Babypraat, Fashion, Moeder zijn

Het dilemma: de winterjas

Ik weet het nog goed. Bibian was op zoek naar een winterjas voor River. In juli ofzo al. Ik dacht: kind, wat ben je daar toch vroeg mee bezig, de zomer is net begonnen en jij zit al met je snufferd in de wintercollecties. Daag, ik doe daar niet aan mee. En het hele verhaal werd nog “erger”, Bieb kocht jas na jas, bracht ze weer terug naar de winkel, stuurde ze weer terug met de post, niks was goed en het enige wat ik dacht was: stel je aan, een jas is toch een jas. Totdat ik toch ook echt aan een winterjasje moest geloven voor mijn zoon…

Schermafbeelding 2015-10-27 om 10.32.12Ik kon niks leuks vinden, en alles wat leuk was, was al uitverkocht (ja, nu snap ik waarom Bibian in juli al begon). Ik bestelde een jas die ik ‘wel leuk’ vond (bij C&A). Als hij maar warm was, vond ik. Hij was niet duur en de volgende dag kwam de postbode hem brengen. Ik pakte hem uit en hoe ‘wel leuk’ hij eruit zag op het plaatje in de webshop, hoe verschrikkelijk ik hem in het echt vond. Ik moffelde hem snel terug in de plastic zak waarin hij kwam, smeet hem in de hoek van de hal en was hem straal vergeten. Toen ik hem weer vond bedacht ik me dat ik de jas nog even terug moest sturen maar helaas: hij lag al te lang in die hoek te verstoffen en de retourdatum was al voorbij. #fail. Dan maar in de zak met spullen die ik ga verkopen binnenkort op de markt met Bibian.

Schermafbeelding 2015-10-27 om 10.31.22Next. Ik was in Duitsland een ochtendje winkelen met Lizanne en Bibian en vond daar een suuuuperleuke jas bij de H&M. Ik was er helemaal weg van en ik  moest en zou die jas hebben. Jullie hebben hem allemaal kunnen bewonderen in de shoplog van toen en ik kon niet wachten om hem aan te trekken bij Nilo. Hop, ik trok de kaartjes eraf en hing hem aan de kapstok. Toen was het moment daar: het was koud dus ik kon de jas aan doen bij m’n kind. Ik trok hem aan en ik keek naar mijn zoon met dé jas… Meh, dacht ik. Nou, niet aanstellen, de jas is hartstikke leuk Manon. De hele weg dat hij die jas aan had vond ik het maar niks. Het stond hem gewoon écht niet, vreselijk. Ik had de jas ook “lekker een maatje groter” gekocht want dat was handig dacht ik. Nou, verre van. Tip: koop gewoon een jas in de maat die je kind nu heeft, anders ziet het er niet uit. Ik twijfelde… Ik zou toch geen “Bibian” worden met winterjassen? HAHA. Ik legde mijn dilemma voor bij Bieb en ze zei: zet hem op Instagram, dan krijg je niet de hele mep geld terug maar iets is beter dan niets en koop een jas die je leuk vindt.

Ik zette de jas op Instragram en een dag later had ik de jas verkocht aan een lieve volger van mij. Ik zocht en kocht ondertussen (weer) een nieuwe winterjas en dit keer was ik wél gelukkig. Ik trok de jas bij Nilo aan en ja: dit is mijn zoon. Ik hou van de parka-stijl zoals deze winterjassen. De twee groene zijn van de Otto en de middelste van de Zara (die is het uiteindelijk geworden, ik vond de rode kleur zo leuk)!

ottozara

Mijn lesjes die ik geleerd heb:
♦ Lach je BFF niet uit om dit soort perikelen want je gaat het zelf ook nog ondervinden.
♦ Begin vroeg met de zoektocht naar een winterjas want alle moeders doen dat volgens mij en alles is binnen no-time uitverkocht.
♦ Online ziet alles er prachtig uit maar het kan tegenvallen als je het binnenkrijgt. Geen probleem: maar stuur het gewoon meteen terug ipv 2 maanden in de hoek laten liggen…
♦ Op de hanger kan het er ook prachtig uit zien maar aan ziet het er toch nog anders uit… Aan proberen dus!

Wat een dilemma toch weer dit keer haha. Herkennen jullie je in mijn verhaal of ben ik weer zo’n achterlijk iemand waar dit alleen bij overkomt?

otto

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Josan 6 november 2015 om 06:32

  Kijk, dat is dus de reden waarom ik sommige dingen niet online koop. Schoenen en winterjassen moet je echt in real life zien. En meestal begin ik al me te oriënteren voor beiden als de zomeruitverkoop nog vol aan de gang is.
  Josan onlangs geplaatst…Review Nerf Rebelle Arrow Revolution BowMy Profile

 • Reageer Kim_xazoe 6 november 2015 om 06:34

  Ja ik herken dit vreselijke jassendrama wel hahaha. Inmiddels heeft xavi 3 jassen hangen hier! Overal is wel iets mee: te dun, te simpel, te druk dus weer niet geschikt voor drukke broekjes… Gelukkig zijn het wel goedkope jasjes 😉 ik koop dan liever een paar goedkope jasjes van bijvoorbeeld Zara dan een dure, zeker omdat een jas niet overal bij past en hij misschien nog wel ineens hard gaat groeien…
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Kos # 2: relaxte hotspots en wat een gekkigheid!My Profile

 • Reageer Marion 6 november 2015 om 06:39

  Hahaha, nee, nooit je BFF uitlachen. Dat kan niet goed gaan! Leuke jas heb je gekozen.
  Marion onlangs geplaatst…Afspraken, meer rust en de zoektocht naar een agendaMy Profile

 • Reageer Tamara 6 november 2015 om 06:51

  Hahahaha geweldig! Ik dacht dat ik de enige was bij wie jassen zo’n drama zijn! Godzijdank niet dus!
  Tamara onlangs geplaatst…Postnatale zwangerschapsdementie en nog meer van dat soort kwaaltjes.My Profile

 • Reageer Dita 6 november 2015 om 07:01

  Haha.. herkenbaar is dit voor mij nog niet. Alhoewel, ik ben nu op zoek naar een jasje/vestje voor als ons meisje er straks is. Het is dan ook best koud denk ik, in februari. Dus die zoektocht ga ik ook nog even voortzetten.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – November 2015 #1My Profile

 • Reageer Kelly caresse 6 november 2015 om 07:06

  Ahh leuk om te lezen, ik was vorig jaar ook minder slim met een te grote maat voor Lana maar dit jaar kon ik gelukkig in een keer slagen
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Outfit with the bump: Herfst met LoaviesMy Profile

 • Reageer Nicole 6 november 2015 om 07:24

  Nou ik had vorig jaar een iets te grote jas gekocht en vond hem geweldig staan.. en het mooie is, ze kan hem nu nog aan!! Dus die regel gaat bij mij niet op.. Ligt denk ik ook aan de jas, zij had zo’n diva jas.. Die mogen ook lekker ruim zitten 😉

  Vind die jas die het uiteindelijk geworden is ook echt mooi!
  Nicole onlangs geplaatst…Brief aan mijn dochter: ik ben er voor jeMy Profile

 • Reageer Roeline 6 november 2015 om 07:49

  Voor mij is niet herkenbaar. Ik koop zomer/winterjassen en zomer/winterschoenen vanaf 1 april of vanaf 1 oktober, dus met de kinderbijslag. Gaat altijd goed! Schoenen met de maat waar ze goed in kan lopen maar zeker weten de zomer/winter mee door komt em jassen liefst voor 2 of 3 jaar en nee, het staat haar niet raar!! Dit jaar was in principe geen nieuwe jas nodig, die van vorig jaar zat nog goed maar echt leuk vond ik hem niet meer. Toen liep ik bij de V&D tegen een ontzettend leuke jas aan met ook nog eens een ontzettend leuk prijsje maar ik mocht hem niet kopen van mezelf, volgend jaar wel weer aan andere jas. Winkel uit, stukje door gelopen met die jas in mijn hoofd, en tuurlijk zou ik volgend jaar wel een leuke jas vinden maar ook voor dat prijsje? Ik terug en heb de jas gekocht!! De ‘oude’ bewaar ik want in principe is dat best handig, zoals met een dagje dierentuin bijv. lekker dat jasje aan zonder angst voor vies worden of kapot gaan 🙂

 • Reageer saskia 6 november 2015 om 07:58

  Haha jazeker herkenbaar. Toen ik voor het eerst een jas voor mijn zoon ging kopen ben ik er weken mee bezig geweest haha. Uiteindelijk een van de Zara die we onwijs leuk vonden!
  saskia onlangs geplaatst…Dingen die ik stiekem doeMy Profile

 • Reageer Leonie 6 november 2015 om 08:31

  Haha, wat een grappig artikel. Dilemma’s, altijd leuk om over te lezen. Fijn dat je uiteindelijk wel de winterjas hebt gevonden!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mijn ervaringen met anticonceptieMy Profile

 • Reageer Nesrin 6 november 2015 om 08:55

  Herkenbaar! Het is niet makkelijk vooral als ze nog zo klein zijn.

  Nu koop ik elk jaar twee Gaastra jassen niet omdat ik zo dol ben op dat merk maar puur omdat zij wel weten hoe je een goede winterjas moet maken. Mijn dochter en zoon zijn tevreden.
  Nesrin onlangs geplaatst…Psychomom en haar kleine monstersMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 6 november 2015 om 09:32

  Ik herken helaas dat je al een seizoen van te voren jassen moet kopen. Ik vis ook altijd achter het net omdat ik pas in de winter kom aanzakken voor een winterjas.

  Fijn dat je de verkeerde jas hebt kunnen verkopen zeg!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Motionless and Linky!My Profile

 • Reageer Jodi 6 november 2015 om 09:35

  Hahaha ben zo blij met dit artikel. Vond mezelf al zon malloot met die winterjassen haha
  Jodi onlangs geplaatst…Wil je een rondleiding?… Van Bouwval naar droomhuis.My Profile

 • Reageer Vanessa 6 november 2015 om 09:39

  Haha, ik vind het al zo moeilijk om een winterjas voor mezelf te kopen. Dus ik kan me goed voorstellen dat het voor je kindje niet makkelijker is. En idd, lach je BFF nooit uit! 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…Dingen die je herkent als je geen ochtendmens bentMy Profile

 • Reageer Malou 6 november 2015 om 09:51

  Ik heb in augustus al een winterjas voor Nomi gekocht haha. Wel een beetje op de groei, maar inmiddels past hij vrij goed.
  Malou onlangs geplaatst…‘IS HET AL BIJNA KERST?’ TAGMy Profile

 • Reageer Jodi 6 november 2015 om 10:10

  Manon, heb je deze rode lang geleden gekocht? Vind hem super leuk?
  Jodi onlangs geplaatst…De test…Testing 1,2,3My Profile

  • Reageer Manon 6 november 2015 om 12:53

   Nee die hebben ze nog op de webshop van Zara!

 • Reageer Josy 6 november 2015 om 11:03

  Ja, zeker herkenbaar…. Ik dacht ik hoef niet achter een winterjas aan, want ik heb nog genoeg jassen van oudere broer. En inderdaad één die hij nu past. Maar twee totaal verschillende jongetjes en de oude jas van Tom staat Sem helemaal niet 🙁 Nu heeft m’n moeder een leuk jasje gemaakt dat hem super staat, maar de volgende keer zal ik toch ook op pad moeten.

 • Reageer tineke 6 november 2015 om 11:56

  Oooooh dat winterjassendilemma, JANK! Wat vond ik dat moeilijk.. Jas besteld bij de zara, en weer teruggestuurd want hij paste ZO NIET bij sofie! Uiteindelijk toch een jasje gekocht bij de zara en ik ben er ZO blij mee! Ik kocht hem in maat 80, met als gedachte dat ze er nog wel even mee kon.. Maar hij zit nu eigenlijk precies goed, dus ik overweeg om hem ook nog te kopen in maat 86 zodat we er in februari misschien ook nog mee kunnen :’)

 • Reageer Simone 6 november 2015 om 12:26

  Hahaha, heerlijk geschreven! Ik heb zulke dilemma’s altijd met mezelf, zo irritant.
  Simone onlangs geplaatst…Mijn favoriete bloggers van dit momentMy Profile

 • Reageer Inge 6 november 2015 om 13:17

  Wel een leuk jasje die je dan uiteindelijk gescoord hebt!
  Ik heb het winterjasje voor dochterlief begin september gekocht, aan de helft van de prijs, want het was collectie van vorig jaar, wel super mooi, en geprobeerd ook, mega schattig 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Nieuw bloed in de renMy Profile

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 6 november 2015 om 15:47

  hahhaha. Ik moet er wel mee lachen met jouw winterjassendrama.
  Ik heb het een paar jaar geleden ook gehad en sindsdien koop ik in juli of augustus al die winterjas. Ik pas hem bij de jongens, kijk hem goed na en hang hem dan in de kast.
  Mij zal het niet meer gebeuren dat ik geen jas meer kan vinden.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…#Prematuurtjes deel 1: geboorte van onze prematuurtjesMy Profile

 • Reageer Jennifer 6 november 2015 om 16:55

  Aah ja ik heb geluk met een kledingsponsor met een goede smaak die al een leuke winterjas had voor haar zoontje toen. Ik vond ‘m op het eerste gezicht niks (blauw vuilniszakje) maar hij moest hem voor de nood even aan en toen stond hij toch wel heeeel erg leuk. Dus nu heeft hij telkens die jas aan. ’t Kan dus ook andersom, dus inderdaad een kwestie van proberen!
  Jennifer onlangs geplaatst…4 mijl van Groningen 2015My Profile

 • Reageer Saskia 6 november 2015 om 17:05

  Hahaha, ik hou van de humor in dit artikel! Ik heb geen ervaring met het kopen van een winterjas voor een baby maar heb hier hartelijk om kunnen lachen.
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Shaun Levin – The Writing NotebookMy Profile

 • Reageer Lilian 6 november 2015 om 19:57

  Hahah,, Leuk artikel. Ik herken het ook wel een beetje. En vooral als je kindje nog niet zelfstandig kan lopen vind ik het nog moeilijker om een jas te kopen. Want met kruipen of in de kinderwagen moet het dan ook nog wel lekker zitten. De mijne kan zijn jas van vorig jaar nog wel aan. Ik dacht bij mezelf als hij hem dan van de winter niet meer pas, koop ik gewoon een goedkope jas erbij! Moet goed komen. Ik ben benieuwd naar een foto van Nilo met de jas aan. Nu toch wel heel erg benieuwd hoe het hem staat!

 • Reageer kim 6 november 2015 om 20:43

  Heel leuk geschreven!
  Ik herken het heeeel goed. Ik was ook al vroeg aan het kijken voor een winterjas voor mijn zoontje. Ik kon echt geen leuke vinden, ja eentje van 80€ maar dat vind ik veel te duur voor een winterjas voor een kind van 1.
  Uiteindelijk ben ik op marktplaats!geslaagd. Een leuke stoere maar simpele blauwe jas van het merk stoer. Heel blij mee 😊

 • Reageer marjon 6 november 2015 om 21:33

  Haha, uiteindelijk een mooie jas gevonden! Ik vind een jongens winterjas ook veel moeilijker te vinden dan een meidenjas. Onze dochter heeft er inmiddels 3, oeps. 1 van vorig die nog paste, een nieuwe van dei seizoen en 1 die omi in de uitverkoop had gekocht. De kleine man heeft 1 winterjas….

 • Reageer Joyce 8 november 2015 om 06:29

  Haha ergens herkenbaar. Al heb ik vorig jaar in de herfst een te grote winterjas voor Luuk gekocht, die hij nu nog steeds past. Die jas staat hem erg leuk en zit helemaal prima (zelfs als ie 2 maten te groot is!) Maar ik was ook verbaast over hoe vroeg je je slag al moet slaan om nog een leuke jas te kunnen vinden.
  Joyce onlangs geplaatst…Samen actief in je gezinMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge