Babypraat, Persoonlijk

De naam Novelle

Wat een leuke reacties heb ik allemaal gekregen op de naam van onze kleine meid. Wij zijn er natuurlijk ook heel blij mee, duhuh en vandaag wil ik jullie vertellen hoe wij er op zijn gekomen. Ik heb toentertijd ook een blogje geschreven over de naam River en Manon over Nilo dus Novelle kan niet achterblijven.

Oh, wat hebben jullie toch lopen dimdammen over de naam. Ik noemde haar in mijn zwangerschap Nattelie en sommige van jullie dachten zelfs dat ik mij versprak. Maar nee hoor, het was gewoon een undercover naampje om haar toch maar een soort van naam te geven in de buitenwereld.

novelle

Oké genoeg hierboven, onze kleine meid Novelle, hoe zijn we er op gekomen? We hadden enorm veel namen die wel een kans konden maken. Phebe, Philou, Novee, Amarens noem maar op. Tot ik hoorde dat het zoontje van Najib de naam Novéll had gekregen. Wauw, dat vond ik echt enorm mooi maar hey, het was een zoontje en wij zouden een dochter krijgen. Waarom plakken we er dan gewoon niet wat letters aan vast, zo lijkt het precies op een meisjesnaam. Ik stelde de naam voor aan Mike en ook hij was gelijk verkocht. Liefde op het eerste gezicht en de naam is dan ook niet meer weggegaan bij ons in de gedachten.

We vonden de naam ook heel mooi bij River passen vanwege de V en de zachte toon. Misschien een gekke gedachte maar het zijn nou eenmaal geen harde namen zoals Teun en Kim (vinden wij!). We waren er dus al met een week of 14 over uit dat onze dochter deze naam zou krijgen. Een fijn gevoel, ik houd totaal niet van stress en van het op het laatste moment beslissen dus ik blij, Mike blij, iedereen blij.

Dan de uitspraak, daar werd ook flink over gediscussieerd, toen ik een blogje schreef over de naam. Het is geen hele gekke uitspraak waar jullie aan dachten en zorgen over maakten maar je spreekt de laatste twee letters van haar naam gewoon niet uit maar je schrijft ze wel. Ik denk dat ze daar wel mee kan leven. Het is dus gewoon NOO-vèl (als je het uitspreekt) en geen Novelluh.

We zijn super blij met de naam en samen met River klinkt het in onze oren gewoon heel leuk.

Wat vinden jullie van haar naam? En hadden jullie er wel eens van gehoord?

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

43 reacties

 • Reageer Renee 9 november 2015 om 06:24

  Ik vind het een hele mooie naam en ook echt bij River passen. Vroeger had ik een vriendin die Nouvelle heette. Dat betekent ‘nieuw’ in het Frans geloof ik.

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 9 november 2015 om 06:28

  Ik vind het een prachtige naam, Ik heb me wel vergist in de uitspraak en dacht dat het wel Novelluh was. Ik vind allebei de uitspraken mooi.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…#Week 45 met een snufje liefdeMy Profile

 • Reageer Josan 9 november 2015 om 06:29

  Zoals ik al eerder schreef ik vind het een prachtige naam. Chique, elegant en makkelijk in het gehoor liggen.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Giveaway: Baby Born Wonderland popMy Profile

 • Reageer Tamara 9 november 2015 om 06:51

  Ik had hem nog noot gehoord! Maar hoe vaker ik hem lees hoe leuker ik hem vibd! Een mooie naam voor een mooi klein meisje!
  Tamara onlangs geplaatst…Life with 3 kids #3 Fietsenpech en lippenstift selfies.My Profile

 • Reageer Paola 9 november 2015 om 07:00

  Ik vind het een super leuke naam! Uniek en inderdaad goed passend bij River.
  Paola onlangs geplaatst…Wat ik zo leuk vind aan mijn manMy Profile

 • Reageer Roeline 9 november 2015 om 07:02

  Het is niet mijn naam maar hij klinkt wel en hij past bij jullie en dat is het belangrijkste 🙂

 • Reageer Judith 9 november 2015 om 07:49

  Ik vind het een prachtige naam! Zou ‘m ook zo aan m’n kindje geven! Vind de naam ook erg mooi staan bij River. X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…Challenge 2015 Buy less, buy better | aankoop oktoberMy Profile

 • Reageer Fenna 9 november 2015 om 07:53

  Ik vind het een superleuke naam! Past inderdaad ook goed bij River.
  Fenna onlangs geplaatst…Recept: SchuimpjesMy Profile

 • Reageer Leonie 9 november 2015 om 07:57

  Nog nooit van gehoord, maar ik vind m wel tof! En wat leuk dat Mike meteen ook enthousiast was…
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mijn ervaringen met anticonceptieMy Profile

 • Reageer Nesrin 9 november 2015 om 08:29

  Ik vind het een hele mooie naam!

  Wat fijn dat jullie zo vroeg in de zwangerschap de perfecte naam voor jullie meisje hebben gevonden.
  Nesrin onlangs geplaatst…Photo diary Keeping up with NesrinMy Profile

 • Reageer Nicole 9 november 2015 om 08:43

  Ik had er wel eens van gehoord maar wel heel vaag ergens, vind het echt een prachtige naam en zoals jullie het uitspreken, zo deed ik dat ook al dus yessss ik deed het goed 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Hot mama challenge: Verwen jezelf!My Profile

 • Reageer Dita 9 november 2015 om 08:59

  Ik had er nog nooit van gehoord maar dat vind ik altijd wel leuk aan namen, als ze niet te standaard zijn. Leuk hoor! En het past inderdaad goed bij River.

 • Reageer Liset - Beautydagboek 9 november 2015 om 09:06

  Ik vind het een prachtige naam! Heel zacht en sereen :). Ik had het nog niet eerder gehoord (alleen als boekvorm natuurlijk), maar vind het heel goed gekozen!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…En toen ging Winne voor het eerst naar de peutergroepMy Profile

 • Reageer saskia 9 november 2015 om 09:07

  Ik had er ook nog nooit van gehoord maar vind het echt een prachtige naam!! Als je al zo snel een naam hebt die goed voelt is het ook goed! Wij hadden precies hetzelfde bij de tweede naam van onze dochter (en de eerste naam wilde ik altijd al)
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Olaf sokken, Porsche en uit etenMy Profile

 • Reageer Malou 9 november 2015 om 09:22

  Ik vind het een hele mooie naam, en ook erg mooi dat je de laatste 2 letters niet uitspreekt. Het is dat het niet bij Nomi past, anders had hij ook op mijn lijstje kunnen staan voor een eventuele tweede 🙂
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #132; PAKKETJES, HUIS GEKOCHT EN SCHOONMAKENMy Profile

 • Reageer Robin 9 november 2015 om 09:23

  Ik vind het een mooi klinkende naam, heel zacht zoals je zegt. De betekenis vind ik alleen iets minder: prozaverhaal en wetswijziging voorstel. Al spreek je dan meestal de laatste twee letters wel uit. Dat je ‘Noovèl’ zegt vind ik daarom wel mooi.

  • Reageer Manon 9 november 2015 om 09:38

   Maar het betekent ook “nieuw” (afgeleid van het Latijnse novus) 😉

 • Reageer Madelaine 9 november 2015 om 09:25

  Ik vind het echt een prachtige naam! Met 14 weken hadden wij ook allebei de namen ‘al klaar’, dat gestress aan het einde is echt niks voor ons.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Hallo November!My Profile

 • Reageer Jess 9 november 2015 om 09:27

  Ik weet niet of ik op het vorige bericht al reageerde, bij deze (ng) een keer proficiat. Het is een speciale naam, maar daar hou ik wel van. Zo’n namen moeten groeien met het meisje en past bij river
  Jess onlangs geplaatst…Newborn & mommy essentialsMy Profile

 • Reageer Pauline 9 november 2015 om 09:31

  Ik vind het een prachtige naam, past inderdaad ook heel mooi bij River. Ze boft met zo een mooie naam, die kleine meid! Xx
  Pauline onlangs geplaatst…Dear Diary #44My Profile

 • Reageer Annemijn. 9 november 2015 om 09:55

  Prachtige naam! Zeker met deze uitspraak
  Annemijn. onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s – week 45 Bos, strand, Primark en pepernoten!My Profile

 • Reageer iooon 9 november 2015 om 10:05

  Prachtige naam! Baal zo hard dat hij nu niet op mijn lijstje kan
  iooon onlangs geplaatst…De Tula en wijMy Profile

 • Reageer Angelique 9 november 2015 om 10:23

  Vind het een prachtige naam!
  Angelique onlangs geplaatst…Winnen | Sinterwoezel en Pietje PipMy Profile

 • Reageer Vanessa 9 november 2015 om 10:40

  Ik heb de naam nog nooit gehoord maar ik vind hem wel mooi. Novelle is in november geboren (Nov) dus dat is ook wel leuk, nee? Ik weet dat dat niet de bedoeling was, maar persoonlijk vind ik haar naam daardoor extra leuk! 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Primark shoplog herfst / winter 2015My Profile

 • Reageer Eline 9 november 2015 om 10:53

  Ik vind het heel goed bij River passen!
  Eline onlangs geplaatst…Warme drankjesMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 9 november 2015 om 10:55

  Ik vind het een prachtige naam! En al zou ik dat niet vinden, dan is hij alsnog goed gekozen, want júllie vinden het een prachtige naam :). Hopelijk haalt niemand ’t in zijn botte kop om nu te zeggen dat ‘ie het geen mooie naam vind want dat zeg je niet, dan houd je maar je mond. Het is anders, het is uniek maar zeker niet vreemd. Er zijn meer mensen die kiezen voor een zelfstandig naamwoord als naam en moet prima kunnen! Vind het inderdaad ook mooi bij River passen, juist omdat het wat zachter is. Ik hoop zo voor je dat je snel kan gaan genieten zoals je in je hoofd had.. Gelukkig ben je nu thuis in ieder geval, dat is stap één! Succes, sterkte en veel geluk samen de komende tijd! Dikke kus.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Elise’s Weekly Pictorama November #2 – Griep, Outfits en Pakketjes!My Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 9 november 2015 om 11:02

  Ik vind de naam helemaal tha bomb, het einde, TE GEK! Maar dat heb ik ook al op Instagram laten weten haha. Serieus, deze naam zou echt in mijn top 10 lijstje kunnen bij wijze van spreken. Ik wens jullie alle geluk!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Art Deco Artistic Beauty CollectieMy Profile

 • Reageer Anneleen 9 november 2015 om 11:11

  Een heel mooie, unieke naam! Ik had hem nog nooit gehoord. Ik vind het em perfect bij jullie gezinnetje passen! Ik wens jullie alle geluk met lieve Novelle! <3
  Anneleen onlangs geplaatst…25 levensvragen TagMy Profile

 • Reageer Angelique 9 november 2015 om 12:58

  Ik vind het een fantastisch mooie naam! Heel uniek en het heeft ren mooie klank. Ik kan me voorstellen dat veel mensen het weer vreemd vinden, omdat het zo’n unieke naam is. Gelukkig maar, anders heette iedereen zo.

 • Reageer Marjon 9 november 2015 om 13:30

  Wat een mooie naam! En wat staat die prachtig bij River.

  Liefs xx
  Marjon onlangs geplaatst…Van student naar alleenstaande mamaMy Profile

 • Reageer Jodi 9 november 2015 om 15:09

  Mijn naam stak je ook anders uit dan je hem schreef. Totaal geen problemen mee gehad, natuurlijk wel dt ze het verkeerd zeiden, maar als klein meisje vond ik het maar al te leuk ze te verbeteren. ( mijn naam sprwek je uit ala djodi)
  Ik vind het heel mooi bij river passen 👍 geniet ervan
  Jodi onlangs geplaatst…I Love Meneer Marktplaats, 11 tips voor schatzoekersMy Profile

 • Reageer Kim 9 november 2015 om 16:36

  Oh Oh ik heb een harde naam, haha grapje ik weet wat je bedoeld. Wij hebben ook bewust geen hard hollandse naam gekozen voor Davey.
  Kim onlangs geplaatst…Fab x Hema Iphone CaseMy Profile

 • Reageer Saskia 9 november 2015 om 18:44

  Ik vind dat de naam Novelle goed bij de naam River past :). Ik zelf zou niet snel kiezen voor een naam die je anders uitspreekt dan je schrijft, het lijkt me zo lastig om later contant je naam te moeten spellen. Maar hij klinkt wel erg mooi!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Kobo Aura H2OMy Profile

 • Reageer Marisca - Mamablogger 9 november 2015 om 20:51

  Ik had de naam ook nog niet gehoord en vind hem supergaaf!
  Marisca – Mamablogger onlangs geplaatst…Wat is de populairste meisjesnaam ter wereld?My Profile

 • Reageer kim 10 november 2015 om 08:21

  Ik moest gelijk denken aan ‘nieuw’..
  In het Frans betekend Nouvelle nieuw dus ik dacht vandaag misschien de naam Novelle! Wat een aparte naam, maar wel heel mooi!

 • Reageer Channah 10 november 2015 om 12:27

  Echt een prachtige naam! Ik dacht al wel dat je het inspraak als No-VEL en niet als Novelluh (de iets te Nederlandse versie haha), prachtig!
  Channah onlangs geplaatst…InvloedenMy Profile

 • Reageer Sanne 10 november 2015 om 14:53

  Ik had er nog noóit van gehoord. En echt een hele leuke naam!

 • Reageer Odile 10 november 2015 om 15:03

  Ik blijf het een prachtige naam vinden en ook echt voor een meisje! Stiekem wil ik hem op mijn lijstje zetten voor een eventueel volgend kindje haha
  Odile onlangs geplaatst…Wat de slapeloze nachten van mijn zoon met mij als moeder doenMy Profile

 • Reageer Milou 10 november 2015 om 16:32

  Heel mooi. Ik had Nova in mijn hoofd voor jullie dochtertje! Volgens mij heb ik dat bij een artikel ook in een reactie gezet. Dat lijkt er wel erg op. Ik vind de naam ook mooi bij River passen.
  Milou onlangs geplaatst…Help! Ik vind de naam van mijn zoon niet meer leuk!My Profile

 • Reageer IJlien 10 november 2015 om 16:35

  Hele mooie naam en wat leuk om te lezen hoe jullie erop zijn gekomen! Past supergoed bij River 🙂 veel geluk met jullie kleine dame!
  IJlien onlangs geplaatst…5 dingen die je maar 1x doet met een 8-jarige zoonMy Profile

 • Reageer Wendy (B) 10 november 2015 om 19:31

  Een heel aparte naam (niet negatief he).
  Ook eentje die ik nog niet gehoord had.

 • Reageer nienke 11 november 2015 om 09:36

  Gefeliciteerd met jullie dochter!
  Ik heb deze naam nog niet eerder bij een meisje gehoord, alleen als ‘gewoon woord’. Maar zoals je het uitspreekt zo spreek je veel al de arabische Nawfal uit.
  Fijn dat het goed met jullie gaat!

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 11 november 2015 om 22:02

  Ik had het nog nooit gehoord als naam. Wel uiteraard in de betekenis als wetsvoorstel. Vind het wel mooi trouwens!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Winactie!! – Win een jurk van Mim-Pi!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge