Babypraat, Fashion, Moeder zijn, Zwanger

Het “geboortepakje”

Nu de vluchttas klaar staat en het allemaal heel dichtbij komt, werd het tijd om ook het geboortepakje uit te zoeken. We hadden in de zomervakantie een geweldig mooi roze pakje met blauwe sterren gekocht met een bijpassend mutsje van het merk Z8. Bij thuiskomst leek het pakje in maat 50 nog best groot en zodoende ging ik de kast nog in voor nog een pakje. Ons meisje wordt niet heel groot geschat en het leek me dus verstandig om nog een extra pakje die wat kleiner uitvalt mee te nemen. Ook is een lekker vestje geen overbodige luxe, aangezien ze eind oktober geboren wordt, en deze vond ik in de webshop van Otto waar ze een onwijs leuke nieuwe collectie hebben toegevoegd. Hieronder laat ik de twee outfits zien die het kunnen worden. Het is dus nog even afwachten hoe groot ze geboren gaat worden, dus gaan beide outfits mee naar het ziekenhuis.

Outfit 1 – Sterren
IMG_5767

Allereerst dus het pakje die we eigenlijk speciaal voor de geboorte gekocht hadden. Een lichtroze pakje met blauwe sterretjes. Dit pakje is eigenlijk het enige dat Mike heeft uitgezocht van haar hele garderobe. Daarbij een mutsje met hetzelfde patroon, witte sokjes en een omslagrompertje. Ik vind vooral in het begin die omslagrompers ideaal en dus kies ik ervoor deze mee te nemen. Dit is dan outfit nummer 1. Maar zodra we naar huis moeten is dit natuurlijk veel te koud. Zelfs toen River werd geboren (juni) hadden we een vest en een MaxiCosi zak mee, dus moest ik nog op zoek naar een leuk vestje.

IMG_5768

Op de website van Otto vond ik dit leuke vestje van Noppies. Een simpel vestje van enorm fijne stof. Ik kocht hem destijds ook voor Nilo in het blauw dus ik wist dat het een fijn vestje zou zijn. Hij kan op twee manieren gedragen worden, op welke manier we hem aan doen weet ik niet maar dat zal op dat moment vast niks uit maken.

Outfit 2 – Stipjes en Streepjes
IMG_5764

Dan deze outfit, deze is ook helemaal van het merk Z8. Een geweldig zacht roze met witte streepjes broekje en een roze shirtje met witte stipjes een een heel schattig strikje op de mouw. Verder hebben we van hetzelfde patroontje van de broek ook een mutsje die dan weer mooi samen matchen. Ik moet zeggen dat de mutsjes wel erg groot ogen maar dat kan ook een verbeelding zijn. Dan tot slot nog lieve roze sokjes en wederom een overslag rompertje die van de H&M afkomstig is. Ook gaat het vestje van Noppies aan bij deze outfit als wij het ziekenhuis mogen verlaten.

Wat vinden jullie van beide outfits en hadden jullie ook van te voren helemaal bedacht wat je je kindje aan zou doen of heb je gewoon wat uit de kast gepakt?

otto

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

34 reacties

 • Reageer Milou 21 oktober 2015 om 05:43

  Super leuke outfits! Ik vind het merk Z8 echt heeeel leuk. Toevallig vorige week ook een Noppies bestelling gedaan bij OTTO, haha. Zit te wachten tot ‘ie binnenkomt!
  Milou onlangs geplaatst…Hoe gaat het nu met mijn zwangerschap?My Profile

 • Reageer Marion 21 oktober 2015 om 05:54

  Oh zo schattig! Jeetje, wat lijkt me dat … spannend ja! Dat je dan zo’n outfitje in de tas doet. Dan komt het allemaal zoooo dichtbij!
  Marion onlangs geplaatst…I Found Myself! (just kidding)My Profile

 • Reageer Marloes 21 oktober 2015 om 05:56

  Super leuke setjes!! Ik heb ook veel van z8 voor mijn kleine.
  Alleen die mutsjes ja daar zeg he ne wat, die zijn veeeeeel te groot!! Haha ik had er 2 voor toen hij net geboren was, ok hij was niet heel erg groot bij de geboorte, maar nu is hij 5 maanden en zijn de mutsjes nog steeds te groot!
  Voor de rest super leuk merk!

 • Reageer Leonie 21 oktober 2015 om 06:06

  Wat een leuke setjes heb je bij elkaar gezocht! Zo schattig! En wat is z8 toch een leuk merk..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: mijn favoriete mommyblogs!My Profile

 • Reageer Chantal 21 oktober 2015 om 06:36

  Leuk de setjes! Wij hebben ook z8 al geboortepakje gebruikt. Het mutsje is inderdaad veel te groot bij new born babytjes. Zelfs bij onze dochter die 4280 woog en daarmee best een grote baby was. Ik zou een ander mutsje meenemen. H&M heeft mooie en die zijn een stuk kleiner.

 • Reageer Kim_xazoe 21 oktober 2015 om 06:57

  Leuk zeg die setjes! Vooral sterren en stippen vind ik leuk ! En ach, de eerste dagen maak je overal foto’s van dus alle pakjes zullen voorbij komen 😊
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…HOTSPOT: Donner: oud tijdperk of nieuwe inspiratie?My Profile

 • Reageer Tamara 21 oktober 2015 om 07:02

  Ik vind dat eerste setje zooooo leuk!! Ik wilde dat sterrenpakje kopen voor Lauren maar toen hadden ze haar maat niet meer! Erg jammer! Dar jurkje daarvan is ook zo mooi!
  Tamara onlangs geplaatst…Mijn hart huilt.My Profile

 • Reageer Saskia 21 oktober 2015 om 07:06

  Het vestje van noppies droeg mijn dochter op de dag dat
  We uit het ziekenhuis naar huis mochten 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Ik kies voor geluk!My Profile

 • Reageer Paola 21 oktober 2015 om 07:12

  Wat een leuke setjes! Ik ben ook nog steeds opzoek, maar het wil nog niet echt lukken.
  Paola onlangs geplaatst…Eye of the day Purple starlightMy Profile

 • Reageer Dagmar 21 oktober 2015 om 07:25

  Aaah wat ontzettend schattig, heel erg zoet en mooi! Staat haar vast prachtig <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Autorijden ondanks Fibromyalgie en CVSMy Profile

 • Reageer Anneleen 21 oktober 2015 om 07:57

  Wat een super schattige kleertjes! Ik ben zo benieuwd naar jullie mooi meisje!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Koalabeautymama 21 oktober 2015 om 07:58

  Och dat eerste setje met roze en sterren.. Te schattig gewoon! Wat spannend Bibian dat het steeds dichterbij komt. Ben benieuwd naar je bevalling en de kleine meid. 🙂
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Halloween make up voor kinderenMy Profile

 • Reageer Dita 21 oktober 2015 om 08:08

  Wat een leuke outfit! Z8 is zo’n leuk merk!
  Dita onlangs geplaatst…Plog – Maandag 19 oktober 2015My Profile

 • Reageer Jeanne 21 oktober 2015 om 08:15

  Wat een schattige setjes! Vooral dat eerste setje met sterren is ontzettend leuk voor de eerste foto’s na de geboorte! Ben al benieuwd naar je kleine meisje:)

 • Reageer Roeline 21 oktober 2015 om 08:20

  De tweede outfit vind ik erg leuk! Ik had ook een geboortepakje, een gebroken wit pakje (broekje en truitje) met groene Nijntjes van de Prénatal. Omdat we niet wisten dat we een meisje zouden krijgen was het een neutraal pakje. Maar daarna mijn man snel iets roze laten kopen! 🙂

 • Reageer Eline 21 oktober 2015 om 08:35

  Het zijn allebei hele leuke combi’s! Ik kan niet wachten op de foto’s!
  Eline onlangs geplaatst…PLOG Maandag 19 oktoberMy Profile

 • Reageer Nesrin 21 oktober 2015 om 08:37

  Wat een lief pakje! Het is zo spannend, almost there!

  Het enige wat ik erg vervelend vond bij babypakjes zijn capuchons.
  Nesrin onlangs geplaatst…Op de rode loper: La Nesrin & de Dardos AwardMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 21 oktober 2015 om 08:50

  Echt hele lieve en schattige pakjes <3… Het merk Z8 is onbekend voor mij, maar zag zojuist dat de Bijenkorf het verkocht. Zijn er nog andere winkels met dit merk? Ziet er leuk uit! En volgens mij ook betaalbaar. Ik moet maar eens even kijken met Boris wat Pinda's eerste pakje gaat zijn.. Ik heb al veel in huis (haha, duh..) maar hét pakje zit er nog niet bij denk ik.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Nieuw! Kneipp Seconde Handcrème ReviewMy Profile

 • Reageer Malou 21 oktober 2015 om 09:13

  Och wat schattig zeg! Ik had ook wel echt een geboortepakje uitgekozen (hoewel ik wel 3 keer van gedachten veranderd ben haha).
  Malou onlangs geplaatst…MOEDERS KUNNEN NIET ZIEK ZIJNMy Profile

 • Reageer Martina 21 oktober 2015 om 09:18

  Aaaah zo schattig! Ik ben dol op noppies!
  Martina onlangs geplaatst…15 Oktober 2015 – Zara & Mango ShoplogMy Profile

 • Reageer tineke 21 oktober 2015 om 09:30

  Klein beetje teleurgesteld dat het pakje dat je appte niet het eerste pakje wordt :'(

  Nee, ik vind ze heel lief! 🙂 Z8 vind ik ook een prachtig merk, maar dan vooral voor jongetjes.

 • Reageer Vanessa 21 oktober 2015 om 09:59

  Ik vind de tweede outfit het schattigste voor als ze nog maar net is geboren. Al is het eerste ook leuk hoor. Als het maar roze is! 🙂

 • Reageer Fem 21 oktober 2015 om 10:08

  Supercute!! Ik had er ook over nagedacht van tevoren en twee pakjes van nextdirect.com ingepakt. Paste perfect! Mutsje uiteindelijk bij prenatal gekocht, die heeft er maten in. Bij mijn meisje werd een klein hoofd geschat.

  Overigens bleven we 8 dagen in het ziekenhuis en had ik beter de hele garderobe in maatje 50 kunnen inpakken 😛

 • Reageer Renee 21 oktober 2015 om 10:46

  Zo lief allemaal! Vooral het eerste pakje vind ik leuk, lekker stoer! Ik had 2 pakjes mee, 1 in maat 50 en 1 in maat 56. Ook had ik een simpel wit box pakje mee. Uiteindelijk heeft de VK die aangedaan, omdat het gewoon handiger was op dat moment een pakje aan te doen dan shirtjes over hoofd etc.

 • Reageer Jodi 21 oktober 2015 om 10:49

  Leuke pakjes, ik hou van z8 newborn.
  Wij hadden ook een pakje en mutsje van z8 en voor onze 8 ponder was deze ook nog te groot. Dus het ligt niet aan jou, maar misschien wel goed om te weten.
  We hebben het onderste randje omgeslagen, dan ging het redelijk.

 • Reageer Bonjoura - Goedkope sieraden en meer 21 oktober 2015 om 10:51

  hele leuke setjes!

 • Reageer Saskia 21 oktober 2015 om 13:26

  Ik vind het allebei hele leuke eerste pakjes! Het pakje met de sterretjes is natuurlijk wel extra speciaal omdat Mike het heeft uitgezocht. Schattig hoor! Ik ben benieuwd welke het gaat worden uiteindelijk.
  Saskia onlangs geplaatst…Appartementen Thalassa – Santa SusannaMy Profile

 • Reageer Margriet 21 oktober 2015 om 16:19

  Wat een leuke pakjes, allebei!
  Margriet onlangs geplaatst…De THEE tagMy Profile

 • Reageer janske 21 oktober 2015 om 20:13

  Wat een mooie setjes! Binnenkort kan je kleine meid ze echt aan…ze gaan haar vast fantastisch staan!
  janske onlangs geplaatst…Lola Loves #4 – De Stokke Steps KinderstoelMy Profile

 • Reageer Wendy 21 oktober 2015 om 20:49

  Super leuke pakjes! Ben ook groot fan van Z8!
  Nog maar heel eventjes en jullie meisje kan ze aan! Spannend!

 • Reageer Channah 22 oktober 2015 om 20:08

  Hele leuke pakjes, ik heb ook veel z8 door mijn dochtertje. Bijna kan ze het aan Bibian, succes nog even!
  Channah onlangs geplaatst…Nieuwe rubriek: body after baby!My Profile

 • Reageer angelique 24 oktober 2015 om 09:48

  Wat een schattige setjes!!
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | Moederschap eenzaam?My Profile

 • Reageer Marloes 24 oktober 2015 om 22:03

  Super leuke kleertjes. En ook super schattig

 • Reageer sibel 30 oktober 2015 om 21:10

  Bij al mijn drie kinderen hebben ze dezelfde pak aangehad. Van onze favoriete voetbalclub. Zo schatig.. voor een jonge als voor een meisje. Maar ik heb voor alle drie de jaargetal wanneer ze zijn geboren rompertjes gekocht. Zodat toch iets van hun zelf is en dat ze aan hebben gehad. Het was wel lachen toen de kraamhulp bij ons kwam volgendjaar weer 1 erbij. Omdat mijn eerste kind in 2013 kwam dochtertje 2014 en de andere dochter 2015😂 nee even niet zei ik🙅 maar leuke setjes allemaal… de eerste vind ik erg leuk. Hoop dat het past..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge