Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

DAGBOEK: mijn BFF is aan het bevallen #2

Zo ongeveer een jaar geleden schreef Bibian het blogje “mijn BFF is aan het bevallen“. Ik vond dat naderhand zo leuk om terug te lezen dat ik besloot hetzelfde te doen bij deze bevalling. Een iets (iets…) andere bevalling dan die van mij, deze was meer ‘gepland’ en eindigde totaal anders maar ik was er volgens mij niet minder zenuwachtig voor dan Bieb toentertijd voor mij… Het begon al op dinsdag 3 november…

Dinsdag 3 november – 09-17
Ik weet dat ze vanavond naar het ziekenhuis moet voor een inleiding met een ballonnetje… Ik ben zo onrustig en ben toch wel gespannen. Zelfs mijn vriend vraagt aan me of ik zenuwachtig ben omdat hij dat aan mij ziet/merkt. Ik weet zeker dat ik de halve dag met Bieb aan het appen ben en dat ik vanavond niet rustig kan gaan slapen als ze moet blijven…

14:48
Zenuwachtig… Bieb is nu River naar opa en oma aan het brengen. Als ik al nerveuzig ben, hoe moet zij zich dan wel niet voelen?

Foto 03-11-15 19 25 10
19:25
Ik lig in bad en ben een beetje met Bieb aan het appen. Die ligt nu in het ziekenhuis met een ballonnetje. We zijn ons plannetje aan het smeden: ik ga morgenochtend een foto op Instagram plaatsen van ons samen aan de koffie (die we eerder gemaakt hebben). Mét een klok in beeld want zo lijkt het echt haha. Ze wil namelijk niet dat er gespeculeerd wordt op Twitter/Instagram enzo en wil het een beetje voor haarzelf houden. Dus dit vonden wij even een goede oplossing.

19:45
Nog steeds in bad. Ik heb een paar traantjes gelaten want ik vind het zó spannend en een soort van opluchting… Ze hebben gezegd dat ze streven naar morgen, morgen is (hopelijk) kleine N er gewoon. Zo bizar om dat te bedenken… 

22:05
Ik ga proberen te slapen. Met het geluid van m’n telefoon aan. We zullen zien wat de nacht brengt…

Woensdag 4 november – 6:03
Ik word wakker van een rampennacht. Nilo sliep perfect, ik daarentegen? Elke keer keek ik op m’n mobiel of er al nieuws was… Maar nee. Bieb appte om half 6 dat ze wakker was en wat krampen heeft.

8:17
Mike appt: ze hebben de vliezen gebroken, 3 cm ontsluiting en de baby heeft in het vruchtwater gepoept. Ik heb een bonkend hart, zo spannend vind ik het. Ik hoop dat de kleine meid er snel is. Dit wachten is vreselijk en het is pas 8 uur! Ik ga me maar aankleden en make-uppen als tijdverdrijf. 

instagramfoto
10:40
De batterij van mijn telefoon is nu al op 66%. Ik blijf maar WhatsApp openen ook al heb ik niks nieuws binnen. Mike appt weer: ze heeft nu 4 cm en de weeën gaan goed. Met River bleef ze op 4 cm steken dus ik duim heel hard dat ze over die 4 cm heengaat. Ooooh man, de tijd gaat zoooo sloom. Ik heb -zoals afgesproken- de foto op Instagram gezet en iedereen trapt erin, YES haha. Ik ga straks met m’n zusje op stap, hopelijk gaat de tijd dan sneller…

12:28
Ze appt zelf dat ze helemaal stuk gaat van de weeën. Ooh arme Bieb 🙁 De ruggenprik helpt niet… Ik vind het zo spannend en leef helemaal mee. 

13:16
6/7 cm!!!!!! Ze is al over de helft en al verder dan met River!!! Waaaaah!!!! Nog even en ze is errrrrr. Ik ben een beetje van slag hahaha. Gelukkig is mijn zusje hier die met Nilo kan spelen dus kan ik soms een beetje afdwalen. Ik hoop zo dat het niet lang meer duurt en dat ze er snel is!!!

Foto 04-11-15 14 44 21
14:10
Hoe zou het met d’r zijn? Ik heb Nilo naar bed gebracht en zit beneden op de bank te zitten. Telefoon in de hand en een beker chocomelk want I need chocolate. Ik doe een poging om Mike een berichtje te sturen. Hij reageert snel terug en zegt dat het niet leuk is om Bibi zo te zien, ze heeft heel veel pijn maar kan de weeën goed opvangen en soezelt een beetje weg tussendoor vanwege het pompje remifentanil. Gelukkig. Goedzo Bieb, blijf in je bubbel zitten! Die laatste paar centimeters vond ik ook een HEL…

14:41
Ik zit op de bank te grienen. Ik vind het maar niks, dat ze zoveel pijn heeft. Ik weet dat het hoort en voor een goed doel is maar toch. Ook ben ik een beetje emotioneel omdat ik het zelf meegemaakt heb en nu weet waarover het precies gaat… Oh zucht, ik hoop dat ze snel geboren wordt.

manon001
15:31
Ik ga een eind wandelen. Ik kan niet thuis stil zitten. Onderweg krijg ik weer een berichtje: nog steeds 7 cm 🙁

17:01
Mike appt dat het een keizersnede wordt… Ik baal zo hard voor haar. Zo hard haar best gedaan de godsganze dag, al die ellende “voor niks”. Ik vind het zo jammer dat ze een vaginale bevalling niet mee kan maken… Had het haar zo gegund maar al snel kan ik relativeren en dit is nu het best voor haar en de baby… Om 17:30 heb ik nog contact met Mike die zegt dat ze de OK aan het klaarmaken zijn en dan is het stil. Ik kan niet zitten wachten dus ik besluit om na een gezond avondmaal (not, witte bollen) de hut te poetsen en te stofzuigen. Ondertussen mijn telefoon op standje 100 qua volume…
stofzuigen

18:32
Ik krijg een berichtje dat Bibians ruggenprik niet werkte en dat ze onder narcose ligt maar dat Novelle geboren is… En een foto. Ik barst letterlijk in tranen uit en zit heel lelijk te huilen bij Robert terwijl Nilo in bad zit. Tranen van verdriet: Bieb onder narcose? Die heeft dus de geboorte niet meegemaakt? En tranen van blijdschap: ze is er en ze ziet er goed uit op de foto. Ik ben zo blij, opgelucht en een soort van verdrietig allemaal tegelijk.

19:58
Ik stuur een berichtje naar Bibian dat ik aan haar denk en felicitaties en zit ondertussen zo onrustig op de bank. Ik voel me zo onrustig, ik wil weten hoe het met Bieb is maar ik krijg (logisch) geen gehoor. Ik zit mezelf op te vreten en 1001x de foto van Novelle te bekijken. Ik vreet een reep Tony op (hoezo emo-eter) en een halve zak chips, dus.

Tussen 21:00 en 22:30 uur heb ik wat losse flarden contact met Bieb en krijg ik wat fotootjes van Novelle toegestuurd, vertelt ze me hoe ze zich voelt en hoe het was en ze vertelt dat we morgenochtend mogen komen.

Ik besluit maar naar bed te gaan om 22:30 en loop nog tot 23:30 te woelen in bed. Novelle is geboren ♥ en ik kan niet wachten om haar te ontmoeten… Het allermooiste meisje van de hele wereld ♥

Schermafbeelding 2015-11-05 om 14.57.44

 

Oja, voor de mensen die op het hele bevallingsverhaal zitten te wachten vanuit Bibian: die komt vast een keertje op onze blog! Maar nu nog even niet!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer Renee 10 november 2015 om 06:23

  Zo leuk om te lezen weer. God, wat moet dit spannend geweest zijn zeg. Ik krijg al de zenuwen als ik het lees! Fijn dat ze er nu is!

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 10 november 2015 om 06:38

  Zo wat een spanning, maar wel heel leuk om te lezen. En dan die foto’s haha. Ik snap helemaal hoe je hebt meegeleefd.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…JachtschotelMy Profile

 • Reageer Josan 10 november 2015 om 06:40

  Wow voor jou was het ook een hele bevalling. Mooi om te lezen hoe betrokken jij bent bij Bibiane en Novelle. Volgens mij kan het kleine meisje geen betere vriendin voor haar moeder hebben.
  Josan onlangs geplaatst…New in: Develab winterschoenenMy Profile

 • Reageer Fenna 10 november 2015 om 06:47

  Als ik het lees word ik al zenuwachtig haha, kan me goed voorstellen hoe jij je dan gevoeld moet hebben. En die laatste foto, smeltmomentje!
  Fenna onlangs geplaatst…Vochtbultjes bij nieuwe piercingsMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 10 november 2015 om 06:49

  Wat zijn dat spannende dagen geweest zeg, leuk dat je dit ook hebt bijgehouden. Het laat gelijk heel mooi zien hoe hecht jullie vriendschap is 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Uitdaging voor mezelf: Boeken lezenMy Profile

 • Reageer Marion 10 november 2015 om 06:56

  Blij dat ik mijn make up nog niet op heb – snif snif!
  Marion onlangs geplaatst…Snelwegen zijn niet echt mijn dingMy Profile

 • Reageer Mendy 10 november 2015 om 06:58

  Prachtig zeg! Leuk en mooi geschreven. Ik werd er zelf ook een beetje onrustig van…kan me heel goed voorstellen!

 • Reageer Gwen 10 november 2015 om 08:08

  Ik moest er ook van huilen…. In de bus haha.
  Gwen onlangs geplaatst…Samen op één kamerMy Profile

 • Reageer Vivian 10 november 2015 om 08:13

  Wat heb je dat lief beschreven en wat een heftige bevalling zeg.. Lijkt mij ook erg spannend als je weet dat dat allemaal aan de gang is en je niks kan doen. Ik heb meegeleefd de afgelopen weken met bibian. Ben nu zelf 40 weken en 5 dagen zwanger, dus het scheelt niet zo heel veel. Wachten duurt lang..

 • Reageer Leonie 10 november 2015 om 08:22

  Oh wauw, wat een leuk artikel, ik voelde de spanning helemaal, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: wat nu?My Profile

 • Reageer Miranda 10 november 2015 om 08:23

  Oei wat spannend, ik word er zenuwachtig van. Lijkt me gek om mee te maken van zo dichtbij.
  Herkenbaar ook, ik heb uiteindelijk (na 10 cm ontsluiting) ook een keizersnede onder algehele narcose gehad. Ben benieuwd naar het verhaal van bibian, maar eerst lekker genieten en beslissen of ze het überhaupt wil delen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Een paar dagen Center ParcsMy Profile

 • Reageer Margriet 10 november 2015 om 08:24

  Wat lief beschreven!

 • Reageer Tineke 10 november 2015 om 08:41

  Wat bijzonder om te lezen! Ontzettend lief dat je zo met haar meeleeft! Novelle is inderdaad een prachtig meisje.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Waarom ik het bloggen toch misMy Profile

 • Reageer saskia 10 november 2015 om 08:45

  Oh ik voelde tijdens het lezen helemaal met je mee. Ik weet nog wel toen mijn zus aan het bevallen was. Toen kon ik ook echt nergens anders meer aan denken.
  saskia onlangs geplaatst…Tips voor succesvol bloggenMy Profile

 • Reageer Angelique 10 november 2015 om 09:02

  Zo mooi geschreven. Die arme Bibian. Gelukkig is Novelle gezond ter wereld gekomen. Het is een heftige operatie, ik hoop op een voorspoedig herstel.
  Angelique onlangs geplaatst…VrijwilligerswerkMy Profile

 • Reageer Malou 10 november 2015 om 09:31

  Wat een heftige bevalling zeg! En ik kan me goed voorstellen dat jij ook heel zenuwachtig was!
  Malou onlangs geplaatst…NOMI IS JARIG!My Profile

 • Reageer Sabine 10 november 2015 om 09:40

  Gefeliciteerd met de kleine mooie meid.
  Pittige bevalling als ik het zo lees.
  Geniet nu maar lekker van de kleine meid en de rust en ik kom binnenkort lekker naar jullie toe voor babymassage.

  Zonnig groet Sabine 🌸

 • Reageer Carolina 10 november 2015 om 09:44

  Wat een spannend verhaal! Jammer dat de keizersnee onder narcose moest maar daar zijn er medische reden aan verbonden natuurlijk. Ik hoop dat Bibian snel er van herstelt. XXX

 • Reageer Milou 10 november 2015 om 09:48

  Je hebt je er kranig doorheen geslagen! Lijkt me verschrikkelijk moeilijk als het om je beste vriendin gaat en alle emoties zo door elkaar heen lopen. En dan ook nog eens liegen voor de buitenwereld! Gelukkig kon je af en toe even spuien bij sommige mensen. 😉 Ik hoop dat Bibian snel opknapt en jullie met z’n allen lekker kunnen genieten van prachtige Novelle!
  Milou onlangs geplaatst…Short tips: KerstMy Profile

 • Reageer Vanessa 10 november 2015 om 10:12

  Wat mooi om te lezen. Daaraan zie je hoe bijzonder jullie vriendschap is. Het lijken me spannende dagen. Ik word al zenuwachtig als ik het nog maar lees. Ik hoop dat Bibian snel herstelt en dat ze kan genieten van haar prachtige gezinnetje!
  Vanessa onlangs geplaatst…Lush Snow Fairy ShowergelMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 10 november 2015 om 10:28

  Wat een mooi verhaal. Bijzonder zo vanuit het perspectief van de beste vriendin. Wat vervelend zeg dat de ruggenprik niet werkte!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Mopping without droppingMy Profile

 • Reageer Tamara 10 november 2015 om 10:32

  Ahh mooi geschreven en wat ontzettend lief dat je zo meeleeft! Klinkt echt als een onwijs zware bevalling, ik vind het zo rot voor haar dat het ondanks alle pijn enzo als nog een ks is geworden!
  Tamara onlangs geplaatst…150 days of Lauren.My Profile

 • Reageer Pure_by_C 10 november 2015 om 10:32

  Oh Manon,ik ben het precies hetzelfde als jij..ik herken me zo in jou .. (Zou het aan de Ooijse grond liggen 😉)
  Zelfs na het lezen van je verhaal heb ik die brok nog in mijn keel..
  Ik wens jullie heel veel geluk met elkaar en Bibian en Mike (en trotse broer River) heel veel geluk..
  Groetjes Chris

 • Reageer Nicole 10 november 2015 om 11:04

  Oooh ik voel die spanning met je mee. Wat heb je dit toch mooi beschreven Manon. Heb zelf zoiets nog niet meegemaakt als vriendin van of bij een schoonzusje ofzo… Wij kregen zonder te weten een berichtje dat ons nichtje geboren was. Dus totaal geen spanning haha!
  Nicole onlangs geplaatst…4x de peuterpuberteit is begonnenMy Profile

 • Reageer Milou 10 november 2015 om 11:18

  Zooooo anders dan toen het andersom was… Wat een verschil! Wel veschrikkelijk balen dat ze toch een keizersnede moest. En dat na al zoveel ontsluiting! Echt dubbel pijn dus. 🙁
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: week 22 en 23. Persoonlijke verzorging en baby zien bewegen!My Profile

 • Reageer Dita 10 november 2015 om 11:28

  Wauw wat mooi geschreven en wat spannend allemaal moet dit voor jullie zijn geweest.
  Dita onlangs geplaatst…BabykledingMy Profile

 • Reageer Mama van Vesper 10 november 2015 om 11:49

  kan me voorstellen dat het een spannende dag was! Nogmaals gefeliciteerd voor jullie allemaal 😉
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…5 maanden na de GBP!My Profile

 • Reageer Anneleen 10 november 2015 om 12:04

  Zo mooi en lief om te lezen! Lijkt me vreselijk zenuwslopend… Kippenvel over heel mijn lichaam. En wat een prachtige foto van jou, tante Manon met lieve Novelle!
  Anneleen onlangs geplaatst…25 levensvragen TagMy Profile

 • Reageer Channah 10 november 2015 om 12:25

  Wow, wat heftig allemaal! Ik ben heel erg benieuwd naar Bibian’s hele bevallingsverhaal, maar ik begrijp heel goed dat ze dat eerst een plekje moet geven en allemaal even moet laten rusten. Overigens kan ik het ook begrijpen als ze het helemaal niet wilt delen online. En wat ben jij een geweldige vriendin, heel leuk om te lezen dat je zo met haar meeleeft!
  Channah onlangs geplaatst…InvloedenMy Profile

 • Reageer iooon 10 november 2015 om 14:01

  Boh ik voel je spanning helemaal met het lezen. En ik snap nog steeds niet dat ik er zo ingestonken ben. Hebben jullie goed voorbereid zeg! Ik had niks in de gaten.
  iooon onlangs geplaatst…*POEF* dat was oktober 2015My Profile

 • Reageer Jodi 10 november 2015 om 18:36

  Zo herkenbaar, ik zat ook zo bij een vriendin en kon bijna mezelf wel opeten. Zo spannend.
  Heftig dat het zo gelopen is, iedereen moet de bevalling verwerken, maar dat zal voor Bibian nu zeker zo zijn.
  Jodi onlangs geplaatst…Mens, wat ben je mooi…My Profile

 • Reageer Marieke 10 november 2015 om 18:55

  Zo mooi om te lezen. En best wel herkenbaar. Een goede vriendin van mij is twee weken geleden bevallen uiteindelijk ook met een keizersnede en toen ik een appje kreeg met de foto’s van mijn kleine vriendje kon ik het ook niet meer droog houden.
  Marieke onlangs geplaatst…Proper met koper in de badkamerMy Profile

 • Reageer anouk 10 november 2015 om 19:22

  Ahh wat een spanning! Gelukkig is ze gezond geboren en gaat alles goed. Wat een prachtige foto van jullie
  anouk onlangs geplaatst…Etos Botanical BoostMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 11 november 2015 om 10:05

  Mijn hemel.. Ik schrik hier zó van. Arme Bibian.. Ik had het haar ook zo anders gegund, juist die droombevalling waar ze op hoopte en die ze na River ook verdiende. Ik hoop echt dat het genieten al begonnen is en anders snel gaat beginnen! Mooi geschreven Manon.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Catrice Ultimate Colour Lipstick – Plum Fiction ReviewMy Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 11 november 2015 om 13:42

  Jeminee ik heb een traantje weggepinkt hoor. Wat een bevalling als ik dat zo lees! Wel een erg mooi dagboek zo hoor Manon. Leuk gedaan. Ook voor Bibian om terug te lezen. Ontroerend om te zien hoe erg je met haar meeleefde. Echt een prachtverhaal! Wel ontzettend jammer dat haar een natuurlijke bevalling niet gegund was.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Flormar Terracotta Blush On 40 en 43My Profile

 • Reageer Bregje 12 november 2015 om 19:51

  Oh wat is het spannend geweest zeg! Bijzonder om te lezen hoe jij het hebt ervaren!
  Bregje onlangs geplaatst…Oh Happy Day #5My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge