Babypraat, Lifestyle, Persoonlijk

(Kraam)cadeautjes met naam

Iedereen houdt van cadeautjes geven en krijgen nietwaar? Maar in de kraamweek is het allemaal net even een tikkeltje leuker. Al dat babygerelateerde spul is natuurlijk om op te vreten.

Wat wij persoonlijk heel leuk vonden om te krijgen, zijn de cadeautjes met de naam van de baby. Zo persoonlijk laten maken, speciaal voor jou. Ja, wij vonden dat echt enorm leuk en omdat deze cadeautjes in allerlei vormen en maten te krijgen zijn leek het ons leuk onze naamcadeautjes met jullie te delen. Wie weet krijgen jullie er inspiratie door om ook een gepersonaliseerd cadeautje te geven. Het hoeft natuurlijk niet perse voor een kraamfeest te zijn maar het kan ook heel goed nog later gegeven worden. Kijken jullie mee naar onze naamcadeautjes?
Sommige foto’s zijn een beetje donker/wazig uitgevallen… Sorry daarvoor! Ook bevat dit artikel producten die we van webshops hebben ontvangen en waar we al eerder over geschreven hebben, dit laat meteen wel zien dat we de producten die we krijgen ook echt gebruiken!

IMG_9281Allereerst de badcape, iets wat sowieso onmisbaar is wanneer je een kindje verwacht. Wij gebruiken de badcapes echt enorm veel en zelfs voor River gebruik ik hem nog dagelijks (als die natuurlijk weer gewassen is). Je ziet wel dat die van River al wat minder mooi is geworden want na 2 jaar intensief gebruik kan dat natuurlijk ook wel. Van Manon en ook van mijn vader en zijn vrouw kregen wij voor Novelle ook een badcape en ik ben er heel blij mee.

cbboekjeVoor Nilo kreeg ik van Bibian dit leuke hoesje voor om het boekje van het consultatiebureau heen. Helemaal in de stijl van Nilo’s kamertje: grijs met sterretjes. Super leuk en ik ben elke keer echt vrolijk als ik het boekje weer tevoorschijn haal.

IMG_9279Van mijn zus (@lovesmanja op instagram) kregen wij deze spuugdoekjes met naam. De doekjes zijn helemaal met de hand genaaid en daarna is de naam er op gedrukt. Manon kreeg deze spuugdoekjes ook van mijn zus toen Nilo geboren was en ook Manon heeft ze veel gebruikt. Novelle is, net zoals Nilo, nogal een kleine spuugerd dus ze komen goed van pas!

IMG_9283Deze geboorteschijf kregen wij van de beste vriend van Mike. Ik had er wel eens van gehoord maar nog nooit in het echt gezien. Ik vind het echt een super cool cadeau en ben er ook heel blij mee (zoals met alles duhuh). Het is leuk voor later om te bewaren en voor nu staat het op haar kamertje te pronken. Simpel met de naam en de geboortedatum erop.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 10.59.42Dit stoeltje heeft mijn neef zelf gemaakt en laten beschilderen door iemand. Ze hebben het geboortekaartje als voorbeeld gebruikt en het is echt exact hetzelfde. Zo super leuk en ik ben er ook super blij mee. Iets wat zelf gemaakt is door een familielid, zoveel moeite gedaan voor Nilo… Het stoeltje staat nu op zijn kamer te pronken en als hij wat groter is kan hij er ook op gaan zitten.

IMG_9288Dit tutteldoekje kreeg ik opgestuurd van de webshop ZoSan. Superlief en hoe gaaf is zo’n doekje. Nilo is bijvoorbeeld helemaal weg van doekjes om in slaap te komen, dus zulke doekjes komen vast wel van pas. En anders kan ik er altijd nog een speentje aan maken zodat het fungeert als een soort speenkoord!

Foto 06-12-15 11 01 49Van familie van mijn vriend kregen we dit handgemaakte kapstokje. Wederom zelf gemaakt en zelf beschilderd. Ook deze hangt op Nilo’s kamertje met zijn giraffenonesie en zijn badjasje eraan.

IMG_9282Van de webshop Kidooz kregen wij vlak na de geboorte dit rompertje. Ik vind het echt een onwijs leuk cadeau idee. Ik vind het leuker om dit rompertje in het kamertje te hangen als decoratie dan om hem aan te doen en dus hangt hij boven haar commode. Echt een heel origineel cadeau idee!

Foto 06-12-15 11 02 17Dan dit toffe badjasje! Op de voorkant staat de voornaam en op de achterkant staat zijn achternaam. Hoe stoer en p-i-m-p hahaha.

IMG_9286Dit is wel een heel bekend naamcadeautje maar niet minder leuk. Niet alle ouders willen een speentje voor de baby gebruiken dus let daar wel een beetje mee op zodra je zoiets cadeau wil doen. Deze speenkoordjes komen van De Gele Flamingo, Kidooz en Sandmanshope. Ik ben er heel blij mee en ze worden al veel gebruikt hier in huis.

Hebben jullie wel eens een naam cadeautje gekregen of gegeven? En wat was dat, laat het ons weten in de comments.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Wilmaaa 23 december 2015 om 06:07

  Ik werd hier erg blij van na de geboorte van Yarah! Zij kreeg een badjas en een leuk koffertje met haar naam. Zo leuk!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Hot mama challenge | wauw, ik won de 2e prijs!My Profile

 • Reageer Paola 23 december 2015 om 06:44

  Wat een leuke dingen! Ik heb mijn beste vriendin een tut knuffel met de naam gegeven voor haar zoontje toen ze bevallen was 🙂
  Paola onlangs geplaatst…Nyc lovatics by demi 010 Showtime paletteMy Profile

 • Reageer Channa 23 december 2015 om 07:00

  Hier eigenlijk alleen een badcape met naam, maar het is inderdaad super schattig en persoonlijk.
  Channa onlangs geplaatst…Wij werden opgesloten in het donker! #escaperoomMy Profile

 • Reageer Dorien 23 december 2015 om 07:01

  Super leuk! De badcape kregen wij bij de geboorte van Zoë ook. Bij sommige items is het ook maar al te handig dat je weet dat het van jouw kind is. Ik vind vooral ook het hoesje voor het boekje van het consultatie bureau ook erg leuk!
  Dorien onlangs geplaatst…KLEINE MEISJES WORDEN GROOT: 15X (PEUTER) KAMER INSPIRATIEMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 23 december 2015 om 07:04

  Leuke cadeautjes. Ik vind naamcadeautjes altijd super leuk! Ik heb 2 badjassen, 2 schilderijtjes gekregen en 2 plaspotjes gekregen met de naam van de jongens.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…#12 days of christmas/ Dag 9. Mijn kerstwens aan jou!My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 23 december 2015 om 07:14

  Wat een leuke voorbeelden! Ik vind cadeautjes met naam erg leuk en origineel, zo kregen wij voor Lana ook een mooi beschilderd stoeltje met haar naam wat nu op haar kamer heel leuk staat
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Q+A Zwangerschap: Over bevallen, borstvoeding en bloggenMy Profile

 • Reageer Drie 23 december 2015 om 07:43

  Wat een leuke cadeautjes! Die geboorteschijf vind ik wel echt heel leuk! Ik kreeg als afscheid van mijn klas ook zo’n schijf met tekst erop. Hij staat nog te pronken in de kamer. En zo’n stoeltje met geboortekaartprint staat ook erg leuk in de babykamer.
  Drie onlangs geplaatst…Je relatie tijdens hormoonbehandelingenMy Profile

 • Reageer Silke 23 december 2015 om 07:56

  Wat leuk! Ik vind die geboorteschijf heel leuk, die ken ik helemaal niet. Het stoeltje met de geverfde print in de stijl van het kaartje is ook mooi. De spenenkoordjes gebruik je wel vaker….. mooie inspiratie 🙂

 • Reageer Josan 23 december 2015 om 08:02

  Ik vind dan speenkoord met naam altijd erg leuk om te krijgen. Zelf kreeg ik een labeldoekje, fotolijstje en knuffels met naam.
  Josan onlangs geplaatst…GoodGirlsChristmas* Pepermunt Candy Cane Sugar ScrubMy Profile

 • Reageer Kim 23 december 2015 om 08:04

  Ahh dat rompertje zo schattig! Xavi had ook zo’n kapstokje, zelfgemaakt. Een heel leuks stoeltje/krukje met zijn naam maar het tofste is toch wel zijn Barcelonakleed van zeeman! Met Xavi erop 🙂 helemaal niet gepersonaliseerd hoor maar gewoon heeeel toevallig!
  Kim onlangs geplaatst…Horror: Smerigste binnenspeeltuin ooit!My Profile

 • Reageer Saskia 23 december 2015 om 08:23

  Wij hebben ook een stoeltje met het geboortekaartje van Senna. Zijn we ook heel blij mee en een mooi cadeau. Slabbetjes, handdoeken, badjasjes etc met naam vind ik ook erg leuk als kraamcadeau.
  Saskia onlangs geplaatst…Wie is Senna?My Profile

 • Reageer Charlotte 23 december 2015 om 08:35

  Super leuk van die persoonlijke cadeaus. Wij kregen een zelf geschilderd schilderijtje, nagemaakt van het geboortekaartje. Dat was ook erg leuk!
  Charlotte onlangs geplaatst…Plog 20-12; fotoshoot en samen spelenMy Profile

 • Reageer Tamara 23 december 2015 om 08:37

  Wat een leuke originele cadeautjes! Ik heb eigenlijk niks met de naam behalve een woezel en pip boekje wat dan over hem gaat.
  Tamara onlangs geplaatst…Is het een jongen of een meisje?My Profile

 • Reageer Leonie 23 december 2015 om 08:50

  Die gepersonaliseeerde cadeautjes zijn zeker leuk om te geven of te krijgen! Heel origineel. Ik ga t onthouden… Als iemand zwanger raakt in mijn kennissenring lijkt me dat echt leuk om te geven. Ook die gepersonaliseerde boeken vind ik echt super leuk!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Newborn setje!My Profile

 • Reageer Roeline 23 december 2015 om 09:05

  Een armbandje met naam voor mijn dochtertje van mijn zusje! En wit badjasje met de naam achterop in het roze, bedenk ik me nu neens, geen idee meer van wie……. Is ook al weer ruim 6 jaar geleden :-p En al lang niet meer in gebruik!

 • Reageer Nicole 23 december 2015 om 09:05

  Echt leuke cadeautjes! Vooral dat stoeltje! Wij hebben gegraveerd kinderbestek gekregen met de naam van ons zoontje en zijj geboortedatum erin! Ik vind dag stoeltje trouwens echt geweldig., heel mooi!
  Nicole onlangs geplaatst…Is er een alternatief voor potjes babyvoeding?My Profile

 • Reageer Cd 23 december 2015 om 09:20

  Mooie spullen! Ik heb weer wat cadeau inspiratie opgedaan! Ik kreeg nog een slab met naam en het boekje help mijn naam is weg met de namen van mijn kindjes.

 • Reageer Jodi - liefthuis 23 december 2015 om 09:45

  Die romper is fantastisch. Die ga ik onthouden om cadeau te geven.
  Een boek met de naam van de spruit vond ik ook super leuk.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…HELP mij aan kersttradities…My Profile

 • Reageer Malou 23 december 2015 om 10:34

  Super schattig zeg! Ik heb 2 schilderijtjes met Nomi’s naam en mijn moeder heeft een truitje met haar naam gebreid, en die hangt op haar kamertje 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Van ‘man en vrouw’ naar ‘papa en mama’My Profile

 • Reageer Dita 23 december 2015 om 11:10

  Erg leuk en heel persoonlijk! Ik hou er wel van 🙂
  Dita onlangs geplaatst…New in: Verzorgingsproducten van Lush ♥My Profile

 • Reageer Nesrin 23 december 2015 om 11:14

  Ik vind die kapstok heel leuk en handig 😉 Leuke spullen allemaal.
  Nesrin onlangs geplaatst…De TV series tagMy Profile

 • Reageer Michelle 23 december 2015 om 12:09

  Wat een leuke dingetjes allemaal. Vind dat rompertje van Novelle ook echt super! Het is toch allemaal nét wat persoonlijker.
  Michelle onlangs geplaatst…De 20-wekenecho!My Profile

 • Reageer Jennifer 23 december 2015 om 15:46

  Leuke ideetjes! Ik vind die geboorteschijf ook echt mega leuk! Inderdaad zo’n pinterest perfect interieurstuk, maar wel echt leuke decoratie voor op d’r kamertje.
  Jennifer onlangs geplaatst…Studentmomentjes 15My Profile

 • Reageer mariska 26 december 2015 om 16:13

  Wij hebben een koffertje gekregen met de naam van onze zoon. En ik heb zelf een boxkleed laten maken met als inspiratie het geboortekaartje. En we hebben ook veel zelf gemaakte knuffeltjes gekregen met de naam van onze zoon.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge