Babypraat, Moeder zijn

Stokke MyCarrier

Toen Manon zwanger was van Nilo en een draagdoek aanschafte was ik gelijk al heel benieuwd hoe het haar zou bevallen. Ik heb bij River nooit zoiets gebruikt dus was ik benieuwd voor als ik een tweede kindje zou krijgen. Dit omdat een draagdoek of zak natuurlijk heel handig is omdat je dan je handen vrij hebt voor je andere kindje. Manon was na de geboorte onwijs blij met haar draagdoek maar vond een draagzak ook heel fijn. We kregen de Stokke MyCarrier om uit te proberen dus hesen we Nilo geregeld in de Stokke om hem goed uit te testen. Omdat ik natuurlijk nog niet kon oefenen vroeg ik Manon de Stokke uit te testen, wat wij er van vinden? Dat lezen jullie hieronder.

Deze draagzak hebben we gekregen van een bedrijf.
IMG_0727Het duurde in het begin even voordat wij de draagzak klaar hadden voor gebruik. Het is een gepuzzel maar met de handleiding en een filmpje op YouTube hadden we hem in no time draag-klaar. Zodra je alles goed heb afgesteld op je eigen lichaam is het de volgende keer een makkie om je kindje in de draagzak te doen. Het is dus even puzzelen maar dat is dus alleen de eerste keer wanneer je hem wilt afstellen op je eigen lichaam en kindje.

Allereerst vinden wij het allerbelangrijkst dat de draagzak ergonomisch is. Dit hebben we ooit al eens beschreven in een andere review maar ik zal het hieronder nog even kort neerzetten wat dat inhoudt.
Wij zijn geen draagconsulentes en kunnen een draagzak maar “oppervlakkig” testen. Dit is puur onze ervaring en hebben geen medische achtergrond of iets dergelijks.
– De baby moet van knieholte tot knieholte ondersteund worden en zit dus in de zogeheten ‘kikkerpositie’. De knietjes zitten hoger dan de billetjes.
– De baby draag je altijd met het gezicht naar je toe. Andersom is het niet mogelijk om in de kikkerhouding te zitten.
– Het rugpand van de draagzak moet zacht zijn, zodat de baby zijn rugje op een natuurlijke manier kan bollen. Een verhard rugpand houdt deze natuurlijke houding tegen.

stokke1Zoals je op de foto hierboven kan zien is het achterkant verzacht en heeft het een verbreed zitvlak waardoor je kindje in een goede kikkerhouding in de draagzak kan zitten. De knietjes worden niet van knieholte tot knieholte ondersteund dus de draagzak is niet volledig ergonomisch.

De draagzak heeft makkelijke clips waardoor je eenvoudig en snel de draagzak dicht kan klikken en je op pad kan gaan. In het begin is het heel even puzzelen wat waar aangeklikt moet worden -zoals ik hierboven ook al schreef- maar zodra je alles goed bevestigd hebt, is het een kwestie van je kindje erin zetten en je bent ready to go.

Verder kan de draagzak gebruikt worden vanaf de geboorte tot 3 jaar. Je kunt er dus heel lang mee doen en je kan zowel je kindje op je buik of op je rug dragen.

stokke2Wanneer kan je de draagzak op welke manier gebruiken?
– Vanaf de geboorte van het kindje tot 3 jaar met 2 posities als buikdrager en 1 positie als rugdrager.
– Op de buik vanaf 3.5 kg of als het kindje 53 cm is.
– De rugdrager mag je pas gebruiken wanneer je kindje zelfstandig kan zitten en langer is dan 72cm.
Het is ook volgens het boekje ook mogelijk je kindje met het gezichtje naar buiten te dragen met de Stokke MyCarrier maar daar ben ik zelf niet heel erg fan van en Manon ook niet. Deze onnatuurlijke houding is niet goed voor je kindje. Vandaar dat we dat niet getest hebben. 

Wat ook een prettige bijkomstigheid is dat hij gewassen kan worden op 40 graden. Kindjes spugen nog wel eens of kwijlen en dan is het wel fijn dat hij gewassen kan worden zodat je kindje altijd fris gedragen kan worden. Ook is hij gemaakt van organisch katoen en voldoet hij aan de veiligheidsnormen van de EU en US.

Manon is in ieder geval enthousiast en dus kan ik niet wachten tot ik onze kleine meid in de Stokke kan dragen. Ik hoop dat het net zo fijn is als dat ik denk en dat ik mijn handen vrij heb om ook nog voor River te zorgen. Uiteraard zien jullie tegen die tijd vast een paar leuke foto’s op mijn instagram account @bibianislief verschijnen.

De Stokke MyCarrier is te koop voor €169

Wat vinden jullie van de Stokke MyCarrier?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Suus 13 oktober 2015 om 14:42

  Hoi meiden!

  Trots op jullie dat jullie deze getest hebben en er allerlei info over ergonomisch dragen bij vermelden. Ook dat jullie het naar voor dragen afraden maakt mij super blij. Goed van Stokke dat ze toch een wat andere drager op de markt hebben gebracht, deze oogt sowieso al stukken beter dan de eerdere versie(s). Ik hoop dat ze aan de slag gaan met echt ergonomisch dragen en dit nog aanpassen.

  Interessant stuk in ieder geval 🙂
  Suus onlangs geplaatst…Recept: Kokosmakronen met maar 2 ingrediënten!My Profile

 • Reageer Cindy 13 oktober 2015 om 15:35

  Dat ziet er goed uit! Ik ga hier zeker over nadenken, gelukkig heb ik nog een aantal maanden..
  Cindy onlangs geplaatst…TAG: Thee tagMy Profile

 • Reageer Joyce 13 oktober 2015 om 16:28

  Ik heb hem ook en ik vind hem super fijn! Gebruiken hem bijna dagelijks
  Joyce onlangs geplaatst…Sofie in Z8My Profile

 • Reageer Betty 13 oktober 2015 om 17:02

  Wauw, interessante review! Ik heb dat ding ergens onder het stof liggen, en ik wist nooit wat er ergonomisch of niet aan was. Maar niet helemaal dus. Goed om te weten. Mooie kleur hebben jullie trouwens!
  Betty onlangs geplaatst…Koffer vermistMy Profile

 • Reageer iooon 13 oktober 2015 om 17:11

  Ziet er goed uit! En fijn dat hij gewassen kan worden. Die optie mis ik bij mijn draagzak….
  iooon onlangs geplaatst…Appartement Verkocht: Hulp van de VerkoopstylistMy Profile

 • Reageer Tineke 13 oktober 2015 om 17:20

  Ach, Nilo zit er aardig in volgens mij.. Alleen op de foto’s lijkt het rugpand zo hard, en het lijkt me vooral voor jezelf zo vervelend en zwaar tillen! Als ik foto’s zie van dergelijke dragers ben ik toch altijd blij met mijn tula 😉

 • Reageer Saskia 13 oktober 2015 om 17:24

  Het ziet eruit als een handig en comfortabel hulpmiddel om je kindje te dragen!
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn favoriete tv-programma’s (herfst 2015)My Profile

 • Reageer Eline 13 oktober 2015 om 17:38

  Het ziet er altijd zo knus uit, zo’n frummel die gedragen wordt door mama <3
  Eline onlangs geplaatst…Bananenbrood met appel en rozijnenMy Profile

 • Reageer Milou 13 oktober 2015 om 19:03

  Hmm ik moet eerlijk zeggen dat dat niet-ergonomische er bij mij toch wel voor zorgt dat ik hem niet wil. Fijn dat jullie daar zo eerlijk over zijn! Mijn nichtje zit helemaal in dat draagdoekenwereldje, dus misschien ben ik ook wel wat bevooroordeeld. 😀
  Milou onlangs geplaatst…Oh, je hebt geen baan meer? Wat zul jij je vervelen zeg!My Profile

 • Reageer Nicole 13 oktober 2015 om 19:07

  Jammer dat hij niet volledig ergonomisch is. Dat zou wel tegenhouden hem te gebruiken denk ik.
  Nicole onlangs geplaatst…Accessoires voor je telefoon + winactieMy Profile

 • Reageer Kim 13 oktober 2015 om 19:32

  Ziet er goed uit!
  Kim onlangs geplaatst…Mommy Monday – Uitspraken tijdens de bevallingMy Profile

 • Reageer Inge 13 oktober 2015 om 20:49

  Leuk artikel hoor, en idd, leuk dat je het ergonomische benadrukt.
  Maar zoals reeds gezegd hierboven, het niet-erg ergnomische aspect van Stokke zou er mij ook van weerhouden hem te gebruiken.
  Ik heb ondertussen 5 doeken (6e in aantocht), en 2 tula’s. De tula’s zijn super in gebruik, maar ik gebruik toch nog altijd liever mijn doek, ok, wat frummelen in het begin, maar na een tijdje kan je knopen zonder na te denken, en in echt geen tijd :). Dochter lief zit ook liever in de doeken 😀
  Inge onlangs geplaatst…Ze zeggen wel eens: zeg nooit nooit…My Profile

 • Reageer Martina 14 oktober 2015 om 09:09

  Zelf draag ik met een draagdoek en heb ik mijn oog laten vallen op een tula. Zo fijn en gemakkelijk om te dragen!

  • Reageer Manon 14 oktober 2015 om 11:56

   Ik ben ook dol op mijn Tula <3

 • Reageer Nesrin 14 oktober 2015 om 13:24

  Ik heb nauwelijks een draagdoek gebruikt toen de kindjes zo klein waren. Ik vond het absoluut niet fijn.

  Fijn dat je deze meteen een 3 in 1 hebt.
  Nesrin onlangs geplaatst…Zelfgemaakte Tony’s melk karamel zeezout chocolademelkMy Profile

 • Reageer Charlotte 15 oktober 2015 om 09:57

  Ik heb de Baby Björn gebruikt toen mijn zoon klein was. Ik ben alleen niet zo’n fan van draagzakken. Ik kreeg er altijd last van mijn schouders en rug van 🙁

 • Reageer Jolijn 15 oktober 2015 om 19:20

  Wij hebben hem ook, super handig ding vooral het op de rug dragen.
  Wij hebben hem wel in alle 3 de posities gebruikt en geen slechte ervaringen mee, Eden zit er ook niet elke dag in dus naar mijn mening is het niet geheel ergonomische geen probleem. Vanwege de 2 houdingen aan de voorkant is het grote draagvlak met baleinen op je rug juist ideaal en zorgt voor goede ondersteuning. Enige nadeel vind ik dat je hem wel echt constant moet verstellen wanneer je m beiden gebruikt.

  Daarnaast zou ik, na veel goede verhalen van jullie over de tula gehoord te hebben, toch deze ooit ook eens willen proberen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge