Moeder zijn, Zwanger

10 dingen die ze je niet vertellen ná het ontzwangeren…

Negen maanden op, negen maanden af zeggen ze altijd. Je lichaam heeft dus die 9 maanden nodig om te ‘ontzwangeren’ en dat gaat gepaard met allerlei dingen waar je last van kunt hebben. Maar dan, na die 9 maanden… Ik ben nu officieel ontzwangerd (Nilo is 10 maanden oud!) en daar heb ik nog wel wat over te vertellen.

◊ Ik weet niet of het bij meerdere mensen zo is, maar ik heb een gave gekregen. Tijdens mijn bevalling ben ik ingeknipt en dit is allemaal weer helemaal netjes zoals het was maar wel met een litteken. Helemaal prima, maakt niks uit maar als het slecht weer wordt/is gaat dat litteken dus ontzettend jeuken bij mij. Het is nou ook niet zo’n plek waar je ongegeneerd kunt gaan krabben…

◊ Ik geef geen borstvoeding dus ik werd al vrij snel weer ongesteld (3 maanden na de bevalling ongeveer). Maar sprake van een regelmatige cyclus is er hier niet bij. Elke maand zweet ik weer peentjes en doe ik zwangerschapstesten (tot nu toe allemaal negatief, hier voorlopig nog geen ‘geplande’ tweede hoor). Ik had naïef gehoopt dat ik na die 9 maanden weer wat regelmaat zou krijgen in mijn cyclus maar het is nog steeds een verstoorde warboel.

ontzwangeren◊ Een paar maanden na de geboorte viel mijn haar ontzettend uit. Ik kreeg van die opa-inhammen aan de zijkant van mijn hoofd en vond het verschrikkelijk. Het haar begint weer terug te komen maar mooier wordt het er niet op! Gekke babyhaartjes die nu rechtop mijn hoofd staan, prachtig!

◊ Mensen om je heen vinden het dus ook nodig om te zeggen dat het nu wel tijd is voor een tweede. Er zijn genoeg blogjes geschreven over dit onderwerp dus ik ga er niet verder op in maar het is niet leuk om dat steeds naar je hoofd geslingerd te krijgen. Niemand weet hoe het er aan toe gaat bij ons thuis, hoe de nachten zijn, wat voor kind we hebben etc. We zijn in ieder geval heel erg blij dat we nu een soort van rust in huis hebben.

28wekenzwanger◊ In tegenstrijd met het vorige punt: soms heb ik van die vlagen dat ik weer heeeeeeeeel graag zwanger wil zijn. Maar dat zijn gelukkig maar vlagen haha. Maar ja: ik ben ontzwangerd dus het “mag”… (Nee, er komen voorlopig geen zwangerschapsupdates van mij.)

◊ Nog even over mijn haar. Ik heb serieus 9 maanden lang mijn haar maar 2-3 keer in de week hoeven wassen. Nu is die periode over en zit ik weer vaker/sneller met vettig haar 🙁 Beetje jammer.

◊ Ook ben ik nog steeds ontzettend vergeetachtig. Wederom had ik weer naïef gehoopt dat dit ook over zou gaan maar het blijft… Komt het ooit weer goed?

◊ Iets wat denk ik nooit meer over gaat is dat ik een heel, heel, heel zachtgekookt ei ben geworden. Om hele domme dingen kan ik huilen, om Animal Planet kan ik brullen, om alledaagse dingen kan ik janken en bovenal heb ik tranen (niet echt lelijk huilen) om m’n zoon. En dan 9 van de 10 keer ‘traan’ ik van geluk, trotsheid, blijheid… Dit gaat denk ik nooit meer over en wordt alleen maar erger met meer baby’s haha.

◊ Vanaf het moment dat ik zwanger was, was ik een kacheltje. Ik had het nooit koud en dit bleef ook zo toen Nilo er eenmaal was. Toch betrapte ik me er een aantal weken geleden weer op dat ik het koud had (terwijl het geen koud weer was). Dus ik kan nu weer dikke, warme sokken aan en met dekens op de bank. Heerlijk! (Oja, en met een pyjamabroek in bed – tot grote ergernis van m’n vriend -.)

◊ Gelukkig zijn er ook een heleboel fijne, positieve dingen na 9 maanden voor het eerst moeder worden. Zo ben ik 100% gewend aan ons veranderende leventje, kan ik mijn kind niet meer wegdenken, ben ik nóg trotser, verliefder, (alle leuke woorden) dan 9 maanden geleden en weet ik dat ik morgen nóg trotser, verliefder, en en en ben…

Herkennen jullie een of meerdere puntjes van mijn lijstje?

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Mendy 21 september 2015 om 05:36

  Heel herkenbaar! Vooral dat emotionele. Pff…ik noem mezelf wel eens emotioneel wrak. Vorige week huilde een moeder van een leerling toen ze haar zoontje voor het eerst naar school bracht. Ik zou zo met d’r mee gaan huilen! Maar ik ben bang dat mijn beurt over 3 jaar is..

 • Reageer Dita 21 september 2015 om 06:04

  Ik ben erg benieuwd hoe dit volgend jaar bij mij gaat. En dat mensen beginnen over een 2e kindje lijkt me zo irritant! Als ik nu al eens uitspreek dat wij misschien maar 1 kindje willen krijg ik al rare blikken van mensen.
  Dita onlangs geplaatst…Herfst, waarom dit ook een leuk seizoen isMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 21 september 2015 om 06:09

  Heel herkenbaar, vooral dat zachtgekookt ei dat heb ik heel erg sinds ik moeder ben. Ook dat van die kou herken ik, nu ik zwanger ben heb ik het weer lekker warm haha.
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday: Mijn favo hotspots om te wandelenMy Profile

 • Reageer Marion 21 september 2015 om 06:15

  Ik herken helemaal niets natuurlijk en als ik sommige dingen lees ben ik daar zeer blij om, maar al met al is zo’n moppie toch alle ongemakken waard lijkt me. X
  Marion onlangs geplaatst…PlogweekplanningMy Profile

 • Reageer Paola 21 september 2015 om 06:18

  Ik heb nog geen kinderen, dus voor mij is het niet herkenbaar! Wel herken ik het hebben van geen vet haar. Eerder moest ik bijna elke dag mijn haar wel wassen omdat het er vettig uit ging zien, maar nu heb ik daar geen last meer van!
  Paola onlangs geplaatst…Beauty favorieten augustusMy Profile

 • Reageer Saskia 21 september 2015 om 07:01

  Ooh die inhammen ik zie er zo vreselijk tegenop, ik hoop stiekem dat het dit keer aan me voorbij gaat 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Consultatiebureau, lichttherapie & selfie!My Profile

 • Reageer Jess 21 september 2015 om 07:13

  Yup herkenbaar! Na Sam was mijn cyclus een puinhoop door de borstvoeding. Dit keer weer als een klok. En verder heb ik tot twee keer toe zeker een jaar nodig gehad voordat het lukte/gaat lukken om een paar kilo kwijt te raken. Zo irritant! Arghhh…
  Jess onlangs geplaatst…Scary shitMy Profile

 • Reageer Manon 21 september 2015 om 07:33

  Wat vervelend dat mensen al beginnen over wanneer er een tweede komt. Het lijkt me dat je nu lekker wilt genieten van je eerste en dannover een poosje bekijkt wat jullie willen en of de situatie er op dat moment naar is.
  Wat je schrijft over vette haren, haaruitval en inhammen
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in de kledingkastMy Profile

  • Reageer Manon 21 september 2015 om 07:35

   Oeps, te vroeg op het knopje geklikt.
   Wat je schrijft over haar, dat wordt straks mijn nachtmerrie! Nu ben ik in ieder geval alvast weer een stap extra voorbereid dat de kans groot is dat ook mij dat soort taferelen niet bespaard zullen blijven!
   Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in de kledingkastMy Profile

 • Reageer Lifesabout 21 september 2015 om 07:33

  Ik herken alleen de vergeetachtigheid. Wanneer die weer terugkomt? Veel succes de komende maanden met het slechte weer…wat een gave heb je, haha! Kun je ook regen voorspellen?
  Lifesabout onlangs geplaatst…De eerste 24 uurMy Profile

 • Reageer Leonie 21 september 2015 om 07:41

  Wat n hoop punten! Die gave die je hebt lijkt me niet altijd even handig, haha.
  Leuk artikel!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: hoe ik me voorbereid op een zwangerschapMy Profile

 • Reageer Nesrin 21 september 2015 om 08:01

  Leuk geschreven. Niet helemaal herkenbaar want ik was vooral druk met verantwoord afvallen, 34 kilo eraan en na zes maanden was ik weer de “oude”. Het ontzwangeren na de tweede bevalling duurde wel wat langer.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photo diaryMy Profile

 • Reageer Jess 21 september 2015 om 08:39

  Ik durfde het bericht bijna niet open te doen, ik dacht ‘laat ik maar eerst door die bevalling zien te geraken’. Je hebt dit heel leuk geschreven :-). haaruitval kijk ik het meeste tegen op.
  Jess onlangs geplaatst…Alternatief voor vochtige doekjes: Cheeky wipes – Water WipesMy Profile

  • Reageer Manon 21 september 2015 om 18:28

   Hahaha ah dankjewel! Zo erg is het allemaal niet hoor 😉

 • Reageer Simone 21 september 2015 om 08:39

  Oef, dat haar uitval heb ik dus nu volgensmij… mini is drie maanden, dus dat zou kunnen kloppen! Herkenbaar dus!
  Simone onlangs geplaatst…5 x waarom bloggen vroeger leuker wasMy Profile

 • Reageer Malou 21 september 2015 om 09:20

  Ik had het laatst ook voor het eerst weer koud haha! Oh en vergeetachtig ben ik ook nog steeds 😉
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #125; PLAYDATE, FOOD EN GEZELLIGHEIDMy Profile

 • Reageer Inge 21 september 2015 om 09:34

  Heel veel is toch wel herkenbaar hoor!
  Oh, en slecht nieuws ivm het vergeetachtige, dit is helaas permanente schade…

  Een tweede, ja, die vraag krijgen wij ook constant, sinds de kleine meid er nog maar net was zelfs! Hatelijk eigenlijk, maar ja, blijkbaar vind iedereen het nodig om zich daarmee te moeien 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Ze zeggen wel eens: zeg nooit nooit…My Profile

 • Reageer Jennifer 21 september 2015 om 10:02

  Volgende maand ben ik officieel ontzwangerd en ik ben zoooo bang voor mijn cyclus, al mag die van mij nog wel langer wegblijven want dit bevalt wel goed zo. 🙂 Oh en bang voor de eerste keer ongesteldheid, want die schijnt dus modderfreaking heftig te zijn en daar heb ik dus niet zoveel zin in.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 55My Profile

 • Reageer Martina 21 september 2015 om 10:04

  Dat babyhaar! Zooooo herkenbaar en zooooo vervelend!
  Martina onlangs geplaatst…21 September 2015 – Schreeuwerig speelgoed en interieurleed + Winactie!My Profile

 • Reageer Tamara 21 september 2015 om 10:17

  Meehh dat babyhaar, moest je me daaraan herinneren? Haha! Ik heb verschrikkkkkkelijke haaruitval en zie het straks al weer voor me dat ik met van die sprietjes loop!
  Tamara onlangs geplaatst…Met zijn vijfjes is het veel leuker!My Profile

 • Reageer Vanessa 21 september 2015 om 10:23

  Leuk om te lezen. Ik ben nog niet zwanger geweest, maar ik weet nu wel aan wat ik me mag verwachten, haha!
  Vanessa onlangs geplaatst…Review: Kneipp Moisturizing Mask (Action)My Profile

 • Reageer sharona 21 september 2015 om 12:41

  Dat haar idd! Ik ben toen huilend naar de dokter geweest omdat ik bang was dat ik kaal zou worden. Maar nu groeit het inderdaad weer terug. Maar damn dat ziet er niet uit! Het heeft ook een compleet “eigen wil” wat alle kanten op gaat staan behalve naar de goede kant

 • Reageer Burcin 21 september 2015 om 16:19

  Ooh kacheltje, je bent de held van de dag! Ik weet net een week dat ik zwanger ben, maar dat kacheltje herken ik nu al. Ik begon me eerlijk gezegd al af te vragen of ik gek ben..

 • Reageer Kim 21 september 2015 om 21:43

  De baby haartjes zijn heel herkenbaar. En zweet aanvallen all day!!
  Kim onlangs geplaatst…Newborn shoot DaveyMy Profile

 • Reageer Eline 22 september 2015 om 09:33

  Ik heb door het extreem snelle afvallen heel veel last gekregen van haaruitval en heb nu dus ook overal van die charmante korte plukjes tussen mijn haar zitten. Zo sexy!
  Eline onlangs geplaatst…WIN || Kookboek lekker eten na maagverkleiningMy Profile

 • Reageer Renee 22 september 2015 om 11:22

  Ik herken alle punten. Die babyhaartjes die omhoog staan, sjezus! Het lijkt wel alsof ik een pony laat groeien. De vraag wanneer de tweede komt. Ook al heeeeel vaak gehad en die cyclus? Nergens te bekennen. Naja, super onregelmatig! Dan 2 maanden niet, en dan weer een maand lang. Gaat nergens over.

 • Reageer Milou 22 september 2015 om 14:27

  Kleine troost, misschien gaat dat jeukende litteken nog wel over! Mijn litteken heeft ook heel lang gejeukt na de operatie, tijdens raar weer, maar nu heb ik daar gelukkig geen last meer van.
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: ineens ben ik medisch?My Profile

  • Reageer Manon 22 september 2015 om 18:42

   Oh ik hoop het hahaha. Dankjewel voor je troost 😉

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge