Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 33: Eindelijk verlof en twijfels

De laatste week voor mijn verlof, en ook deze week ging weer als een speer voorbij. Nu ik dit typ heb ik net mijn laatste ochtend bij de Hema gewerkt en kan ik officieel zeggen, ik heb verlof! Hoe het voelt? Een beetje gek, maar het geeft ook rust. Rust om eens echt te gaan genieten en mij voor te bereiden op wat komen gaat. De weken van overal de puntjes op de i zetten, de vluchttas in orde maken etc. Als ik heel eerlijk ben, ben ik totaal nog niet bezig met de bevalling. Voor mijn gevoel ligt dat nog enorm ver weg en heb ik nog zeeën van tijd, maar in werkelijkheid is dat natuurlijk helemaal niet zo.
Ik heb deze zwangerschap zo anders meegemaakt dan de zwangerschap van River en misschien ben ik daarom nog niet klaar om te bevallen.

imageEind deze maand hebben we voor het eerst de controle afspraak bij de gynaecoloog. Ik ben benieuwd hoe dat gaat, zou het hetzelfde zijn als bij de verloskundige of gaat het in het ziekenhuis helemaal anders? Spannend vind ik het wel hoor, het ziekenhuis heeft mij toch een beetje een apart gevoel, een gevoel dat ik niet kan omschrijven. Verder zit ik nog te dimdammen of ik een geboorteplan moet schrijven, mijn ervaring is dat het in sommige gevallen toch niet gaat zoals jij opschrijft en omdat ik een ervaring heb gehad waarbij het dan ook voor de 100% niet ging zoals ik wilde ben ik toch aan het twijfelen om moeite in een geboorteplan te steken. Ik denk dat ik het maar even met de gynaecoloog over moet hebben, die hebben er natuurlijk ervaring mee.

geboorteplan1Verder heb ik de laatste tijd steeds vaker dat mijn wond van de keizersnede “lekt” , ik ga dit deze week even met de verloskundige over hebben want dat zit me toch niet lekker. Het kan zijn dat het door het krabben komt (onbewust ’s nachts) maar misschien is het wel helemaal niet zo stevig als dat het was nu er druk op staat.

Wat me nu ook bezig houdt is de vraag, zal deze kleine ook weer na de uitgerekende datum komen? Zou ik weer ingeleid worden? Wat als de weeën weer niks doen? Wat als de medicatie weer niet aan slaat? Ik kan mij overal druk om gaan maken, maar dat komt meer door de ervaring van River. Misschien denkt mijn lichaam er nu wel heel anders over, maar hoe krijg ik dat in mijn hoofd haha. Ik zal eens met de gynaecoloog over hebben wat hun ervaringen zijn, of hebben jullie misschien een ervaring waar ik wat aan heb?

Zo dat was het eigenlijk wel, ik ga genieten van mijn verlof…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

 • Reageer amanda 15 september 2015 om 05:27

  Geniet van je verlof….x
  amanda onlangs geplaatst…Trouwkaart van ChantalMy Profile

 • Reageer Simone 15 september 2015 om 05:38

  Geniet er maar lekker van nu! Je hebt het dubbel en dwars verdiend.
  Simone onlangs geplaatst…Onze eerste vakantie met baby (met foto’s!)My Profile

 • Reageer Marion 15 september 2015 om 06:01

  Bespreek het inderdaad eens met de gynaecoloog of wellicht hebben mensen hier ervaringen die je wat gerust kunnen stellen. Nu niet teveel gaan piekeren, hè, nu je verlof hebt! Ook gaan genieten, meid. Je hebt hier zo naar uitgekeken. X
  Marion onlangs geplaatst…Zoektocht Naar BalansMy Profile

 • Reageer Annemijn. 15 september 2015 om 06:04

  Spannend zo met al die vragen die door je hoofd gaan.. Gelukkig nu lekker verlof. Geniet er van!
  Annemijn. onlangs geplaatst…Spam je blog/website/webshop!My Profile

 • Reageer Jeanine laporte leussink 15 september 2015 om 06:25

  Lekker genieten! Lekker op je aflaten komen! Lekker al je rust pakken!! (hoe ver dat kan met je andere kleine hihi)

  En je baby meisje heerlijk laten groeien!
  (Stress is nooit goed)

  Ik geloof dat het hellemaal goed gaat komen ook al ken ik je niet persoonlijk!

 • Reageer Paola 15 september 2015 om 06:35

  Ik kan me voorstellen dat je hoofd overloopt! Geniet van je verlof en straks van je kleine meisje!
  Paola onlangs geplaatst…De blog outfits van het afgelopen jaarMy Profile

 • Reageer Nesrin 15 september 2015 om 06:52

  Ik snap dat je onzeker bent en ik hoop dat je snel lekker kunt genieten. Dit is makkelijk gezegd maar rust in je hoofd is op dit moment belangrijk. En dat wat je niet lekker zit bespreekbaar maken.
  Nesrin onlangs geplaatst…Take me to the candyshop (Toko, Tony’s & Turk Talk)My Profile

 • Reageer Bien 15 september 2015 om 06:52

  Vind het zo jammer voor je dat deze zwangerschap zoveel zorgen met zich mee brengt! Nu je eindelijk verlof hebt kun je vast wat meer tot rust komen, ik hoop dat je ook een beetje kunt genieten van je mooie buik de komende tijd!
  Bien onlangs geplaatst…Weekendplogje: geitjes aaien, winkelen en ritje in de treinMy Profile

 • Reageer Judith 15 september 2015 om 07:41

  Fijn dat je verlof is aangebroken Bibian. Ik wens je een onbezorgde en fijn verlof toe, waar je nog lekker van de rust mag genieten en extra van River. Ik hoop echt dat je je niet teveel zorgen maakt, alhoewel ik dat makkelijk kan zeggen want ik weet niet goed wat je doormaakt. Ik wist niet dat de wond van de KS kan gaan lekken trouwens?! Dat idee vind ik eerlijk gezegd wel eng…Maargoed, vertrouw op je lichaam en zorg goed voor jezelf. Nog eventjes en dan heb je je kleine meisje in je armen <3
  Judith onlangs geplaatst…kids WINTER musthave | Dr. MartensMy Profile

 • Reageer Tamara 15 september 2015 om 07:41

  Geniet maar fijn van je verlof! Dik verdiend na alle stress die je de afgelopen maanden hebt moeten doorstaan. Wat eng zeg dat je wond lijkt te lekken, even goed naar laten kijken inderdaad en hopen dat het allemaal meevalt!
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe leer ik mijn kind om te gaan met geld?My Profile

 • Reageer Dita 15 september 2015 om 08:04

  Geniet van je verlof Bibian!
  Dita onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #3 week 16 t/m 18My Profile

 • Reageer Jess 15 september 2015 om 08:37

  Probeer te genieten en het gewoon allemaal op je af te laten komen. Ik durf geen uitspraken te doen over een bevalplan. Als het je meer energie kost dan dat het je oplevert, is het het dan waard? Of zijn er specifieke dingen die je wel wilt of juist absoluut niet? Bevallingen en keizersnedes gaan uiteindelijk meestal zoals ze gaan.
  Jess onlangs geplaatst…EetdagboekjeMy Profile

 • Reageer Jess 15 september 2015 om 09:10

  Ik herken veel vragen. Geniet van de verlof en je buikje die vliegen zo voorbij. Dikke knuf!
  Jess onlangs geplaatst…38 week bump updateMy Profile

 • Reageer Fem 15 september 2015 om 09:14

  Ohh! Fijn verlof! Geboorteplan heb ik uiteindelijk wat basics opgeschreven, zoals bijv dat we graag met “je” en voornamen worden aangesproken. In het ziekenhuis zijn ze nogal van het mevrouwen en “u”, dat vond ik maar niks 😉

 • Reageer Anneleen 15 september 2015 om 09:21

  Ik kan me voorstellen dat deze zwangerschap heel wat onzekerheden met zich meebrengt… Toch hoop ik dat je kunt genieten van je welverdiende verlof. Doe het maar op je gemakje, laat je eens lekker in de watten leggen en geniet van je gezinnetje en dat kleine meisje in je buik. Heel veel liefs!
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag WalesMy Profile

 • Reageer janske 15 september 2015 om 09:23

  En dan nu genieten. ..te veel zorgen maken over iets wat je nu nog geen invloed op heb is zoooo zonder van je energie. …Liefs!
  janske onlangs geplaatst…Waarom staat MIJN dochter op JOUW profielfoto?!My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 15 september 2015 om 09:31

  Een geboorteplan is vooral handig als bewustwording voor wat je graag zou willen. Maar vervolgens moet je er vooral niet aan vasthouden, want bevallingen zijn onvoorspelbaar. En als je dan per se je geboorteplan wilt volgen, kan dat voor spanning en teleurstelling zorgen.

  Houd het dus vooral als een droomscenario.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…About eating healthy without a lot of fussMy Profile

 • Reageer Leonie 15 september 2015 om 09:33

  Yay! Verlof!! Probeer te genieten en t piekeren een beetje los te laten. Dat is heel lastig, maar probeer dan piekermomentjes in te lassen.. Even 10min piekeren en dan weer genieten.. Dar hielp mij wel in een tijd dat ik enorm aan t piekeren was.
  Nogmaals; geniet van je welverdiende verlof!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt #1: reacties van (toekomstige) opa’s & oma’s op zwangerschapMy Profile

 • Reageer Lieke 15 september 2015 om 09:54

  Geniet lekker van je verlof Bibian! En ik snap dat je piekert over van alles en nog wat, maar ik hoop dat het je helpt om het op te schrijven (zoals je nu hier hebt gedaan)
  Lieke onlangs geplaatst…Liebster AWARD! | Mama & BlogMy Profile

 • Reageer saskia 15 september 2015 om 10:00

  Lekker genieten van je verlof Bibian! Dat verdien je!
  saskia onlangs geplaatst…Oproep: Nieuwe Rubriek; Wat is jouw droom?My Profile

 • Reageer Lifesabout 15 september 2015 om 10:19

  Een heel fijn verlof toegewenst en probeer lekker te ontspannen en te genieten. Het loopt zoals het loopt.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Inspirerend #2. Je mag elke dag gelukkig zijn.My Profile

 • Reageer Martina 15 september 2015 om 10:44

  Fijn dat je nu verlof hebt! Weer een stapje dichterbij, waardeloos dat het niet zonder zorgen is. Zet m op!
  Martina onlangs geplaatst…10 September 2015 – Chocolade, nieuw schoenen en make-upMy Profile

 • Reageer Elisabeth 15 september 2015 om 11:34

  Lekker dat je verlof hebt! Gewoon geen zorgen maken en lekker genieten joh. Heeft toch geen zin.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Winactie: HEMA cadeaukaartMy Profile

 • Reageer Margriet 15 september 2015 om 12:15

  Geniet van je verlof, Bibian!
  Margriet onlangs geplaatst…Wishlist wonen (deel 2)My Profile

 • Reageer Jennifer 15 september 2015 om 13:46

  Misschien is het wel handig om een geboorteplan te schrijven voor het worst case scenario. Vorige keer is het met je medicatie en inleiding niet helemaal gegaan zoals het in de boekjes staat, dus misschien is het handig om te voorkomen dat het weer zo gaat om in ieder geval te noteren dat er ingegrepen wordt voordat je weer dagenlang in de beugels ligt te wachten. Ik zou me er ook heel druk om maken en een manier voor mij om het een beetje los te kunnen laten is om het even op te schrijven / van je af te schrijven. En inderdaad, zeker even voorleggen aan de gyneacoloog waar je mee zit, zij kunnen je vast ook een beetje helpen met je gevoel! Ennnnn, genieten van je verlof! 😀
  Jennifer onlangs geplaatst…Ik heb hele grote bloemkolen!My Profile

 • Reageer Roeline 15 september 2015 om 15:13

  Probeer te genieten! Ik werd ook doorverwezen naar de gynaecoloog maar omdat die toch wat zakelijker zijn (ik had te maken met 2 mannen, weet niet hoe vrouwen zijn) ben ik ook nog fijn bij de verloskundige gebleven zodat ik daar even fijn kon kletsen en met vragen terecht kon die je daar liever stelt. Elk geval is anders, doe wat voor jou prettig is, luister naar je gevoel!

 • Reageer Milou 15 september 2015 om 19:23

  Natuurlijk moet je nu vooral héérlijk gaan genieten van je rust, maar ik wil je toch meegeven (misschien denk je dat zelf wel ook al): piekeren is ook mentaal voorbereiden op wat er komen gaat en dus helemaal niet zo erg. Met jouw ervaringen bij de bevalling van River en nu met de zorgen van de afgelopen tijd is dat helemaal niet zo erg. Erover blijven praten en je plannen en zorgen opschrijven kan je misschien helpen?
  Nou ja, ik hoop niet dat ik te betweterig over kom ofzo, maar ik wilde je toch even een hart onder de riem steken en je geruststellen. Veel succes bij de gynaecoloog en geniet van je verlof!
  Milou onlangs geplaatst…Ik ben zwanger!!!My Profile

 • Reageer Sylvie 15 september 2015 om 19:36

  Fijne verlofweken gewenst!
  Ik heb zelf nooit een geboorteplan geschreven en heb het op z’n beloop gelaten, ben blij met hoe het is gegaan. Misschien geeft het ook wel rust om het te laten, je wensen kun je altijd nog op het moment zelf kenbaar maken..
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #26My Profile

 • Reageer Kim 15 september 2015 om 19:55

  Ik snap je onzekerheid helemaal en ik hoop dat je heel snel je rust weer terug kunt vinden. Nu eerst genieten van je verdiende verlof. <3
  Kim onlangs geplaatst…Review Kiko smart lipstick in 914My Profile

 • Reageer Eline 16 september 2015 om 17:49

  Jeetje wat heb je een hoop aan je hoofd zeg, ik hoop dat met het verlof ook de rust in je hoofd kan komen 🙂
  Eline onlangs geplaatst…WIN || Een jaarvoorraad Fit For Me WLS ForteMy Profile

 • Reageer Nicole 16 september 2015 om 21:24

  Lieverd, die zorgen zou ik dus vastleggen in je geboorteplan. Bij mij hebben ze 2x een ballon geprobeerd en daarna nog enge troep om het op te wekken, werkte allemaal niet.. Dus bij een volgende ga ik niet weer 3 dagen en nachten amper slapen en pijn lijden.. Dan wil ik dat ze 1 ding proberen en werkt dat niet dan hoppa volgende stap.

  Hopelijk krijg je rust door het te bespreken!
  Nicole onlangs geplaatst…5x betaalbare poncho’s voor de herfstMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge