Persoonlijk, Zwanger

Wat zit er in mijn vluchttas?

Afgelopen week hebben jullie de geboortepakjes waar we uit gaan kiezen al kunnen bewonderen maar vandaag laat ik jullie zien wat er allemaal in de vluchttas gaat. Kijken jullie mee wat ik mee neem naar het ziekenhuis als het zover is?

Fotocamera
IMG_5510
Allereerst een fotocamera. Bij Rivers bevalling duurde het allemaal enorm lang waardoor er al flink wat foto’s gemaakt waren voordat hij eindelijk ter wereld kwam. En ja, toen we dan eindelijk de OK opreden bleek de SD-kaart vol te zijn, hoe dom? Gelukkig zat er een extra kaartje in het hoesje, dus de verpleegkundige wisselde deze nog snel om. Dit keer gaat mij dat niet meer gebeuren en dus leende ik een camera van de vrouw van mijn vader en een SD-kaartje met flink wat geheugen.

Sokken
Natuurlijk gaan er lekkere dikke sokken mee. Je kan het soms enorm koud hebben, ook na de bevalling, dus koos ik voor twee lekkere dikke paren sokken. Ik weet niet of ik ze überhaupt ga gebruiken maar beter wel mee dan niet mee en koude voeten hebben.

“Pyjama 1”
IMG_5513
Ik weet niet hoelang ik in het ziekenhuis moet blijven of hoe snel ik weer “vies” word dus ik heb twee heerlijke pyjama’s uitgekozen. Hierin kan ik ook mijn tijd uitzitten na de bevalling en met deze pyjama’s kan ik ook weer naar huis! Geen spijkerbroek, croptop en pumps maar gewoon een lekkere losse flodderbroek en een t-shirt.

“Pyjama 2”
IMG_5512
Dit wordt pyjama nummer twee die mee gaat, gewoon voor de zekerheid want je weet maar nooit wat er allemaal gebeurt. Zoveel ruimte neemt het niet in beslag dus deze leuke broek en hemdje gaan ook de tas in. Het enige wat nog mist is een lekker vest maar die moet ik nog even pakken.

Ondergoed
IMG_5509
Dat mag zeker niet ontbreken en al helemaal niet van die niet charmante grote onderbroeken waar je kraamverbanden makkelijk in kunnen. Nee sexy is het niet, maar prettig zit het wel. Ik heb er vier bij de Primark gekocht en deze gaan ook alle vier mee. Beter teveel dan te weinig.

Big Shirt
IMG_5511
Dan dit mooie blauwe big shirt. Bij River heb ik bijna de hele bevalling in mijn blootje onder een deken gelegen maar in het begin droeg ik een big shirt wat ik heel prettig vond. Zo ben je toch nog een beetje bedekt maar kunnen ze waar nodig wel “overal bij” . Oh wat charmant weer hahaha.

Geboortepakjes
IMG_5508
Dan de twee geboortepakjes, wat ze zijn kan je in het artikel lezen van afgelopen maandag. Ik heb ze zoals ik bij River ook heb gedaan en Manon bij Nilo in een ziplockzakje gedaan waardoor de hele outfit bij elkaar blijft en er geen gekke fratsen mee uitgehaald worden als de verpleegster de baby gaat aankleden. Ook handig voor vriendlief die natuurlijk ook in de bomen is na de geboorte. Gewoon een ziplockzakje pakken waar alles in zit en klaar.

Koeken
Misschien niet nodig maar voor als het heel lang duurt en je vriend niet 1 2 3 weg kan bij jou om iets te halen in de kantine neem ik altijd wat koeken mee. Mocht hij honger hebben kan hij even snel een koek naar binnen happen.

Toitlettasje
Dan tot slot een toitlettas met wat mini’s zoals shampoo, conditioner, zeep, tandenborstel met tandpasta, lippenbalsem etc. Gewoon wat dingetjes waarmee je jezelf even kan opfrissen na de bevalling want dat is echt wel nodig.

Tot slot natuurlijk nog wat kleingeld voor bijvoorbeeld een rolstoel, het geboorteplan, boekje van de verloskundige etc.

Wat namen jullie allemaal mee? Laat het me weten in de comments, misschien kan ik nog wat dingen toevoegen die ik vergeten ben!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

40 reacties

 • Reageer Marion 23 oktober 2015 om 05:27

  Vluchttas. Ik blijf het een gekke naam vinden. En die onderbroeken, laten we eerlijk zijn, die zitten gewoon heerlijk! Ook zonder kraamverband 😉
  Marion onlangs geplaatst…EBZ Dag ’15: Eetstoornis Bewust Zijn DagMy Profile

  • Reageer Susan 23 oktober 2015 om 15:03

   Haha ik moet ook altijd lachen om de term vluchttas. Ik zie dan een verwildere zwangere vrouw rennen met die tas in haar hand (visueel ingesteld)

   Ik had dezelfde dingen ingepakt + kleding waarin ik naar huis wilde (wijde broek + shirt + vest) omdat ik niet wist hoe mijn kleding er uit zou zien waarin ik gekomen was 😉

 • Reageer samme 23 oktober 2015 om 05:34

  Goedemorgen meiden,

  Ik denk dat mijn vluchttas er net zo uit zag, je hebt mooie pyjama’s gekocht! Je ligr er straks netjes bij!

  Heb je ook nog een (vuilnis)zak voor je vieze was erin gedaan?

  Heeeeeel veel succes voor als het zover is!!

  Liefs sanne

  • Reageer Bibian 23 oktober 2015 om 19:08

   Dat is inderdaad een handige zo’n zak voor de vuile kleren, dankje!

 • Reageer Nesrin 23 oktober 2015 om 06:31

  DEXTRO!! Haha. Ik had bij de tweede bevalling Dextro mee en ik vond dit ontzettend fijn.

  Verder zag mijn vluchttas er net zo plus nog 100.000 ander spulletjes waar ik verder geen gebruik van heb gemaakt 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…10 jaar getrouwd (over liefde, vechten, de jurk & de middelvinger)My Profile

  • Reageer Bibian 23 oktober 2015 om 19:08

   Gekocht en ingepakt! dankje

 • Reageer Joyce 23 oktober 2015 om 06:49

  Ik hoop dat je die vluchttas snel mag gebruiken bieb!
  Joyce onlangs geplaatst…Flashback friday: Ik was al 25 weken zwangerMy Profile

 • Reageer Dita 23 oktober 2015 om 06:56

  Ik hoop inderdaad ook voor je dat je deze tas snel mag gebruiken.
  Dita onlangs geplaatst…Review – Catrice nagellak 94 It’s a Very Berry Bash & Eveline nagellak 952My Profile

 • Reageer Marjolein 23 oktober 2015 om 06:56

  Leuk om te zien wat je meeneemt. Volgens mij neem ik weer belachelijk veel mee.
  Ik heb 2 nachthemden en twee comfisetjes voor na de bevalling.
  Voor de baby 5 setjes kleding.
  Voor mijn man een schoon shirt en ondergoed.
  Toiletartikelen en medicatie
  Fototoestel en opladers
  En mueslirepen, een reep Tony en een Dopper voor wat water.
  Bij mij past het niet meer in een tas en er gaat dan ook een koffer mee.
  Verschil is wel denk ik dat ik ingeleid zal worden waarschijnlijk en daarna ook max 2 dagen moet blijven. Of neem ik echt gewoon belachelijk veel mee? 😄

 • Reageer Tamara 23 oktober 2015 om 07:46

  Hahaha ik vind je onderbroeken wel meevallen goor! Je wilt niet weten wat voor tenten ik meehad. Maar ik kreeg ook zo’n idiote netbroek aan! Mweh
  Tamara onlangs geplaatst…Een glaasje in de zwangerschap kan best. Toch?My Profile

  • Reageer Stef 24 oktober 2015 om 18:30

   Haha ik Kreeg ook van die. Netbroekjes vond ze eigenlijk heerlijk zitten, ik had me iPad nog mee en tel oplader maar ik Wist als dat ik langer moest blijven heerlijk idd die bigshirt heb ik ook gedragen

 • Reageer PinkFairy 23 oktober 2015 om 08:15

  Leuk om te zien! Ik heb alvast een lijstje gemaakt voor mijn tas (heb nog 2 maanden te gaan). Heb jij speciale positie pyjama’s mee of gewone die lekker ruim zitten?
  PinkFairy onlangs geplaatst…Fall Lookbook 2015My Profile

 • Reageer Paola 23 oktober 2015 om 08:16

  Handig artikel! Ik moet binnenkort ook een vlucht tas klaar gaan maken en nu weet ik een beetje wat erin moet!
  Paola onlangs geplaatst…Onzekerheid…My Profile

 • Reageer Lifesabout 23 oktober 2015 om 08:29

  Wat slim zeg in die zakjes!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Favorieten van de maand oktober.My Profile

 • Reageer Annemijn. 23 oktober 2015 om 08:38

  Leuk om te zien wat je mee gaat nemen. Voor mij zal een vluchttas de komende jaren nog niet aan de orde zijn dus ik kan je ook niet vertellen wat ik meeneem.
  Annemijn. onlangs geplaatst…WINACTIE: Win €15 shoptegoed van Coolgift.comMy Profile

 • Reageer Teresa 23 oktober 2015 om 09:00

  Druivensuiker, ideaal voor als je al even bezig bent en een beetje flauw word. Eten doe je dan niet meer, en dit geeft net een beetje een boost. Bij Beiden bevallingen dankbaar gebruik van gemaakt

  • Reageer Bibian 23 oktober 2015 om 19:07

   Vanmiddag gelijk gekocht en zit nu ook in de tas, dankjewel!

 • Reageer Nicole 23 oktober 2015 om 09:27

  Fijn die vluchttas, de volgende keer zet ik er ook eentje klaar al ruim ruim van te voren haha!
  Was nu afhankelijk van wat mn man bij de zeeman haalde, niet fijn!
  Mooie pakjes trouwens ook voor je meisje 🙂
  En slim die ziplock zakjes!
  Nicole onlangs geplaatst…Tips herfstvakantie in het zuidenMy Profile

 • Reageer Dagmar 23 oktober 2015 om 09:38

  Wat ontzettend handig zo’n vluchttas en slim om te hebben. Leuk om een kijkje te nemen wat er allemaal in zal zitten!
  Dagmar onlangs geplaatst…Op de thee – Druk, efficiënt, Thailand én PolenMy Profile

 • Reageer 30% korting op alle sieraden 23 oktober 2015 om 09:53

  leuk om te zien wat je meeneemt, lullig dat je sd kaartje toen vol zat 🙁

 • Reageer Vlijtig Liesje 23 oktober 2015 om 10:13

  Wat een mooie onderbroek zijn dat nog!

  Ik zou ook druivesuiker en lippenbalsem meenemen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…No chance of getting fired…My Profile

 • Reageer BeautybyJuly 23 oktober 2015 om 10:25

  Mega balen als je SD kaart net vol zit ja op zo’n moment!
  Handige tip om die ziplock zakjes te gebruiken op die manier, ga ik zeker onthouden.

 • Reageer Eline 23 oktober 2015 om 10:49

  Ik vind je onderbroeken hartstikke leuk! Wat nou niet charmant. Broeken tot aan je tepels in huidskleur, dat is pas oncharmant!
  Eline onlangs geplaatst…Preischotel met kerriegehaktMy Profile

 • Reageer Valentina 23 oktober 2015 om 10:52

  Hier staat de vluchttas ook al een aantal weken klaar. Ben nu 38+5.
  Ik heb nog een spa fles met sportdop, wat tijdschriften + red bull voor vriendlief, wat vreetwerk zoals crackers enzo. Verder is het wel gelijk denk ik wat we erin hebben.
  Oja ik heb wel nog een jasje, krabwantjes en dekentje voor de baby mee en eigen luiertjes.

 • Reageer Anneleen 23 oktober 2015 om 11:08

  Ik vind je (grote) onderbroeken er ook best leuk uitzien! 🙂 alvast veel succes met de bevalling!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Leonie 23 oktober 2015 om 11:53

  Leuk om te zien wat je allemaal meeneemt; ook interessant! Die onderbroeken vind ik ook nog wel door de beugel kunnen hoor.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: mijn favoriete mommyblogs!My Profile

 • Reageer saskia 23 oktober 2015 om 12:01

  Wat slim en handig zo’n ziplockzakje. Daar had ik zelf niet aan gedacht. Volgens mij ben je prima voorbereid zo!
  saskia onlangs geplaatst…Winnen: Therme Saigon Pink Lotus PakketMy Profile

 • Reageer Milou 23 oktober 2015 om 12:42

  Goed idee hee! Die mini’s. Ik bedacht me al dat ik dan op mijn koffertje een briefje zou plakken met alles wat nog gepakt moet worden op het laatste moment zoals tandenborstel, shampoo enzovoorts. Maar die mini’s zijn een veel beter idee! Zo kan ik dat koffertje gewoon meegrissen en gáán.
  Milou onlangs geplaatst…Deze dingen vertelde niemand mij over het eerste trimesterMy Profile

 • Reageer Dani 23 oktober 2015 om 17:50

  Mocht je langer in het ziekenhuis moeten blijven, dan ook je telefoonoplader!
  Verder een lippenbalm om je lippen vet te houden na al dat gepuf en gezweet enz, en een flesje water.

  • Reageer Bibian 23 oktober 2015 om 19:06

   Die nemen we mee zodra we moeten gaan, die heb ik natuurlijk nog elke dag nodig. Ik hoop maar dat mijn vriend ze niet vergeet haha

 • Reageer Milou 24 oktober 2015 om 09:10

  Leuk om te zien. Vind het nu zooo spannend worden! Ik heb laatst ook zulk soort onderbroeken bij Primark gekocht HAHA. Ach, ziet toch niemand, heb er gewoon een broek overheen. :’)
  Milou onlangs geplaatst…New in: NoppiesMy Profile

 • Reageer Manon 24 oktober 2015 om 09:56

  Volgens mij ben je goed compleet zo! Wat je noemt zijn ook precies de dingen die wij anderhalve week geleden nodig hadden.
  Je zou nog een plastic tasje voor vuile was in kunnen pakken. Die waren wij vergeten, dus moest het in een apart vak (kan ook natuurlijk). En evt extra kleding voor je vriend, zodat hij zich ook kan verkleden. Daar heeft mijn man toen ook dankbaar gebruik van gemaakt!

  Hopelijk duurt het niet te lang meer voordat je het koffertje in gebruik kan nemen! Succes alvast!
  Manon onlangs geplaatst…Mijn kraamperiode dag 3 en 4My Profile

 • Reageer Saskia 24 oktober 2015 om 10:56

  Leuke pyjama’s! En de onderbroeken zien er best leuk uit vind ik hoor 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Peter James – DoodsimpelMy Profile

 • Reageer Channah 25 oktober 2015 om 12:53

  Super handig die zip loc bags, zo weet je zeker dat alles goed komt! Ik heb helaas geen vluchttas kunnen pakken (ik lag al even in het ziekenhuis) en mijn dochtertje heeft dus ook niet het eerste pakje aan gehad wat ik voor haar had uitgekozen, super jammer. Bij een volgend kindje zal ik mijn vluchttas al heel vroeg klaarzetten!
  Channah onlangs geplaatst…Ik geef mijn kind koekjesMy Profile

 • Reageer Bregje 25 oktober 2015 om 19:33

  Wat handig die zakjes, slim! Ik had twee pakjes en drie rompers bij me, die zoonlief binnen 24 uur allemaal volplaste en -spuugde, dus ik raad altijd aan om veel kleertjes mee te nemen voor de zekerheid. Oh en die onderbroeken zijn leuk, beter dan de zwarte tenten van zeeman die ik had 😉
  Bregje onlangs geplaatst…7 Types die je tegenkomt in de wachtkamerMy Profile

 • Reageer Monique 26 oktober 2015 om 08:36

  Ik had van die simpele teenslippers mee voor onder de douche, de gyn raadde me dat aan ivm infectiegevaar.

 • Reageer Angela 26 oktober 2015 om 13:14

  Ik had ook nog slippers mee voor in de douche en een badjas. Achteraf erg makkelijk omdat ik een paar dagen in het ziekenhuis moest blijven. Ik ben zo benieuwd naar je kleine meid 😀 En dankzij Manon had ik toen ook de setjes kleding in ziplock zakjes gedaan! Dat is echt een hele goede tip.
  Angela onlangs geplaatst…Mama en beauty tagMy Profile

 • Reageer C-tje 26 oktober 2015 om 19:49

  Misschien nog een omslagdoek?

 • Reageer Joyce 19 juli 2017 om 16:15

  Zijn dat speciale ‘kraam’ onderbroeken??

  • Reageer Manon 19 juli 2017 om 16:43

   Nee, gewoon onderbroeken in een maatje groter 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge