Babypraat, Uncategorized, Zwanger

Zwanger – week 37

Ik ben altijd positief, tenminste dat probeer ik. Maar afgelopen week was ik er even helemaal klaar mee. Het maagzuur is echt to the max gestegen en daardoor slaap ik onwijs slecht. Om het uur naar beneden voor vla, melk, rennie noem maar op. Niks blijkt te werken en daardoor kom ik totaal niet toe aan een goede nachtrust. Daarbij komt ook nog de verschrikkelijke kramp in mijn liezen waardoor ik de halve nacht lig te kermen tot de kramp over gaat, helaas horen deze krampen er bij en kan het met het indalen te maken hebben. Goed doel dus eigenlijk haha.

Zo dat gezegd te hebben gaan we door met de afspraken in het ziekenhuis. Afgelopen week ben ik op controle geweest bij de verloskundige in het ziekenhuis en bij de gynaecoloog. We bespraken gewoon wat punten van de bevalling omdat ik erg op zie tegen weer een hele rompslomp zoals bij River het geval was. Ik weet dat heel de wereld kan bevallen en dat elk kind eruit komt maar ik heb nou eenmaal geen geweldige ervaring dus daar houd je je hoe dan ook een beetje aan vast. Ook werd mijn bloeddruk gemeten wat weer gewoon goed was en dat is natuurlijk prettig. Mijn litteken werd ook goed bekeken want deze bloed af en toe waar ik mij nogal zorgen om maak. Horror verhalen genoeg op het internet dus tja. Het bloeden was oppervlakkig en de verloskundige verzekerde mij er van dat dit echt geen kwaad kon en dat het van binnen echt nog wel goed vast zat, prima daar moet ik dan maar op vertrouwen.IMG_6407

Verder is er deze week niet heel veel veranderd. Ik heb nog wel even een kraambezoek boek gekocht omdat ik deze bij River ook had en ik het dan wel zo leuk vind dat beide kids zo’n boek hebben. Ik bekeek nog even het geboortekaartje en maakte de enveloppen alvast zendklaar. Nu is eigenlijk alles wel zo’n beetje klaar en kan ze echt wel komen. Ik weet dat het natuurlijk nog maximaal 4 weken kan duren maar het kan maar zo vannacht zo ver zijn, you never know.

Veel vragen krijg ik ook of ik wederom een keizersnede krijg of gewoon natuurlijk mag bevallen. Ik mag gewoon natuurlijk bevallen en ze hebben dan ook het liefst dat het spontaan begint. Ze merken toch vaak dat als er ingeleid wordt het 7 van de 10 keer uit loopt op een keizersnede omdat het lichaam en de baby er gewoonweg nog niet klaar voor is om geboren te worden. Wel heb ik wat afspraken met de gynaecoloog hierover gemaakt maar die houd ik gewoon voor mezelf. Ik wacht gewoon rustig af op wat gaat komen. De vluchttas staat klaar, Rivers tasje staat klaar en we zien het wel gewoon. Ik moet er wel rekening mee houden dat het kan zijn dat ook deze dame zich later dan de 40 weken gaat aankondigen of misschien wel helemaal niet. Ze merken dat vrouwen die bij de eerste overtijd gaan ze meestal bij de tweede ook over tijd gaan, dit hoeft niet maar er zit een grote kans in van wel. Dus ik houd daar natuurlijk wel rekening mee.

IMG_6431Ik ben gewoon heel benieuwd hoe het me allemaal weer gaat bevallen (leuke woordkeus Bieb) en ik houd jullie natuurlijk weer op de hoogte.

Hebben jullie ervaring met overtijd gaan bij een 1e en 2e? Laat het me weten in de reacties!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

 • Reageer Saskia 13 oktober 2015 om 06:30

  Spannend zeg, nu is het einde echt in zicht. Zelf geen ervaring met overtijd, maar mijn zus wel bij alle drie.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn KraamtijdMy Profile

  • Reageer Rian 14 oktober 2015 om 22:23

   Bij mijn 1e was ik 2 weken overtijd, die bleef mooi zitten waar hij zat, toen moest ik ingeleid worden.
   Nummer 2 en 3 kwamen allebei op de uitgerekende datum en nummer 4 kwam 3 weken eerder, maar ook toen werd ik ingeleid. Ben dus bij de 1e 5 weken langer zwanger geweest!
   Zegt dus echt niet alles hoor, als je van je 1e overtijd loopt. Hou vol, nog even en je mag je lieve meisje in je armen houden!

   • Reageer Rian 14 oktober 2015 om 22:36

    (Sorry, was niet de bedoeling om specifiek op Saskia te reageren met bovenstaande mail😅)
    Wat ik nog wil aanvullen: bij de 1e 3 zwangerschappen waren rennies voor mij afdoende, maar bij de laatste zwangerschap (7 maand geleden)hielp dit 0,0 !! Ik gebruikte toen wel Gaviscon menthol drank, werkte iets beter, maar heb toch de héél zwangerschap last gehad van maagzuur en lag idd ook nachten wakker, kots beroerd. Maar weet je wat zo fijn is? zodra je bevallen bent is het in één keer over, héél fijn!
    Dus nog heel even en dan ben je het zo weer vergeten en kunnen de rennies de prullenbak in.

 • Reageer samme 13 oktober 2015 om 06:37

  Ooohh wat word het nu spannend bibian, bijna je kleine meisje zien, wat zal het een prachtig moment zijn! Hier kwam mijn meisje plotseling 6 weken en 1 dag te vroeg, ik zou mijn laatste werkdag hebben maar dat liep even helemaal anders!

  Dus nee, hier totaal geen ervaring met overtujd gaan!
  Ik hoop dat je binnenkort bevalt en dan verlost bent van al die ongemakken!

  Liefs sanne

 • Reageer Bien 13 oktober 2015 om 06:41

  Spannend allemaal hoor! Fijn dat het nu echt bijna zover is!!
  Bien onlangs geplaatst…VriendinnetjesMy Profile

 • Reageer Jeanne 13 oktober 2015 om 06:41

  Hoi, sterkte hoor met de laatste loodjes van de zwangerschap! Zelf nog geen ervaring, maar mijn moeder heeft 7 kinderen. De oudste, tweede, vierde en vijfde 1,5 tot 2 weken overtijd spontaan gekomen. De derde overtijd ingeleid en de zesde en zevende met 37 weken al ingeleid door zwangerschapscomplicaties (alleen de zevende met keizersnede). Bij mijn moeder is het dus zeker waar dat bij de eerste overtijd, de volgende kinderen ook overtijd komen. Maar dus ook 5 natuurlijke bevallingen overtijd!

 • Reageer Paola 13 oktober 2015 om 07:24

  Spannend zeg! Maagzuur is zo vervelend. Hier helpen rennie’s geweldig, maar ze zijn op en ben zo stom geweest om nog geen nieuwe te halen! Straks meteen even doen, want vannacht was geen pretje.
  Paola onlangs geplaatst…Dove nutritive solutions shampooMy Profile

 • Reageer Nesrin 13 oktober 2015 om 07:31

  Vervelend al die kwaaltjes en pijn. Ik hoop dat het snel over jij je slaapt pakt en uitgerust de bevalling in gaat.

  Ik beviel bij beiden (keizersnede en natuurlijke bevalling) in de 38e week.
  Nesrin onlangs geplaatst…Dwars door Hasselt (mijn raceverslag)My Profile

 • Reageer Wendy 13 oktober 2015 om 07:38

  Spannende tijden dus! Vervelend dat maagzuur! Hopelijk is jullie meisje er snel!
  Mijn zoon kwam met 37 weken (ingeleid wegens zwangerschapsvergiftiging) Bij mij dochter ging ik 1 week over tijd. Ze kwam gelukkig 1 dag eerder dan de inleiding die al gepland was 🙂

 • Reageer Cori 13 oktober 2015 om 07:40

  Hi Bibian,
  Mijn eerste zoon was 5 dagen over de tijd en de tweede 7 dagen. 😊
  Best wishes for you,
  Cori

 • Reageer Jess 13 oktober 2015 om 07:44

  Spannend hoor. Hier nooit gehad dat een bevalling zelf op gang kwam maar dat er steeds moest worden ingegrepen bij complicaties. Maar echt weeën krijgen; nope. Hopelijk heb je snel je meisje in je armen. Succes met de laatste loodjes.
  Jess onlangs geplaatst…Multireview Hero BabyMy Profile

 • Reageer Louise 13 oktober 2015 om 07:47

  Bij onze eerste dochter was ik een week over tijd en bij onze jongste dochter van nu twee maanden ben ik een week voor de uitgerekende datum bevallen, wat ik absoluut niet had verwacht. Hoeft dus niet per se zo te zijn.
  Succes met de laatste loodjes.

 • Reageer Elise Joanne 13 oktober 2015 om 08:05

  Oooh, takke zeg.. Ik heb al last van maagzuur dat het brand als de … maar als ik jou hoor over zulke slechte nachten.. Echt heel vervelend voor je Bibian. De laatste weken zouden je nog rust moeten bezorgen, maar als je niet slaapt., Ik hoop voor je dat Uk zich gewoon binnen nu en twee weekjes aandient want dan hoef je er teminste niet op te wachten. En ik snap dat je al helemaal klaar bent, juist verstandig! Vanaf week 34 wil ik ook dat alles ready to go is want je weet gewoon niet wanneer ze zich aandienen! Succes en ik hoop voor je dat je toch nog even kan genieten en relaxen <3.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Bekendmaking Geslacht – Baby Pinda: Jongetje of Meisje?My Profile

 • Reageer Lifesabout 13 oktober 2015 om 08:23

  Ik heb geen ervaring met overtijd zijn, Sarah is bijna vier weken te vroeg geboren. Maar ik wens je zoveel succes en geduld!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn mooiste aankoop van het jaar. Lush it’s Christmas.My Profile

 • Reageer Lilian 13 oktober 2015 om 08:28

  Ah wat spannend! Kan niet geloven dat ’t al bijna zo ver is! Sterkte met de laatste loodjes!

 • Reageer Tamara 13 oktober 2015 om 08:45

  Ohhhhh wat ontzettend spannend allemaal zeg! Bij de eerste beviel ik na een superzware bevalling van 3 dagen bij 40+4 en bij de tweede in 5 uurtjes bij 40+5. Ik hoop voor je dat het de tweede keer lekker uit zichzelf begint en soeper verloopt!
  Tamara onlangs geplaatst…Borstvoeding geven moet verplicht worden.My Profile

 • Reageer Niki 13 oktober 2015 om 09:22

  Hier geen ervaring met overtijd, maar wel met een natuurlijke bevalling na een eerdere keizersnede! Mijn bevalling van m’n eerste zoontje begon vanzelf met 38+6. Helaas daalde hij niet goed in bij de bevalling waardoor ik na uren zwoegen naar de ok werd gereden. Daardoor was ik best angstig voor de tweede bevalling. Ik kreeg de keuze voor een inleiding met 38 weken of een geplande keizersnee met 39 weken. En mijn gynaecoloog adviseerde juist wel een inleiding omdat de ervaring is dat de bevalling dan meestal wel goed verloopt (hoe tegenstrijdig kunnen verschillende artsen zijn…). Ik heb gekozen voor de inleiding en die is prima gegaan. Nu een prachtig zoontje van 2,5 week oud 🙂 en pfoeee wat een verschil met een keizersnee. Je bent zo veel sneller weer fit en op de been!

  Heel veel succes met de laatste loodjes!!!!

  • Reageer Bibian 13 oktober 2015 om 11:11

   Inderdaad heel gek die meningen van iedere arts. Ik heb ook zoveel verschillende verhalen gehoord dat ik nu niet meer weet wat ik moet geloven… we zullen het wel zien. Hier in het ziekenhuis heb ik geen keus, gewoon natuurlijk, geen discussie hahaha

 • Reageer Vlijtig Liesje 13 oktober 2015 om 09:42

  Ik ging ook over tijd met mijn vier kinderen die na de oudste kwamen. En dan voelt elke extra dag ook best lang.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…The perks of riding a bike: it’s like riding a bike.My Profile

 • Reageer Jess 13 oktober 2015 om 09:58

  Ik snap je helemaal. Nu ik zelf een keizersnede achter de rug heb, heb ik zelf leiveel vragen voor de volgende bevalling. Ik hoop voor jou dat je je wat beter gaat voelen of dat die meid niet te lang op zich laat wachten. 🙂
  Jess onlangs geplaatst…1 week oudMy Profile

 • Reageer Anneleen 13 oktober 2015 om 10:06

  Houd je goed lieve Bibian! Want de laatste loodjes wegen het zwaarst zegt men altijd… Ik ben erg benieuwd naar jullie prachtig meisje! Wat wordt het spannend nu…
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Malou 13 oktober 2015 om 10:13

  Spannend zeg.. Ik vond de laatste loodjes ook echt het zwaarst. Ben benieuwd wanneer ze komt!
  Malou onlangs geplaatst…VLOG #3; SHOPLOG EN KLOOTSCHIETENMy Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 13 oktober 2015 om 10:46

  Ik vind het zo extreem spannend voor je! Ik kan me je filmpje waarin je vertelde over je eerste bevalling nog wel herinneren.. Toen dacht ik ook al, dat is geen pretje! Laten we duimen dat het allemaal gewoon lekker spontaan begint en dat je zo natuurlijk mogelijk kunt bevallen. Wel een gek idee hoor, dat het ieder moment kan gebeuren.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Simpele baby- en dreumesgerechtenMy Profile

  • Reageer Bibian 13 oktober 2015 om 11:10

   hahah ja super gek idee, ook al ben ik er ook weer niet mee bezig. Heel gek want ik ben het helemaal zat maar heb ook niet het idee dat ze elk moment zich kan aankondigen. Ik besef me soms ook niet dat ik al 38 weken zwanger ben haha. De bevalling van River heb ik ook overleefd dus dit gaat ook goed komen maar toch knaagt het aan me 😉

 • Reageer Josy 13 oktober 2015 om 12:32

  Hier was de eerste ook overtijd. De tweede iets eerder gehaald ivm complicaties, maar maakte met 39 wk ook nog geen aanstalten 🙁
  Twee keer keizersnede, na de tweede keer liep ik de volgende dag al weer rond en is me nog meer meegevallen dan de eerste keer. In het z’huis zeiden ze dat vrouwen met een tweede keer keizersnede vaak sneller herstellen. Ze weten wat ze kunnen verwachten. Maar….. ik hoop natuurlijk dat ze er zó uitfloept, dat zou het allerfijnste zijn 😉
  Heel veel succes met de laatste loodjes! Ennneh….. tuinbroekje wordt goed gedragen nu het zo fris is!

 • Reageer Madelaine 13 oktober 2015 om 16:18

  Aaah spannend zeg! Ik ben zelf nu 30 weken zwanger en heel benieuwd wanneer onze dochter zich gaat aankondigen. Begrijp dat je er mee bezig houdt hoor, vooral omdat River later kwam en het ook nog eens een keizersnede werd.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Wij zijn verloofd!My Profile

 • Reageer Eline 13 oktober 2015 om 18:19

  Ik vind het gewoon stiekem een beetje mee spannend! Ik hoop zo voor je dat het deze keer wat soepeler zal gaan!
  Eline onlangs geplaatst…Bananenbrood met appel en rozijnenMy Profile

 • Reageer Saskia 13 oktober 2015 om 18:44

  Spannend nu het steeds dichterbij komt! En wat vervelend dat je maagzuur je uit je slaap houdt.. en dan ook nog vervelende krampen. Lijkt me pijnlijk! Hopelijk wordt het snel wat makkelijker allemaal.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn favoriete tv-programma’s (herfst 2015)My Profile

 • Reageer Danielle 13 oktober 2015 om 18:52

  Jeetje max 4 weekjes nog maar, wat gaat het snel zeg! Heel erg vervelend van de krampen en de maagzuur terwijl je je rust erg goed kan gebruiken.

  Hier wel ervaring met 2x overtijd, Gino was 9 dagen te laat en Finley 6 dagen! Maar ik denk maar altijd zo, ze moeten er toch een keer uit haha!

 • Reageer Pure_by_C 13 oktober 2015 om 19:42

  Oh echt de laatste loodjes..kan me goed voorstellen dat je zo klaar bent met dat maagzuur..
  Geen ervaringen met overtijd gaan..1e werd geboren met 37.6wk,7 uur over gedaan en thuis bevallen,2e 39.3wk,en bevalling van 0-10cm en geboorte binnen anderhalf uur en zo goed als alleen..en thuis..

 • Reageer Inge 14 oktober 2015 om 09:07

  Spannend zeg! Elk moment nu… En alles zal wel goed verlopen, hopelijk heb je ook geen nood aan een keizersnede!
  Bij mij is het ingeleid, en ik moet zeggen, voor mij was dit perfect, een half uurtje persen en het was gebeurd, daar was onze wolk van een dochter 🙂 (zo kan het dus ook!)
  Inge onlangs geplaatst…Ze zeggen wel eens: zeg nooit nooit…My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge