Babypraat, Zwanger

Zwanger – Week 40 – Morgen alweer 41 weken zwanger…

Nu jullie dit lezen ben ik 41 weken zwanger. Jullie leven ontzettend met mij mee en ik zie regelmatig berichtjes langskomen op twitter of instagram of ik inmiddels al ben bevallen omdat ik niet zoveel meer online ben op social media. Ik ben op, en vandaar dat ik wat minder online ben. Zoals jullie weten ben ik bij River ingeleid met 41.5 dagen en kwam meneer ’s avonds met 42 weken ter wereld met een keizersnede. De gynaecoloog had mij al “gewaarschuwd” dat ik deze keer vast ook weer over tijd zou gaan en ja, daar heeft ze dus gelijk in. Nu zullen jullie denken, dan moeten ze toch binnenkort weer een handje helpen als het niet vanzelf gaat? En ja, dat gaan ze natuurlijk ook doen maar het liefst wachten ze af tot mijn lichaam zelf begint. Waarom? Dit omdat ik natuurlijk een litteken in mijn baarmoeder en buik heb van Rivers keizersnede. Wanneer ze gaan inleiden met gel of een tabletje kan er een heftige reactie ontstaan waarbij mijn litteken kan scheuren, nou meer hoef ik denk ik niet te zeggen? Mochten ze puntje bij paaltje wel gaan inleiden gaan ze dit doen door middel van een ballonkatheter. Dit is een ballonetje die ze inbrengen en vullen met 30 cc vloeistof, deze moet er voor zorgen dat mijn baarmoedermond verweekt en er een opening ontstaat. Waarna mijn vliezen gebroken kunnen worden en het infuus met weeën opwekken aan kan op de lichtste stand. Maar goed, dat is even het verhaaltje wat betreft inleiden maar daar zijn we nog niet aan toe gekomen.
1440111714835

Elke week heb ik nu een afspraak in het ziekenhuis en eigenlijk kom ik telkens goed door de keuring heen. Wel heb ik het zelf best wel zwaar nu. Ik heb natuurlijk al een peuter rondlopen die de nodige aandacht vraagt en soms wordt het me dan even allemaal te veel. Ik weet dat het het beste is als ons meisje natuurlijk ter wereld komt, in de zin van dat mijn lichaam zelf begint en daarom wachten we nu nog even af.

Een ding is zeker, volgende week woensdag moet ze zijn geboren want in Nederland mag je niet meer over de 42 weken grens, bij de meeste ziekenhuizen dan. Dat lucht op zich op en ben blij dat het einde in zicht is. Ik heb er genoeg van en wil mijn meisje vasthouden, knuffelen en ruiken. Zou ze op River lijken? Heeft ze ook zo’n lekker bosje haar net als River? Hoe zou de bevalling verlopen? Ik kijk er enorm naar uit maar ben ook een beetje angstig, maar dat hoort er allemaal bij.

Dit was mijn laatste update, volgende week is ons meisje zeker geboren en dat lezen jullie dan vast op onze blog en instagram.

*zucht*

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer Simone 3 november 2015 om 06:02

  Heel veel succes en sterkte met de laatste loodjes. Ik weet als geen ander hoe pittig die kunnen zijn.
  Simone onlangs geplaatst…Ik vind jou wel een vriendin hoorMy Profile

 • Reageer Marieke 3 november 2015 om 06:34

  Aaah lieve Bibian, ik leef zo met je mee. Succes nog even met je laatste week zwanger zijn 😙
  Marieke onlangs geplaatst…Project Livingroom: DIY lampenMy Profile

 • Reageer Anouk 3 november 2015 om 06:58

  Jeetje wat spannend zeg! Nu zit je echt te wachten tot ze zegt hallo hier ben ik. Ik hoop voor jullie dat ze zich deze week aankondigt. Ik zal voor jullie duimen
  Anouk onlangs geplaatst…Fashion trends: Overknee bootsMy Profile

 • Reageer Martina 3 november 2015 om 07:09

  41 weken, het is inderdaad mooi geweest kleine meid 😉 hoop dat ze jullie niet meer te lang laat wachten! Zet m op bibian!
  Martina onlangs geplaatst…1 November 2015 – Glittermomentje in je joggingsbroekMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 3 november 2015 om 07:18

  Ahh heel veel succes met de laatste loodjes, ik kan me zo voorstellen dat het je opbreekt en dat je lichamelijk maar ook mentaal toe bent aan de geboorte van jullie meisje
  Kelly caresse onlangs geplaatst…L’oreal Free a girl – Omdat zij het waard is! + Selfie actie!My Profile

 • Reageer Tamara 3 november 2015 om 07:23

  Ahh, ik wil je even heel veel sterkte wensen, moeten wachten op zouets groots is nooit leuk en zeker niet aks je het al bestwel zwaar hevt. Ik duim voor je dat het gewon lekker vanzelf begint! X
  Tamara onlangs geplaatst…Slimme tips voor moeders.My Profile

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 3 november 2015 om 07:32

  Niet fijn dat de laatste loodjes zo zwaar worden. Hopelijk begint snel vanzelf de bevalling. Alvast succes.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…2 kloppende hartjes……My Profile

 • Reageer astrid nab 3 november 2015 om 07:53

  Veel succes met de laatste loodjes spannend zeg

 • Reageer Desitee 3 november 2015 om 08:03

  Heel veel succes en sterkte met de laatste loodjes! Hopelijk dient ze zich snel aan! Zet en op!!!

 • Reageer Marloes 3 november 2015 om 08:03

  Sterkte met deze laatste loodjes en hopelijk besluit ze heel snel dat het tijd is om jullie te ontmoeten!

 • Reageer saskia 3 november 2015 om 08:15

  Oh ik snap dat je er even doorheen zit. Ik hoop dat je snel je meisje in je armen mag nemen, heel veel sterkte nog even!
  saskia onlangs geplaatst…Help! Ik kan er niet meer tegen..My Profile

 • Reageer Madelaine 3 november 2015 om 08:24

  Ah ik snap dat ’t heel pittig is nu hoor. Pak je rust en dan maar wat minder op de social media.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Hallo November!My Profile

 • Reageer Leonie 3 november 2015 om 08:37

  Nog heel even Bibian! Dan kan je je kleine meisje vasthouden. Veel sterkte gewenst!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mijn ervaringen met anticonceptieMy Profile

 • Reageer Dita 3 november 2015 om 09:11

  Heel veel succes met de laatste loodjes Bibian!
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #17My Profile

 • Reageer janske 3 november 2015 om 09:21

  Ohhh …je bent er bijna! Wat spannend! Jouw kindjes hebben het erg fijn daarbinnen, dat is een feit 😉 Succes met de laatste loodjes!
  janske onlangs geplaatst…Nieuw: Lola & papa’s grappigste videosMy Profile

 • Reageer Marijke 3 november 2015 om 09:51

  Veel succes en sterkte met de laatste dagen!

 • Reageer Tamara 3 november 2015 om 09:53

  Heel veel succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Eveliene 3 november 2015 om 09:54

  ah, heel erg veel succes deze laatste loodjes.

 • Reageer Malou 3 november 2015 om 10:01

  Dat wist ik helemaal niet joh, dat ze voorzichtiger zijn met inleiden na een keizersnee. Succes met de laatste lootjes (volgens mij is dit al de derde keer dat ik dit zeg haha).
  Malou onlangs geplaatst…NOMI’S EERSTE JAARMy Profile

 • Reageer Marion 3 november 2015 om 10:30

  Oh ik moet iedere keer lachen en huilen als ik weer een bericht van je zie ergens met NEEEEE! Ze is nog niet geboren!!! Oh oh oh, mensen toch. Meis, heel veel sterkte deze laatste dagen. Ik duim voor je dat ze zich snel aankondigt. ♥
  Marion onlangs geplaatst…Ik leer het nog welMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 3 november 2015 om 10:41

  Spannend zeg! Zo gauw je de 40 weken grens gepasseerd bent voelt elke dag daarna als ‘overtijd’ vond ik altijd.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…There’s no use fighting over Brussels SproutsMy Profile

 • Reageer Annemijn. 3 november 2015 om 10:44

  Wat een bijzonder idee dat ze er volgende week gaat zijn! Ik wens het je al weken maar nu nogmaals, succes met de laatste loodjes!
  Annemijn. onlangs geplaatst…WINACTIE: TONY’S CHOCOLONELY – Er is een winnaar!My Profile

 • Reageer Mama van Vesper 3 november 2015 om 11:09

  de laatste (zwaarste) loodjes! Succes!
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…5 maanden na de GBP!My Profile

 • Reageer Josy 3 november 2015 om 11:43

  Heel veel succes met deze allerlaatste loodjes, wat zal je blij zal als ze er straks is en alles achter de rug is!!

 • Reageer Paola 3 november 2015 om 11:58

  Ik kan me voorstellen dat je er best doorheen zit! Wel fijn dat het einde in zicht is en dat je zeker weet dat ze volgende week geboren is! Er is tenslotte nog nooit eentje blijven zitten 😉 Ik hoop dat het straks allemaal voorspoedig verloopt!
  Paola onlangs geplaatst…Zwangerschap week 31 Foto’s maken en maagzuurMy Profile

 • Reageer Inge 3 november 2015 om 13:43

  Succes hoor, en hopelijk is ze er snel!
  Qua inleiden met infuus, zelfs op de ‘laagste stand’, is dit bij iedereen anders hoor… Bij mij was het heel minimaal, en ik had direct vanuit het niets de eindspurtweeen… Twee uurtjes na het infuus was ze er al 🙂
  Inge onlangs geplaatst…En toen was ons Pistache er niet meer…My Profile

 • Reageer Lieke 3 november 2015 om 13:53

  Ooh wat zwaar Bibian! 🙁 Hoop echt voor je dat ze snel komt en dat het een makkelijke bevalling voor je word! Succes!
  Lieke onlangs geplaatst…Hoe doe IK het allemaal.. | Mama & PersoonlijkMy Profile

 • Reageer Cindy 3 november 2015 om 15:28

  Veel succes de laatste loodjes!
  Cindy onlangs geplaatst…Soms heb je gewoon niet meer nodig…My Profile

 • Reageer Channah 3 november 2015 om 15:37

  Nog heel even meid! (Ik ben overigens ingeleid met een ballonnetje en dat viel echt mee, alleen het inbrengen was even vervelend, maar meer de eendenbek haha!)
  Channah onlangs geplaatst…5 alternatieven voor frisdrankMy Profile

 • Reageer Milou 3 november 2015 om 15:43

  Pff… Sterkte met de laatste loodjes! Iedere dag kan de laatste zijn, maar ja, daar heb je ook niks aan dat ik dat zeg. Heel veel succes met de bevalling komende week! <3
  Milou onlangs geplaatst…Is het al bijna Kerstmis?My Profile

 • Reageer Eline 3 november 2015 om 17:07

  ach gut ik voel de moeheid door het scherm heen, het spat van je tekst af! Lieve Bibian, heel veel succes. Neem alle tijd die je nodig hebt voordat je weer op social media verschijnt. Ik wens je een voorspoedige bevalling toe 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Hellen viel 75 kilo af – afvalverhalenMy Profile

 • Reageer Eline 3 november 2015 om 19:37

  Hoi Bibian!

  Succes die laatste week zwanger zijn.
  Ik weet heel goed hoe je je voelt, denk ik. Momenteel ben ik zelf 35,4 weken zwanger en ben het nu al zat. Dus kan me heel goed voorstellen dat jij wilt dat je meisje er uit komt.
  Nog even volhouden, doe ik ook!
  En succes straks met de bevalling! Hopelijk begint ie uit zich zelf en verloopt het voorspoedig zonder rare of vervelende complicaties!
  En dan lekker genieten van haar!
  Liefs,
  Eline

 • Reageer Jodi 3 november 2015 om 21:45

  Jeetje Bibian, wat een mooie laatste update. Al had je graag anders gehad je meisje is dichtbij, letterlijk en figuurlijk.
  Geniet van alle mooie heftige en bijzondere dingen die komen gaan.
  Zoals je zegt ruik goed aan je meisje, ik vond het zo erg toen ik merkte dat die echte new born geur minder werd. Al ruikt ons menneke nu nog lekker.
  Jodi onlangs geplaatst…Babybubbel…. The endMy Profile

 • Reageer Anneke 4 november 2015 om 10:20

  Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar mijn zus heeft vier kinderen en bij alle vier ging ze over tijd. Ik geloof dat ze ook bij alle vier is ingeleid. Als buitenstaander vond ik dat al moeilijk, je bent er zo mee bezig en je zit gewoon in de wachtkamer. Dus laat staan hoe het voor jou is, zeker met al een kind die rondhuppelt. Ik hoop voor je dat het uiteindelijk toch nog snel mag komen. Ontzettend veel succes en misschien wel sterkte deze tijd. Voor je het weet is ze er.
  Anneke onlangs geplaatst…Boekrecensie: Het evenwicht (M. Bril)My Profile

 • Reageer Jennifer 4 november 2015 om 11:43

  Ik heb nog wel een veer liggen, kan ik je even flink onder de neus kietelen en dan nies je haar er zo uit. Ooh was het maar zo’n feest. Kom op kleine meid, we zijn allemaal nieuwsgierig!
  Jennifer onlangs geplaatst…4 mijl van Groningen 2015My Profile

 • Reageer Saskia 4 november 2015 om 16:08

  Ah, ik leef met je mee. Nog heel eventjes volhouden meis.
  Saskia onlangs geplaatst…5 Series om samen met je vriend te kijkenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge