DIY, Food, Recepten

DIY – Een greep uit de oude doos

kenjedezealFijne tweede kerstdag!!!
Wisten jullie dat wij in het begin van onze blog ook veel DIY’s deelden? We vinden het nog steeds heel erg leuk om te bakken en creatief bezig te zijn maar op het moment hebben we daar gewoon weinig tijd voor. Ook maken we er eerlijk gezegd geen tijd meer voor want met de paar uurtjes die we vaak samen zijn en dat de kinderen er niet bij zijn, gaan we liever iets anders doen dan DIY-en. Jammer, maar dat komt ooit wel weer (als de kinders 15 zijn ofzo haha). Het leek ons wel leuk om eens terug te blikken naar de DIY’s en kookkunsten die al op onze blog staan.

flockDeze DIY vinden we zelf ontzettend leuk! In deze video maakten we zelf basic kinderkleding leuker met flockfolie. De rompertjes heeft Nilo heel vaak aangehad en het stond hem heel leuk! Ik gooide ze gewoon in de wasmachine en droogtrommel en de kleding met de folie erop bleef gewoon supermooi.

kaasuienbroodOoooo, dit is zooooo lekker! Dit receptje maak ik nog wel regelmatig. Onwijs lekker en je kunt er zelf goed mee variëren. Ik heb het over dit kaas-uienbrood recept. Ik heb er ook al eens een zeezout/rozemarijn-versie van gemaakt, eentje met gedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden… Goddelijk.

skullDit doe-het-zelf projectje is heel erg simpel maar daarom niet minder leuk. Bibian maakte voor River een skull shirt/romper. Wederom iets met kleding maar dat vinden wij gewoon heel erg leuk haha. Je hebt er weinig materiaal voor nodig en het is zo gepiept.

spritsOew, deze spritskoekjes zijn ook het maken waard. In dit filmpje maken wij ze speciaal voor Pasen maar je kunt natuurlijk ook voor de fun spritsjes bakken! Je bent er wel even zoet mee maar dan heb je achteraf ook echt wat. Ook leuk om met kinderen te doen (achteraf versieren!).

dividersIn dit filmpje laat ik zien hoe je heel makkelijk leuke kledingdividers kunt maken voor in de kledingkast. Ontzettend handig want het is geen gezoek meer tussen alle maatjes die in de kast van je kindje hangen. Ik heb ze serieus met veel plezier gebruikt maar nu hangen ze niet meer in de kast omdat meneertje al alle kleine maatjes gepasseerd is. Nu hangen er nog maar 2 maten in zijn kledingkast dus dat is nu wel overzichtelijk genoeg.

brownieHiervan loopt het water me in de mond… Deze chocolate fudge brownies zijn zó lekker, zo smeuïg, zo klef, gewoon om in een keer op te vreten (doe maar niet haha). Ik ga dit binnenkort zeker weer een keertje maken!

diyromantischewaxineDeze romantische kaarshouderdertjes vind ik zelf nog steeds erg leuk. Wederom heel simpel om te maken maar het geeft een heel leuk sfeertje als je meerdere kaarshoudertjes bij elkaar op een mooi blad zet.

Kende jij onze DIY’s al of zie je ze nu voor het eerst?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

14 reacties

 • Reageer Josan 26 december 2015 om 06:32

  Nee ik kende ze nog niet. Die kleding dividers vind ik echt leuk. Daar ga ik wel mee aan de slag want regelmatig pakt man een kledingstuk uit een maat die dochter nog niet heeft.
  Josan onlangs geplaatst…8x survival tips: zo overleef je Tweede KerstdagMy Profile

 • Reageer Channa 26 december 2015 om 07:21

  Leuk! Ik volg jullie nog niet zo heel lang dus ik zie ze voor het eerst. Snap overigens ook heel goed dat jullie er minder tijd voor hebben, zelf heb ik ook vrij weinig tijd om dit soort dingen op te pakken!
  Channa onlangs geplaatst…Ons jaar in vogelvlucht! #2015My Profile

 • Reageer Kim 26 december 2015 om 07:54

  Ik kende ze wel al, vooral de kleertjes met flockfolie vind ik erg leuk. Nog steeds niet uitgeprobeerd alleen. Een beetje hetzelfde probleem als jullie hebben 😉
  Kim onlangs geplaatst…The inside of Xazoe ChristmasMy Profile

 • Reageer Dorien 26 december 2015 om 08:12

  Leuk! Ik ben zelf ook gek op diy-en, en probeer er tegenwoordig weer steeds meer tijd voor vrij te maken! Ik vind vooral de flockfolie erg leuk!
  Dorien onlangs geplaatst…10X FAVORIETE NAJAAR (PEUTER) OUTFITS VAN ZOËMy Profile

 • Reageer Nicole 26 december 2015 om 08:13

  Dat werken met flockfolie lijkt me zo leuk! Dat wil ik nog steeds graag proberen!
  Nicole onlangs geplaatst…Kerstmis – Geef wat aan een goed doelMy Profile

 • Reageer Saskia 26 december 2015 om 08:39

  Het kaas ui brood heb ik eerder weleens voorbij zien komen. Niet gemaakt nog, maar ben er gek op, lijkt me wel erg leuk om zelf eens te maken.
  Saskia onlangs geplaatst…Review Flying Fairy & win!! (Flutterbye)My Profile

 • Reageer Charlotte 26 december 2015 om 08:39

  Ik zie ze voor het eerst maar ik vind ze erg leuk! Voor jullie ook een fijne tweede kerstdag!
  Charlotte onlangs geplaatst…Deze blogs lees ik graag + spam je blog!My Profile

 • Reageer Drie 26 december 2015 om 09:11

  Ik kende ze al maar vond jullie DIY altijd erg leuk. Ik hoop dan ook dat jullie er binnenkort weer eens tijd voor vinden!
  Drie onlangs geplaatst…Merry ChristmasMy Profile

 • Reageer Malou 26 december 2015 om 09:39

  Die kleding dividers heb ik ook gemaakt toen ik dat artikel las haha 🙂
  Malou onlangs geplaatst…De ‘jaar in vogelvlucht’ tagMy Profile

 • Reageer Jennifer 26 december 2015 om 13:10

  Dat met de flockfolie vond ik ook erg leuk! Ik heb het alleen nog nooit zelf geprobeerd omdat dat weer zo’n projectje was wat tijden in mijn hoofd bleef zitten en uiteindelijk niet meer is uitgevoerd en nu is meneer alweer bijna 1.
  Jennifer onlangs geplaatst…Melle’s eerste Kerst (bal)My Profile

 • Reageer Joyce 26 december 2015 om 14:17

  Leuk om zo even terug te kijken! Ik volg jullie al vanaf het begin (Stalker!) en ik vind/vond jullie DIY’s altijd erg leuk.
  Joyce onlangs geplaatst…Plog: Eerste kerstdag My Profile

 • Reageer Lianne 26 december 2015 om 14:39

  Leuk! Ik wil vooral die brownies eens proberen! Ziet er zo lekker uit.
  Lianne onlangs geplaatst…Mini-saucijzenbroodjesMy Profile

 • Reageer Denise 27 december 2015 om 00:27

  Vergeet jullie monchou rolletjes niet! Hier dankzij jullie een enorm succes! 👌

 • Reageer Jacquelien 27 december 2015 om 14:11

  Leuk om dit eens te bekijken. Ik kende ze nog niet allemaal. Ik volg jullie nu een jaartje.
  Heb zelf twee kinderen (5 en 2) en dat is lekker druk, dus kom ook weinig aan dit soort dingen toe.
  Maar….ik blijf het mezelf gewoon voornemen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge