Lifestyle, Persoonlijk, Uncategorized

Throwback Thursday

Mijn eerste throwback thursday! Ik kwam de laatste tijd zoveel dingen tegen waarvan ik dacht WAAAH DAT WAS ZO LEUK VROEGER, dat ik dat moet delen hier. Hopelijk kennen jullie mijn flashbacks ook haha. Oké, het is vooral veel TV maar dat mag de pret niet drukken.


Als eerste Tao Tao. Een (Japanse?) serie over een pandabeertje. Volgens mij kwam dit niet op TV maar mijn opa en oma hadden videobanden van Tao Tao en deze keken wij altijd als we daar waren. Op mij had het blijkbaar meer indruk dan op mijn zusje want ik had het er laatst met haar over en ik kon zo een paar afleveringen vertellen terwijl mijn zusje glazig naar mij keek haha. Het ging over een moederpanda die verhalen vertelt aan alle diertjes in het bos, ofzo. Het waren altijd verhalen met een moraal. Een aflevering ging over een kraai die een specht wilde zijn en die ging zichzelf verven zodat hij eruit zag als een specht maar hij kon niet op een boom tikken. En aan het eind kwam hij er toch achter dat hij ook uniek is en mooi zoals hij is. Op YouTube kan ik alleen Franse afleveringen vinden maar och, dit is echt zo leuk!

anastasia
Zoals jullie wel weten ben ik echt groot fan van Disneyfilms. Maar er is ook één tekenfilm (20th Century Fox) waar ik helemaal gek op was, en nog steeds een beetje ben: Anastasia. Het verhaal over de Russische kroonprinses. Ik weet niet waarom maar ik vind alles aan de film zo mooi: de tekeningen, de kleuren, de personages, de muziek en liedjes, het verhaal… Ja, dit is toch nog wel steeds een van mijn lievelingstekenfilms hoor. Zucht en zwijmel: Anastasia en Dimitri ♥


Ik was ook helemaal lyrisch van Avril Lavigne in haar “complicated” tijd. Ik vond haar helemaal cool en haar muziek ook. Confession: ik heb haar cd Let Go weer in de auto en brul luidkeels mee haha. Het tweede album van Avril heb ik wel gehad maar ik ben nooit meer zo’n fan geweest van haar tweede album als van haar eerste. Waar ze nu in godsnaam is gebleven mag Joost weten, maar in ieder geval niet meer in mijn cd-speler. Liedjes die ze later had zoals die Girlfriend en Never Grow Up ofzoiets vond ik geen fluit meer aan.

carry slee jacuqes vriens
Naast Disneyfilms en Kindernet kijken (haha) was ik ook een meisje dat graag boeken las. Ik was laatst op onze zolder mijn boeken aan het doorspitten en kwam ook deze twee tegen. Oh, wat heb ik hier veel in gelezen zeg. Ik was altijd helemaal dol op deze twee boeken met de tekeningen van Dagmar Stam en nog steeds vind ik ze super leuk! Toen ik op de Pabo zat en een poosje heb ingevallen had ik altijd deze boeken mee om voor te lezen aan de kleuters en middenbouwgroepen. Deze boeken liggen nu binnen handbereik en zal ik ook zeker gaan voorlezen aan Nilo als hij groter is!

smoeltjes
Och, die goede oude tijd dat je nog gewoon koekjes mee naar school nam voor de kleine pauze… Tegenwoordig is het vaak dat kinderen groente/fruit meenemen als tussendoortje om 10 uur (en dat is maar goed ook!) maar vroegah jong0ns! Ik nam altijd smoeltjes mee of van die clowntjes hahaha. Soms haalde mama Samson en Gert koekjes of namen we zelfgebakken cake mee naar school, in aluminiumfolie! Met een pakje Fristi of Taksi. Man, wat zijn die tijdens verandert zeg! Nu krijg je echt scheve gezichten op school als je kind aankomt met een zak koek en een pakje frisdrank. Nee, ik vind het een goede zet van basisscholen dat ze graag fruit/groente zien in plaats van Snickers, Marsen en blikjes Fanta (ja serieus, ik heb ze voorbij zien komen op de basisschool!).

Ik heb nu helemaal zin om Anastasia te gaan kijken… Misschien ga ik dat ook binnenkort wel een keertje doen, en dan heel hard meezingen! Kennen jullie een van mijn Flashbacks?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer Marion 22 oktober 2015 om 05:48

  Alleen Avril ken ik wel, maar de rest is allemaal toch na mijn tijd. Die Tao Tao panda is wel erg cute zeg. Jammer dat ik die gemist heb.
  Marion onlangs geplaatst…Cijfertjes, mooie plannen en muziekMy Profile

 • Reageer Nesrin 22 oktober 2015 om 06:43

  Oh ja Anastasia is een hele leuke en mooie tekenfilm. Leuk zo een throwback artikel!

  Smoeltjes en Tao Tao is toch echt voor mijn tijd.
  Nesrin onlangs geplaatst…10 jaar getrouwd (over liefde, vechten, de jurk & de middelvinger)My Profile

 • Reageer Dita 22 oktober 2015 om 06:59

  Die boeken met de illustraties van Dagmar Stam. Zo geweldig! Nog steeds lees ik die graag voor in mijn werk.
  Dita onlangs geplaatst…Plog – Maandag 19 oktober 2015My Profile

 • Reageer Milou 22 oktober 2015 om 07:14

  Haha lol die Smoeltjes had ik ook altijd. Of van die Brinky koekjes en dan een pakje Wicky!
  Milou onlangs geplaatst…Ik ben jarig!My Profile

 • Reageer Dagmar 22 oktober 2015 om 07:33

  Aaaah echt zo leuk! En die Smoeltjes, geweldig 😀 Dagmar Stam kwam een keer bij ons in de bieb ‘vroegah’ en toen kreeg ik een handtekening van haar met ‘Voor Dagmar van Dagmar’ Trots dat ik was haha 😀
  Dagmar onlangs geplaatst…Wishlist – 7 X items waar ik het warm van krijgMy Profile

 • Reageer Annemijn. 22 oktober 2015 om 07:44

  Wow Anastasia was ik al bijna vergeten, haha! Wel gekeken vroeger.
  Annemijn. onlangs geplaatst…WINACTIE: Win €15 shoptegoed van Coolgift.comMy Profile

 • Reageer Vlienelien 22 oktober 2015 om 07:45

  Iris en Michiel! Daar heb ik hier ook nog een aantal boekjes van liggen. Geweldige verhalen en hele mooie tekeningen.

 • Reageer Annemijn. 22 oktober 2015 om 07:45

  Anastasia was ik al bijna vergeten, haha. Wel gekeken vroeger.
  Annemijn. onlangs geplaatst…WINACTIE: Win €15 shoptegoed van Coolgift.comMy Profile

 • Reageer Saskia 22 oktober 2015 om 08:09

  De boeken van dagmar stam vind ik nog steeds geweldig ook voor mijn kindjes!
  Saskia onlangs geplaatst…7x Fabulous mamaMy Profile

 • Reageer Cori 22 oktober 2015 om 08:12

  Awww, Tao Tao! That really brings back childhood memories 😊

 • Reageer Lifesabout 22 oktober 2015 om 08:13

  Oh ja die smoeltjes….ik ruik nog de lucht die uit de smoeltjes van mijn klasgenoten kwam walmen na het eten ervan. Misschien daarom ook de naam….haha
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hoe mooi kan het leven zijn?My Profile

 • Reageer Tamara 22 oktober 2015 om 08:29

  Ahhh anatasia! Ik kreeg die video voor een verjaardag en wilde hem toen nog elke dag kijken. Vooral dat stukje dat ze bij haar oma komt en die haar thee aanbied, maar zij zegt dat ze liever warme thee met citroen heeft is me bijgebleven! Haha
  Tamara onlangs geplaatst…Mama? Waarom krijg ik geen playstation in mijn schoen?My Profile

 • Reageer Renate 22 oktober 2015 om 08:29

  Ohhh! Anastasia heb ik nog op videoband 🙊

 • Reageer Elise Joanne 22 oktober 2015 om 08:48

  Nu heb ik zin om Ariël te kijken, haha! Ik ben echt dol op dit soort artikelen; VC doet dit ook wel eens en zij komt ook aan met dingen waarbij ik echt denk ‘ooooh, mijn jeugd in een notendop!’. Smoeltjes waren hier ook zeer populair en Avril Lavigne Skatergirl echt epic, haha! Die ken ik nog steeds uit mijn hoofd. Dit moet je vaker doen hoor! 😉
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Reload – The Perfume Mini Spray Gadget ReviewMy Profile

 • Reageer Bonjoura - Goedkope sieraden en meer 22 oktober 2015 om 09:16

  haha hele herkenbare dingen
  Bonjoura – Goedkope sieraden en meer onlangs geplaatst…BlogMy Profile

 • Reageer Olga 22 oktober 2015 om 09:18

  Ik zit nu ineens ’s ochtends weer ‘Koekeloere’ te kijken. Dat heb ik ook al 23 jaar niet meer gedaan, maar al m’n herinneringen keren weer terug. Dat vond ik altijd zo leuk en zoveel is er niet eens veranderd!
  Olga onlangs geplaatst…Personal: 20/10My Profile

 • Reageer Anneleen 22 oktober 2015 om 09:35

  Die tekeningetjes van Dagmar Stam vind ik, als volwassene, ook nog steeds erg mooi! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Leonie 22 oktober 2015 om 09:40

  Ik ken Anastacia helemaal niet, ondanks dat ik vroeger toch mega veel tekenfilms heb gekeken.
  Aah die smoeltjes, zo lekker!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: mijn favoriete mommyblogs!My Profile

 • Reageer Nicole 22 oktober 2015 om 10:53

  De eerste twee is ‘na mijn tijd’ geloof ik maar Dagmar Stam en smoeltjes zijn tijdloos volgens mij hahaha!
  Nicole onlangs geplaatst…I love Action TagMy Profile

 • Reageer Eline 22 oktober 2015 om 13:30

  Leuk om te zien! De boeken van Dagmar Stam blijven leuk.
  Eline onlangs geplaatst…Would Love to Wear: black, black, blackMy Profile

 • Reageer Milou 22 oktober 2015 om 16:46

  Jaaaaa die boeken! Vooral de nog één nachtje slapen boeken. Over Wouter en Mieke tijdens sinterklaas, kerst, Pasen… En dan las mijn moeder dat voor tijdens die tijd. Geeft me echt een heel nostalgisch gevoel!
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: week 18 tot 21, mini voetballer, diabetes en de 20 weken echo!My Profile

 • Reageer Eline 22 oktober 2015 om 17:39

  Die boeken <3
  Eline onlangs geplaatst…Preischotel met kerriegehaktMy Profile

 • Reageer Kim 22 oktober 2015 om 18:55

  De carry slee boeken ben ik een groot fan van!
  Kim onlangs geplaatst…Review MAC HeauxMy Profile

 • Reageer Saskia 22 oktober 2015 om 21:12

  Oeps, ik ken Anastasia eigenlijk helemaal niet! Smoeltjes zijn lekker! En dan uitdelen aan je vriendjes op het schoolplein of ruilen tegen iets anders lekkers 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Appartementen Thalassa – Santa SusannaMy Profile

 • Reageer Bianca 24 oktober 2015 om 14:06

  Vooral Anastasia heb ik “vroeger” echt vaak gezien, heb hem nu op dvd voor mijn dochtertje en wij kijken deze film altijd gezellig samen 🙂 x

 • Reageer Herinneringen: speelgoed + WINACTIE (BabyBorn) | Little Wonder World 14 november 2015 om 06:00

  […] Throwback Thursday van Manon werd zo goed ontvangen dat ons het leuk leek om met zijn tweetjes wat herinneringen op te […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge