Moeder zijn

10 scenario’s op de badkamer als moeder

De badkamer: voor veel vrouwen/moeders een plek in huis waar je je even terug kunt trekken. Even in bad of onder de douche alle ‘zorgen’ van die dag wegspoelen of juist om ’s morgens lekker wakker te worden. Een paar minuutjes voor jezelf op de toilet… Of toch niet? Wij delen 10 scenario’s die je als moeder wel eens ziet op de badkamer of het toilet…
Deze blogpost is in samenwerking met SanitairTotaal.

wc→ Met stipt op nummer 1: poepen met publiek. Deze is erg voor de hand liggend maar hij moet ook gewoon in dit lijstje. Even in alle rust naar de wc is zeldzaam. Met een baby die begint te huilen zodra hij je ook maar uit het zicht verliest is het sowieso een no-go om met de deur dicht naar het toilet te gaan. Oogcontact is the key.

→ Kind slaapt, dan kan je je heel even terugtrekken op de wc. Je moet al een uur lang maar je komt er gewoon niet aan toe met een kind aan je been. Zit je nét de laatste roddels door te spitten op je telefoon en je broek op de enkels, begint er eentje zó hard te huilen dat je écht niet kunt blijven zitten. Weg moment.

→ Voor ons nog niet van toepassing maar wel gehoord van een vriendin: als je kind al zindelijk is en zelf naar de wc gaat en hij gebruikt net iets teveel toiletpapier -_-‘ (lees: halve wc-rol voor een plasje). De telefoon van de loodgieter staat al onder de sneltoetsen.

→ Je staat lekker onder de regendouche te douchen, even helemaal zen en relaxed na een drukke dag en je wil je benen scheren… Op zoek naar dat scheermesje. Je moet je eerst een weg banen tussen alle Zwitsal en Neutral producten, hydrofiele washandjes, speelgoedjes voor onder de douche, een bellenblaasmachine voordat je je beseft dat er helemaal geen scheermesje ligt. Nouja, dan laat maar…

→ Je kent het wel: je hebt je baby gezellig bij je in de draagdoek of draagzak en je bent een eind aan het wandelen. Je voelt ineens dat je echt heeeeeel nodig moet. Je snelwandelt naar huis, rennen met een kind voor- of achterop is gewoon niet echt handig en je conditie is ook niet meer wat het was, en je houdt het niet meer. Geen tijd om je kind af te koppelen… Dan maar met kind op de wc. Zit je dan, met je kind op de rug… Oja: we hebben gehoord dat het ook niet heel makkelijk is om de boel schoon te maken met een kind in de draagdoek/zak.

→ Ook gehoord van een vriendin: borstvoeding geven op de wc omdat je zoooo nodig moet. Vooral tijdens regeldagen is het geen optie om te stoppen met voeden voor een plaspauze.

badkamer→ Als je de badkamer binnen komt en rondkijkt: een aankleedkussen in de hoek, babybadspullen, natte wcrollen tussen de stapel (die in de wc gegooid zijn en weer teruggezet zijn door zuslief – echt gebeurd! -), een kikker aan de muur die overvol badspeelgoed zit, natte badcapejes over de badrand, een plastic badje en een badrek in de andere hoek, een badring in bad… Je kunt alleen maar dromen van een opgeruimde, stijlvolle badkamer met op elkaar afgestemde handdoeken, een inloopdouche, geurkaarsjes op de badrand en vooral: stilte!

→ Nog een van een paar vriendinnen: peuterjongetjes die je komen storen als je op de wc zit, je benen uit elkaar trekken en verbaasd roepen “dat jij helemaal geen piemol hebt!!!???!?!?!”

→ In de kraamweek zegt de kraamhulp dat je maar even lekker moet gaan douchen: even geen mama zijn maar ‘jezelf’. Je staat lekker onder de warme stralen te genieten van de rust en dat lukt ook want je weet dat je baby in goede handen is bij de kraamhulp. Je wilt je oksels gaan scheren en op het moment dat je je armen omhoog doet druipt er allemaal melk uit je borsten… Zucht, daar gaat je ik-ben-even-geen-mama-momentje.

Schermafbeelding 2015-09-29 om 14.52.01→ Dat je aan het eind van de dag met alle liefde die kletsnatte badkamer droog dweilt, de handdoeken weer in de zoveelste was doet en alle speeltjes weer in die overvolle kikker propt… Morgen weer en je kijkt al uit naar het spetteren, lachen en gieren van je kleintje ♥.

En… Zitten er herkenbare situaties bij voor jou als moeder? Heb je er nog eentje? Laat het ons dan zeker even weten in de comments!!!

Wil je weten waarom wij samenwerkingen met bedrijven aangaan?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Marion 14 oktober 2015 om 05:55

  Oké, ik ga zo voor het eerst in mijn leven dankbaar op de pot zitten. Ik heb hier als non-mama dus echt nog nooit bij stilgestaan!
  Marion onlangs geplaatst…TMI: Mijn leven met hidradenitisMy Profile

 • Reageer Nesrin 14 oktober 2015 om 06:16

  Heerlijk geschreven en zó herkenbaar!

  Even rustig douchen zit er de komende jaren gewoon niet in tenzij iedereen weg is, jij de deurbel uitschakeld en je telefoon uitzet 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Zelfgemaakte Tony’s melk karamel zeezout chocolademelkMy Profile

 • Reageer Simone 14 oktober 2015 om 06:44

  Gelukkig nog niks herkenbaar, maar ik vrees met grote vrezen voor de komende maanden 😉
  Simone onlangs geplaatst…Fruit plukken bij De Hoenderik in TrichtMy Profile

 • Reageer Jess 14 oktober 2015 om 06:56

  Herkenbaar. Ik verbaas me iedere keer weer over de hoeveelheid speelgoed. Ik moet altijd eerst een piratenboot en twintig piraten de deur uit werken voordat ik kan douchen.
  Jess onlangs geplaatst…Psycholoog gezocht! Of niet?My Profile

 • Reageer Josan 14 oktober 2015 om 07:02

  Ja, helaas al te herkenbaar. Het heerlijke aan werken vind ik dat ik dan tenminste rustig 10 minuten naar de wc kan 🙂
  Josan onlangs geplaatst…Webshop Wednesday: GhimellsMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 14 oktober 2015 om 07:57

  Neee! Ik ben zo’n MEGA privé-poeper…! Boris mag al niet in de buurt zijn én ik moet niet te horen zijn, haha! Ik lees dit van meer moeders maar vind dat geloer terwijl ik op de WC zó niet, haha! Zal er maar toch aan moeten wennen denk ik…
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Star Light Collection by O.P.I Review Kerst 2015My Profile

  • Reageer Bibian 14 oktober 2015 om 11:16

   haha nou ga maar vast wennen want je gaat zeker niet meer alleen naar de wc hahahah

 • Reageer Tamara 14 oktober 2015 om 08:16

  Zoooooo herkenbaar!! Vooral dat nooit alleen op de wc kunnen zitten ( bij mij staan er altijd 2 jongens bij) en ik moet toegeven dat ik ook wel eens heb gevoed op de wc. Als je moet dan moet je! Hahaha
  Tamara onlangs geplaatst…Als moeder heb je nooit meer seks.My Profile

 • Reageer saskia 14 oktober 2015 om 08:42

  Haha dat zindelijk zijn en heel veel toiletpapier in het toilet is hier ook regelmatig voorgekomen. Super leuk blogje!
  saskia onlangs geplaatst…Met onze baby in een caravan rondreizen: een vrij levenMy Profile

 • Reageer Marjon 14 oktober 2015 om 08:46

  Hahaha heel leuk geschreven! 🙂
  Marjon onlangs geplaatst…Vraag het de huisartsMy Profile

 • Reageer Roos 14 oktober 2015 om 09:12

  hahaha leuk blogje hebben jullie er van gemaakt! Gelukkig heb ik nog nooit gepoept met publiek, maar plassen, jep regelmatig 😉
  Roos onlangs geplaatst…10 dingen die een man moet doen om mij tevreden te houdenMy Profile

 • Reageer Madelaine 14 oktober 2015 om 10:30

  Haha leuk om te lezen. Fijne manier van een advertorial plaatsen! Ik wil echt niet naar de WC met toeschouwers hoor :(. Heb nu al twee katten die constant komen kijken.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Wij zijn verloofd!My Profile

 • Reageer Eline 14 oktober 2015 om 12:23

  Ik heb dan wel geen kind maar wel een kat en zelfs dan zijn er dingen herkenbaar :D:D
  Eline onlangs geplaatst…Bananenbrood met appel en rozijnenMy Profile

  • Reageer Manon 14 oktober 2015 om 12:39

   HAHA jaaaaa ook dat! Ook niet meer zonder publiek he :’)

 • Reageer Paola 14 oktober 2015 om 12:34

  Super leuk om te lezen en fijn zo’n voorbereiding!
  Paola onlangs geplaatst…W7 skin fresh foundation Cameo beigeMy Profile

 • Reageer marjon 14 oktober 2015 om 12:41

  Leuk geschreven. Zitten wel wat herkenbare dingen tussen!

 • Reageer amanda 14 oktober 2015 om 12:42

  ja rustig naar de wc gaan is niet meer en inderdaad dan ga je net na de wc word je kleintje weer wakker…leuk lijstje…xxx
  amanda onlangs geplaatst…Wish list Kian zijn verjaardagMy Profile

 • Reageer iris 14 oktober 2015 om 13:24

  Ik begrijp dat poepen met publiek of uren je plas ophouden niet zo. Als ik moet, dan moet ik en dan is daar de box. Mijn zoon vermaakt zich daar dan even en als hij het er niet mee eens is, dan is dat even jammer. Ik vind dat hij moet leren dat hij dan eventjes op mama moet wachten.

  • Reageer Manon 14 oktober 2015 om 13:28

   Haha ja tuurlijk!!! Alles met een korreltje zout hè ;-). Hier ook gewoon in de box of de deur dicht maar als je dat niet doet heb ik wel publiek. Geeft toch niet?

 • Reageer iooon 14 oktober 2015 om 14:01

  Haha zeker herkenbaar. Ik laat mijn kind tegenwoordig gewoon, al jankend in de box, achter en neem mijn momentje. Hij moet maar leren dat ik gewoon weer terug kom.
  iooon onlangs geplaatst…Appartement Verkocht: Hulp van de VerkoopstylistMy Profile

 • Reageer Jennifer 14 oktober 2015 om 14:27

  Ik geloof inderdaad op dit moment in de heil van de box. Maar op het moment dat dat niet meer kan (omdat hij weg is / zoonlief te groot is) en hij wél interesse gaat tonen in wat er allemaal gebeurt op de vrolijke vierkante meter zit je inderdaad sowieso niet meer alleen!
  Jennifer onlangs geplaatst…4 mijl van Groningen 2015My Profile

 • Reageer Joke 14 oktober 2015 om 18:43

  Hartstikke herkenbaar en grappig! Ach, zodra ze puber zijn wordt het allemaal weer beter, toch? 🙂
  Joke onlangs geplaatst…Een gezellig avondritueel: een utopie met kleine kids?My Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 14 oktober 2015 om 19:00

  Haha, heel leuk artikel heb je er weer van gemaakt! 🙂 Nog maar even genieten nu ik nog geen kinderen heb :-p
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…BLOOPERS | Ben ik een banaan challengeMy Profile

 • Reageer Mama Kip 14 oktober 2015 om 19:29

  Oh wat heb ik een mazzel als ik dit zo lees! Dochterlief is nog nooit (ze is nu ruim 4) bij mij op de in de wc geweest terwijl ik mijn ‘ding’ aan het doen ben! Poepen, plassen, ik mag het gelukkig allemaal alleen! De enorme hoeveelheid speelgoed in de badkamer en wc-papier wat op wonderbaarlijke manier verdwijnt heb ik dan helaas weer wel ervaring mee!
  Mama Kip onlangs geplaatst…Gratis gezelligheidMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge