Kids, Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle, Moeder zijn

Een vraag per dag… voor mama’s

Ik was laatst een keertje bij de boekwinkel aan het rondneuzen en zag dit boekje liggen: een vraag per dag… voor mama’s. Nu heb ik het idee dat dit soort boekjes echt een hype zijn en ook of iemand het in godsnaam volhoudt om 5 jaar lang elke dag een vraag te beantwoorden maar soit. Ik kon de verleiding niet weerstaan en rekende dit boekje af. Ik ben zo’n type die het liefst vooraan het boekje begint, maar wachten tot 1 januari daar had ik geen zin in. Ik was wel bijna jarig en besloot dus om vanaf 1 oktober te beginnen (mijn verjaardag), het is tenslotte voor mij het begin van een nieuw jaar!

een vraag per dag voor mamas
In het boekje wordt elke dag een vraag gesteld met betrekking op het moederschap. Soms denk ik: wat een suffe vraag, maar als ik dan nadenk wat ik misschien over 4 jaar zou invullen vind ik het toch weer leuk! Bijvoorbeeld: hoe ontbijten jullie als gezin? Mijn antwoord nu zou zijn: eerst Nilo een boterham als hij wakker wordt, dan speelt hij in de box en neem ik zelf een bakje yoghurt en koffie. Maar over 4 jaar is dat misschien wel: met z’n allen aan tafel: Nilo, z’n broertje, ik en mijn man ;-). Nilo aan de boterham voordat hij naar school moet en z’n broertje een boterham voordat hij naar de peuterspeelzaal gaat. Nohhhhh, stel je eens voor!

Het leek mij leuk om wat vragen en mijn antwoorden hierop te delen met jullie!
vragen voor mamas1
De vraag van 4 oktober vind ik wel een grappige haha. Echt zoiets waar je standaard een antwoord op geeft “kan ik me niet meer herinneren” of “te lang geleden”. Die van 6 oktober is een leuke om in de toekomst in te vullen… Hoe zou de inhoud van mijn tas volgend jaar zijn?

vragen voor mamas2
Ik ben zo benieuwd hoe Nilo zich gaat ontwikkelen en of ik trekjes van mij of mijn vriend in hem terug ga zien… Leuke vraag die van 11 oktober!
Er zitten naast ‘diepgaande’ vragen ook gewoon random vragen in zoals die van 22 oktober. Heerlijk, een latte macchiato (verkeerd geschreven in het boekje, woeps) met hazelnotensiroop.

Dan nog wat leuke vragen die ook nog in het boekje staan.
vragen voor mamas3
Weer ben ik zo benieuwd wat er de komende jaren gaat komen te staan… Wat zullen wij als gezinnetje gaan doen allemaal!

vragen voor mamas5
Ook hier ga je de ontwikkeling van je kind(eren) in terug zien denk ik! En de vraag van 7 september… Iedere moeder moet deze vraag eigenlijk 1x per week beantwoorden!

vragen voor mamas4
Tot slot deze twee vragen… Een hele serieuze en een gezellige vraag. Ik ben ook zo benieuwd hoe de relatie met de opa’s en oma’s gaat worden de komende jaren!

Ik hoop dat ik het kan volhouden om in te vullen want het lijkt me zo leuk om volgend jaar alles weer terug te lezen en de jaren daarop…

Wat vind jij van zulke boekjes?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer elise 30 oktober 2015 om 06:31

  Leuk! Al vaker dit soort dingen bekeken maar vond ze telkens net niet.. Jouwe is wel echt leuk en roze! Waar heb je hem vandaan?

 • Reageer Tamara 30 oktober 2015 om 06:32

  Wat een ontzettend leuk boekje!! En inderdaad, wat zou het leuk zijn om er over een paar jaar in te kunnen schrijven: nilo en zijn broertje/zusje! Erg leuk om terug te lezen ook voor hem later denk ik!
  Tamara onlangs geplaatst…Terugblik zwangerschap Lauren.My Profile

 • Reageer Josan 30 oktober 2015 om 06:38

  Ik kende dit boekje niet. Zelf hield ik altijd dagboeken bij, maar ik merk dat ik daar tegenwoordig de discipline voor mis. Jammer want dat is ook leuk om te lezen. Dit zou wel een goede aanvulling zijn om die gewoonte weer op te pakken.
  Josan onlangs geplaatst…Z8 limited edition herfst / winter 2015My Profile

 • Reageer Saskia 30 oktober 2015 om 06:51

  Leuk boekje! Ik ben benieuwd of je het vol gaat houden om de vragen in te vullen, daar is het bij mij bij een soortgelijk boekje toch misgegaan haha!
  Saskia onlangs geplaatst…Studeren naast het werk: 5 tipsMy Profile

 • Reageer Dita 30 oktober 2015 om 06:54

  Wat een leuk boekje. Echt leuk om te zien over een aantal jaar wat er is veranderd.
  Dita onlangs geplaatst…New in: Koeka boxkleed en Koeka boxzakMy Profile

 • Reageer Joyce 30 oktober 2015 om 07:03

  Leuk boekje! Ik ben heel slecht met dit soort dingen. Vergeet dat in te vullen op een gegeven moment.
  Joyce onlangs geplaatst…Flashback friday: De bevalling van AronMy Profile

 • Reageer Kim_xazoe 30 oktober 2015 om 07:11

  Superleuk! M’n moeder heeft ook zo’n boekje maar dan in het Engels .. 1 line a day geloof ik. Ze is er helemaal fan van en zegt dat het superleuk is om te doen! Wie weet 🙂 wel een leuk cadeautje voor kerst trouwens!
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Kos # 1: Het vergeten eiland… mét vluchtelingen!My Profile

 • Reageer Marion 30 oktober 2015 om 07:42

  Ik heb dit boekje hier nu ingepakt liggen! Ik ga volgende week bij een collega op bezoek die over twee weken haar kindje verwacht. Vond het zo’n leuk boekje! Leuk om een paar vragen van jou te zien.
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis – Herstel: 30 oktober Een bijzondere dagMy Profile

 • Reageer Miranda 30 oktober 2015 om 07:43

  Wat leuk zo’n boekje! Lijkt me inderdaad heel leuk om over een paar jaar terug te lezen.
  Niks voor mij overigens, ik zou het na een week alweer vergeten en dus totaal niet bijhouden:)
  Miranda onlangs geplaatst…Lily’s favourites; tea tubesMy Profile

 • Reageer Paola 30 oktober 2015 om 07:44

  Wat een super leuk boekje! Het lijkt me heel leuk omdat over een jaar of 10 terug te lezen voor zowel jezelf als voor Nilo!
  Paola onlangs geplaatst…Body butter stash oktober 2015My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 30 oktober 2015 om 09:13

  Ik vind ze een beetje gekunsteld. Maar tegelijkertijd vormen ze natuurlijk wel een mooi tijdsdocument. Als je het volhoudt om in te vullen is het over een paar jaar wellicht leuk om terug te lezen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Is there pressure to be a Yummy Mummy?My Profile

 • Reageer saskia 30 oktober 2015 om 09:14

  Ik vind dit soort boekjes altijd heel erg leuk en ben er in het begin heel fanatiek mee totdat ik het na een aantal keren vergeet 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Nieuws! Had ik al verteld dat?My Profile

 • Reageer Leonie 30 oktober 2015 om 09:17

  Erg leuk boekje en zeker leuk om later terug te lezen, al denk ik dat als ie eenmaal uit t zicht is, ook niet meer ingevuld wordt, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwanger willen worden, update!My Profile

 • Reageer Fem 30 oktober 2015 om 09:26

  Ik schrijf zelf al bijna 2 jaar in een “one-line-a-day”-boekje en eerlijk is eerlijk: het wordt nu in ‘de tweede ronde’ steeds leuker! Elke dag 1 zinnetje en het is zo leuk om te weten wat je vorig jaar deed of hoe je je voelde.

  Sinds 2 maanden (geboorte van mijn dochter) schrijf ik voor haar in een “mom’s one line a day boekje”. Zonder vragen dus, maar ik schrijf teksten als: vandaag heb je een nieuw spelletje ontdekt: slaan tegen speeltjes die boven je hangen: dat is leuk! Of: huilen, huilen, huilen, meisje wat heb je toch?

  Erg leuk! Ik denk ook leuk voor haar later om terug te lezen en voor jezelf om mijlpalen, alledaagse dingen en (later) grappige uitspraken op te schrijven. Hele kleine moeite elke dag!

  • Reageer Manon 30 oktober 2015 om 09:30

   Oh wat super leuk! Ja, mij lijkt de 2e ronde ook heel erg leuk 🙂 Tot nu toe hou ik het goed vol haha.

 • Reageer Lifesabout 30 oktober 2015 om 09:39

  Jaaa deze stond al op mijn Sinterklaas lijstje! Lijkt mij heel leuk voor later wanneer Sarah het kan teruglezen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Lichtpuntjes in een donkere week.My Profile

 • Reageer Deborah 30 oktober 2015 om 09:53

  Ooh onwijs leuk! Ik ben wel van het boekjes invullen enzo.
  Deborah onlangs geplaatst…Makkelijk bestellenMy Profile

 • Reageer Nesrin 30 oktober 2015 om 10:01

  Eigenlijk zou ik dit soort boekjes niet snel kopen laat staan invullen, maar het lijkt mij toch wel heel leuk om dit alles op te schrijven en later aan de kids te geven.
  Nesrin onlangs geplaatst…Denk aan niets, denk aan niets, denk aan niets…My Profile

 • Reageer Nicole 30 oktober 2015 om 10:08

  Dit lijkt me een enorm leuk boekje! Ben benieuwd of het me gaat lukken om te blijven schrijven, maar ga hem denk ik wel aanschaffen voor 1 januari, of vragen aan de sint 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn dreumes manipuleert meMy Profile

 • Reageer Geertje - Stay At Home Mama 30 oktober 2015 om 10:17

  Leuk boekje… maar inderdaad, ik denk dat er maar weinig mensen zijn die het 5 jaar volhouden…
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…The making of – Prinsessen Feest voor GuusjeMy Profile

 • Reageer Malou 30 oktober 2015 om 10:21

  Wat een leuk boekje zeg! Ook leuk dat je het meerdere keren kunt invullen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…MAMA MUSTHAVESMy Profile

 • Reageer Jodi 30 oktober 2015 om 10:24

  Deze gaat op mijn verlanglijstje voor de Sint of voor kerst. Lijkt me super.
  Jodi onlangs geplaatst…Oost, west, lief thuis bestMy Profile

 • Reageer Odile 30 oktober 2015 om 12:28

  Leuk boekje! Ik ben ook zo’n iemand die hier heel enthousiast aan begint, dat twee weken volhoudt en dan vergeet dat ik het boekje heb. Kan hier ook wel toegeven dat ik het nijntje invul boek van het eerste jaar nog niet eens volledig heb ingevuld…
  Odile onlangs geplaatst…Help mijn zoontje speelt met ‘meisjesspeelgoed’?My Profile

 • Reageer Eline 30 oktober 2015 om 17:46

  Heel erg leuk! Ik ben dol op zulke boekjes maar hou ze nooit goed bij ;(
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde speculaas cupcakesMy Profile

 • Reageer Kim 30 oktober 2015 om 17:48

  Wat een leuk boekje!
  Kim onlangs geplaatst…De Parfum TagMy Profile

 • Reageer Channah 1 november 2015 om 12:37

  Ik kende dit boekje nog niet, maar ik ga het zeker kopen. Ik vind dit zo’n leuk idee! Ik ben wel een snelle opgever trouwens, ik ben bang dat ik dit ook niet ga volhouden.. Maar misschien juist omdat het voor mijn dochtertje is, wie weet!
  Channah onlangs geplaatst…Life After Baby #1My Profile

 • Reageer Milou 3 november 2015 om 21:01

  Deze wil ik!
  Milou onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn woonkamerMy Profile

 • Reageer Joelle 21 december 2016 om 23:55

  Heb deze ook onlangs aangeschaft ! Ik hoop gewoon dat ik het vol hou om het binnen een paar jaar te kunnen teruglezen
  Joelle onlangs geplaatst…Hoe maak je een originele kleurprentMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge