Moeder zijn, Zwanger

Cadeautips voor een babyshower

Cadeaus-NLWe kennen allemaal wel de blogjes over hoe je nou een babyshower kunt organiseren. Wij schreven er aan het begin van onze blogcarrière ook al over (klik en klik). Ook schreven we een blogje over niet-typsiche babyshowers en vlogden we de shower van Manon! Om onze reeks helemaal af te maken hebben we vandaag leuke cadeautips op een rij gezet voor de mama-in-spé. Oké, de luiertaarten zijn hartstikke leuk maar ook wel weer uit(gekookt). Geef gewoon een pak Pampers met een lint eromheen, scheelt een hoop gehannes met elastiekjes en touwtjes doorknippen en rechte, platte luiers zijn makkelijker te gebruiken dan omgekrulde 😉 haha. Ook al die tierlantijntjes zijn hartstikke enig maar vaak heeft de moeder al een hele babyuitzet met “i love mama”slofjes, haarborsteltjes en “baby on board” bordjes.

Dit artikel is een samenwerking.

boxMisschien voor de hand liggend maar vaak zijn babyshowers wel met een man of 10. Als iedereen nou 10 euro in de pot doet (of meer) dan kom je aan een mooi bedrag waar je gezamenlijk iets groots/duurders voor kunt kopen. Voor Bibians babyshower met River kochten we met alle dames een box omdat ze die nog niet hadden. Praktisch, nuttig en ze was er heel erg blij mee. Het is misschien wel nodig om vader in het complot te hebben want Bibian wilde steeds een box kopen, maar Mike wist dus dat we er een zouden geven dus die moest telkens de boot afhouden…
Handige ‘grote’ dingen om te kopen? Een boxkleed (je hebt ook goedkopere, maar eentje van Koeka/Baby’s Only zijn vaak wel wat duurder maar heel leuk om te geven!), een luiertas, een box, een wipstoel, een babyfoon of een babycook.

hydrofieledoekenGeef je liever toch zelf wat en wil je iets praktisch geven? Koop een mooie wasmand (die ze ook kan gebruiken!) en doe daarin allerlei spullen die je als moeder van een newborn écht nodig hebt: grootverpakkingen wasmiddel, billendoekjes, een pak luiers in maat 1 of 2 (geen luiertaart dus ;-)), slabbetjes, zakjes om luiers in te doen, hydrofiele doeken, basic witte (overslag)rompertjes, een badcapeje

babyshowerbetty1
Iets persoonlijks geven? Betty kreeg voor haar babyshower een zelfgemaakte stamboom! Super persoonlijk en heel erg mooi en leuk om te krijgen. Toch wel bijzonder dat de familie een generatie erbij krijgt… Mooie manier om dit vast te leggen met een stamboom. Foto’s van overgrootouders, opa’s en oma’s, vaders en moeders, mama en papa in spé en als kers op de taart een echofoto van de nieuwste aanwinst. Het is misschien wel even een werkje om te maken omdat je de familie een beetje moet uitpluizen, misschien foto’s moet zoeken, er iets moois van moet knutselen maar dat lijkt me juist wel een leuk werkje om te doen. Betty is er in ieder geval echt heel erg blij mee!!! (En thanks Betty voor het idee en je foto!)

massageEen babyshower staat in het teken van de moeder (to be). Geef haar een heerlijke zwangerschapsmassage cadeau. Even relaxen, ontspannen voordat de baby komt en tijd voor haarzelf. Manon heeft een aantal zwangerschapsmassages gehad tijdens haar zwangerschap en dat was echt ontzettend fijn überhaupt op je buik kunnen liggen op zo’n speciale stoel, GODDELIJK!
Wordt de babyshower aan het eind van de zwangerschap gegeven? Dan heb je ook speciale mama-massages. Hierbij leggen ze de focus op het masseren van spieren die extra belast worden door de komst van de baby (denk aan houdingen waarin je de baby voedt, het dragen van de baby etc.). Een schoonheidsbehandeling is ook altijd fijn om te krijgen (als moeder daarvan houdt). Je huid verandert zo erg tijdens een zwangerschap, lekkere vertroetelen kan geen kwaad!

_DSF0793aNog een laatste idee is om een fotoshoot te geven als cadeau! Dit kan een newbornfotoshoot (bovenstaande foto is River -klik voor meer foto’s-, gemaakt door zijn opa. -Klik hier voor de newbornshoot van Nilo-) zijn maar je kunt ook een gezinsshoot geven. Dit is ook niet heel goedkoop maar als je met meerdere personen bent en iedereen legt een bedrag in dan kom je toch al een heel eind.
Toch iets te prijzig? Dan kun je ook een bon geven voor een afdruk op canvas/hout/poster/…. Misschien zorgt ze zelf wel voor een newbornshoot of worden er zelf foto’s van de nieuwe baby gemaakt. Dan heeft ze in ieder geval al een kleine meevaller voor een mooie afdruk!

Moet jij binnenkort een babyshower organiseren? Hier kun je een aantal ideeën en tips vinden voor de perfecte babyshower! Heb jij nog tips voor leuke cadeaus die je de moeder-in-spé kunt geven voor haar babyshower?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Marion 16 september 2015 om 05:50

  Te gek! Je brengt me op een idee. Een zwangerschapsmassage! Wat stom dat ik daar zelf niet aan gedacht heb. Mijn beste vriendin geeft ze nota bene zelf! Die stamboom vind ik wel heel tof gedaan. Erg origineel.
  Marion onlangs geplaatst…Therapie: Eerste EvaluatieMy Profile

 • Reageer Roeline 16 september 2015 om 06:00

  Leuk allemaal! Ik denk dat het echt van de moeder afhangt wat ze leuk vind om te krijgen, de 1 vind een groot cadeau leuk terwijl de ander weer allemaal kleine rommeltjes leuk vind om te krijgen. Zou het van te voren wel voorzichtig polsen en als je een groot cadeau geeft dat je zeker weet dat het wat is. Ik kom uit het onderwijs en met je verjaardag kreeg je allemaal kleine cadeautjes wat ik leuk vind! Toen ze geld gingen inzamelen voor 1 cadeau moet je maar net leuk vinden wat je dan krijgt.

 • Reageer Bien 16 september 2015 om 06:11

  Leuke ideeën allemaal! Ik kreeg op mijn babyshower een mooie loopwagen cadeau van mijn vriendinnen gezamenlijk, roze met stippen echt heel leuk ding.
  Bien onlangs geplaatst…Favoriet broodje: avocado en eiMy Profile

 • Reageer Jess 16 september 2015 om 06:11

  Ik kreeg voor mijn verjaardag een zwangerschapsmassage, heerlijk!!! Gwn even ontspannen. Zo’n fotoshoot zou ik heel graag krijgen , momenteel een extraatje dat er niet meer af kan. 🙂 leuke ideeen, (al doen wij in belgie niet echt mee met de babyshower)
  Jess onlangs geplaatst…38 week bump updateMy Profile

 • Reageer Dita 16 september 2015 om 06:47

  Super leuk deze ideeen. Een fotoshoot is ook zo leuk! Een hele goede vriendin van mij is fotograaf dus als ons kindje er is gaan we ook snel een shoot doen.
  Dita onlangs geplaatst…Collage – FashionMy Profile

 • Reageer Joyce 16 september 2015 om 06:49

  Leuke tips!
  Ik kreeg vooral de kleinere spullen die ik nog nodig bad. Die mocht ik in een online cadeaulijst zetten en zo kreeg ik alleen spullen die we nog nodig hadden. Erg fijn!
  Joyce onlangs geplaatst…Stoppen met de papflesMy Profile

 • Reageer Nesrin 16 september 2015 om 06:54

  Zo een stamboom vind ik heel leuk. Leuk artikel en leuke tips. Leuk om soon to be mama’s heerlijk in het zonnetje te zetten.
  Nesrin onlangs geplaatst…Careprost |Wimper wonder groeimiddel?My Profile

 • Reageer Paola 16 september 2015 om 07:08

  Ik ben zelf niet echt van de babyshowers, maar er zitten wel leuke ideeën bij!
  Paola onlangs geplaatst…L’oreal color riche matte lipstick 430 Mon julesMy Profile

 • Reageer Leonie 16 september 2015 om 07:51

  Leuke cadeau-tips hoor! Ik heb zelf nog nooit een babyshower meegemaakt… Het lijkt ook nog steeds niet heel erg bekend in Nederland (of ligt dat aan mijn omgeving, haha).. Wel jammer, want het lijkt me zo leuk!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt #1: reacties van (toekomstige) opa’s & oma’s op zwangerschapMy Profile

 • Reageer angelique 16 september 2015 om 08:07

  Leuke tips!
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | KnitsCoolMy Profile

 • Reageer Simone 16 september 2015 om 08:36

  Leuk dat jullie ook fotoshoots noemen! Dat wordt zo vaak vergeten door ouders in de drukke kraamperiode.
  Simone onlangs geplaatst…5 x waarom het ouderschap me meevaltMy Profile

 • Reageer Anneleen 16 september 2015 om 09:03

  Wat een leuke ideetjes! Die familiestamboom lijkt me een heel bijzonder en kostbaar cadeau! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Malou 16 september 2015 om 09:20

  Leuke tips zeg 🙂
  Malou onlangs geplaatst…LIZZY VERTELT; PESTERS VERZIEKTEN MIJN LEVENMy Profile

 • Reageer saskia 16 september 2015 om 09:23

  Zwangerschapsmassage is een goed idee! Deze heb ik ook gehad tijdens mijn zwangerschap, heerlijk 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Producten in het zonnetje! #2My Profile

 • Reageer Madelaine 16 september 2015 om 11:33

  Super leuke ideeën! Ik heb een hekel aan baby on board stickers, I love mama slofjes en dat soort gedoe dus ben benieuwd waarmee mijn gespuis mee aan gaat komen :P.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Welkom kitten Nora!My Profile

 • Reageer Joanydvv 16 september 2015 om 11:48

  Ik hoop ook op een babyshower, maar aangezien ik de eerste ben in mijn vriendenkring en familie die in verwachting is weet ik niet of dat ik er een zal krijgen. Lijkt me wel superleuk – maar volgens mij is het concept nog niet helemaal overgewaaid naar mijn buurt 😛

 • Reageer Sharleen 16 september 2015 om 12:22

  Ik kreeg van m’n vriendinnetjes een bobike fietsstoeltje. Vond ik ook een super cadeau!
  En inderdaad die luiertaarten, een pak luiers is veel handiger.. 🙂

 • Reageer Channah 16 september 2015 om 12:49

  Hele leuke tips, ik zou zelf op mijn babyshower niet echt allemaal spelletjes en dat soort dingen willen doen. Ik ben daar echt totaal niet van. Maar een gezellig feestje kan altijd natuurlijk! 😉
  Channah onlangs geplaatst…Haha, moet je die zien!My Profile

 • Reageer Eline 16 september 2015 om 17:33

  Ik geef het liefst een mandje vol nuttige en leuke dingen, dat ziet er altijd zo leuk uit!
  Eline onlangs geplaatst…WIN || Een jaarvoorraad Fit For Me WLS ForteMy Profile

 • Reageer Jennifer 16 september 2015 om 17:36

  Die van Betty is wel heel erg leuk! Ik kreeg samen met Reinoud een babyshower, dus niet alleen met meiden maar ook met jongens. Dat vond ik zelf erg leuk, zodat niet alleen ik maar ook aanstaand papa een beetje in het zonnetje gezet werd. Al zat hij wel in het complot!
  Jennifer onlangs geplaatst…Melle’s Mama Wishes #3My Profile

 • Reageer Kim 16 september 2015 om 20:51

  Heel erg leuk! Ik heb zelf geen babyshower gegeven maar ik vond het wel heel leuk.
  Kim onlangs geplaatst…Davey: Het geboortekaartjeMy Profile

 • Reageer Charlotte 16 september 2015 om 20:58

  Hydrofiele doeken inderdaad maar dan XL… Ik vind ze zooooo fijn!
  Charlotte onlangs geplaatst…OOTD: Aukjes herfstoutfits + winactie!My Profile

 • Reageer Stef 17 september 2015 om 19:47

  Ik kreeg een high tea vond ik echt leuk ik hou niet van spelletjes en rompertjes bekladderen enzo vond t erg gezellig en allemaal mooie kados gehad heb er toevallig van de week ook een die pak pampers is een goed idee doe ik er een kadobon bij

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge