Food, Recepten

RECEPT: Spaghetti Aglio Olio

Ik deelde in een Things I Like blogje een receptje van een favoriet gerecht dat we regelmatig eten de laatste tijd. Het is spaghetti aglio olio en een aantal waren benieuwd naar het recept. Er zijn 101 manieren waarop je deze pasta kunt maken en dit is mijn versie! Het is niet moeilijk en ook niet heel gezond maar lekker is het wel. Je moet wel van een ‘simpele’ pasta houden maar dat doe ik (koolhydraten = altijd goed HAHA). Hier komt het!

pastaWat heb je nodig?
◊ Spaghetti (omdat het zo’n basic recept is, raad ik wel aan om een beetje een ‘goede’ spaghetti te gebruiken)
◊ Parmezaanse kaas (+ rasp/molentje. Ik rasp mijn Parmezaan liever zelf want kant en klare geraspte Parmezaan vind ik niks, lijkt wel op de vloer met een bezem bij elkaar geveegd bij de kaasfabriek en in een zakje gedaan.)
◊ Rode peper
◊ Goede olijfolie (extra vergine)
◊ 2 knoflookteentjes (of meer/minder als je dat lekkerder vindt)
◊ Peterselie (kan vers, uit de diepvries is ook goed)
◊ Kokend water
◊ Eventueel citroensap

pasta1Zo maak je het:
Kook water, doe hier de spaghetti in en kook de pasta. Je kunt ook ‘leftover’ pasta gebruiken, wel zonder saus dan. Ik kook de spaghetti altijd al een half uurtje van te voren ofzo, dan kan al het water goed uitlekken. Giet de boel af en zet aan de kant, dit heb je later pas weer nodig.

pasta2Verhit 5 eetlepels (of gewoon een lekkere scheut) olijfolie in een pan. Laat de olie goed warm worden.

pasta3Snijd de rode peper in kleine stukjes (ik gebruikte een halve). Ik haal de meeste zaadjes eruit maar niet allemaal want wij houden wel van pittig eten. Pers ook de knoflookteentjes en doe dit in de hete olie. Fruit alles wat aan en geniet van de lekkere knoflookgeur!

pasta4Doe de spaghetti in de pan bij de knoflook en de pepertjes en roer goed om. Als je het gevoel hebt dat het allemaal nog wat ‘droog’ is, kun je er extra olijfolie bij doen.

pasta5Voeg tot slot lekker veel Parmezaanse kaas toe en de peterselie. Ook weer goed omscheppen zodat de kaas gaat smelten. Ik vind het niet nodig om extra peper en zout toe te voegen omdat de rode peper voor pit zorgt en de kaas al zout is. Ook kun je nog wat citroensap er overheen doen als je dat lekker vindt.

pasta6Schep op een mooi pastabord, doe er nog wat Parmezaanse kaas overheen en voila: BUON APPETITO!

Ok en nu ga ik naar Italië, doei!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

  • Reageer Gwen 28 oktober 2015 om 06:16

    Mijn favoriete pasta ever! Wij maken hem ook zo idd, mmm!
    Gwen onlangs geplaatst…Tradities makenMy Profile

  • Reageer Marion 28 oktober 2015 om 06:54

    Wij lopen altijd te klungelen met saus. Nou ja, klungelen, dat valt wel mee. Op deze manier hebben we nog nooit pasta gemaakt. Ik ga de hint doorspelen aan de kok!
    Marion onlangs geplaatst…Paniekaanval, afspraak verzet en een nieuwe voordeurMy Profile

  • Reageer Roeline 28 oktober 2015 om 07:00

    Erg jammie jammie!! Gek op pasta/de Italiaanse keuken!

  • Reageer Kim_xazoe 28 oktober 2015 om 07:20

    Wat lekker! Deze blog moet ik écht even doorsturen naar mijn blogmaatje Babette ! Zij is gek op pasta aglio olio, jammer dat ik d’r niet kan taggen Haha
    Kim_xazoe onlangs geplaatst…Beware! Webshoptip: June and JulianMy Profile

  • Reageer Paola 28 oktober 2015 om 07:22

    Dat ziet er lekker uit! Ik ben dol op pasta vooral omdat je er zoveel kanten mee op kunt!
    Paola onlangs geplaatst…Het kraampakket (Menzis)My Profile

  • Reageer Saskia 28 oktober 2015 om 07:42

    Ik heb dit wel eens in een restaurant gegeten en ik vond dat toen zo lekker! Ik ben blij met het recept en ga het zeker weten maken binnekort 🙂
    Saskia onlangs geplaatst…Studeren naast het werk: 5 tipsMy Profile

  • Reageer Tamara 28 oktober 2015 om 07:48

    Ziet er erg lekker uit! Mijn vriend is stapelgek op pasta, ( en ik op kaas) dus ik zal hem dit aanraden haha
    Tamara onlangs geplaatst…Happy mom = Happy kidsMy Profile

  • Reageer Nesrin 28 oktober 2015 om 07:59

    Dit ziet er heerlijk uit en ik heb het nog nooit gegeten.
    De combinatie Parmezaanse kaas en peterselie klinkt erg goed.
    Nesrin onlangs geplaatst…RECTIFICATIE by yours trulyMy Profile

  • Reageer Sanne Marlijn 28 oktober 2015 om 08:01

    Ik heb hem naar aanleiding van jou gemaakt! Alleen ik had de rode peper en de peterselie weggelaten (want dat had ik niet meer in huis) en toen vond ik het toch wat simpel. Maar deze variant ziet er top uit. En je hebt helemaal gelijk wat betreft die kaassnippers. Zelf raspen is veel beter.
    Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Schaamteloze zelfpromotieMy Profile

  • Reageer Koalabeautymama 28 oktober 2015 om 08:21

    Rode peper in de spaghetti? Ik ga het eens proberen thuis 😀 Hmmm
    Koalabeautymama onlangs geplaatst…Vlog 66: Mama-Papa dateMy Profile

  • Reageer Annemijn. 28 oktober 2015 om 08:22

    Dat klinkt erg lekker! Ga ik binnenkort eens maken denk ik.
    Annemijn. onlangs geplaatst…8x Dingen die leuk zijn aan de herfst!My Profile

  • Reageer Dagmar 28 oktober 2015 om 08:36

    Hmmm dat ziet er heerlijk uit! Wat een lekkere tip, zin in!
    Dagmar onlangs geplaatst…Er is leven na een gecrashte telefoonMy Profile

  • Reageer Dita 28 oktober 2015 om 08:52

    Dit klinkt wel heel lekker!! Ik ben dol op pasta dus dit ga ik zeker eens maken.
    Dita onlangs geplaatst…Recept: PompoensoepMy Profile

  • Reageer Joyce 28 oktober 2015 om 10:02

    mmm! Klinkt ;eler
    Joyce onlangs geplaatst…Little tikes lil’ ocean explorers Pak de krabMy Profile

  • Reageer Leonie 28 oktober 2015 om 10:06

    Hmm, lekker! Wel een enorme caloriebom volgens mij, haha. Bedankt voor t recept!
    Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwanger willen worden, update!My Profile

  • Reageer Angela 28 oktober 2015 om 10:06

    Ohh deze pasta kon ik nog niet. Maar het klinkt heerlijk! Ik hou van pittig, knoflook, kaas enne ook van simpel ;). Dus ik ga dit zeker een keer maken!
    Angela onlangs geplaatst…Lieve mama,My Profile

  • Reageer Malou 28 oktober 2015 om 10:20

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik weet nog niet wat we vanavond gaan eten, dus misschien schrijf ik dit receptje wel over 🙂
    Malou onlangs geplaatst…‘EEN KEIZERSNEE IS GEEN BEVALLING’My Profile

  • Reageer Lifesabout 28 oktober 2015 om 11:18

    Ik heb nog niet ontbeten maar zou dit zo naar binnen kunnen schuiven…;)
    Lifesabout onlangs geplaatst…Er is een tijd van (aan)komen en een tijd van gaan…My Profile

  • Reageer martina 28 oktober 2015 om 11:30

    mmmmm dol op pasta maar deze heb ik nog nooit gemaakt. snel eens doen 🙂
    martina onlangs geplaatst…28 Oktober 2015 – quality time met m’n mannen en veel lekkers!My Profile

  • Reageer Renee 28 oktober 2015 om 12:15

    Ohhh dit ziet er lekker uit! Ik neem zelf altijd de excellent pasta van AH, die is lekker dun 😜

  • Reageer Eline 28 oktober 2015 om 12:18

    groene salade ernaast en je hebt een prima uitgebalanceerd avondmaal!
    Eline onlangs geplaatst…Venkelsoep met forelMy Profile

  • Reageer lieke 28 oktober 2015 om 13:58

    Lijkt me best lekker! Haha, heel veel plezier in Italië 😉

  • Reageer Nicetobeout 28 oktober 2015 om 18:33

    Lijkt mij zaaaaaalig dit! Komt op het boodschappenlijstje voor volgende week 😀
    Nicetobeout onlangs geplaatst…Mijn week in foto’sMy Profile

  • Reageer Dorine 28 oktober 2015 om 19:53

    Bedankt voor dit lekkere recept :)! Staat ook op mijn boodschappenlijstje voor komende week!

  • Reageer Channah 29 oktober 2015 om 12:11

    Oeh, wij zijn hier thuis gek op pasta, deze ga ik ook zeker proberen. Ziet er heerlijk uit!
    Channah onlangs geplaatst…Waarom groepslessen niet suf zijnMy Profile

  • Reageer Weight Watchers update #2 – De kop is eraf | Little Wonder World 15 januari 2016 om 06:00

    […] of ander “dieet”! Ik at: 2x gebakken aardappeltjes met een stukje vlees/kip en groente, spaghetti aglio olio (met veel parmezaanse kaas!), boerenomelet met toast, nasi goreng mét cassave kroepoek en een […]

  • Reageer iooon’s weekmenu – 6 tot 12 juni 2016 – iooon.nl 5 augustus 2016 om 18:21

    […] Spaghetti Aglio Olio [KLIK] […]

  • Reageer iooon’s weekmenu – 15 t/m 20 augustus 2016 – iooon.nl 17 augustus 2016 om 23:03

    […] Spaghetti Aglio Olio [KLIK] […]

  • Reageer iooon’s weekmenu – 21 t/m 26 augustus 2016 – iooon.nl 20 augustus 2016 om 10:00

    […] Spaghetti Aglio Olio [KLIK] […]

  • Reageer iooon’s weekmenu – 10 t/m 17 september 2016 – iooon.nl 10 september 2016 om 10:13

    […] Spaghetti Aglio Olio [KLIK] […]

  • Reageer iooon’s weekmenu – 19 tot 23 september 2016 – iooon.nl 20 september 2016 om 15:21

    […] Spaghetti Aglio Olio [KLIK] […]

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge