Food, Lifestyle

Eetdagboek – Bibian

Voordat Manon zwanger werd deden we vaak eetdagboeken, we waren immers goed aan het lijnen en jullie vonden het rete interresant wat wij zoals naar binnen bunkerden. Nu ik zwanger ben (ik ben allang bevallen maar we wilden toch een beetje in het voren plannen) leek het mij leuk om jullie te laten zien wat ik dan zoal eet. Ik ben het eten een beetje beu en mis gewoon mijn broodjes filet etc. Toch heb ik deze week van 5 dagen foto’s gemaakt. En wees een beetje lief, vanaf 1 januari na mijn verlof ga ik weer keihard werken om alle kilootjes er weer af te bonjouren!

Maandag –
eetdagboek dag 1Ik begin de ochtend met 2 extra dunne crackers van Wasa, heel lekker, je moet ze eens proeven. Daarop heb ik wat chili kaas gedaan, omdat het wat dunne crackers zijn eet ik er een peer bij. ’s Middags bak ik een stukje stokbrood af waarop ik wederom chili kaas doe. De kaas is niet heel lang houdbaar dus ik moet het wat vaker nemen aangezien mijn vriend het niet lust. Daarbij drink ik een glas melk tegen de maagzuur. ’s Avonds eet ik een lekker bordje boerenkool met een stukje rookworst. Tijdens het tv kijken smikkel ik ook nog wat pepernoten weg maar die ben ik vergeten te fotograferen.

Dinsdag –eetdagboek dag 2Ik begin de ochtend met wat Optimel Griekse kwark met perzik en een halve beker halfvolle chocolademelk. Rond een uur of half 11 krijg ik trek en neem ik een cappuccino. Ik had al weken zin in vlamtosti’s. Normaal eet ik ze altijd als ik aan het werk ben op het zwembad maar nu ik verlof heb, heb ik ze al heel lang niet meer op mijn bord gehad dus ik besloot ze te halen, heerlijk! In de avond eten we tagliatelle met Boursin, garnalen en zeekraal. Daarna neem ik nog een paar happen Ben & Jerry’s die helaas een beetje tegenviel, misschien door mijn hormonen?

Woensdag –

eetdagboekjeVandaag begin ik de dag met een hele foute lekkere witte boterham met smeerworst. Je mag tijdens de zwangerschap niet teveel leverworst maar af en toe kan geen kwaad. ’s Middags lunchte ik bij Manon en aten we een heerlijk hard broodje met peperkaas die we even in de oven hebben laten smelten. Ook ging er een chocolaatje naar binnen maar die ben ik vergeten op de foto te zetten. ’s Avonds at ik hutspot met wat jus en een filet lapje. Niet mijn lievelingseten en ik maak het eigenlijk ook nooit maar soms moet je je vriend tevreden houden he haha.

Donderdag –
eetdagboek dag 3Vandaag begin ik de dag met wat dunne crackers met kaas en komkommer, het ziet er een beetje bleh uit maar het was wel lekker hoor! Tussendoor drink ik het nieuwe sapje van de Albert Heijn met stoofpeertjes, helaas valt hij een beetje tegen. ’s Middags eet ik een kaiserbroodje met kaas en worst. ’s Avonds besluit ik pannenkoeken te bakken en als avond snack drink ik een koffie met een stukje witte chocolade met crunch.

Vrijdag –

vrijdag eetdagboekVandaag begin ik de dag met twee boterhammen met worst, dit is gedroogde worst dus dat kan geen kwaad voor de baby. Als lunch neem ik drie crackers met kaas en een sapje van aardbei en sinaasappel. ’s Middags besluit ik een appelkruimeltaart te bakken en daar neem ik dan ook gelijk een stukje van, want warm zijn ze het allerlekkerst! Als avondeten maak ik macaroni met een bolognesesaus en wat kaas.

Dat was mijn eetdagboek van mijn afgelopen vijf dagen. Zoals je ziet toch veel kaas, ik weet gewoon niet goed wat ik anders moet eten op brood/crackers. Wat aten jullie toen jullie zwanger waren op brood of als ontbijt?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Milou 6 december 2015 om 06:11

  Nou, ik vind dat je nog best gezond at tijdens je zwangerschap hoor! Ik moet zeggen dat ik nu ook wel weer aan de kwark zit enzo want anders dan vliegt het er bij mij iets harder aan dan ik wil. Maar ja, chocolade he. Heel handig om zwanger te zijn tijdens de feestdagen. NOT :’) En ik eet trouwens ook sinds ik zwanger ben veel kaas op m’n brood! Kipfilet ben ik een beetje beu – kwark is ook al gezond – dus dan maar kaas. Kan ook echt niet wachten om weer filet te eten of ander vleeswaar wat nu niet mag. Het slaat eigenlijk nergens op want het is ‘maar’ 9 maanden, maar toch.
  Milou onlangs geplaatst…It’s the most wonderful time of the yearMy Profile

 • Reageer Channa 6 december 2015 om 07:05

  Ik kreeg ook een gegeven moment echt geen brood meer weg. Mijn eetpatroon was dus iets minder gezond 😉
  Channa onlangs geplaatst…Zindelijkheidstraining heeft het zin?My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 6 december 2015 om 07:12

  Wat at jij gezond tijdens je zwangerschap. Kreeg ik niet voor elkaar. Ik at heel veel aardappelschotel, goedkope magnetron hamburgers en pindarotjes. De rest was echt een moeite. Als mijn man kookte at ik natuurlijk wel gezond maar als ik mocht kiezen dan kwamen de ongezonde dingen weer tevoorschijn.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Sinterklaas #pakjesavondMy Profile

 • Reageer Kim 6 december 2015 om 07:27

  Ik vind het reuze meevallen zeg! En mis de tussendoortjes hihi, dat maakt mij eten soms zo ongezond. De maaltijden zijn meestal wel gezond maar ik eet zo graag koekjes en chocola (nee ben niet zwanger 😉 )
  Kortom: prima gegeten hoor! Ik at trouwens heel veel fruit in mijn zwangerschap.

 • Reageer Lilian 6 december 2015 om 07:42

  Ziet er prima uit hoor, is nog best gevarieerd. Ik eet heel veel van die crackers met komkommer en kaas. Heerlijk vind ik dat! Tijdens mijn zwangerschap was fruit mijn verslaving. Ik kon wel 8 stukken fruit per dag op.

 • Reageer Kelly caresse 6 december 2015 om 07:52

  Heel leuk vind ik het om dit soort dagboekjes te lezen, herkenbaar van het vele kaas eten, het is zo lekker hartig en nu ik zwanger ben heb ik er ook meer behoefte aan.
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mannen en shoppen : Gestyled met OutfitteryMy Profile

 • Reageer Charlotte 6 december 2015 om 08:10

  Ziet er lekker uit allemaal! Ik eet graag smeerkaas op mijn crackers, is nog steeds kaas natuurlijk haha maar toch net even anders
  Charlotte onlangs geplaatst…Fotodagboek #21; spelen en pakjesavondMy Profile

 • Reageer Joyce 6 december 2015 om 08:12

  Netjes zo aan het einde van de zwangerschap. Ik at letterlijk de kasten leeg hahah!
  Joyce onlangs geplaatst…Advent of Joy * Mini kerst pizza’sMy Profile

 • Reageer Fem 6 december 2015 om 08:33

  Wat at je weinig!! Ik at, toen ik na 20 wkn weer enigszins trek had, zeker 5 sneeen brood elke dag (met pindakaas, boterhamworst, kipfilet, kaas, rookvlees, chocopasta of soms leverworst), 3 stuks fruit en ohhh bergen chocola! Maar goed, ik had dan ook overgewicht al voor de zwangerschap (WW nooit zo goed kunnen integreren). Ik kwam desondanks maar 5 kilo aan (en was er 10 kwijt direct na de bevalling)…met dit supergezonde en lichte eten (hoe doe je dat: de hele ochttend teren op 2 crackers?) moet jij toch zeker ook amper wat blijvend zijn aangekomen?!

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 6 december 2015 om 08:58

  Toen ik zwanger was, at ik ’s ochtends cornflakes met melk. Dat kreeg ik prima weg. ’s Middags at ik wel gewoon brood. Het gekke is, ik ben wel boter op mijn brood gaan eten tijdens de zwangerschap en dat had ik echt al 10 jaar niet meer gedaan,
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Help, mensen over de vloer! #visitestressMy Profile

 • Reageer anneleen 6 december 2015 om 09:26

  Leuk om te zien! 🙂 en fijn dat jullie terug in het weekend bloggen!

 • Reageer Nesrin 6 december 2015 om 09:40

  Peperkaas klinkt ontzettend lekker, ik heb dit nog nooit gegeten. Wat is lekkerder dan kaas? Gesmolten kaas!!

  Leuk zo een eetdagboek en je eet lekker gevarieerd.
  Nesrin onlangs geplaatst…Kim Kardashian en haar zoontje (raad zijn naam)My Profile

 • Reageer Leonie 6 december 2015 om 09:52

  Leuk om weer eens een eetdagboekje te zien en juist interessant om te zien wat je at tijdens je zwangerschap!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakookt: Pompoensoep!My Profile

 • Reageer Malou 6 december 2015 om 10:25

  Ziet er lekker uit, ik krijg er spontaan honger van haha.
  Malou onlangs geplaatst…Win een Kidzroom rugzakMy Profile

 • Reageer Drie 6 december 2015 om 10:32

  Dat is toch hartstikke netjes! Weinig echt slechte dingen hoor. Ik eet ook steeds vaker crackers met kaas en komkommer en soms nog een tomaatje erop.
  Drie onlangs geplaatst…Populairste berichten tot nu toeMy Profile

 • Reageer Marion 6 december 2015 om 11:09

  Dat ziet er goed uit. Ik eet zelf geen vlees, dus eet ook erg veel kaas. Ook als ik niet zwanger ben. Uh… ik ben nog nooit zwanger geweest. Wat lul ik nou? Verder inderdaad komkommer op de kaas. Geen idee of dit vies is hoor, maar ik doe ook vaak een laagje sandwichspread onder de kaas. Ik eet geen boter, dus dat is wel lekker fris.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #69My Profile

 • Reageer Saskia 6 december 2015 om 11:12

  Ik vind het mega interessant om weer eens een eetdagboekje te zien! 🙂 Ik ben zelf ook dol op crackers en eet ze het liefst met kaas, smeerkaas of lekker ongezond: eiersalade. Ik vind je snaaigedrag nog erg meevallen, ik ben bang dat ik bergen chocolade naar binnen ga werken als ik zwanger ben, haha!
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Loes den Hollander – AangetastMy Profile

 • Reageer Dita 6 december 2015 om 17:28

  Leuk om te lezen/zien wat je allemaal at toen je zwanger was. Nog best gezond hoor! Ik kan nu ik zwanger ben de verleiding van chocolade niet altijd weerstaan. Vooral ’s avonds op de bank rond half 8/8uur. Zo lekker om dan even wat te snacken.

 • Reageer Saskia 6 december 2015 om 20:35

  Ik kon geen vlees(waren) eten, ruiken en zien. Ik walgde ervan…. Behalve frikadel speciaal… Dat vond ik zo gek ☺️

  Ik at ook veel kaas op brood, dat vond ik toch het lekkerst. Met tomaatjesvof komkommer erop.

 • Reageer Saskia 7 december 2015 om 07:33

  Leuk om te zien wat je graag at tijdens de zwangerschap. Ik vond eten zo lastig toen ik zwanger was. Had elke dag zin in wat lekkers en niet in die vieze boterhammen haha.
  Saskia onlangs geplaatst…GezinsuitbreidingMy Profile

 • Reageer Channah 7 december 2015 om 09:33

  Ik vind inderdaad ook dat je nog heel netjes gegeten hebt hoor, tijdens mijn zwangerschap propte ik het een na het andere ongezonde product in mijn mond, heel slecht haha!
  Channah onlangs geplaatst…HELP! mijn kind heeft refluxMy Profile

 • Reageer karlien 13 december 2015 om 13:03

  Is dit echt alles wat je eet? Dat is weinig!
  In mijn zwangerschappen was ik helemaal gek op frambozen en walnoten, best gezond dus. Ow ja en snoepjes, maar dat vergeten we snel weer 😉 Het valt me op dat je heel veel wit meel gebruikt, door volkoren brood/pasta enzo te eten, maak je het eten op een simpele manier voedzamer 🙂
  karlien onlangs geplaatst…Johan kookt: kip in de sausMy Profile

 • Reageer Monique 16 december 2015 om 22:35

  Ik eet als ontbijt vaak havermout. Op brood sandwich spread, grillworst, appelstroop, kaas, kipfilet, Philadelphia, avocado, ei, of iets zoets.

  Je eet gezond zeg! Denk dat het wel goed is om meer te variëren of misschien een klein tussendoortje erbij? Wat rozijntjes of rijstenwafels? Ik merk dat ik nu met 14 weken het lastig vind om mij te houden aan gezond eten.

 • Reageer marjon 19 december 2015 om 13:43

  Zijn toch prima maaltijden. Ik eet trouwens altijd gewoon brood tijdens lunch. Toch zijn er volgens mij best veel mensen die afbakbroodjes of iets anders lekkers eten.
  Viel me nl op dat jij ook weinig gewone boterhammen eet.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge