Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 38 – de babykamer is af!

Weer een week voorbij! Afgelopen week heb ik geen controle gehad, morgen mag ik weer naar het ziekenhuis voor een check. Ik heb nu nog twee checks bij de verloskundige van het ziekenhuis (mocht ze zich nog niet melden) en met 41 weken weer bij de gynaecoloog. Helaas is mijn gynaecoloog waar ik alles mee besproken heb nu 3 weken naar Ethiopië om te werken, waar ik natuurlijk wel een klein beetje van baal. Dat betekent dat ik mijn laatste check (als de baby niet eerder komt) bij een andere gynaecoloog heb. Natuurlijk staan alle afspraken in mijn dossier maar toch is het jammer.

Ook hadden ze in het ziekenhuis telkens over de 28e van oktober. Het leek me goed even te vragen welke uitgerekende datum zij in het systeem hadden staan en wat bleek, inderdaad de 28e. Terwijl ik in mijn hele zwangerschap niet beter weet dat ik de 27e ben uitgerekend. Jammer hoor, een dagje korter dus. Dat betekent eigenlijk ook dat ik dus niet op dinsdag mijn wisseldag heb zoals vandaag, maar op de woensdag. Dus eigenlijk ben ik morgen pas 39 weken haha bummer.

Verder gaat het op zich z’n gangetje. Ik slaap nog steeds slecht en word regelmatig wakker van de krampen. Niet van de krampen in m’n buik helaas, maar in mijn kuiten en liezen. Echt, dat moeten ze afschaffen want je bent gelijk uit je diepe slaap door die stomme kramp. Ook heb ik van de gynaecoloog Antagal gekregen, een drankje tegen de maagzuur want ik kon er niet meer tegen. De eerste dagen leek het totaal niet te helpen maar ik moet zeggen dat het nu al een stuk beter gaat. Het is niet weg maar wel een stuk draagbaarder gelukkig.
CRiwPOgUEAAb0xNZoals ik mijn update van de babykamer al schreef hebben we de gordijnen ook opgehangen en dus is de babykamer nu helemaal klaar. Dus kleine meid, kom maar hoor! Het is wel gek dat het kamertje nu echt af is, ik heb er best lang over gedaan vanwege alle ellende tijdens de zwangerschap. Als ik een beetje aan het rondneuzen ben in het kamertje komt River vaak naar mij toe en vraagt waar de baby is. En dan zeg ik altijd dat de baby nog bij mama in de buik is. Dan moet hij altijd even lachen en dan zegt hij,”nee mama, baby met auto”. Was het toch maar zo’n feest dat de baby met de auto kwam haha. Ik weet niet of hij helemaal beseft wat er gaat gebeuren maar alles wat roze, paars of meisjesachtig is roept hij gelijk “voor baby” . Ben dus heel benieuwd hoe hij gaat reageren op zijn zusje.

12118635_1040244836026120_5927417779621745754_nWe zijn dus weer een weekje verder en ben benieuwd of er volgende week weer een update online staat wanneer ik 40 weken zwanger ben. River kwam zoals jullie weten met 42 weken pas met veel bombarie en hulp en de gynaecoloog vertelde me dat ik wel een klein beetje rekening moest houden dat deze kleine meid zich waarschijnlijk (helemaal zeker weten ze natuurlijk niet) niet voor de 40 weken gaat melden. Ik wacht maar gewoon “rustig af” en misschien tot volgende week!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Paola 20 oktober 2015 om 05:25

  Wat spannend allemaal! Ik kan me voorstellen dat je het minder fijn vind dat je vaste gynaecoloog er niet is en wat leuk dat River er zo veel op reageert! Hij wordt vast een hele lieve broer.
  Paola onlangs geplaatst…Mijn leven in beeld week 42 Bloggen, Jantina komt op bezoek en klussen!My Profile

 • Reageer Marion 20 oktober 2015 om 05:43

  Jemig het gaat nu echt snel! De babykamer ziet er mooi uit. Ik hoop echt dat ze zich uiteindelijk wel zelf gaat melden deze keer en dat je zonder al te veel bombarie kan bevallen, maar ja, in je achterhoofd houden dat het anders kan lopen kan geen kwaad. Ik ga voor je duimen. Hahahaha, baby met auto. Geweldig.
  Marion onlangs geplaatst…Altijd ziek en toch gelukkig. Hoe dan?My Profile

 • Reageer Saskia 20 oktober 2015 om 05:57

  De babykamer is echt heel erg mooi geworden en nu helemaal af! Wat schattig dat River denkt dat de baby met de auto komt haha 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Appartementen Thalassa – Santa SusannaMy Profile

 • Reageer Jeanine laporte leussink 20 oktober 2015 om 06:07

  Mooi je gordijnen! Staat mooi in het geheel helemaal af!

 • Reageer Jess 20 oktober 2015 om 06:17

  Wat fijn dat alles nu helemaal klaar is. Voor mij is 39 weken zwanger een ver van mijn bed show maar wat heerlijk dat ze ieder moment kan komen. Hopelijk heb je haar snel in je armen.
  Jess onlangs geplaatst…Jess versus SinterklaasMy Profile

 • Reageer Nesrin 20 oktober 2015 om 06:42

  De babykamer is mooi geworden!

  Balen dat je gynaecoloog waarschijnlijk weg is tijdens de bevalling.
  Nesrin onlangs geplaatst…Hoe schoon is mijn huis? Hoe schoon is jouw huis?My Profile

 • Reageer Dita 20 oktober 2015 om 07:04

  Spannend allemaal! Hopelijk heb je jullie kleine meid snel in je armen.
  Dita onlangs geplaatst…Collage/Moodboard – BabykamerMy Profile

 • Reageer Dagmar 20 oktober 2015 om 07:29

  Wat is de kamer mooi! Echt een spannende tijd, denk goed aan jezelf! Xx
  Dagmar onlangs geplaatst…Interview – Liesbeth van Kempen schreef ‘Gevaarlijk spel’My Profile

 • Reageer Eline 20 oktober 2015 om 07:55

  haha met de auto, dat zou een uitkomst zijn! Tuut tuut, hier is uw baby, fijne dag nog!
  Eline onlangs geplaatst…PLOG Maandag 19 oktoberMy Profile

 • Reageer Leonie 20 oktober 2015 om 08:24

  Spannend die laatste weken/dagen zeg. Maar iig is nu alles af dus die rust heb je iig! Ik ben ook benieuwd hoe River zal gaan reageren… Ik denk als een echt grote broer!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: mijn favoriete mommyblogs!My Profile

 • Reageer Marjon 20 oktober 2015 om 08:43

  Ahw wat is de babykamer mooi geworden! Heel leuk gedaan! 🙂

  Liefs xx
  Marjon onlangs geplaatst…Inspiratie opdoen voor de peuterkamerMy Profile

 • Reageer Saskia 20 oktober 2015 om 08:53

  Wat fijn dat de babykamer af is, het ziet er mooi uit! Spannend dat wachten, ik vond het soms zo frustrerend 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn borsten en ikMy Profile

 • Reageer Lifesabout 20 oktober 2015 om 09:09

  Je geduld wordt wel op de proef gesteld zeg! Succes nog even!
  Lifesabout onlangs geplaatst…7x Lessen die ik heb geleerd.My Profile

 • Reageer Tamara 20 oktober 2015 om 09:17

  39 weken alweer!! Ik ben echt verliefd op dat behang op je babykamer! Zo leukkkk!

  Wat fijn dat je maagzuur iets dragelijker is, ik weet nog hoe vreselijk ik dat vond!
  Tamara onlangs geplaatst…Als moeder heb je geen slaap nodig!My Profile

 • Reageer Channah 20 oktober 2015 om 10:30

  De babykamer is heel erg mooi geworden! En wat spannend Bibian, het komt nu zo dichtbij.. Het is zo snel gegaan allemaal (voor jouw gevoel waarschijnlijk niet haha). Heel veel succes met de laatste lootjes, en hopelijk hoef je dit keer niet zo lang te wachten!
  Channah onlangs geplaatst…Post Pregnancy TagMy Profile

 • Reageer Lieke 20 oktober 2015 om 11:06

  Oeeh bijna Bibian! Spannend, probeer nog even te genieten van het getrappel. Ook al is het soms echt even niet zo leuk..
  Lieke onlangs geplaatst…DIY First B’Day! -Posters- | DIY, Baby & FeestMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 20 oktober 2015 om 11:18

  Wat een mooi kamertje is het geworden. Fijn dat alles nu klaar is.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…No chance of getting fired…My Profile

 • Reageer Pauline 20 oktober 2015 om 12:21

  Succes met de laatste dagen, fijn dat alles af en klaar is voor haar komst. Dat geeft vast een hoop rust al. Wat lief dat River er toch op zijn manier ook mee bezig is, hij word zeker wel een lieve grote broer 🙂 Xx
  Pauline onlangs geplaatst…Dear Diary #42My Profile

 • Reageer marjon 20 oktober 2015 om 12:57

  Fijn dat in ieder geval alles klaar. Succes met e laatste loodjes en dat de kleine meid maar snel en gezond ter wereld mag komen.

 • Reageer Milou 20 oktober 2015 om 13:36

  Hahaha, de antagel. Inmiddels staat hij hier ook steeds weer op het boodschappenlijstje! Ik denk dat River zich inderdaad niet echt beseft dat de baby straks eerst uit jouw buik komt, voor ze ook mee naar huis komt. Ik snap dat wel! Voor River is het allemaal heel logisch: Als de baby straks komt, dan komt ze in de auto. En dat is natuurlijk uiteindelijk ook zo. 😉 Maar ja, hoe fijn zou het inderdaad zijn als er gewoon een auto voor zou komen rijden: alstublieft, uw baby, in ruil voor uw buik.
  Hoewel… als je een beetje een normale bevalling hebt, schijnt die bevalling bij veel vrouwen juist ook wel weer mee te werken aan dat hele geluksgevoel. Je hebt het tenslotte wel zélf geflikt!
  Milou onlangs geplaatst…Zwangerschapsdiabetes, gynaecologen en rare diagnosesMy Profile

 • Reageer Milou 20 oktober 2015 om 13:40

  Hé, ik zie trouwens dat jij antagel op recept hebt? Ik heb het gewoon vrij kunnen halen! Of zit er bij jou een extra medicijn in?
  Milou onlangs geplaatst…Zwangerschapsdiabetes, gynaecologen en rare diagnosesMy Profile

 • Reageer Anneleen 20 oktober 2015 om 16:38

  Wat ontzettend spannend nu! We wachten samen met je in spanning af 🙂 en wat een mooie babykamer, heel mooi ingericht!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageer Ytyyn 22 oktober 2015 om 03:27

  E

 • Reageer Pure_by_C 22 oktober 2015 om 12:34

  Warme sokken aan in bed helpt tegen de kuitkramp..
  Het kamertje is erg leuk geworden.
  Succes met de laatste loodjes..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge