Babypraat, Lifestyle, Moeder zijn

Kraamcadeautjes voor Bibian van Manon

Al vanaf het moment dat Bieb te horen kreeg dat ze een meisje zou krijgen ging ik verzamelen. Ik wilde een leuk kraamcadeau geven (samen met mijn vriend natuurlijk) en ik had van Bibian voor Nilo een mand vol spulletjes gekregen waar ik ontzettend blij mee was/ben. Ik vroeg aan haar: wil je af en toe een klein cadeautje of zal ik alles bewaren en in 1x geven. Ze zei: “doe alles maar in 1x”, en zo geschiedde. Natuurlijk gaf ik haar wel iets: de babygym met de babyshower, de hoes voor om haar MaxiCosi en een leuk geel dekentje voor erbij. Ook toen ze net vertelde dat ze zwanger was kon ik het niet laten om een unisex setje bij de Hema te scoren. Ik kon het gewoon niet laten haha. Het leek mij wel leuk om te laten zien wat ik allemaal in Bibians kraamcadeau heb gedaan.

Foto 10-11-15 12 14 15
Uitpakken in bed met de jongens. Tussen het roze inpakpapier!
Even voor de duidelijkheid: ik heb dit dus allemaal niet in 1 klap gekocht. Ik heb elke keer als ik iets leuks zag het afgelopen half jaar iets meegenomen en veel spulletjes komen uit de sale. Ik zal mijn best doen om erbij te zetten waar het allemaal vandaan komt maar ik heb het dus de afgelopen 6/7 maanden al verzameld. Ook heb ik wat last-minute dingetjes vergeten te fotograferen maar dit is wel het grootste deel wat ik voor haar uitgezocht had. Oja, niet iedereen die ik ken die een baby krijgt, krijgt zoveel cadeaus hoor hahaha.

Foto 10-11-15 10 52 03
Novelle kreeg van Nilo dit lieve zelfgemaakte schilderijtje, lief he?

kraamcadeau9
Zo zag mijn cadeau eruit. Ik kocht een roze (natuurlijk) tas bij de Primark en stopte daar alle cadeautjes in. Ik bedacht me dat de tas handig is als ze gaan zwemmen, dagje weggaan, uit gaat logeren etc. etc. Meteen functioneel!

kraamcadeau1
Bij de Intratuin kocht ik dit schetige ding voor in de kerstboom: baby’s eerste kerst!
Toen River geboren was, gaf ik hem een grote aap als knuffel. Voor Novelle wilde ik ook een grote knuffel kopen en toen ik deze roze Nijn zag besloot ik dat het dat ging worden <3 (Intertoys)

kraamcadeau2
Dit roze kapstokje vond ik perfect bij het babykamertje passen (Wibra). Ik wist dat er nog geen kapstokje hing en uit ervaring -jaja- blijkt dat zoiets best handig is! Ook kocht ik twee roze slabbetjes met poezen natuurlijk (Kruidvat).

kraamcadeau3
Dan wat kleertjes. Bibian had al best veel kleding gekocht voor Novelle maar het is allemaal zo leuk dat ik het niet kon laten om toch ook wat dingetjes te shoppen. Dit leuke ananassenbroekje met twee longsleeves erbij (V&D).
Zo’n bontje vind ik me toch een partij schattig dus ik koos deze crèmekleurige uit en zocht er een leuke romper bij (beiden Wibra).

kraamcadeau4
Gepersonaliseerde dingetjes zijn altijd leuk om te hebben: nu mag de naam dan naar buiten! Ik kocht ergens online een felroze handdoek/badcape en liet de naam erop zetten.
Bij de Big Bazar zag ik deze panter, roze, met oortjes wikkeldoek. Meenemen! Hij is suuuperzacht en van een beetje panterprint zijn wij niet vies hahaha.
Toen ik een keertje boodschappen aan het doen was bij de AH zag ik dit bordje met poesjes erop. Tja, tante Manon drukt de kattenliefde wel door ;-).

kraamcadeau6
BROEKJES ALERT! Woeps. Ik ben dol op broekjes en gelukkig is Bibian dat ook. Ik kocht er wat in allerlei maten en soorten. Van links naar rechts: koraalroze spijkerbroekje van de Hema – legginkje met vlindertjes van Name It – wit legginkje met mintkleurige hartjes van de Wibra (koos ze zelf uit tijdens ons tripje naar CenterParcs) en tot slot een flodderbroek in een leuke print van de Tuunte.

kraamcadeau8
Deze drie schattige rompertjes koos Bibian zelf uit toen we in CenterParcs waren bij de Hema!
Dan wat leuke accessoires! De zwartwitte sokjes met pandabeertjes (met belletjes!) komen van E-bay, net zoals de haarbandjes en de strikjes voor in het haar.
De roze sokjes komen van V&D en de clipjes met ijsjes erop van de Action.

kraamcadeau7
Ik heb dit boek van Pauline Oud zelf ook en vind het leuk om het terug te lezen: Baby’s Eerste Jaar (boekhandel). Een voorleesboek is altijd goed en ik zocht deze uit bij het Kruidvat.
Nog een paars pastelkleurig rompertje met korte mouwtjes van de H&M, sokjes van Bambino (Kruidvat) en een gek knuffeltje die Nilo helemaal heeft aangevreten al hahaha.

kraamcadeau10
Dan kocht ik voor mijn grote vriendje ook nog wat cadeautjes. Voor Riv is het natuurlijk ook allemaal niet niks en de baby krijgt allemaal cadeaus en hij niet. Dat vond ik niet eerlijk dus kocht ik wat leuke dingetjes voor hem. Een speelsetje met een hamer, zaklamp etc. (Kruidvat), lettermagneten (Kruidvat), een tekenbord (Wibra) en een pyjama met tutu auto’s en draken (Primark).

Bibian was helemaal in haar nopjes met mijn cadeautjes en dat is natuurlijk altijd leuk om te zien. Wat geef jij graag als kraamcadeau?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

47 reacties

 • Reageer Sara 24 november 2015 om 06:11

  Wauw wat een mooi pakket! Heerlijk dat je je beste vriendin zo kan verwennen! En lief dat je ook aan River hebt gedacht!

 • Reageer Channa 24 november 2015 om 06:23

  Wat een ontzettend leuk pakket! Al blijven de zelfgemaakte dingen ook erg leuk om te krijgen. Ik vraag altijd of er wensen zijn en probeer anders iets te zoeken waar ze later wat aan hebben kleding waag ik me vaak niet aan, heb zelf dingen gekregen die totaal niet mijn smaak waren.
  Channa onlangs geplaatst…Paw Patrol niks is te dol of toch wel?My Profile

 • Reageer Josan 24 november 2015 om 06:27

  Wow wat heb jij ontzettend je best gedaan! Respect hoor. Dat kapstokje van de Wibra id echt te lief. Leuke dingen hebben ze daar.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Giveaway Wat een pech mijn naam is weg!My Profile

 • Reageer Kelly caresse 24 november 2015 om 06:36

  Wat een geweldige cadeaumand, allemaal cadeautjes waar ze wat aan hebben, leuk om te zien! Die roze nijntje hebben wij ook voor Lana, ik vind ‘m ook zo schattig
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Look of the day: Colour your way Roze (+ Winactie)My Profile

 • Reageer Wilmaaa 24 november 2015 om 06:37

  Waauw, wat veel en wat een leuke cadeautjes! Lekker veel roze, zo leuk! Ze blijven in flink verwend en je hebt er echt veel werk van gemaakt! Leuk zeg!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Yarah´s 6 favoriete outfitsMy Profile

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 24 november 2015 om 06:41

  Wauw! Dat is een super leuk kraamcadeau. ik heb aan een vriendin ook ooit eens een mand vol met cadeautjes gegeven. Voor elke dag 1tje met en gedichtje. Nu geef ik vaak een luiertaart, ik vind die leuk om te maken en makkelijk voor de ouders. Luiers zijn bijna altijd goed.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Mijn 5 slechte gewoontes.My Profile

 • Reageer Marion 24 november 2015 om 06:52

  Wauw, wat heb je je vriendin super super verwend! Zo lief! Die kerstbal van eerste kerst vind ik heel erg leuk. Hier ligt al een kraamcadeautje een paar weken te wachten: een kinderfondsknuffel. Maar ja, madam hier in de familie wil maar niet bevallen. Al heb ik het idee dat het vandaag wel eens zou kunnen gebeuren. 😀
  Marion onlangs geplaatst…Dagje zwaar chillenMy Profile

  • Reageer Manon 24 november 2015 om 07:37

   Oeh spannend :D!!!!

 • Reageer Angelique 24 november 2015 om 06:53

  Leuke cadeaus! Ik probeer wel altijd iets ‘nuttigs’ te geven. Ik kreeg na mn eigen bevalling enorm veel knuffels waar je eigenlijk niks aan hebt (zeker omdat mn zoontje er alleen maar mee voetbalt weten we nu)
  Angelique onlangs geplaatst…Review | De wraak van PradaMy Profile

 • Reageer saskia 24 november 2015 om 07:04

  Wauw wat heb je enorm veel leuke cadeautjes hebt gekocht. Super lief en leuk!
  saskia onlangs geplaatst…Waarom mijn man de liefste is..My Profile

 • Reageer Simone 24 november 2015 om 07:08

  Wat een hoop leuks! Lijkt me heel bijzonder zo’n pakket te krijgen.
  Simone onlangs geplaatst…Mi Moneda – Take What You NeedMy Profile

 • Reageer Tamara 24 november 2015 om 07:22

  Wauwwww wat kief dat je zoveel hebt gekocht! Superleuke dibgen en heeerlijk al dat roze! Ook de geote broer is flink verwend! Heel goed dat je daaraan gedacht hebt want dat word nog wel eens vergeten en datvis natuurlijk ook wat sneu!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat je nooit tegen een pas bevallen vrouw moet zeggen.My Profile

 • Reageer Saskia 24 november 2015 om 07:34

  Sodeju wat een hoop cadeautjes zeg! Wat fijn dat Bibian er blij mee was.
  Saskia onlangs geplaatst…Kinderloos: afwijken van de standaardMy Profile

 • Reageer Lieke 24 november 2015 om 07:35

  Zo jij bent even uit je dak gegaan, leuk hoor! Ik heb al een paar keer een letterbak met allemaal kadootjes erin gegeven, ook erg leuk!
  Lieke onlangs geplaatst…Netflix “Onze series” | Huisje & InspiratieMy Profile

 • Reageer Nicole 24 november 2015 om 08:10

  Wauw wat een mooi pakket! Dat is echt lief!!
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe ik een burgertrut werdMy Profile

 • Reageer Manon 24 november 2015 om 08:10

  Wat leuk gedaan en wat is Bibian verwend zeg!
  Leuk dat je ook aan de grote broer gedacht hebt, dat probeer ik ook altijd te doen.
  Die roze Nijn is echt super gaaf!
  Manon onlangs geplaatst…*NIEUW* Wij gaan vloggenMy Profile

 • Reageer Nicole 24 november 2015 om 08:12

  Wat leuk! Dat ananas broekje had ik ook voor Fay, is ze helaas uitgegroeid haha.
  Nicole onlangs geplaatst…Had ik wel moeten stoppen met de antidepressiva?My Profile

 • Reageer Lilian 24 november 2015 om 08:14

  Jullie hebben de erg verwent. Heeft ze zeker verdient! Leuk zo om een eigen cadeau samen te stellen. Allemaal hele leuke en handige spulletjes😀

 • Reageer Drie 24 november 2015 om 08:20

  Wat leuk een tas vol cadeaus! En wat zit er veel in! Ideaal om dingen in de sale te kopen. Ik had voor mijn beste vriendin wat duurdere setjes gekocht en heb haar zowel voor als na de bevalling wat setjes gegeven. En vaak als ie in een nieuwe maat zit koop ik weer een leuk broekje en/of shirtje. Zo leuk om te doen! Dan ben ik een trotse tante.
  Drie onlangs geplaatst…1 week bloggen… Hoe bevalt het?My Profile

 • Reageer Joyce 24 november 2015 om 08:26

  Leuk pakket! Ik doe voor mijn vriendinnen meestal ook een pakket 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…The magic of christmasMy Profile

 • Reageer Dita 24 november 2015 om 08:34

  Wat ontzettend leuk zo’n pakket!

 • Reageer Jennifer 24 november 2015 om 08:46

  Wauw, die heb je flink verwend Manon! Wat enorm leuk om te krijgen, zo’n grote tas vol super leuke cadeaus! Topvriendin!
  Jennifer onlangs geplaatst…Een Sinterklaascadeautje van … (+ WIN!)My Profile

 • Reageer Sophie 24 november 2015 om 09:03

  Wat een gezelligheid allemaal! Nu ik net zelf tante ben geworden, ga ik mij er helemaal aan relateren, hihi! Maar onwijs leuke dingen; ik moest grinniken bij het kattenbordje. Gewoon er doorheen drukken, haha! 😀
  Sophie onlangs geplaatst…Zus & Suz | Wie en wat zijn wij?My Profile

 • Reageer Paola 24 november 2015 om 09:15

  Wat super leuk zo’n pakket vooral omdat er veel verschillende dingen inzitten en lief dat jullie ook aan River gedacht hebben!
  Paola onlangs geplaatst…Mijn leven in beeld week 42 lekker eten en een egel in de tuinMy Profile

 • Reageer Charlotte 24 november 2015 om 09:16

  Wauw wat een super gaaf kraampakket! En lief dat je ook aan de grote broer hebt gedacht!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukje in lief! lifestyleMy Profile

 • Reageer Willemijn 24 november 2015 om 09:18

  Wat leuk! Wij hebben bij de geboorte van ons neefje samen met m’n zwager en schoonzusje een grote luiertaart (maar dan in de vorm van een scooter) cadeau gedaan en van ons nichtje hadden we een woezel en pip tutteldoekje, woezel en pip rammelaar en een hartvormig boekje voor iedereen die op kraamvisite kwam om wat in te schrijven 🙂

 • Reageer Madelaine 24 november 2015 om 09:25

  Wauw wat een geweldige cadeau’s zeg! Super lief van je, Manon.
  Madelaine onlangs geplaatst…CARS – Gereden: BMW F11 M550DMy Profile

 • Reageer janske 24 november 2015 om 09:43

  Wat heb je ze goed verwend…leuk hoor! Ik geef ook altijd graag een pakket met allerlei leuke cadeautjes! Super leuk om te verzamelen en om te kunnen geven 🙂
  janske onlangs geplaatst…Janske’s Diet Battle 2.0 – Week 8 – Oops! Junkfood Overload!My Profile

 • Reageer Lifesabout 24 november 2015 om 09:57

  Ah die slabjes zijn zo leuk! Ik geef graag ook veel kleine cadeautjes. Of een functionele, zoals een Kipkep warmtezak of kleertjes in een grotere maat.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Tips & trics bij samenwerkingenMy Profile

 • Reageer Margriet 24 november 2015 om 10:00

  Wat lief!! En wat een leuke cadeautjes!

 • Reageer CD 24 november 2015 om 10:36

  Wat een mooie spullen! Het lijkt me leuk om zo’n cadeautjesmand te krijgen. Hier in België gaat het helemaal anders. Wanneer je zo’n 6 maanden zwanger bent ga je naar een babywinkel en dan leg je daar een geboortelijst. Je kiest dus je volledige baby uitzet en die spullen leggen ze dan opzij in een kastje. Op je geboortekaartje staat de site/winkel vermeld en zo kunnen mensen on-line een cadeau bestellen. Het voordeel is dat je geen miskoopjes of dubbele zaken krijgt, elk cadeautje heb je zelf gekozen. Maar het nadeel is natuurlijk dat je nooit verrast bent… En de meeste mensen halen het cadeautje zelfs niet op in de winkel maar kiezen ervoor om de ouders de spullen zelf te laten ophalen.

  • Reageer Cynthia 1 december 2015 om 16:15

   Je hoeft geen geboortelijst te leggen, ik ken ook genoeg mensen die geen geboortelijst leggen. Er blijven trouwens toch nog steeds mensen die toch een verrassingscadeau kopen. En bij een tweede kindje legt toch niemand nog een geboortelijst, of wel?
   Groetjes van een andere Vlaamse 😊

 • Reageer CD 24 november 2015 om 10:43

  Wat een mooie spulletjes! Lijkt me zalig zo’n pakket vol verrassingen te krijgen. Hier in België is dat helemaal anders. Wanneer je zo’n 6 maanden zwanger bent dan ga je naar een babywinkel en leg je daar je geboortelijst. Dat betekent dat je je hele baby uitzet kiest en ze leggen al die spullen voor je opzij in een kastje. Na de bevalling staat de winkel/site dan op je geboortekaartje en zo kiezen de mensen on-line of in de winkel een cadeautje uit. Ofwel gaan de mensen het in de winkel ophalen en geven ze het aan je bij het bezoekje ofwel kiezen ze ervoor dat de ouders de spullen zelf gaan ophalen. Het voordeel is dat je echt alles zelf kan kiezen, je krijgt geen miskopen of dubbele dingen. Maar er zijn ook enkele nadelen: je krijgt nooit een verrassing, de meeste mensen hebben dus ook niks bij wanneer ze op bezoek komen, je weet van iedereen exact hoeveel geld ze je gegeven hebben en wanneer je zelf op babybezoek gaat mag je dus ook niks zelf uitzoeken.

  • Reageer Manon 24 november 2015 om 15:28

   Ooh ja dat heb ik wel eens gezien bij de Pfaffs (haha). Aan de ene kant wel heel fijn, zo kost de babyuitzet je zelf gewoon wat minder maar aan de andere kant zijn verrassingen ook leuk inderdaad!

 • Reageer anneleen 24 november 2015 om 11:04

  Wat hierboven reeds wordt gezegd, bij ons in België is dit best wel anders… Terwijl ik deze manier (allemaal kleine cadeautjes bij elkaar, zelf samengesteld én persoonlijk) veel leuker vind! Wat ben je toch een lieverd Manon! En zo leuk dat je ook aan River hebt gedacht!

 • Reageer Vlijtig Liesje 24 november 2015 om 11:17

  Harstikke leuk! Vooral ook omdat je er zoveel aandacht en moeite aan hebt besteed.

  Zelf geef ik altijd graag een Nijntje boekje en iets voor vermoeide voeten!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Nieuwe lampen in woonkamer: kroonluchters!My Profile

 • Reageer Tineke 24 november 2015 om 11:19

  Wauw, jij bent flink losgegaan! Wat een geweldige cadeau`s, deze komen vast en zeker van pas!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Wishlist voor decemberMy Profile

 • Reageer Malou 24 november 2015 om 11:33

  Leuke dingen zeg! Nomi heeft dat badjasje ook en ze had hem zondag nog aan toen we gingen zwemmen. Lief dat je ook wat dingen voor River hebt gekocht 🙂
  Malou onlangs geplaatst…WAT NIEMAND JE VERTELT OVER HET KOPEN VAN EEN HUISMy Profile

 • Reageer Channah 24 november 2015 om 11:37

  Wauw, wat heb je haar verwend zeg, maar echt totaal verdiend hoor Bibian! Super leuk om te zien wat voor goede vriendinnen jullie zijn. 🙂
  Channah onlangs geplaatst…NEW: Kayla Itsines app!My Profile

 • Reageer Denise 24 november 2015 om 11:45

  Wat een leuke cadeau’s! lijkt me leuk om te krijgen haha. Ik vond Novelle altijd een hele mooie naam, tot dat ik bij de show van Najib Amhali was…. zijn ‘grap’ zorgde ervoor dat ik nooit meer de naam Novelle normaal kan horen!!

 • Reageer Leonie 24 november 2015 om 11:56

  Ah, wat heb je veel gehaald! Lief van je! Super leuke dingetjes 😉
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Schijnzwanger?! Mindf#ck!My Profile

 • Reageer Eline 24 november 2015 om 12:06

  kanonnen wat een hoop 😀 Leuke dingen zitten ertussen!
  Eline onlangs geplaatst…Gezond zoet broodbelegMy Profile

 • Reageer Wendy 24 november 2015 om 14:27

  Wat een super tof kraam cadeau! Leuk om te geven en te krijgen!
  En lief dat je ook aan River hebt gedacht. Ik geef ook altijd iets aan de broertjes/zusjes.

 • Reageer Milou 24 november 2015 om 14:40

  Wat een leuke, lieve, gave cadeautjes zeg! Ik weet nog dat mijn moeder bij mijn zusje een kraammand kreeg: ze mocht op iedere dag van de kraamtijd (10 dagen officieel) een cadeautje uitpakken. Daar zat ook wel eens wat voor mij of mijn broertje bij, en dat vond ik heel fijn. Goed dus dat je ook aan River gedacht hebt.
  Milou onlangs geplaatst…Zwangerschapstag: 20 keuzes in je zwangerschapMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 24 november 2015 om 17:35

  Super leuk. Ik kreeg een kraammand waarvan ik de eerste 12 dagen iedere dag iets van mocht open maken. Super leuk ook
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Spruit in ontwikkeling….het tweede trimesterMy Profile

 • Reageer Cindy 24 november 2015 om 21:10

  Wat een superleuke spulletjes heb je cadeau gedaan, ook superlief voor River
  Cindy onlangs geplaatst…Shoplog: PrimarkMy Profile

 • Reageer Bertine 25 november 2015 om 21:14

  wat veel! echt super leuke dingen heb je voor haar gekocht. de topper vind ik die kerstbal, zo cute!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge