Persoonlijk, Tags

Social Media-Lie Tag

Ik moet toegeven: ik ben best wel fan van social media! Ik zit er echt (te) vaak op en vind het prachtig om andermans foto’s en bezigheden te zien. Ook post ik zelf best regelmatig op Instagram. Facebook en Twitter gebruik ik minder actief maar vind het ook leuk om daar doorheen te scrollen. Wolferien volg ik al een poosje op Instagram. Onze kindjes verschillen niet zo veel van elkaar qua leeftijd en hebben ook hier en daar wat overeenkomsten. Super leuk om elkaar dan te volgen. Zij tagde mij ook om de social media-lie tag in te vullen. Houd ik jullie allemaal voor de gek met mijn social media posts of ben ik goudeerlijk?

Hoeveel foto’s maakte je voordat je je laatste foto op Instagram deelde?
Vaak maak ik 2-3 foto’s voordat ik er eentje uitkies voor op Instagram. Soms is één kiekje al goed genoeg, soms maak ik er vier voordat ik een keuze maak. Gemiddeld gezien dus 2-3.

Plaats je foto’s van gezelligheden die helemaal niet zo gezellig zijn?
Nee, eigenlijk niet. Ik snap dat eigenlijk niet zo goed waarom je dat dan wel zou doen? “Yaaaay, ik ben op een geweldig feestje”, terwijl er ondertussen geen zak aan is…

Schermafbeelding 2015-08-20 om 15.03.16
Style jij hoekjes voor de foto terwijl de rest van je huis een puinhoop is?
Uhm, nope. Check bovenstaande foto hahaha.
Als ik een product op de foto wil zetten dan zorg ik wel dat er geen andere troepjes in beeld zijn zodat je weet waar het om gaat maar mijn huis is sowieso niet zo gestyled. Ook post ik niet echt interieurkiekjes op IG.

Plaats je wel eens foto’s waar jezelf heel leuk opstaat, maar anderen uhm… niet zo charmant?
Even kijken… Nee, ook al niet. He wat saai haha. Nee, ik ga m’n kind niet lelijk online zetten, mijn vriend hoeft niet in de picture online, mijn familie/vrienden ook niet echt. Dus jullie moeten het doen met mijn hoofd en dat van Bibian. Sorry.

toetje
Plaats je wel eens prachtige foto’s van heerlijk uitziend eten, inclusief lovende hashtags, dat eigenlijk gewoon niet te eten is, zo vies?

Ik ben wederom niet zo van de foodposts… En als ik foto’s plaats van eten is het daadwerkelijk GODDELIJK 😉 Hashtags bij foodfoto’s gebruik ik meestal voor de grap #healthy #clean #gojibessen bij een foto van een vette, druipende pizza.

Complimenteer je je social media vrienden wel eens terwijl je er eigenlijk helemaal niets van meent?
Alweer niet echt denk ik! Ik reageer ook alleen maar op dingen die ik leuk vind, volg alleen mensen die ik leuk vind… Ik ga m’n tijdlijn niet vullen met dingen die ik toch niet interessant vind, of waar ik me groen en geel aan erger. Dat snap ik niet, mensen volgen terwijl je die stom/dom/niet interessant vindt.

Schermafbeelding 2015-08-20 om 15.06.52
Aan welke social media lie maak jij je nog meer schuldig?

Ik post heel vaak #latergram. Dan zit ik ’s middags op de bank en dan scroll ik door m’n foto’s heen en dan denk ik: “hey, die ga ik posten”. Vaak ben ik op het moment dat ik de foto maak veel te druk in het moment. Ik ga tijdens het eten niet eerst Instagrammen wat ik eet bijvoorbeeld, maar gewoon achteraf.

Eigenlijk ben ik best wel eerlijk op mijn social media pagina! Mijn Instagram is niet echt in een bepaalde sfeer of een rode draad. Ik post gewoon wat ik leuk vind en gebruik soms wel een filter, soms geen. Niet één bepaalde filter ofzoiets.

Wat is een social media leugen van jou? I wanna know!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Dita 17 september 2015 om 06:07

  Wat een leuke tag. Het enige wat ik doe is hoekjes stylen. Ons huis is nooit echt een puinzooi maar soms leg ik even iets aan de kant voor een interieur foto. Ik ga verder niet liegen over dat iets super leuk is en er is niets aan.
  Dita onlangs geplaatst…Collage – FashionMy Profile

 • Reageer Olga 17 september 2015 om 06:45

  Ik houd niet per se van nep, maar gebruik wel foto’s van mijn blog op Instagram omdat ik die net even scherper vind. Verder zie ik het niet echt als leugen wanneer je je beeld aanpast: ik houd niet van rommel dus mijn gedeelde inhoud staat voor wie ik ben. What you see is what you get.
  Olga onlangs geplaatst…Personal: Blog en BabyMy Profile

 • Reageer Marion 17 september 2015 om 06:50

  Vind het altijd zo leuk dat die katten bij jullie overal zo gezellig bij zitten. Net als die foto van de keuken! Heerlijk! Latergram. Weer wat nieuws geleerd. Ik doe dat dus ook vaak en dan moet ik altijd gaan zitten uitleggen dat ik het allang op heb als iemand eetsmakelijk gaat roepen. #latergram dus. Zelf ben ik natuurlijk goudeerlijk op instagram, dat snap je wel.
  Marion onlangs geplaatst…10 random acts of kindnessMy Profile

 • Reageer Nesrin 17 september 2015 om 06:56

  Geweldige tag en ik snap waarom deze in het leven is geroepen. Als we alle plaatjes zouden moeten geloven dan wonen veel mensen in een heel wit en licht huis en is alles perfect 😉

  Leuk dat jij gewoon straight bent 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mr & Mrs M. On the run | Dwars door HasseltMy Profile

 • Reageer Malou 17 september 2015 om 07:06

  Leuke tag zeg, ik denk dat ik hem ga overnemen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…ESPRIT WISHLISTMy Profile

 • Reageer Jess 17 september 2015 om 07:16

  Ik denk dat ik ook best eerlijk ben op IG. Ik knip weleens een beetje rommel van de foto af maat dat is wel. Ik eet ook altijd eerst voordat ik de foto plaats, hallo haha 😉
  Jess onlangs geplaatst…Bloemkoolsoep met rauwe ham en gorgonzolaMy Profile

 • Reageer Mendy 17 september 2015 om 07:59

  Leuke tag om te lezen. Ik kan alleen niks van je instagram foto’s zien aangezien ik geen instagram heb. Heb je dat bewust gedaan?

  • Reageer Manon 17 september 2015 om 08:46

   Ja, mijn profiel staat op privé 🙂

 • Reageer Saskia 17 september 2015 om 08:11

  Wat onwijs leuk ik kende deze tag helemaal niet. Ik ga het denk ik ook invullen 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Hoi Herfst!My Profile

 • Reageer Leonie 17 september 2015 om 08:14

  Leuke tag en je bent lekker eerlijk. Ik doe (nog) niet zo veel met social media!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: hoe ik me voorbereid op een zwangerschapMy Profile

 • Reageer Tamara 17 september 2015 om 08:50

  Wat een leuke tag! Ik moest wel lachen om je #healty tag.. Haha, ik heb ook altijd de neiging om bij een patatje #cleaneating #fitgirl enz te zetten. Is toch ook veel lekkerder dan dat quinoa en tarwegrasrommel
  Tamara onlangs geplaatst…Als je je leven opnieuw zou mogen doen.My Profile

 • Reageer Nicole 17 september 2015 om 08:51

  Ha! Deze ga ik ook invullen, al ben ik bang dat ik veel hetzelfde ga beantwoorden haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Budgettip: een ei met klei (Action)My Profile

 • Reageer Lifesabout 17 september 2015 om 08:51

  Haha geweldig leuke vragen en zo herkenbaar. Hier ruim ik soms wel even wat op voor een foto…want met kind en hond is het soms echt een bende. En later een foto plaatsen die je nog tegenkwam doe ik ook, ook omdat ik soms iets wil posten maar niet weet wat.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Ik ben de student, zij is mijn lerares.My Profile

 • Reageer Jennifer 17 september 2015 om 09:04

  Ik heb ook niet het idee dat je ons online voor de gek houdt hoor. Je creëert hoogstens een venster waar we doorheen kunnen kijken, maar bepaalde dingen niet kunnen zien / niet kunnen weten. Maar dat is logisch, want iedereen kiest voor zichzelf wat hij/zij wel of niet wil delen op internet en in dat opzicht houdt iedereen je ‘voor de gek’.
  Jennifer onlangs geplaatst…Hoe leert een kind taal? – De taalontwikkeling van een kindMy Profile

 • Reageer Simone 17 september 2015 om 09:47

  Haha dit is een leuke tag! Fijn dat je op social media gewoon lekker normaal bent en niets overdrijft :)!
  Simone onlangs geplaatst…Respect voor zwangere vrouwenMy Profile

 • Reageer Anneleen 17 september 2015 om 11:59

  Fijn te lezen dat je op je sociale media gewoon lekker jezelf blijft! 🙂 had eigenlijk ook niet anders van je verwacht!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Jess 17 september 2015 om 14:13

  Ik denk niet dat ik ooit al heb gelogen op social media. Natuurlijk moet je alles met een korrel zout nemen, als ik een foto post van mijn katten die rustig/schattig aan het slapen zijn, wil dat niet zeggen dat ze een uur eerder elkaar niet aan het vermoorden waren 🙂 haha!
  Jess onlangs geplaatst…38 week bump updateMy Profile

 • Reageer Annemijn. 17 september 2015 om 15:26

  Leuke tag! Eerlijke instagrammers zijn sowieso het leukst om te zien!
  Annemijn. onlangs geplaatst…10x Wat je niet wilt horen als singleMy Profile

 • Reageer Loes 17 september 2015 om 18:29

  Helemaal transparant 😉 wel fijn! Je prikt toch zo door die ‘perfecte’ instagrammers heen, het lijkt allemaal zo nep. Helemaal niet boeiend eigk!
  Loes onlangs geplaatst…Vakantie deel 2: BudapestMy Profile

 • Reageer Megan 17 september 2015 om 20:44

  Leuke tag om te lezen en veel ook wel heel herkenbaar. Niet te veel poes pas op social media en gewoon posten wat je leuk vindt. Ik ben ook niet zo van ‘kijk mij eens een geweldig en fabulous leven lijden’ posts. Liever een foto op instagram van eigen gezette cappuccino, alsof we iedere dag Starbucks plat lopen? 🙂

 • Reageer Eline 19 september 2015 om 16:38

  hahaha #healthy #skinny #goodfood hoppetee zo bij de calorieenbommetjes, geweldig!
  Eline onlangs geplaatst…WIN || Een pakket vol Lifefood productenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge