Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 34: VERLOF!

De eerste week van mijn verlof zit er op en dat betekent dat ik alweer 35 weken zwanger ben, 35 weken mensen holy moly. Het was een gekke week, ik heb ineens zoveel tijd en dat is best even wennen… Ik kan mezelf moeilijk rust geven terwijl ik dat gewoon moet doen. Ook verveel ik me best snel en dus zat ik afgelopen week vele uurtjes samen met Manon dom op de bank te kijken. Ook wel wat ontspanning natuurlijk, dus dan maar samen.

Ook had ik mijn allerlaatste afspraak bij mij verloskundigenpraktijk, enorm jammer en ik ga de leuke nuchtere, gezellige afspraakjes wel heel erg missen. Oké, het is niet zo lang meer maar het is toch anders bij de verloskundige dan bij het ziekenhuis. We hebben een goed gesprek gehad en dat gesprek ga ik verder borduren bij de gyneacoloog maar daar wil ik verder niet op in gaan. Ook moest ik weer op de o zo gevreesde weegschaal, terwijl die eigenlijk al de hele zwangerschap super lief voor mij is. Ik was weer 0,5 kilo aangekomen en dat zet de teller bij 35 weken op 7 kilo erbij in totaal. Zeer netjes al zeg ik het zelf. Ik merk het natuurlijk ook wel, laatst zaten mijn twee zwangerschapsjurkjes in de was en trok ik een oude broek uit de kast in de hoop dat die gewoon dicht kon en dat kon, wel even een tevreden momentje naar mezelf toe dat ik het niet weer zo ver heb laten komen als bij de zwangerschap van River.

Schermafbeelding 2015-09-21 om 19.46.32Verder zijn de gordijnen van de babykamer binnen gekomen en heb ik ze samen met de vrouw van mijn vader opgehaald. We kregen de gordijnen van hen, dankje pap en Lyd! Nog even een rail ophangen en dan de gordijnen er aan haken en dan is de babykamer echt af (roomtour komt binnenkort!). De nesteldrang die ik eerder had is totaal verdwenen nu ik hem wel kan hebben dus ik moet nog steeds alles wassen, daar kijk ik een beetje tegen op haha.

Ook heb ik afgelopen week met Manon wat laatste dingetjes voor de vluchttas gehaald, natuurlijk hebben we gevlogd en dat gaan jullie binnenkort zien. Ook mijn vluchttas zelf laat ik uiteraard zien zodra ik alles heb uitgezocht wat ik mee wil nemen.

Op dit moment heb ik verder niet meer zoveel te vertellen, ik probeer te genieten en te rusten van mijn verlof want voor ik het weet lig ik te puffen… Spannend!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer Roeline 22 september 2015 om 06:06

  Maar je zou je afspraken bij de verloskundige nog gewoon kunnen hebben hoor! Deed ik ook! Bij de Gyneacoloog op het laatst en toch nog bij de verloskundige. Daar praat je toch makkelijker mee 🙂 Lekker joh je verlof, geniet ervan want idd voor je het weet is het zover en het kan altijd eerder gebeuren. Wat goed die 7 kilo, keurig! Als het kind eruit is ben je het meeste daarvan al kwijt!

 • Reageer Saskia 22 september 2015 om 06:34

  Super spannend en wat netjes die 7 kilo!
  Saskia onlangs geplaatst…Liefde voor Sieraden + winactie!My Profile

 • Reageer Marion 22 september 2015 om 06:46

  Vooral genieten en ontspannen! Hier heb je naar uitgekeken!
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek Dag 1: Gedoogkat, thee en therapieMy Profile

 • Reageer Nesrin 22 september 2015 om 06:48

  Wat gaat het snel. Geniet lekker van je verlof. Fijn dat je tevreden bent en lekker in je vel zit, 7 kilo is heel netjes met 35 weken.
  Nesrin onlangs geplaatst…WINNEN! Purelime Sportbeha (let’s talk about boobies!)My Profile

 • Reageer Dita 22 september 2015 om 07:26

  Wat spannend allemaal! Ben erg benieuwd naar jullie kleine wondertje.
  Dita onlangs geplaatst…Herfst, waarom dit ook een leuk seizoen isMy Profile

 • Reageer Jess 22 september 2015 om 07:43

  7 kilo! Netjes. Ik was al dolblij met mijn 13 kilo, oeps. Vervelen hoort er trouwens bij, dan weet je dat je goed bezig bent! 😉
  Jess onlangs geplaatst…Alternatief voor vochtige doekjes: Cheeky wipes – Water WipesMy Profile

 • Reageer Lifesabout 22 september 2015 om 08:11

  Je moet natuurlijk ook een beetje afkicken van het werk. Wie weet kun je volgende week wel.een beetje ontspannen! Ik begreep dat verloskundigen vaak meer tijd hebben voor informatie geven en een gesprek. Mijn gynaecoloog deed steeds een echo en ik stond weer buiten. Goed je tijd eisen en je vragen stellen dus 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Favorieten van de maand – september.My Profile

 • Reageer Jennifer 22 september 2015 om 08:48

  Ah 7 kilo is keurig hoor! Niks van te zeggen! En kijk nou dan wat voor mooi babybuikje je hebt! 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…Dragen, draagdoeken en draagzakkenMy Profile

 • Reageer Eline 22 september 2015 om 09:09

  Precies 4 jaar geleden was mijn zus vandaag ook 35 weken! Mijn neefje is geboren op 11-10. NU gaat ie gewoon bijna alweer naar school t jungske <3
  Eline onlangs geplaatst…WIN || Kookboek lekker eten na maagverkleiningMy Profile

 • Reageer Leonie 22 september 2015 om 09:29

  Eindelijk je verdiende verlof! Vervelen moet je maar als iets positiefs zien, dan ontspan je toch he! Wel leuk dat je ook samen mer Manon veel kan relaxen! Ik ben heel benieuwd naar de babykamer en de vlucht tas!

 • Reageer Kim 22 september 2015 om 09:33

  Geniet van je verlof!!

  Ik ben ook zwanger en onder behandeling van het ziekenhuis.
  Maar ik heb gevraagd of de controles door de klinisch verloskundige kan worden gedaan. Ze hebben daar dagelijks overleg met de gynaecoloog die trouwens altijd aanwezig is dus als er iets mis is is de lijn erg kort.
  Ik heb vaste dagen waarop ik kom en heb dus ook maar max 2 gezichten die ik zie. Erg prettig!

  • Reageer Bibian 22 september 2015 om 11:06

   Dat klinkt inderdaad prettig. Ik krijg nu geloof ik ook iemand die ik al eens gezien heb dus ik hoop dat ik niet teveel gezichten ga zien

 • Reageer Anneleen 22 september 2015 om 09:39

  Wat komt het dichtbij nu! Maar geniet eerst nog maar volop van je verlof… Ik ben al benieuwd naar de video’s! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 22 september 2015 om 09:43

  7 kilo is echt niet veel! De zwangerschap schiet nu echt op zeg!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Soup EnvyMy Profile

 • Reageer Paola 22 september 2015 om 09:47

  7 kilo is zeker netjes! Wennen is dat he ineens de hele dag thuis en geen verplichtingen!
  Paola onlangs geplaatst…Social media lie tagMy Profile

 • Reageer marjon 22 september 2015 om 09:48

  Leuk dat de babykamer af is en er een roomtour van komt. Geniet nu idd maar lekker van je verlof.

  • Reageer Bibian 22 september 2015 om 11:05

   Ja zeker leuk, kan niet wachten tot we hem kunnen gebruiken haha

 • Reageer Malou 22 september 2015 om 10:34

  Wauw, 7 kilo? Wat netjes zeg! Geniet van je verlof 🙂
  Malou onlangs geplaatst…OVER NAAR WORDPRESS!My Profile

 • Reageer Martina 22 september 2015 om 10:39

  Wauw 7 kilo is netjes zeg! Geniet van je verlof 🙂
  Martina onlangs geplaatst…21 September 2015 – Schreeuwerig speelgoed en interieurleed + Winactie!My Profile

  • Reageer Bibian 22 september 2015 om 11:05

   dankjewel!

 • Reageer Annemijn. 22 september 2015 om 12:15

  Nog eventjes! Spannend hoor! Leuk dat je zoveel met ons deelt bibian.
  Annemijn. onlangs geplaatst…DIY: Goedkope photobooth makenMy Profile

 • Reageer Lieke 22 september 2015 om 12:22

  Wauw, knap zeg 7 kilo! Geniet nu lekker van je verlof!
  Lieke onlangs geplaatst…Brief aan Mason (1/2 jaar) | Baby, Mama & PersoonlijkMy Profile

 • Reageer Channah 22 september 2015 om 16:10

  Er wordt in sommige reacties gezegd dat het knap van je is dat je maar zo weinig bent aangekomen, maar in principe klopt dit niet helemaal natuurlijk. Iedereen is anders zwanger, en de een komt gewoon meer aan dan de ander. Sommige vreten zich helemaal rond en komen niets aan, en anderen eten heel erg gezond en komen heel veel aan. Bovendien is 7 kilo zo ongeveer wat de placenta, baby, vocht etc bij elkaar is, helemaal niet raar om meer aan te komen natuurlijk. (Dit bedoel ik overigens niet tegen Bibian, want ik kan heel goed begrijpen dat het heel erg fijn is om niet zoveel aan te komen!) Heel erg genieten van je verlof, voor je het weet is je kleine meid er!
  Channah onlangs geplaatst…Review: Ella’s Kitchen babyvoedingMy Profile

 • Reageer Nicole 22 september 2015 om 17:34

  Oke, aangezien het niet knap van je is die 7 kilo zeg ik: wat fijn voor je zeg, maar 7 kilo aangekomen! Zo dat lijkt me correct toch 😉
  En nog eventjes meis en dan kun je jouw mooie dochter in je armen houden….
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: persoonlijk dierenboekje voor je hond of katMy Profile

 • Reageer Joy 22 september 2015 om 20:59

  Geniet lekker van je verlof. En van de gezellig dagen samen met manon.
  Succes met de laatste lootjes.
  Joy onlangs geplaatst…Het leven van Nienke… #4 Het antwoord, op die ene brief.My Profile

 • Reageer Kim 22 september 2015 om 21:51

  Lekker genieten! <3
  Kim onlangs geplaatst…Plog: Donderdag 17 September 2015My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge