Lifestyle, Moeder zijn, Persoonlijk

Herinnering aan Novelle’s oma

Vroeger toen ik klein was, of nouja klein, een jaar of 10 dat weet ik nog wel, had mijn moeder een bakje sieraden op haar nachtkastje staan. Er zaten verschillende dingen in maar ook een bedelarmbandje en een naam armbandje. Ik was er altijd mee aan het rommelen. Ik weet nog goed dat het naam armbandje van mij was geweest. Een klein armbandje met een plaatje waar mijn naam ingedrukt was. Ik weet niet wat het was, maar ik vond het gewoon iets moois. Een mooi gebaar dat mijn moeder dat bewaarde bij haar meest dierbare sieraden. Ik kreeg er een fijn gevoel van en als ik eraan terug denk nog steeds.

Jullie weten allemaal dat mijn moeder er helaas niet meer is. Novelle heeft als tweede naam Wilma. De naam van mijn moeder en haar oma. We hebben haar vernoemd omdat ik dat erg graag wilde en mijn vriend was het volledig met mij eens. Toen Lucardi vroeg of ik een kindersieraad wilde uitzoeken voor Novelle liet ik mij dat geen twee keer zeggen. Hoe mooi zou het zijn als ik precies zo’n armbandje zou laten maken voor mijn dochter, net zoals mijn moeder voor mij heeft gedaan toen. Ze hoeft hem niet persé om te doen maar gewoon voor het gevoel wat ik vroeger ook had. Ik koos voor het naamplaatje met een hartje. Een symbool dat de liefde voor haar, maar ook voor haar overleden oma laat zien. Het gevoel wat ik erbij krijg vind ik heel mooi en ik hoop dat Novelle er later ook zo op terug kijkt.

naambandje
Ik vind hem enorm mooi geworden en dat hartje maakt het voor mij helemaal af. Ik vind het nu nog veel te vroeg om Novelle het armbandje te laten dragen maar zodra ze oud genoeg is mag ze hem van mij om. Hopelijk belandt hij dan later ook in mijn sieradenbakje en kan ik hem haar meegeven zodra ze het huis uit gaat.

Hadden jullie vroeger ook zulke armbandjes of bedelarmbandjes? Of hebben jullie ook bij een sieraad een fijne of mooie herinnering?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

 • Reageer elise 28 november 2015 om 06:32

  Mooi verhaal bibian. Bij mij is het namelijk precies hetzelfde.. Een mooi armbandje met mijn naam in m’n moeders sierradenkistje. Toen ik zwanger was van m’n dochter hebben wij ook direct toen we de naam wisten eentje voor haar gekocht. We hebben hem bij de newbornshoot alleen nog om gehad. Een foto vol met waarde! Dus een tip. Maak nu alvast een foto van novelle met dat armbandje. Al is het er maar 1. Dat kan veel waarde hebben voor later. 🙂 en ook onze dochter heeft haal tweede naam van mijn overleden moeder. Mooi blogje op de vroege ochtend vol herinneringen.

 • Reageer Marion 28 november 2015 om 06:43

  Wat mooi, Bibian. Ben er een beetje stil van. Ja, ik herken het rommelen in moeders sieradendoosje nog wel. Leuk was dat altijd. Mooie herinneringen.
  Marion onlangs geplaatst…EBZ Dag ’15: Het is zoverMy Profile

 • Reageer Miranda 28 november 2015 om 06:55

  Wat een mooie herinnering aan je moeder en wat mooi dat je novelle naar haar vernoemd hebt! Je hebt een gaaf armbandje voor d’r uitgekozen:) ik heb er toevallig ook net 1 voor Sanne uitgekozen, met een roze vlindertje er aan, hopelijk geeft dat haar ooit hetzelfde gevoel.
  Miranda onlangs geplaatst…Sinterklaas cadeau tip!My Profile

 • Reageer Kelly caresse 28 november 2015 om 07:09

  Wat een mooie herinnering aan je moeder, zowel het vernoemen als het dierbare armbandje. Ook voor later erg bijzonder 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…WINNEN: Luxe 5 gangen Kerstdiner voor 4 personen bij jou thuisbezorgdMy Profile

 • Reageer Joyce 28 november 2015 om 07:11

  Mooi! Aron en Sofie hebben ook een naam armbandje van mijn oma gekregen, mooi aandenken.
  Joyce onlangs geplaatst…Friday favorites #35My Profile

 • Reageer Channa 28 november 2015 om 07:29

  Heel mooi, sieraden met een betekenis vind ik ook absoluut heel speciaal!! Hier een heel klein armbandje van vroeger met een paardje wat ik echt koester.
  Channa onlangs geplaatst…8 lichamelijke ongemakken na de bevallingMy Profile

 • Reageer Paola 28 november 2015 om 07:33

  Heel bijzonder! Ik had er vroeger ook een en heb hem nog steeds in mijn sieradenkast liggen. Ik pas hem helaas niet meer (logisch).. Als mijn dochter straks geboren is dan wil ik ook een voor haar gaan kopen.
  Paola onlangs geplaatst…Tag: Toen ik 18 wasMy Profile

 • Reageer Wilmaaa 28 november 2015 om 08:19

  Wat een mooi verhaal. Het is een heel mooi amrbandje, mijn dochtertje heeft hem ook. Leuk dat ze als tweede naam Wilma heeft 😉
  Wilmaaa onlangs geplaatst…een sfeervolle en makkelijke kerst-winter DIYMy Profile

 • Reageer Charlotte 28 november 2015 om 08:32

  Wat een mooie herinnering! Bijzonder dat je dan nu ook zo’n naamarmbandje voor Novelle hebt, mooi!
  Charlotte onlangs geplaatst…Hoe belangrijk vind ik het dat Aukje voldoende groente eet?My Profile

 • Reageer Drie 28 november 2015 om 08:35

  Wat een mooi armbandje! Dat hartje maakt het helemaal af. Ik had vroeger ook een armbandje met mijn naam, maar die was niet zo mooi als deze.
  Drie onlangs geplaatst…Leven met pcos – Ovulatie InductieMy Profile

 • Reageer Saskia 28 november 2015 om 08:36

  Wat mooi! Ik heb ook een Armband en een ketting met de naam van mijn kinderen erin. Het is mij heel dierbaar.
  Saskia onlangs geplaatst…Tips voor ontspanningMy Profile

 • Reageer Dita 28 november 2015 om 09:02

  Mooie armband. Dit had ik vroeger ook 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Review: Etos Botanical Boost – Etos Body Splash Elderflower & RaspberryMy Profile

 • Reageer Saskia 28 november 2015 om 09:04

  Prachtig armbandje! Wat bijzonder dat je je dochter zo een stukje van je moeder mee kan geven.
  Saskia onlangs geplaatst…Trouwen: waarom eigenlijk?My Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 28 november 2015 om 09:20

  Mooi dat je je dochter hebt vernoemd!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…WINACTIE! – Noppies shirtMy Profile

 • Reageer angelique 28 november 2015 om 09:29

  Prachtig geschreven! Ik had vroeger zelf ook een bedelarmbandje en zo’n naam armbandje. Mijn zoontje heeft zo’n armbandje van mijn zus gekregen net nadat mijn zoontje was geboren (zij en haar man zijn bij de bevalling geweest) als een soort bedankje. Het armbandje zit in de herinneringen doos van mijn zoontje, hij is gewoon echt te druk om het armbandje te kunnen dragen.
  angelique onlangs geplaatst…Kerst | Kerstoutfit zoekenMy Profile

 • Reageer Michelle 28 november 2015 om 10:00

  Wat een mooi artikel zo op de vroege zaterdagochtend. Ik krijg er een beetje een brok van in mijn keel. Zo bijzonder dat je je dochter naar je moeder vernoemt hebt.
  Michelle onlangs geplaatst…Mijn figuur: 0 tot 15 weken zwangerMy Profile

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 28 november 2015 om 10:02

  Heel mooi! Ik had vroeger precies hetzelfde armbandje ( natuurlijk wel mijn naam ;)) Ik heb hem nog steeds. Ik had vroeger ook een bedelarmband. Ze zijn mij ook erg dierbaar.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Bananen pannenkoekjesMy Profile

 • Reageer Roeline 28 november 2015 om 10:19

  Ik had er eentje en nu mijn dochtertje ook! Maar wees snel en vaak met dragen want mijn dochter is nu 6 en past hem niet meer! Ik weet dat hij groter gemaakt kan maar dat vind ik jammer omdat het dan niet meer origineel en zo klein is! Die van mij zelf vind ik bijzonder omdat die nog de originele maat heeft en daarom echt van vroeger en toen ik klein was is.

 • Reageer Malou 28 november 2015 om 10:23

  Wauw, heel mooi inderdaad!
  Malou onlangs geplaatst…OVER DE BORSTVOEDINGSMAFFIA, PRO-BORSTVOEDING EN ANTI-FLESVOEDINGMy Profile

 • Reageer Lilian 28 november 2015 om 11:34

  Kippenvel zeg! Heel mooi verhaal. Ik heb vroeger dit armbandje ook gehad met mijn naam erop. Ik vond dat altijd heel erg mooi. Zelf heb ik een jongetje gekregen, en vind dit niet echt iets voor jongetjes. Misschien ooit bij een tweede!

 • Reageer Tamara 28 november 2015 om 17:59

  Prachtig! Ik hou van zulke armbandjes. Zoë heeft voor haar 1e verjaardag een armband van haar opa en oma gekregen.
  Tamara onlangs geplaatst…Pinspiratie: Sinterklaas DIY ideeënMy Profile

 • Reageer anneleen 28 november 2015 om 20:56

  Heel mooi verhaal en een prachtig armbandje!

 • Reageer Linda 28 november 2015 om 23:11

  Vroeger ook zo’n armbandje gehad (heb hem nog steeds als het goed is), ook had ik een ringetje. Hebben bij de geboorte van Elaiza zo’n armbandje gekregen van schoonouders.
  Elaiza haar 2e naam (Alice) is ook een vernoemen naar mijn overleden moeder
  Linda onlangs geplaatst…Bezoekje ConsultatiebureauMy Profile

 • Reageer Stef 29 november 2015 om 11:16

  Wat mooi ik had zelf idd ook zo,n armbandje wist niet dat je moeder overleden was 🙁

 • Reageer Wendy 29 november 2015 om 12:47

  Heel mooi! Ik heb mijn eigen armbandje ook nog. En toen mijn dochter geboren werd, kreeg ik in mijn kraamcadeaumand voor haar ook een armbandje met haar naam.

 • Reageer iooon 1 december 2015 om 23:53

  Ik had vroeger ook zo’n armbandje. Gekregen van mijn oma. Helaas ben ik hem, net als 90% van mijn sieraden, verloren. 🙁

 • Reageer Martine 3 december 2015 om 21:18

  Lief en mooi Bibian…

  Onze Bob heeft ook zo’n armbandje!

 • Reageer Annageet 12 maart 2016 om 12:00

  Ik had er vroeger 2.
  Op 1 staat mijn naam en op de andere staat mijn geboortedatum. Mijn moeder heeft ze in een leuk doosje gelegd en in mijn herinneringendoos gedaan💖

 • Reageer Jolien 16 augustus 2016 om 19:13

  Haai,

  Eigenlijk heb ik zo’n zelfde verhaal, toen ik 25 was overleed mijn moeder.
  Toen ik haar sieraden uitzocht op haar nachtkastje. Vond ik ook een armbandje met mijn naam. Ik wist helemaal niet dat dat er was. Ik heb nooit geweten dat ik als baby al zo’n armbandje had. Heel kostbaar! Ik hoop dat Novelle het armbandje met trots gaat dragen als ze wat ouder is,

  Groetjes

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge