Babypraat, Lifestyle

Uitnodiging van Nilo’s eerste verjaardag

Foto 25-10-15 09 04 24Oh jongens… Nog heel even en mijn baby is geen baby meer. Dan is er gewoon al een heel jaar voorbij terwijl ik pas vorige week moeder ben geworden -voor mijn gevoel dan-. Zo’n eerste verjaardag is niet zomaar een verjaardag. Nilo krijgt er toch niks van mee maar voor mij is het toch wel een dingetje hoor. Ik denk dat ik de hele dag op de klok zal kijken en al zuchtend in mijn hoofd denk: “ja, rond dit tijdstip lag in in bad in het ziekenhuis” of “ik mocht nu ongeveer beginnen met persen”. En als het 16:40u is dan is onze kleine boef écht een jaar bij ons. Man, man, man. Time flies!

geboortekaartjenilo
(Geboortekaartje van Nilo)

Maargoed, ik dwaal af. Ik had het over de verjaardag haha. Ik kreeg een mailtje van de lieve mensen achter de coole kaartenwebshop FUIF met de vraag of ik uitnodigingen voor Nilo’s eerste verjaardag bij ze wilde uitzoeken. Hoe cool! Ik had al snel besloten dat ik het kaartje in dezelfde stijl wilde doen van het geboortekaartje: grijs, wit en het groene kleurtje van zijn kamertje. Ik freubelde wat in Photoshop en met een uurtje was ik tevreden.

Foto 25-10-15 09 04 35
Foto 25-10-15 09 16 55Ik uploadde de foto in het systeem en klik, klik, klik, ik had de proefdruk besteld. De proefdruk kwam de volgende dag al binnen en ik was helemaal tevreden! Snel bestelde ik de rest van de kaarten en deed ze een aantal dagen later op de post. We hebben gekozen om de verjaardag van Nilo in twee delen op te splitsen. Een ‘shift’ in de ochtend en een in de middag. Zo is het niet te druk in één keer, kan iedereen ook met Nilo aan de gang (iedereen wil hem toch vasthouden, met hem spelen enzo, dat hou je denk ik niet tegen) en kunnen we ’s middags tijdens het uurtje niks ook even tot rust komen, Nilo kan dan even lekker slapen als hij moe is en ik kan de boel weer even netjes maken voor de volgende ronde. Ik twijfelde even hoe ik dat moest gaan regelen met de uitnodiging maar ik koos ervoor om de “van … tot …” gewoon leeg te houden en zelf de tijd te schrijven met een stift. Hartstikke prima!

Ik ben helemaal blij met de uitnodiging en ik ben ook heel benieuwd naar zijn eerste verjaardag… Nog even en ik heb een dreumes rondkruipen in plaats van een baby… Zucht!

Wat vinden jullie van de uitnodiging?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

 • Reageer Josan 11 november 2015 om 06:29

  Ik vind de kaart erg leuk geworden. Mijn dochter is pas 5 maanden maar stiekem ben ik ook al ideeën aan het opdoen voor haar eerste verjaardag. Door dit soort blogsposts word ik compleet aangestoken.
  Josan onlangs geplaatst…De voordelen van geen Sinterklaas vierenMy Profile

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 11 november 2015 om 06:32

  Ik vind hem prachtig. Ik heb nog nooit zo veel werk van de uitnodigingen gemaakt voor verjaardag. Heel mooi! Mooie kleuren ook!
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…#prematuurtjes deel 2: Leven in het ziekenhuis.My Profile

 • Reageer Tamara 11 november 2015 om 06:35

  Gaat veel te snel he dat eerste jaar van hulpeloze baby tot eigenwijze dreumes. Ik had dat trouwens echt, dat ik me steeds kon herinneren wat ik een jaar daarvoordeed. Je uitnodigingen zijn heel erg leuk geworden!
  Tamara onlangs geplaatst…Help! Mijn kind zit in de poep en plas fase.My Profile

 • Reageer Kelly caresse 11 november 2015 om 06:58

  Hele mooie kaart is het geworden! Leuk ook de foto’s erbij, en alweer 1 jaar, wat is dit jaar snel gegaan zeg!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…24 weken zwanger : Opruimvideo babykleding (nesteldrang!)My Profile

 • Reageer Marion 11 november 2015 om 07:07

  Leuk, Manon! Je hebt echt zo’n leuk ventje op de wereld gezet. Dat bekkie! Echt een genot om naar te kijken! X
  Marion onlangs geplaatst…Snelwegen zijn niet echt mijn dingMy Profile

 • Reageer Kim_xazoe 11 november 2015 om 07:08

  Erg creatief zeg, je denkt ‘makkie’ via zo’n site maar daar komt ook nog heel wat bij kijken vind ik. Leuk dat je dit kleurtje weer hebt gebruikt, origineel en toch een stoere jongenskleur. Alvast veel plezier!
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Let’s inspire: fashionideas & outfits for boysMy Profile

 • Reageer Roeline 11 november 2015 om 07:09

  Leuk zo die uitnodiging! Ja de eerste verjaardag is het meest bijzonder voor ons als ouders! Daarna gaan de kids het ook wat meer meekrijgen wat natuurlijk ook erg leuk is 🙂 Wij hebben elke verjaardag alle visite in 1 keer, dat is gelukkig niet teveel. Dus veel tijd voor ons nog samen om wat leuks te doen. Dit jaar was ons meisje op maandag jarig en moest voor het eerst naar school op haar verjaardag, ik dacht het verschrikkelijk te vinden maar nee! Na schooltijd haar samen opgehaald voor een kopje koffie met lekkers in de stad en toen voor haar cadeau, ze mocht 2 vissen uitzoeken! Als avondeten ergens een pannenkoek. Niks mis met zo’n verjaardag 🙂 De visite hadden we die zaterdag al gehad. 6 jaar is ze alweer!

 • Reageer saskia 11 november 2015 om 07:22

  Ah dat gaat ook zo snel! Bijna een jaar! Erg leuk de uitnodiging. Handig om met een stift de tijd erbij te zetten.
  saskia onlangs geplaatst…Mijn wens is om in de Vogue te staan..My Profile

 • Reageer Fenn 11 november 2015 om 08:03

  Leuk kaartje! Wat is dat jaar toch voorbij gevlogen.
  Fenn onlangs geplaatst…Banaanpannenkoekjes als ontbijtMy Profile

 • Reageer Dita 11 november 2015 om 09:00

  Wat een leuke uitnodiging! En wat gaat de tijd toch snel.
  Dita onlangs geplaatst…Diwali! ♡My Profile

 • Reageer Leonie 11 november 2015 om 09:04

  Wat een leuk kaartje! Ik wou dat ik iets kon met photoshop, zo leuk!
  En slim bedacht, die twee tijden.
  Alvast heel veel plezier gewenst, geniet van je kleine manneke die weer wat groter is geworden!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: wat nu?My Profile

 • Reageer Nicole 11 november 2015 om 09:10

  Hele mooie uitnodiging! Wij hadden niet zoveel mensen uitgenodigd dus kon in 1 shift, maar anders is 2 shiften wel erg handig!
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe zit het met de Sinterklaasliedjes?My Profile

 • Reageer Corinne | Fuif 11 november 2015 om 09:14

  Hey Manon,

  wat is jullie kaartje tof geworden! Fijn feestje gewenst 🙂

  Groetjes, het Fuif-team

 • Reageer angelique 11 november 2015 om 09:28

  Het gaat echt veels te snel allemaal! Maar wel een super leuke uitnodiging
  angelique onlangs geplaatst…Sinterklaas | VerlanglijstjesMy Profile

 • Reageer Malou 11 november 2015 om 09:33

  Ik heb gewoon een uitnodiging verstuurd via What’s App haha. We vieren het van 11.00 tot 17.00 uur, en Nomi moet tussendoor ook wel even slapen. Maar omdat ze niet echt een vaste tijd heeft om te slapen, heb ik daar geen tijd voor ingepland. Maar ik kan me wel goed voorstellen dat jullie daar wel voor gekozen hebben 🙂
  Malou onlangs geplaatst…FULLTIME BLOGGEN; HOE BEVALT HET?My Profile

 • Reageer Marloes 11 november 2015 om 10:01

  Wat een ontzettend leuk kaartje!

 • Reageer Elise Joanne 11 november 2015 om 10:04

  Hele leuke kaartjes Manon!
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Catrice Ultimate Colour Lipstick – Plum Fiction ReviewMy Profile

 • Reageer Anneleen 11 november 2015 om 10:08

  Wat een mooie uitnodiging! Echt heel leuk gedaan! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…25 levensvragen TagMy Profile

 • Reageer Josy 11 november 2015 om 10:09

  Heel leuk gedaan!! Ik heb zojuist ook een kaart gemaakt voor Sem’s 1e verjaardag via fuif.
  Niet met een eigen ontwerp zoals jij, maar een leuke kaart uit het assortiment met een eigen foto.
  Super leuke ontwerpen en makkelijk te maken, ook een fijne prijs 😉
  Bedankt voor de blog/tip!

 • Reageer astrid nab 11 november 2015 om 10:57

  Wat een leuke uitnodiging alweer zowat een jaar wat gaat de tijd toch snel

 • Reageer Nesrin 11 november 2015 om 11:51

  Gaaf hoor! Spannend zo een eerste verjaardag daar komen toch wel wat emoties bij kijken.
  Nesrin onlangs geplaatst…If I were a boy TAGMy Profile

 • Reageer janske 11 november 2015 om 13:46

  Wat een ontzettend mooie uitnodiging! Erg leuk! En de eerste verjaardag in twee dagdelen vieren was hier ook een groot succes!
  janske onlangs geplaatst…De Af Val TagMy Profile

 • Reageer Saskia 11 november 2015 om 16:55

  De uitnodigingen zijn super mooi geworden! Je bent echt wel handig met Photoshop 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Kobo Aura H2OMy Profile

 • Reageer Madelaine 11 november 2015 om 18:02

  Super leuk gedaan!
  Madelaine onlangs geplaatst…Random Favourites #1My Profile

 • Reageer Marisca - Mamablogger 11 november 2015 om 18:57

  Dat kaartje is mooi geworden! Ik maak er ook wel echt werk van, vind het ook gewoon leuk. Dus uitnodiging, versiering, taart de hele mikmak. En nu Milan op school zit kan ik ook nog los op de traktatie 😉 fijne verjaardag!
  Marisca – Mamablogger onlangs geplaatst…Winactie| My Little BABY born!My Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 11 november 2015 om 19:42

  Wat vliegt de tijd! Hij is zo’n knap bandietje (zie ik op Snapchat ;-)) geworden! Hele mooie uitnodigingen heb je gemaakt! En wauw, twee keer feest op één dag, dat wordt vast een vermoeiende maar ook hele fijne dag! Veel plezier!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn nieuwe kapsel: een halflange bob!My Profile

 • Reageer Mama van Vesper 12 november 2015 om 11:19

  super gave kaart hoor!
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…5 maanden na de GBP!My Profile

 • Reageer marjon 12 november 2015 om 20:38

  Leuk kaartje en een 1e verjaardag is altijd speciaal. Nilo zijn 1e verjaardag en ik mag de 19e mijn 33e verjaardag gaan vieren… wat klinkt dat opeens oud 😉

 • Reageer Jennifer 13 november 2015 om 16:02

  Ik had hem natuurlijk al gezien, maar ik vind de kaart nog steeds erg leuk! En ook een leuk idee om kaartjes te sturen aan de genodigden. Ik denk dat ik ook nog wat leuks ga knutselen voor Melle tegen de tijd dat ik eraan kan denken. 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…Boek: Stuk van jou – Sophie JacksonMy Profile

 • Reageer Bianca 13 november 2015 om 22:30

  Word Nilo alweer bijna 1? De tijd gaat echt snel! Het is een mooi, leuke en vooral originele uitnodiging geworden x
  Bianca onlangs geplaatst…KIDS| I LOVE SHOES VAN RAVENSBURGERMy Profile

 • Reageer Jenny 15 november 2015 om 20:27

  Wat een goed idee om de visite te verdelen. Maar hoe doen jullie dat met de taart?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge