Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Het geboortekaartje ontwerpen

Nog een paar maanden en dan is het al zover. Oktober komt steeds dichterbij en dat betekent ook dat er een aantal dingen geregeld moeten worden. Zo ook het geboortekaartje. Manon had haar geboortekaartje helemaal naar wens kunnen aanpassen op hippe-geboortekaartjes. Haar kaartje sprak me heel erg aan, ze was erg te spreken over de service en de levering dus nam ik ook een kijkje op deze website.

Ik had al een jaar een geboortekaartje in mijn hoofd en heb altijd gezegd: mocht ik ooit nog een kindje krijgen dan wil ik zoiets. Nadat ik hoorde dat we (als het goed is) een meisje verwachten, ben ik gaan speuren op de website naar iets wat dicht bij mijn geboortekaartje kwam die in mijn hoofd zat. Er kwamen veel geboortekaartjes voorbij maar hetgeen wat ik in mijn hoofd had niet echt helemaal.

Schermafbeelding 2015-08-18 om 13.59.44Ook zag ik dat je zelf een kaart kon ontwerpen. Als mijn idee er niet tussen zit, waarom maak ik hem dan niet zelf? Nou ja zelf? Ik ben natuurlijk niet zo heel creatief met de computer en na wat priegelen lukte het me niet om mijn idee “op papier” te krijgen. Er zijn onwijs veel mogelijkheden om je kaartje helemaal aan te passen naar je zin maar ik had even een extra hand nodig. Daarom vroeg ik Manon met haar ontwerp skills om samen te gaan zitten. Afgelopen week was het zover, een middag trokken we uit om samen op hippe-geboortekaartjes het kaartje te ontwerpen. Na drie uurtjes knippen, plakken, draaien, mieren en opslaan in Photoshop was daar uiteindelijk het ontwerp. Helemaal naar mijn zin! Jullie zijn natuurlijk super benieuwd, maar het kaartje blijft natuurlijk nog even geheim haha!

Nadat we tevreden waren en Mike appte: “heel leuk!!!” waren we om, dit moet hem worden. Met twee klikken op de knop bestelden we een proefdruk. Ik kreeg hem super snel binnen en ik was helemaal verkocht. Knalroze enveloppen erbij en we kunnen weer wat afvinken van onze to-do lijst!

Het kaartje is precies zoals ik wilde en natuurlijk laat ik hem zien zodra ons meisje is geboren. En dan zal ik natuurlijk ook uitleggen waarom ik voor zo’n kaartje gekozen heb en hoe het tot stand is gekomen. Één ding is zeker, hij is uniek en niemand heeft precies dezelfde, en I love it!

Dit artikel is in samenwerking met een bedrijf

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Marion 3 september 2015 om 05:44

  De voorbeeldkaartjes zijn in ieder geval heel erg leuk. Ben benieuwd wat voor moois je ervan gemaakt hebt.
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #33My Profile

 • Reageer Dita 3 september 2015 om 06:09

  Ben erg benieuwd wat voor mooi kaartje het is geworden!
  Dita onlangs geplaatst…Verjaardags bloemenMy Profile

 • Reageer Roeline 3 september 2015 om 06:10

  Wat ontzettend leuk, ben erg benieuwd! Wij hebben toen met mijn broertje een kaartje ontworpen, dus ook absoluut een uniek kaartje! Niet via een site, ‘gewoon’ op de computer met een programmaatje.

 • Reageer Saskia 3 september 2015 om 06:22

  Ik ben erg benieuwd! Wij hebben voor beide kindjes ook de kaartjes zelf ontworpen.
  Saskia onlangs geplaatst…Plog! Appeltaart, Naif en Kofta!My Profile

 • Reageer Bien 3 september 2015 om 06:26

  Leuke voorbeelden! Ik ben benieuwd!
  Bien onlangs geplaatst…Koffie liefdeMy Profile

 • Reageer Joyce 3 september 2015 om 07:00

  Ik ben heel benieuwd naar het kaartje! Nog even Bibian !
  Joyce onlangs geplaatst…Outfit: Nieuwe schoenenMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 3 september 2015 om 07:53

  Heel leuk dat je naar wens je kaartje heb kunnen maken! Fijn dat dit ook kan! Ik moet zeggen dat ik wel heel veel kaartjes niet mooi vind, ik weet dus wel wat ik níet wil, maar wat ik wél zou willen? Poeh….

  • Reageer Bibian 3 september 2015 om 09:01

   Je moet er gewoon rustig voor gaan zitten, ik had bij River precies hetzelfde. Ik ben gewoon rond gaan struinen en opeens had ik hem. Het is een mooi klusje voor in je verlof of als je het rustig hebt. Gewoon wat websites opschrijven en als je wat leuks ziet opschrijven!

  • Reageer Jitske 3 september 2015 om 16:22

   Kijk ook eens op hipdesign.nl. Daar hebben wij ons geboortekaartje gevonden. Ook daar erg veel mogelijkheden in aanpassingen en ontwerp!

 • Reageer Leonie 3 september 2015 om 08:12

  Wat cool dat je al een heel idee in je hoofd had! een eigen kaartje maakt t wel extra bijzonder en origineel! Ik ben heel nieuwsgierig geworden!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamareviewt: de app “Cyclus Kalender”My Profile

 • Reageer Jess 3 september 2015 om 08:23

  Ik ben benieuwd!!! Vond het ook steeds zo lastig om een geboortekaartje naar m’n zin te vinden. Bij Sam zelf ontworpen. Bij Jim liep alles zo gek dat we uiteindelijk maar een standaardkaartje hebben gekozen.
  Jess onlangs geplaatst…My breast friends tagMy Profile

 • Reageer Lifesabout 3 september 2015 om 08:30

  Ik vond het heel bijzonder maar ook spannend om er één uit te kiezen. Maar vooral heel moeilijk! Fijn dat je een mooie uit hebt kunnen kiezen!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Spring in bad met de Funky Farm badproductenMy Profile

  • Reageer Bibian 3 september 2015 om 09:00

   Het word dan ook ineens zo echt als je het geboortekaartje binnen krijgt met naam er op en alles, oh oh oh :’)

 • Reageer Elisabeth 3 september 2015 om 08:41

  Ow ik ben benieuwd! Wij hadden het zelf ontworpen, een magneet sticker met drie foto’s, buik, echo en pasgeborene. Leuk, maar achteraf gezien toch een beetje kneuterig…
  Elisabeth onlangs geplaatst…5 baby-snacks die eigenlijk niet zo verantwoord zijn, maar ik lekker toch geefMy Profile

  • Reageer Bibian 3 september 2015 om 09:00

   Klinkt wel heel origineel!

 • Reageer Tamara 3 september 2015 om 09:24

  Ahhh superleuk zo’n uniek kaartje! Ik ben heel erg benieuwd!
  Tamara onlangs geplaatst…Help! Mijn peuter (2.5) slaapt niet door!My Profile

 • Reageer Malou 3 september 2015 om 09:25

  Ik vind de voorbeeldkaartjes echt heel leuk 🙂
  Malou onlangs geplaatst…PLOG ZATERDAG 30 AUGUSTUSMy Profile

 • Reageer Nesrin 3 september 2015 om 10:03

  Ik vind het leuk dat je voor een unieke kaart bent gegaan die niemand anders heeft! Ik ben benieuwd hoe het kaartje eruit ziet 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Common White Girl TAGMy Profile

 • Reageer Renee 3 september 2015 om 10:07

  Wat leuk. Jou kennende is het een heel gaaf kaartje! Ik heb de geboortekaartjes van mijn dochter bij een drukkerij besteld. Twee verschillende, omdat we het geslacht niet wisten. Ik ben zelf niet van de steigerhout-en-sterren kaartjes, en daar kwam het op internet toch wel veel op neer. Bij de drukkerij hadden ze de ‘klassieke, neutrale’ kaartjes, die ik zelf op internet niet kon vinden.

 • Reageer Jennifer 3 september 2015 om 11:28

  Hahah, jaaa super benieuwd Bibian!
  Jennifer onlangs geplaatst…Melle’s Mama Wishes #2My Profile

 • Reageer Puck 3 september 2015 om 12:05

  Ik heb hem ook helemaal zelf gemaakt, zodat het unieke kaartjes zijn, net als ieder kindje uniek is. Ben benieuwd!
  Puck onlangs geplaatst…Mijn favoriete hostels ter wereldMy Profile

 • Reageer Simone 3 september 2015 om 12:17

  Je maakt ons wel nieuwsgierig. Ik ben heel erg benieuwd!
  Simone onlangs geplaatst…My Breast Friends TagMy Profile

 • Reageer Corinne | Hippe Geboortekaartjes 3 september 2015 om 12:38

  Hey Bibian,

  wat een leuke blog! We zijn heel benieuwd naar je zelfontworpen kaartje! Als we je nog ergens mee kunnen helpen, let us know!

  Groetjes,
  Hippe Geboortekaartjes

 • Reageer Anneleen 3 september 2015 om 16:22

  Nu ben ik inderdaad erg benieuwd geworden! 🙂 zal vast heel mooi zijn!
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag WalesMy Profile

 • Reageer Manouk 6 september 2015 om 11:16

  Ik heb de geboortekaartjes voor mijn zoontje op dezelfde website besteld als Manon dat heeft gedaan. Ben erg te spreken over de goede (en snelle!) service.

 • Reageer Nynke | ArrowmansPaper 4 oktober 2015 om 20:28

  Ik ben erg benieuwd wat het uiteindelijk geworden is! Leuk dat je hem gaat delen 🙂

 • Reageer Het geboortekaartje van Novelle | Little Wonder World 17 november 2015 om 06:00

  […] je dus de vrijheid hebt om van alles toe te voegen of weg te halen. Zo hebben Manon en ik samen het geboortekaartje tot stand laten komen. Ik had op Pinterest allerlei leuke ideeën opgedaan en daarmee ging ik een […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge