Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

10 dingen die ik NIET mis van mijn zwangerschap

IMG_6431Ik mis van alles nu ik niet meer zwanger ben maar er zijn ook zeker dingen die ik niet mis. Hieronder deel ik vandaag tien dingen die ik niet mis nu ik niet meer zwanger ben!

1. Ik mag weer filet americain! Oh dat is echt nummer 1 wat ik niet mis van mijn zwangerschap. Ik mag gewoon alles weer eten, biefstuk, carpaccio, filet! Heerlijk!

2. De onzekerheid. Wat heb ik vele onzekere momenten beleefd. Oké, tuurlijk ben je met een newborn baby ook onzeker maar de hele zwangerschap heb ik nauwelijks genoten en ik ben blij dat dat deel van de onzekerheid weg is.

3. Rennies, die mis ik echt niet. Oh, wat heb ik toch weer doosjes vol van die dingen naar binnen zitten werken. De maagzuur tijdens deze zwangerschap was niet te harden. Ze lag onwijs bovenin en zelfs van een glas water kreeg ik het zuur. Doei Rennies, tot nooit!

4. De beperkingen. Je wordt toch stiekem in veel dingen beperkt. Het is lastig tillen, ik kon River moeilijk even optillen. Ik was na een trap oplopen onwijs bekaf. Een half uurtje in de winkel lopen leek een marathon. Ik ben blij dat ik nu weer veel meer kan en dat ik langzaamaan weer de oude Bibian wordt. Oké, de kilo’s moeten er natuurlijk nog vanaf maar ik kan in theorie wel weer tillen, winkelen, boodschappen doen etc. en dat is toch wel prettig!

IMG_56955. De kleding, wat ben ik blij dat ik langzaam weer mijn oude kleding kan dragen en die broeken met banden weg kunnen. Wat is er fijner dan gewone kleding kunnen dragen, in alle winkels weer kunnen shoppen zonder te hoeven zoeken naar de positieafdeling? Juist, best fijn.

6. De misselijkheid en het kokhalzen. Daar ben ik misschien wel het meest blij mee. Gewoon de vaatwasser uit kunnen pakken zonder een kokhals, gewoon in de ochtend River verschonen zonder dat ik boven de pot moet staan om mijn kots in te houden. Gewoon weer normaal alles kunnen doen zonder om de haverklap te hoeven kokhalzen. Heerlijk!

7. Ik mis ook totaal de buik niet tijdens het slapen. Ik kan gewoon weer heerlijk liggen zoals ik het fijnst lig. Geen 3 kussens onder mijn hoofd, 1 tussen mijn benen, een voedingskussen onder mijn buik. Nee niks van dat, gewoon normaal. Welterusten!

8. Ik sta niet meer in de belangstelling, maar nu gaat alle aandacht naar Novelle toe. Ik kan door de stad lopen zonder dat mensen mij aanstaren als of ik Einstein ben, maar ze kijken direct naar de wagen en het liefste er nog in. YES, ik sta niet meer in de belangstelling!

9. Soms mis ik die buik ook totaal niet meer. Ik kan gewoon mijn veters weer strikken, kan mijn voeten weer zien. River kan gewoon weer lekker bij mij op schoot zitten, ik kan hem weer optillen etc.

10. En tot slot mijn humeur. Tijdens mijn zwangerschap had ik veel last van een wisselend humeur. Het ene moment was ik vrolijk en het andere moment kon ik niemand luchten of zien. Natuurlijk weet je dat het grotendeels door de hormonen komt maar toch, leuk is anders. Welkom terug oud vertrouwd humeurtje.

Wat missen jullie niet van je zwangerschap?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 18 november 2015 om 06:15

  De misselijkheid en het overgeven. Wat heb ik veel overgegeven in de zwangerschap…ik wist niet dat een mens dat kon.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Pixie Haircut, 1 jaar later.My Profile

 • Reageer Fem 18 november 2015 om 06:54

  Veel herkenbaarheid in je lijstje. Daar nog bij: de slapeloze nachten! Die waren op het eind nog erger dan nu met mn new born. Oh, en de dikke voeten! Mis ik totaaaaal niet 😉

 • Reageer Josan 18 november 2015 om 06:54

  Ik mis het vele bloedprikken niet. Dat ging bij mij standaard de eerste drie keer mis. Kon geen naald meer zien.
  Josan onlangs geplaatst…10x waarom het consultatiebureau mij haatMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 18 november 2015 om 07:05

  Haha wat een leuk artikel, er staan zeker dingen tussen waar ik zo naar uit kijk! Het makkelijk omdraaien in bed, ik mis mijn eigen kleding en gewoon mezelf zijn in m’n eigen lijf.
  Kelly caresse onlangs geplaatst…25 weken zwanger : Kwaaltjes en zoMy Profile

 • Reageer Tamara 18 november 2015 om 07:23

  Hahaha hier stond dat alles weer kunnen eten absoluut op 1! Wat heb ik zitten schransen zeg na de bevalling! Ookal zitten sommige kledingstukken veel mooier als je zwanger bent, ik was ook erg blij mijn gewone kleding weer aan te kunnen!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat niet leuk is om te horen als je nog moet bevallen.My Profile

 • Reageer Dita 18 november 2015 om 07:26

  Ik ben benieuwd wat ik niet ga missen straks. Ik voel me verder erg goed dus op dit momentheb ik nergens last van.

 • Reageer Charlotte 18 november 2015 om 08:09

  Ik was ook zo blij dat ik mijn gewone kleding weer aan kon! En zelf mijn veters weer kon strikken enzo 😂
  Charlotte onlangs geplaatst…De cadeaus die Aukje zondag kreeg…My Profile

 • Reageer Saskia 18 november 2015 om 08:56

  Ik vond het ook zo fijn om weer mijn normale kleding aan te kunnen. Die rennies mis ik ook totaal niet. En kuitkrampen aargh dat vond ik verschrikkelijk!
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn droom is om anderen te inspireren..My Profile

 • Reageer Joyce 18 november 2015 om 08:56

  De misselijkheid! De hele zwangerschap misselijk geweest en ik was echt blij na de bevalling
  Joyce onlangs geplaatst…Ik organiseerde een babyshower!My Profile

 • Reageer Lilian 18 november 2015 om 09:04

  Hahah Leuk artikel dit. Een aantal punten daar herken ik mezelf wel in. Het eten van File America dat heb ik gelijk gedaan na de bevalling. Mijn moeder had een bakje voor me meegenomen na het ziekenhuis. Toen ik het at dacht ik echt van, heb ik dit nou gemist? Hahaha
  Lilian onlangs geplaatst…Geen woorden voorMy Profile

 • Reageer Wilmaaa 18 november 2015 om 09:15

  Ik mis die dingen ook zeker niet! Wat was ik blij dat ik daar vanaf was zeg! En het is zo heerlijk om je normale kleren weer aan te kunnen trekken!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…PLOG | bruiloft | een dag vol blijheid en liefdeMy Profile

 • Reageer Leonie 18 november 2015 om 09:44

  Haha. Ik heb net een artikel online wat mij leuk lijkt aan zwangerschap… Lekker omgekeerd dit. Kan me heel goed voorstellen dat je een aantal dingen totaal niet mist!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt: Wat mij leuk lijkt aan een zwangerschapMy Profile

 • Reageer Malou 18 november 2015 om 09:57

  Ik heb mijn zwangerschap eigenlijk nooit echt gemist, terwijl ik wel een fijne zwangerschap had.
  Malou onlangs geplaatst…OVER ONTZWANGEREN, HAARUITVAL EN VERGEETACHTIGHEIDMy Profile

 • Reageer Fenna 18 november 2015 om 10:08

  Leuk artikel! Kan me goed voorstellen dat je dit niet mist
  Fenna onlangs geplaatst…Muziek bij onze ceremonieMy Profile

 • Reageer Jess 18 november 2015 om 10:19

  Bij veel dingen sluit ik mij aan 🙂 ik mis vooral de pijn niet tijdens het wandelen
  Jess onlangs geplaatst…Ik word geen moeder die …My Profile

 • Reageer Madelaine 18 november 2015 om 10:19

  Oh ik kan niet wachten om weer op m’n buik te slapen!
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – VerlofMy Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 18 november 2015 om 10:24

  Jaaaa filet american! Dat had ik ook zo gemist! De dag dat we thuis kwamen uit het ziekenhuis, moest mijn man het gelijk halen van me, haha!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Webshoptip – Damara KidsMy Profile

 • Reageer Lifesabout 18 november 2015 om 10:29

  Die Rennies mis ik ook niet….wat een verschrikking. Maar het minst mis ik alle grote jeukende bulten die ik kreeg van de injecties van de bloedverdunners. Ik ontwikkelde een allergie voor heparine en lag hele nachten wakker van alle jeukende plekken. Maar toch….zou ik het er weer voor over hebben als het wel zou mogen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn eetpatroon. Gezond of niet?My Profile

 • Reageer Vanessa 18 november 2015 om 10:45

  Leuk lijstje! Het lijkt me fijn om eindelijk weer te kunnen eten waar je zin in hebt, om terug normale kleren aan te trekken en goed te slapen. En dat je niet meer onzeker hoeft te zijn is natuurlijk ook een hele opluchting. Nu heb je je meisje toch maar mooi in je armen! 😉
  Vanessa onlangs geplaatst…Cadeautjes voor mannen: Trendhim.nlMy Profile

 • Reageer Tineke 18 november 2015 om 10:49

  Dit is ook wel eens leuk om te lezen. Meestal lees je alleen over dingen die vrouwen wel missen. Nummer 6 is heel herkenbaar, dat zou ik ook totaal niet gaan missen.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…PlogmasMy Profile

 • Reageer Annemijn. 18 november 2015 om 11:07

  Leuk om dit zo op een rijtje te zien. Lijkt me heel fijn om weer je eigen kleding aan te kunnen!
  Annemijn. onlangs geplaatst…Een dagje MargrietWinterfair 2015 – Mijn ervaringMy Profile

 • Reageer Nesrin 18 november 2015 om 11:48

  Ik mis mijn formaat ook absoluut niet maar de dagen na de bevalling vond ik ook verschrikkelijk, moet gewoon bijna huilen als ik eraan terug denk (grapje maar ergens wel waar ;-)).
  Nesrin onlangs geplaatst…Istanbul marathon raceverslagMy Profile

 • Reageer Anneke 18 november 2015 om 14:47

  Ik ben nog nooit zwanger geweest, maar ik vind het nu al zo erg dat ik dan niet op mijn buik kan slapen. Zo slaap ik juist altijd het lekkerst.
  Anneke onlangs geplaatst…Boekrecensie: Hier was ik (G. Forman)My Profile

 • Reageer Milou 18 november 2015 om 15:29

  Wat fijn dat je je zo prettig voelt nu je niet meer zwanger bent! Ik doe even mijn vingers in mijn oren bij dit artikel (figuurlijk dan), want ik ben bang dat dit hele bovenstaande lijstje bij mij nog staat te gebeuren de komende 15 weken (behalve de onzekerheid die jij had dan). Maar ik lees het wel, want meis ik vind het zó fijn voor je dat nu alles achter de rug is! Ik had het echt met je te doen en nu kun je gelukkig weer lekker gaan genieten.
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: week 24 en 25, baby geniet van muziek, afspraak gynaecoloog en een kijkje in de babykamerMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 18 november 2015 om 18:19

  Mijn hartslag was in rust 140. Nou dat mis ik totaal niet.
  Ook het continu kortademig zijn pffff
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Favorieten en verschrikkingen in mijn huis…. Interieur tagMy Profile

 • Reageer Saskia 21 november 2015 om 13:41

  Super fijn dat je nu geen last meer hebt van maagzuur, dat lijkt me zo naar. En weer lekkere broodjes filet americain, jam.
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Samuel BjØrk – Ik Reis AlleenMy Profile

 • Reageer Joke 24 november 2015 om 13:21

  Het overgeven, het misselijk zijn, het niet kunnen eten, de ziekenhuisopname,.. en dat gedurende 8 ellendige lange maanden. Dat mis ik niet!

 • Reageer Kirsten 4 december 2015 om 15:00

  oooooo, die rennies, vreselijk! En toch ben ik er ook nu weer vol voor gegaan (en ja, de rennies liggen overal voor het grijpen in huis. Bah, en ook daar word ik misselijk van, maar waarvan eigenlijk niet???). Het is bijzonder om zo’n mensje in je te hebben groeien, maar toch zal ik blij zijn als het maart is!
  Fijn dat jij nu kan genieten van je kleine meid en nieuw hervonden heerlijkheden van het niet-zwanger-zijn.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge