Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 35: nesteldrang

Afgelopen weekend twitterde ik het al: verdomd, alweer bijna 36 weken, en vandaag is de dag dat ik weer van zwangerschapsweek wissel. Ze kan bij wijze van nu al bijna komen en daar krijg ik het toch wel wat benauwd van. Op de een of andere manier voelt het alsof ik er nog niet klaar voor ben. Ik ben nog met van alles bezig. Afgelopen zondag had ik een enorme nesteldrang aanval en moest alles aangepakt worden. Zo deed ik de eerste babywasjes, poetste ik de badkamer, kocht ik een kastje voor in de gang voor alle schoenen en sjaals want het was werkelijk waar te erg voor woorden (sorry, ik ben soms echt een enorme sloddervos), pakte ik de vluchttas in, daar heb ik uiteraard gelijk foto’s van gemaakt en daar zien jullie binnenkort een artikel van. Verder maakte ik de kinderwagen op en installeerde ik de nieuwe babyfoon die ik van mijn verdiende blogcentjes heb gekocht. Ik ben er heel erg blij mee, een mooie babyfoon met camera.

IMG_5775
De gang: na – voor

River sliep vooral beneden maar nu River groot is en beneden lekker speelt en lawaai maakt, wil ik graag dat de baby boven slaapt. Ook slaapt ze vanaf dag 1 op haar eigen kamertje omdat wij gewoonweg geen plek hebben op onze slaapkamer en dan vind ik het wel een fijn idee dat ik haar kan “zien”.

Verder gaat het lichamelijk opzich oke, ik zeur niet zo snel maar ik heb het echt wel een klein beetje zwaar. Ze zit nog steeds heel hoog waardoor ik enorm benauwd ben steeds en mijn ribben beurs aanvoelen. Als het goed is ligt ze ook met haar rug in mijn rug waardoor ik ook niet zo’n heel grote buik heb maar daardoor drukt ze wel alles weg.

’s Nachts slaap ik echt verschrikkelijk! Ik heb misschien iets te hard geroepen dat ik goed slaap maar echt… Om het uur word ik wakker van de kramp in mijn kuit maar nog erger: krampen in mijn linkerlies. Mijn hemel, dat heb ik bij River niet gehad en ik weet van gekkigheid dan ook niet wat ik eraan moet doen. Ik sta op uit mijn bed, en trek mijn tenen naar mijn gezicht maar daar gaat alleen de kramp in mijn kuit mee weg. Die van de lies, die neem ik dan maar voor lief maar leuk is het niet. Ook zijn Rennies nog steeds mijn beste vrienden (sorry Manon, maar ik heb je even ingeruild).
IMG_5695Ze waren 35% omdat ze uit het assortiment gingen, dus ik kocht ze gelijk op.

Morgen heb ik mijn eerste afspraak in het ziekenhuis, best wel een beetje spannend want we gaan de bevalling een beetje bespreken (voor zover het kan). Hoe het in het ziekenhuis gegaan is lezen jullie natuurlijk volgende week.

Aankomend weekend gaan we nog even een weekendje weg met mijn familie en vrienden (hopelijk gaat alles goed en denkt de baby niet dat het tijd is om te komen, als ik ergens anders aan het vertoeven ben). Ik neem natuurlijk voor de zekerheid mijn vluchttas mee, en ga nog even drie dagen genieten.

Tot volgende week!

Ik werd afgelopen vrijdag ook echt voor 100% verrast met een babyshower, maar dat hebben jullie gisteren al kunnen lezen!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Josan 29 september 2015 om 05:29

  Een emmer met koud water naast/ onder je bed zetten en wanneer je kramp in je kuit hebt daar je been in doen helpt. Wel handig om ook even een handdoek erbij te leggen.

 • Reageer Manon 29 september 2015 om 05:44

  Ik had ook veel last van kramp en onrustige benen. Op advies van de verloskundige ben ik toen magnesium gaan slikken en ik heb geen kramp meer gehad! Wel zo fijn om niet naast het bed te hoeven springen met zwangere buik 😉

 • Reageer Miranda 29 september 2015 om 05:48

  Oh wat een ellende die kramp! Tijdens de zwangerschap had ik het niet zoveel, maar 1 van mijn medicijnen voor de reuma heeft het als bijwerking, ik heb heel vaak ’s nachts kramp onder m’n voet! Om gek van te worden. Nog een paar weekjes, dan ben je in ieder geval van die rot kramp en maagzuur af!
  Miranda onlangs geplaatst…De maand(en) in foto’s:)My Profile

 • Reageer Lifesabout 29 september 2015 om 05:51

  Ahhh die Rennies ja….wat vervelend voor je! Ook dat benauwde gevoel is zo vervelend…succes nog even!
  Lifesabout onlangs geplaatst…9 keer gek na de keizersnedeMy Profile

 • Reageer Marion 29 september 2015 om 06:17

  Wauw, wat gaat het snel, hè! Ergens toch ook fijn dat de kleine nu mag komen. Geen angst meer omtrent te vroeg of wat dan ook. Spannend morgen, dus succes en geniet daarna lekker van het weekendje weg.
  Marion onlangs geplaatst…Help! Ik mag mijn benen niet meer scheren!My Profile

 • Reageer Saskia 29 september 2015 om 06:33

  Onrustige benen ja wat een ramp was dat. En niks lijkt te helpen. Sterkte met de laatste loodjes.
  Saskia onlangs geplaatst…Waarom ik houd van het moederschapMy Profile

 • Reageer Jess 29 september 2015 om 06:43

  Wat is de tijd voorbij gevlogen! Jeetje, je gaat alweer bijna bevallen. Hopelijk kun je nog even rustig genieten van je uitstapje. Rustig aan en dan komt het vast goed. Het zijn nu echt de laatste loodjes. Spannend hoor!

 • Reageer Nesrin 29 september 2015 om 06:48

  Vervelend dat je niet goed slaapt. Ik hoop dat je in de laatste weken toch overdag een powernap kunt doen. Wat gaat de tijd snel over een week zou je mogen bevallen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Win een kitch thermoskan en twee Blond Amsterdam mokkenMy Profile

 • Reageer Joyce 29 september 2015 om 07:11

  Gek he dat het nu niet lang meer duurt! En kramp had ik ook heel veel bij beide kindjes op de meest vreemde plekken. Succes in het ziekenhuis x
  Joyce onlangs geplaatst…Joyfromjoyce weekly #22My Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 29 september 2015 om 07:53

  Wow wat is het bizar snel gegaan!! Het lijkt alsof je gisteren je zwangerschap aankondigde. Ik vind het mega spannend voor je en hoop voor je dat le bebe nog even blijft zitten, tot het moment dat je er echt klaar voor bent. Ik heb die kuitkramp ook heel erg gehad in mijn zwangerschap, vooral ’s nachts. Maar kramp in mijn lies lijkt me nog vervelender! Succes met de laatste loodjes. X
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Avène TriAcnéal EXPERT EmulsionMy Profile

 • Reageer Cindy 29 september 2015 om 08:19

  Spannend zeg, die laatste weken. Maar het lijkt me niet fijn dat je er eigenlijk nog niet klaar voor bent. Heel veel succes!
  Cindy onlangs geplaatst…Persoonlijk: Het allergrootste geluk ♥My Profile

 • Reageer Jess 29 september 2015 om 08:32

  Ik moest magnesium bijnemen voor men krampen, dat heeft echt geholpen! En nestdrang heb ik eig niet gehad, misschien eerder opruimen dan poetsen. 🙂
  Jess onlangs geplaatst…Bezigheidstherapie: Enveloppen makenMy Profile

 • Reageer Anneleen 29 september 2015 om 08:54

  Wat vervelend die krampen in je benen. Ik zou ook niet gelijk weten wat je daaraan kan doen… Ik hoop dat de laatste loodjes vlot mogen verlopen en dat jullie meisje mag komen, wanneer jij je er helemaal klaar voor voelt. Zo spannend… Liefs!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Leonie 29 september 2015 om 08:54

  Wat spannend, het komt nu wel heel erg dichtbij. Wel handig die nesteldrang.. Enorm verschil: zoveel netter!
  Leuk dat je nog aantal daagjes weggaar, geniet ervan!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt: Opvang voor ons kindjeMy Profile

 • Reageer Jennifer 29 september 2015 om 09:28

  Ondanks dat je het benauwd krijgt van het idee te moeten bevallen, is het ook wel een lekker vooruitzicht dat ze straks gewoon lekker bij jullie is! Dan is het gewoon allemaal achter de rug en kunnen jij en Manon (en River en Mike natuurlijk ook) lekker babyknuffelen! 😉
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 56My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 29 september 2015 om 09:44

  Je gang heb je goed opgeruimd zeg! Leuk die voor en na foto!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Beware of my heart!My Profile

 • Reageer Malou 29 september 2015 om 09:46

  Ooh die kramp is zo naar! En je gang ziet er netjes uit zeg 🙂
  Malou onlangs geplaatst…SOCIAL MEDIA LIE TAGMy Profile

 • Reageer Mamasruntheworld 29 september 2015 om 10:10

  Je hebt de gang mooi opgeknapt! Ziet er goed uit hoor. Wat vervelend van de kramp.. Ik had een keer kramp in mijn kuit toen ik op de snelweg reed.. Niet fijn haha. Waarom halen ze in hemelsnaam die rennies uit het assortiment..
  Mamasruntheworld onlangs geplaatst…Babynamen uitzoekenMy Profile

 • Reageer iooon 29 september 2015 om 16:09

  Nachtelijke kramp blahhhhh verschrikkelijk. Ik heb dat sowieso regelmatig. Nu ik geen alcohol meer drink wat minder maar soms schiet het er spontaan in. En maagzuur ook zo rot. Als ik er aan terug denk wil ik nooit meer zwanger zijn. :’)
  iooon onlangs geplaatst…Sint 2015 – Brief en verlanglijst als vroegerMy Profile

 • Reageer Jessica 30 september 2015 om 11:48

  Succes met de laatste loodjes en geniet van de paar daagjes weg. Hopelijk vind je je nachtrust nog even terug zonder krampen.
  Jessica onlangs geplaatst…DZP – Doel 23 Een dag met oma op stapMy Profile

 • Reageer mariska 1 oktober 2015 om 14:12

  Voor krampen: elke avond kuiten insmeren met magnesiumolie (kun je bij de tuinen kopen). werkt super! werkt ook voor een goede stoelgang als je het op je buik smeert. Verder: framboosbladthee drinken voor een vlotte bevalling zonder veel pijn. Ik ben 3 weken geleden bevallen van de eerste en had een super bevalling! Weet zeker dat framboosbladthee daarbij geholpen heeft.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge