Gek zeg dat je meisje zo actief is maar je het amper voelt.. Ook wel goed dat ze zo alert zijn en telkens de echo’s doen. Super ook dat ze niet meer te klein is 👍🏻 tel maar lekker af naar je verlof, verdien je!
  Nicole onlangs geplaatst…Ik en de bloggerswereldMy Profile

 • Reageer marjon 18 augustus 2015 om 06:39

  Wat fijn dat je meisje goed gegroeid is goed beweegt. Jammer dat je het zelf niet goed voelt, daar kun je idd behoorlijk ongerust van worden. Succes met de laatste 4 weken werken.

 • Reageer Saskia 18 augustus 2015 om 07:15

  wat fijn dat ze gegroeid is! Wat raar moet dat voor je zijn dat ze weing lijkt te bewegen. Hopelijk ben je wel iets gerust gesteld.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! BBQ, Strand & DilemmaMy Profile

 • Reageer Lara 18 augustus 2015 om 07:25

  Ik kijk elk keer weer uit naar deze updates! Ben zo blij voor je dat het goed gaat met je meisje, Bibian. Nog even volhouden, dan de rust … en daarna een kindje in je armen.

 • Reageer Marion 18 augustus 2015 om 07:26

  Hopelijk ben je weer wat gerustgesteld nu je weet dat ze groeit en goed beweegt. Doe rustig aan en laat maar komen dat verlof!
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: Wat kan ik nog?My Profile

 • Reageer Joyce 18 augustus 2015 om 07:26

  Wat een goed gevoel moet het geven dat ze goed gegroeid is. En inderdaad, vooral aan de bel trekken als je het niet vertrouwd.
  Joyce onlangs geplaatst…Fotodagboek: Opruimen, verkopen en een dagje strandMy Profile

 • Reageer Seline 18 augustus 2015 om 07:30

  Lijkt me best frustrerend om haar niet goed te voelen. Wel fijn dat je zoveel checks hebt gehad en weet dat alles goed is! Heerlijk dat je af kunt tellen naar je verlof!
  Seline onlangs geplaatst…Daar ben ik weer!My Profile

 • Reageer Martina 18 augustus 2015 om 07:58

  Gelukkig alleen maar goede uitslagen maar is allemaal natuurlijk ontzettend slopend. Kan me voorstellen dat je erg uitkijkt naar je verlof!
  Martina onlangs geplaatst…18 Augustus 2015 – Foodfestival, Ameland en babyvoetjesMy Profile

 • Reageer Dita 18 augustus 2015 om 08:32

  Dat lijkt me inderdaad niet fijn als je haar niet goed voelt. Wel fijn dat je zo vaak een controle/check hebt gehad. En lekker uitkijken naar je verlof, heerlijk! Wij hadden gister weer controle, blijft toch fijn om het hartje even te horen 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Aankopen Loods 5My Profile

 • Reageer Roeline 18 augustus 2015 om 08:42

  Wat bijzonder, je meisje beweegt dus naar behoren maar voelen doe je het niet……. Hoe kan dat?? Maar gelukkig weet je het nu wel en daar kun je je aan vasthouden, fijn dat ze overal zo goed bovenop zitten en je ook gerust willen stellen! Wie weet ga je haar in je verlof meer voelen omdat ze dan nog weer groter is en jij echt tot rust kunt komen! Sterkte er nog mee!

 • Reageer José 18 augustus 2015 om 08:53

  Wat bijzonder dat je het zelf niet voelt. Lijkt me erg vervelend… Gelukkig beweegt ze wel genoeg en was alles goed! Rustig aan hè! 😉 Succes, je laatste trimester!
  José onlangs geplaatst…Waarom manlief de was nooit doetMy Profile

 • Reageer Elisabeth 18 augustus 2015 om 08:55

  Wat fijn dt je zo goed in de gaten gehouden wordt! Ik zou het toch wel spannend vinden hoor, steeds, maar het klinkt alsof je er goed mee omgaat.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Recept: frisse en vlugge linzensoepMy Profile

 • Reageer Annemijn. 18 augustus 2015 om 08:57

  Wat gaat het weer snel! Succes en lekker aftellen naar je verlof!
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #28 weer aan het werkMy Profile

 • Reageer Tamara 18 augustus 2015 om 09:05

  Echt fijn dat je weer een stukje rust gekregen hebt! Het is ook maar onzeker allemaal! Fijn dat ze goed gegroeid is!
  Tamara onlangs geplaatst…Ik vind moeder zijn best zwaar.My Profile

 • Reageer Malou 18 augustus 2015 om 09:20

  Wat ontzettend fijn dat ze goed gegroeid is zeg!
  Malou onlangs geplaatst…PLOG; DAGJE ALMERE MET Z’N DRIETJESMy Profile

 • Reageer Rosanne 18 augustus 2015 om 09:45

  Wat fijn dat ze goed gegroeid is maar vervelend dat je haar niet voelt!
  Wat fijn dat je lekker kunt uitkijken naar je verlof. Het komt nu al best dichtbij!
  Rosanne onlangs geplaatst…Winactie!My Profile

 • Reageer Lieke 18 augustus 2015 om 10:25

  Wat goed dat ze lekker aan het groeien is! Je verlof komt lekker dichtbij, iets om naar uit te kijken!
  Lieke onlangs geplaatst…100! |BlogMy Profile

 • Reageer Jennifer 18 augustus 2015 om 11:30

  Stomme voorliggende placenta’s. 🙁 Maar gelukkig dat er een manier bestaat om je gerust te stellen en dat de kleine meid goed groeit en beweegt.
  Jennifer onlangs geplaatst…Baby DIY: geboortekaartjesslingerMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 18 augustus 2015 om 14:05

  Fijn dat ze het zo serieus nemen en je goed controleren. Soms kan de placenta er ook voor liggen en de beweging van je kind dempen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…3 Best Tips For A Frugal LifestyleMy Profile

 • Reageer Leonie 18 augustus 2015 om 14:37

  Aah, wat fijn om te lezen dat ’t goed gaat en dat ze flink beweegt en groeit. Het lijkt me wel raar om te horen inderdaad dat ze erg beweeglijk is, terwijl je er zelf nauwelijks wat van merkt..

  Nog heel eventjes Bibian en dan kan je je welverdiende verlof in!
  Leonie onlangs geplaatst…Kinderwens; LH-Piek wattes?My Profile

 • Reageer Kim 18 augustus 2015 om 14:49

  Wat ontzettend spannend allemaal! Ons kindje lag met week 29 ook in een stuit. Hij is bij week 34 pas gedraaid dus ik hoop dat dit ook voor jou helemaal goed gaat komen!
  Kim onlangs geplaatst…Mommy Monday: Baby Shoplog #2My Profile

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 18 augustus 2015 om 16:39

  Wat gaat de tijd snel! Wat vervelend dat je haar niet zo voelt… Hopelijk veranderd dat nog.
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Personal 25 Levensvragen | Buurman & Buurman?My Profile

 • Reageer Anouk 18 augustus 2015 om 17:13

  Wat een opluchting dat ze lekker door je buik ligt te zwemmen! Ik kan me goed voorstellen dat het schrikken is als je haar niet voelt
  Anouk onlangs geplaatst…Goodbye lazy lifeMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 18 augustus 2015 om 18:23

  Na wéken lang met jullie meegeleefd te hebben kan ik daar ook eindelijk voor uitkomen. Het roddelcircuit zou anders te snel van start zijn gegaan als ik constant zou commenten, maar nu mag het! Fijn dat je weer een echo mocht en ook dat je de bevestiging hebt gekregen dat je meisje gewoon goed groeit en dat alles goed is ondanks dat je haar minder voelt. Drukke week voor je geweest met al die bezoekjes zeg.. Fijn dat je binnenkort verlof hebt, ik moet eerlijk bekennen dat ik daar nú al naar uitkeek bij mijn werk, haha ;). Grappig, wij kennen elkaar amper maar voor mijn gevoel ‘ken’ ik je al een beetje van de hoeveelheid lurk-sessies die ik de afgelopen tijd heb gehouden. Vooral je shoplogs en je updates zoals deze zijn hier favoriet lees en kijkvoer. Succes de komende week! X
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Nieuwe Catrice Nail Lacquers Herfst 2015 Swatches (3)My Profile

 • Reageer Cindy 18 augustus 2015 om 19:18

  Het lijkt me echt een heftige zwangerschap. Eerst alle onzekerheid en nu dat je haar niet voelt en dat ze in een stuit ligt met alle afspraken er om heen. En dan nog zorgen voor River, je vriend, het huis, je werk… Sterke vrouw ben je, echt!
  Cindy onlangs geplaatst…Toe zijn aan vakantie, kan dat?My Profile

 • Reageer Marrit 19 augustus 2015 om 20:18

  Ha Bibian, ik vind het superknap van je dat je ondanks de zorgen ook geniet van je zwangerschap. Ik ben met mijn kindje (ook) vanaf de 20 weken echo onder extra controle gekomen. Ons kindje had een hartafwijking waarbij niet helemaal duidelijk was hoe deze te herstellen. Aan de ene kant fijn omdat je goed in de gaten gehouden wordt, aan de andere kant niet fijn omdat je iedere keer weer bang bent dat ze nieuwe dingen zien in het ziekenhuis. Maar je kan niets anders doen dan afwachten..! ik kan je alleen vertellen dat de zorg in nederland uitstekend is en mocht er dus toch nog iets gebeuren met het kindje je er gerust op kunt zijn dat je de beste zorg ontvangt. En baby’s zijn van nature heel sterk!

 • Reageer Anneleen 20 augustus 2015 om 18:06

  Succes met de laatste loodjes, Bibian! Ik denk aan je en neem op tijd je rust. Liefs!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge