Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Zwanger – week 39 – CTG en extra groei echo

Afgelopen woensdag had ik weer een controle in het ziekenhuis. Mijn bloeddruk bleek hoger te zijn dan wat ik normaal altijd heb, dus moest ik wat in een potje plassen om mijn urine te testen op eiwitten. Gelukkig zag alles er goed uit. Nadat dat allemaal gecontroleerd was, kon ik door naar de volgende deur voor de rest van de controle. Ik deed mijn verhaal en daarna mocht ik op de bank gaan liggen. Natuurlijk gingen we weer even kijken naar ons meisje. Nog steeds netjes met d’r hoofdje naar beneden en lekker met haar voeten en knieën tegen mijn ribben aan (lekker pijnlijk hoor haha). Na de check werd nog even gekeken of ze al lag ingedaald maar ze konden haar hoofdje nog heen en weer bewegen dus nog niet volledig ingedaald, al is dat ook nog niet nodig hoor. Wel wilde ze toch nog graag een groei echo laten maken omdat ze mijn buik vrij compact vond en ze niet kon voelen hoe groot ons meisje eigenlijk zou zijn. Ook wilde ze me graag naar de verloskamers sturen voor een CTG, en zo lag ik na een kwartiertje boven op de verloskamers voor een hartfilmpje van ons meisje.IMG_6980

Ze was behoorlijk druk bezig en het lukte de verloskundige niet goed het hartje te registreren, na een paar keer draaien, wiebelen en zoeken hadden we eindelijk het hartje gevonden en kon de half uur durende registratie beginnen. Na het half uurtje zag alles er prima uit en mocht ik de kamer weer verlaten, wel met een afspraak voor de groei echo voor afgelopen vrijdag.

Vrijdag aan het eind van de middag reden we weer richting het ziekenhuis, ik was een beetje gespannen. Ik had nog nooit gehoord van een groei echo met 39 weken en een paar dagen. We werden al erg snel geholpen (jaja) en ze begon alles op te meten. Het hoofdje was wat aan de kleine kant (niet erg hoor, als ik kijk naar waar het straks doorheen moet haha). Mevrouw had lange benen, en haar buikje was ook gewoon goed gegroeid ten opzichte van de andere metingen. Ze vertelde dat ons meisje geen grote zou worden (al is dat ook maar een schatting) en dat er uit de cijfertjes kwam dat er gemiddeld 36 kindjes kleiner waren dan onze meid en 64 kindjes groter bij dit termijn, dikke prima dus. Er werd nog even een fotootje gemaakt, alhoewel hij niet helemaal van een handige kant is genomen want nu lijkt het net alsof ze een enorme neus heeft, maar leuk is het wel. Met een gerust hart verlieten we het ziekenhuis weer.  IMG_7130Verder gaat alles zijn gangetje, op mijn huilbuien na, want ik ben er goed klaar mee. Maar ik denk dat elke hoogzwangere dat wel kan beamen, en al helemaal als je er al 1 heb rondlopen. Ik heb ook vaak last van een soort menstruatiepijn en ik hoop maar dat dat wat doet voor mij. Morgen ben ik alweer 40 weken zwanger en staat er weer een controle op de planning. Ik hoop dat ze snel komt en dat we heerlijk kunnen genieten met zijn vieren, maar dat kan natuurlijk ook nog twee weken duren, we wachten af!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

33 reacties

 • Reageer Desitee 27 oktober 2015 om 06:47

  Sterkte met de laatste loodjes Bibian! Hopelijk komt ze snel!

 • Reageer Kim_xazoe 27 oktober 2015 om 06:47

  Ik hoop met je mee hoor dat ze snel komt 🙂
  Xavi kwam ook zo laat en dat wachten met al die pijntjes is niets… Gelukkig was de groeiecho goed!
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Hello autumn: tips voor regenachtige herfstdagenMy Profile

 • Reageer Marion 27 oktober 2015 om 06:49

  Echt de laatste loodjes dit, hè? Nog even volhouden, lieve Bibian! Fijn te lezen dat het allemaal goed is. Een klein hoofdje lijkt me in dit geval ook geen straf 😉
  Marion onlangs geplaatst…Bang voor de toekomstMy Profile

 • Reageer Saskia 27 oktober 2015 om 07:07

  Lekker toegeven aan je huilbuien, dat lucht vast op 🙂 sterkte Bibian!
  Saskia onlangs geplaatst…Studeren naast het werk: 5 tipsMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 27 oktober 2015 om 07:12

  Fijn dat Uk het goed doet mop! En ik kan het mij voorstellen (nog niet helemaal, het zou wat zijn want zit net over de helft..) dat de baby NU mag komen! Ook ik ben zéér benieuwd wanneer ze zich aandient maar ik kan mij voorstellen dat ook alle berichtjes/tweets/appjes met ‘IS ZE ER AL?’ ook je strot uitkomen ;). Voor wanneer het gebeurd; succes, sterkte en ‘veel plezier’. Hopelijk is het een droombevalling en kan je snel genieten van je wonder.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Rituals Oriental Nights Winter 2015 (Limited Edition) ReviewMy Profile

 • Reageer Leonie 27 oktober 2015 om 07:16

  Klein maar fijn! Gelukkig is alles nog steeds in orde… Zo spannend nu die laatste loodjes! Ik wens je alvast heeeel veel succes toe, nog heel eventjes!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: mijn favoriete mommyblogs!My Profile

 • Reageer Saskia 27 oktober 2015 om 07:23

  Och wat gaat het snel nu! Kan me voorstellen dat je zenuwachtig was voor de groeiecho. Gelukkig lijkt alles goed te zijn. Bij mij dachten ze dat mijn dochter goed op de lijn lag met lengte en gewicht maar bij de geboorte bleek ze ook heel klein. Succes met de laatste loodjes!
  Saskia onlangs geplaatst…Minder liefde voor een tweede kindjeMy Profile

 • Reageer Pauline 27 oktober 2015 om 07:25

  Och ik hoop dat het allemaal doorzet en jullie gauw de kleine meid kunnen knuffelen na al die onzekere maanden. Nog heel even volhouden! X
  Pauline onlangs geplaatst…Dear Diary #43My Profile

 • Reageer Paola 27 oktober 2015 om 07:35

  Heel veel sterkte met de laatste lootjes! Het lijkt me heel moeilijk om te moeten wachten op iets waar je al heel lang op wacht en dat je gewoon niet weet wanneer het gaat gebeuren!
  Paola onlangs geplaatst…Zwangerschap week 30My Profile

 • Reageer Manon 27 oktober 2015 om 08:03

  Veel succes met de laatste loodjes! Die menstruatiepijntjes begon het bij mij mee, een dag of 2 voor de bevalling had ik daar ook last van. Ik hoop voor jou dat het hetzelfde betekent!
  Manon onlangs geplaatst…Mijn kraamperiode dag 5 en 6My Profile

 • Reageer Dita 27 oktober 2015 om 08:23

  Succes met de laatste loodjes. Spannend allemaal hoor. Ik kan me voorstellen dat je jullie meisje nu ook wel lekker in ne armen wilt nemen.

 • Reageer Tineke 27 oktober 2015 om 08:30

  Spannend, jullie meisje kan dus elk moment komen!!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…My Super Sweet Life #6My Profile

 • Reageer Nesrin 27 oktober 2015 om 08:39

  Wat fijn dat alles er goed uitziet. Heel veel succes met de laatste loodjes, geniet er nog heel even van want als ze er eenmaal uit is…dan gaat ze er niet terug in 😉

  Spannend!!
  Nesrin onlangs geplaatst…Hoe en waarom ik blogMy Profile

 • Reageer Monique 27 oktober 2015 om 08:39

  Super spannend! Heel veel succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Eline 27 oktober 2015 om 08:40

  Oh nu is het echt bijna zover. Succes bibian!
  Eline onlangs geplaatst…Het is koud!My Profile

 • Reageer Lieke 27 oktober 2015 om 08:41

  Spannend, elk moment kunnen jullie met z’n vieren zijn!! Kan me voorstellen dat je er helemaal klaar mee bent, je zit nu echt tegen het einde aan, maar je weet waarvoor je het doet!

  Succes!
  Lieke onlangs geplaatst…De Post Pregnancy Tag | Mama, Baby & PersoonlijkMy Profile

 • Reageer Martina 27 oktober 2015 om 08:43

  Heel veel succes nog even,, BIJNA!!!
  Martina onlangs geplaatst…15 Oktober 2015 – Zara & Mango ShoplogMy Profile

 • Reageer Wendy 27 oktober 2015 om 09:00

  Fijn dat alles er zo goed uitziet! En herkenbaar hoor, die huilbuien! Op een gegeven moment ben je er gewoon klaar mee. Succes met de laatste loodjes. En zet ‘m op! Liefs

 • Reageer Joyce 27 oktober 2015 om 09:07

  Aah Bieb nog even!! Nog eventjes doorbikkelen en dan mag je van je mooie meisje genieten. X
  Joyce onlangs geplaatst…Little tikes lil’ ocean explorers Pak de krabMy Profile

 • Reageer Malou 27 oktober 2015 om 09:48

  Nog heel eventjes! Hopelijk laat ze niet te lang op zich wachten 🙂
  Malou onlangs geplaatst…JE WEET DAT JE TE OUD BENT OM UIT TE GAAN ALS..My Profile

 • Reageer Lifesabout 27 oktober 2015 om 09:49

  Oh dat wachten….heel veel geduld en succes!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Handen en ogen tekort.My Profile

 • Reageer anneleen 27 oktober 2015 om 09:57

  Ze is bijna bij jullie! Heel veel succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Dineke 27 oktober 2015 om 09:59

  Wat spannend zeg! Bij mijn beide meiden zeiden ze dat ze aan de kleine kant waren en moest ik extra controles etc. Uiteindelijk zijn ze allebei met 41 weken geboren en waren ze precies even zwaar. (3200 gr) Ik hoop voor je dat het niet lang meer duurt en je snel je kleine meisje vast kan houden!
  Dineke onlangs geplaatst…Ikea Duktig hacksMy Profile

 • Reageer Annemijn. 27 oktober 2015 om 10:01

  Wat spannend die laatste loodjes!
  Annemijn. onlangs geplaatst…De leukste artikelen van LUSH uit de herfst/winter collectie 2015!My Profile

 • Reageer Wendy 27 oktober 2015 om 10:33

  Spannend hoor. Heel veel succes en sterkte met de laatste loodjes.
  Wendy onlangs geplaatst…4x Wendy toen VS Wendy nuMy Profile

 • Reageer Nicoline 27 oktober 2015 om 10:47

  Ik heb met Elisa ook vaak een groeiecho gehad. Ze is zelfs gehaald met 37,5 week. Ze was klein, 2480, maar prachtig gezond! Gaat helemaal goed komen! Is juist fijn zo klein, blijven ze lekker lang baby 🙂

 • Reageer Milou 27 oktober 2015 om 11:05

  Wel heel fijn dat jullie meisje er helemaal goed uitziet voor nu! Ik kan me wel voorstellen dat je er helemaal klaar mee bent. Konden ze maar gewoon zeggen: die dag komt ze! Dan had je wat om naar toe te leven in ieder geval!
  Milou onlangs geplaatst…Oud en nieuw hoor je te vieren op een groot hip feestMy Profile

 • Reageer Lilian 27 oktober 2015 om 11:12

  Succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Vlijtig Liesje 27 oktober 2015 om 11:19

  Goed dat ze alles in de gaten houden, en fijn dat je gerustgesteld werd! Zorgen en stress is echt naar….
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Is there pressure to be a Yummy Mummy?My Profile

 • Reageer Tamara 27 oktober 2015 om 12:44

  Wauwww al bijna weer 40 weken! Nog even geduld dus en heeeeeeel veel sterke met de laatste loodjes!!
  Tamara onlangs geplaatst…Extreme haaruitval na de bevalling.My Profile

 • Reageer Angela 27 oktober 2015 om 12:57

  Wat spannend! En ja als je 40 weken zwanger bent dan ben je er inderdaad ook gewoon klaar mee. Het duurt nu niet lang meer voordat je je meisje in je armen kan houden! Succes met de laatste loodjes!!
  Angela onlangs geplaatst…De bevalling.My Profile

 • Reageer Marisca - Mamablogger 27 oktober 2015 om 18:29

  Spannend, nog heeeeeel even en dan kan het genieten beginnen. Succes!
  Marisca – Mamablogger onlangs geplaatst…Toch nog wat Halloween in huis!My Profile

 • Reageer José 27 oktober 2015 om 20:05

  Zeg Bibian, ik ga vrijdag op vakantie voor 5 weken, dus als de baby even voor die tijd kan krijgen dan krijg ik dat nog even mee voor de reis 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge