Een maand - een boek, Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle, Persoonlijk

KEEP CALM and read a book

kobo1Oh, de moeders onder ons kunnen het denk ik wel beamen: lezen na de geboorte van je (eerste) kind is een zeldzaam verschijnsel. Ik was altijd al een boekenwurm en verslond boek na boek. Totdat ik zwanger werd… Alleen op mijn vakantie naar Frankrijk heb ik wat boeken gelezen maar daarna was de concentratie ver te zoeken. Ook nadat Nilo geboren was kon ik de rust niet vinden om te lezen. Ik nam het me zo vaak voor: ik ga weer lezen. Maar elke keer kwam het er niet van, zo zonde en jammer!

Ik kreeg een mailtje of ik de nieuwste e-reader van KOBO wilde reviewen. Waaah, ja dat wil ik wel! Dit is meteen een soort stok achter de deur om te gaan lezen. Ik mailde enthousiast terug en de volgende dag lag er een super mooi ingepakt pakketje op de deurmat (oké, soort van, de postbode belde aan). Ik pakte het uit en ging meteen aan de slag om wat boeken van mijn oude e-reader over te zetten op deze (en dat ging heel makkelijk). Oja: mijn oude e-reader heeft een nieuw huisje gevonden en wordt met veel liefde gebruikt!

kobo2Toen kwam het allermoeilijkste: welk boek ga ik lezen? Ik bekeek de 3 boeken die ik erop had gezet maar werd er niet echt warm van. Gelukkig kon ik via de reader zelf ook naar de Koboshop gaan en daar een boek uitkiezen waar ik wel warm van werd haha. Ik kocht het boek “vier plus één van Jojo Moyes” voor €9,99, prima deal dacht ik zo. Ik had al eerder een boek van Jojo Moyes gelezen (Voor Jou – review) waar ik helemaal weg van was dus dit moest goed komen. (Ik zat na 2 hoofdstukken helemaal in het verhaal en kon niet stoppen met lezen, echt een aanrader dit boek dus!)

kobo3Dezelfde avond begon ik met lezen en benutte elk vrij uurtje (lees: dutje van Nilo) om te lezen. Na 2 dagen had ik het boek uit. Ik moest er weer even inkomen om te lezen maar na 2 hoofdstukken zat ik helemaal in de flow en ging ik als een speer. Heerlijk!
Ik was al gewend om te lezen vanaf een ereader en ik vind het hartstikke fijn lezen. Wat ik extra fijn vind aan deze ereader van Kobo is dat je het scherm ook kunt oplichten. Mijn andere ereader had dat niet en zo moest ik altijd een lampje aan doen. Ik weet wel dat het ‘beter’ is om met een lampje aan te lezen ipv dat het scherm oplicht maar ik vind het ideaal. Zo kon ik lekker in het schemerdonker lezen, in bad waar ik ook liever niet in felle lampen lig zonder dat ik een extra leeslampje nodig had. Je kunt de felheid van het licht ook zelf bepalen door met je vinger aan de linkerzijde over het scherm omhoog of omlaag te bewegen. Handig! Zie deze foto: (het is een beetje lastig te zien omdat de camera het beeld aanpast).

kobo6Nog wat weetjes over deze ereader:
♦ 4 GB aan ruimte staat gelijk aan duizenden boeken!
♦ Hij weegt maar 180 gram, een van de lichtste ereaders op de markt. Ook de afmeting is heel fijn en klein en past precies in je handpalm. Het scherm is niet te klein dat je moeite hebt met lezen! (157 x 115 x 9,2 mm)
♦ Je kunt ook zelf het lettertype en de lettergrootte bepalen zodat je altijd leest zoals jij dat prettig vindt.

kobo4Het enige wat ik een beetje mis aan deze ereader is dat je geen knopje hebt om de bladzijde om te slaan. Je moet “swipen” en na 100 bladzijdes krijg je wel een beetje een “swipehand” als je snapt wat ik bedoel.
Verder vind ik het een heerlijk ding en ik ben al weer begonnen aan een volgend boek. Weet je wat ik zo handig vind aan een ereader? Je kunt op één zij blijven liggen (als je liggend leest, bijvoorbeeld in bed) haha. Als je een gewoon boek hebt, ben ik altijd bezig om van zij naar zij te rollen want anders krijg je een lamme arm van het boek optillen als je de linker- of rechterbladzijde wil lezen. #altijdlui.

Ja, ik zou deze ereader zeker aanraden: hij werkt heel makkelijk, geen gekke toeters en bellen, fijn en handzaam formaat en hij kan lekker lang mee qua batterijduur. Ik ben nog steeds superfan van papieren boeken maar we gaan ook met de tijd mee. Tevens is zo’n ereader ook beter voor het milieu: je bespaart papier en inkt. Ook scheelt het opslag want mijn boekenkast op zolder zit tot de nok vol en ik kan er geen afstand van doen. Zo’n ereader vind ik dus stiekem wel ideaal en al helemaal voor op vakantie (zonder kind ;-)).

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Josan 5 december 2015 om 06:49

  Ik vind dat swipen toch wel in de buurt komen van een bladzijde omslaan. Persoonlijk zou ik dat nog wel aardig vinden in plaats van een knopje. Maar goed, ik snap dat je geen afstand kan doen van je boeken.
  Josan onlangs geplaatst…Fashion Friday: Preview Primark lente zomer 2016My Profile

 • Reageer Kim 5 december 2015 om 07:36

  Haha leuk zeg! Ik stel het zelf ook zo lang mogelijk uit puur omdat ik het kijken naar een scherm niet zo fijn vindt. Wie weet komt het er ooit nog van 🙂
  Leuke review in ieder geval, hier kun je wat mee!
  Kim onlangs geplaatst…Irritante vragen zoals: “Was het gepland?”My Profile

 • Reageer Dita 5 december 2015 om 07:43

  Ik ben zelf fan van echte boeken maar voor op vakantie is dit wel erg handig denk ik. Ik heb straks 7 weken verlof (voordeel als je verlof ingaat gelijk na de kerstvakantie, dus 2 weken extra) dua ik ga denk ik ook wel wat boeken lezen.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – December 2015 #1My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 5 december 2015 om 07:51

  Ik was ook een echte boekenwurm voordat de kinderen kwamen. Nu lees ik alleen nog maar voor het slapen gaan.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Meatza, de gezonde pizza!My Profile

 • Reageer Channa 5 december 2015 om 07:53

  Een e-reader zou hier ook wel eens de oplossing kunnen zijn. Want lezen doe ik echt veel te weinig, maar zo’n reader kan natuurlijk heel gemakkelijk overal mee naartoe.
  Channa onlangs geplaatst…Hoe verzin je het? #shit 😉My Profile

 • Reageer Nicole 5 december 2015 om 08:02

  Boeken lezen, oh ja dat deed ik vroeger wel eens! Moet ik echt weer gaan doen!
  Nicole onlangs geplaatst…Ben jij eerlijk online?My Profile

 • Reageer Saskia 5 december 2015 om 08:26

  Wat leuk dat je het lezen weer hebt kunnen oppakken. Mij lukt het sinds de zwangerschap van Sophia ook niet meer en ik mis het onwijs!
  Saskia onlangs geplaatst…Wat je nog niet wist over thee! (Thee weetjes)My Profile

 • Reageer Lisa 5 december 2015 om 08:27

  Ik heb ‘m zelf ook sinds kort en ben er ook heel tevreden over. Ik las alleen dat je schrijft dat de verlichting niet goed zou zijn voor je ogen, maar dat is nou juist het voordeel van ereaders tov tablet/mobiel: ze hebben niet van dat ‘blauwe licht’ waarvan wetenschappers denken dat het je wakker houdt (het is eigenlijk licht dat ‘op het boek valt’). Een ereader ververst bovendien niet elke honderdste van een seconde het scherm, wat mobieltjes en tablets wel doen:-) Hoef je je daar in elk geval geen zorgen meer over te maken. Veel leesplezier nog!

  • Reageer Manon 5 december 2015 om 10:25

   Oh dat is goed om te horen! Thanks voor de aanvulling!

 • Reageer Lilian 5 december 2015 om 08:35

  Leuk ding! Voor de geboorte van Jay las ik spontaan is een boek. Nu eigenlijk helemaal niet meer. Zodra ik op de bank zit en om me heen kijk, bedenkt ik me alweer 10 andere dingen die nog moeten gebeuren.

 • Reageer Marloes 5 december 2015 om 08:37

  Ik lees echt heel veel en loop altijd met boeken te slepen als ik van mijn huis een weekend naar mijn ouders ga bijvoorbeeld. Zo’n e-reader lijkt me dan ideaal voor in de trein, of voor vakantie enz. Daar moet ik me toch nog eens in verdiepen, ik blijf maar goede ervaringen erover lezen/horen, al denk ik dat ik nooit echt afstand van m’n ‘gewone’ boeken kan doen, haha.

 • Reageer Nesrin 5 december 2015 om 09:24

  Fijne review en wat goed dat je lekker bent gaan lezen. Ik lees enkel digitale boeken en dit heel zielig 😉 op mijn iPhone hahaha.
  Nesrin onlangs geplaatst…Detox DecemberMy Profile

 • Reageer Roeline 5 december 2015 om 09:32

  Pff, dat weet ik dus niet meer, hoe dat was bij mij. Lezen doe ik graag maar tv kijken nog liever, lezen doe ik in bed voor het slapen even en tv kijken te pas en te onpas maar hoe dat was na de geboorte van mijn dochter? Geen idee……. Lezen in bed zal vast nog wel gebeurd zijn en tv kijken op de avonden als ze lekker sliep. Een e-reader zou ik nooit kopen, vanwege het geld en omdat ik een echt boek nou eenmaal veel meer vind hebben. Een e-reader zou voor mij alleen een uitkomst bieden als ik veel moest reizen en om dan makkelijk wat te lezen mee te nemen.

 • Reageer Malou 5 december 2015 om 09:51

  Lekker hoor, dat lezen. Ik gun mezelf er nooit tijd voor eigenlijk.
  Malou onlangs geplaatst…10 redenen waarom ik mijn lange haar zat wasMy Profile

 • Reageer Kim 5 december 2015 om 09:58

  Ik vind lezen soms heerlijk maar ik heb er zo weinig geduld voor.
  Kim onlangs geplaatst…CADEAUTIP: Casetastic + kortingscode!My Profile

 • Reageer Saskia 5 december 2015 om 10:28

  Heerlijk dat je weer in de leesflow bent gekomen! Ik ben zelf ook een echte boekenwurm en heb dit jaar ook een Kobo e-reader aangeschaft. Beste aankoop sinds tijden. De batterij gaat ook ontzettend lang mee en dat vind ik een groot voordeel. Veel leesplezier de komende tijd 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Favoriete series #1My Profile

 • Reageer Leonie 5 december 2015 om 11:15

  Lezen is zo leuk en ontspannend… Maar ook ik doe dat veel te weinig! Ik kom er eigenlijk alleen op vakantie aan toe.. Anders gaat toch sneller de laptop open of Netflix aan, oeps.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Wanneer maak je een zwangerschap bekend?My Profile

 • Reageer Michelle 7 december 2015 om 11:56

  Kun je bij deze Kobo niet rechts onderin het scherm tikken om naar de volgende bladzijde te gaan? Kan bij die van mij wel….

  • Reageer Manon 7 december 2015 om 14:38

   Ik ga het eens proberen! Thanks voor de tip 😀

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge