Ook leuk om te lezen!

59 reacties

 • Reageer Nicole 9 december 2015 om 06:08

  Ik denk dat het voor een kindje sowieso goed is, al is de moeder thuis, om naar zo’n omgeving te gaan. Ik werk zelf 32 uur in de week. Mijn man ook. Ons zoontje gaat naar een gastouder en mijn vader en stiefmoeder. En daar heeft hij altijd dikke pret!
  Nicole onlangs geplaatst…Zijn online vriendschappen echt?My Profile

 • Reageer Wilmaaa 9 december 2015 om 06:28

  Wat een nare reactie zeg! Hier heb ik ook ee nieuwe meisje die opleeft als er visite komt of andere kindjes dus ik vind het heel begrijpelijk! Jij moet doen wat goed voelt voor jullie! Ik hoop dat hij er een fijne tijd mag hebben 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Ik wil ook gezond zijn #2My Profile

 • Reageer Josan 9 december 2015 om 06:31

  Ik werk 32 uur per week. Mijn baby gaat ook naar kdv om zelfde reden als jij niet voor gastouder koos. Ik begrijp je overweging volkomen. Uiteindelijk moet je naar je kind luisteren. Kdv of peuterspeelzaal zijn gewoon ook ontzettend leuk voor de kinderen zelf. Spelen met andere kindjes, leren van elkaar, je ziet je kindje groeien.
  Josan onlangs geplaatst…Gaatjes schieten bij mijn baby, hoe ging het?My Profile

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 9 december 2015 om 06:33

  Je hoef aan niemand verantwoording af te leggen, als jullie vinden dat dit het beste is dan is het jullie recht om het te doen. En ik snap het heel goed. Als thuisblijfmoeder was ik ook heel blij toen de jongens voor het eerst naar de peuterspeelzaal mochten. Even een beetje rust. Voor hem is het ook heel goed, kan hij vast een beetje wennen aan andere kinderen.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Solo apparatuurMy Profile

 • Reageer Channa 9 december 2015 om 06:39

  Waar bemoeien mensen zich toch mee? Ik werk 28 uur en heb een combi van peuterspeelschool, gastouder en oma’s. Ieder zo zijn ding toch!
  Channa onlangs geplaatst…Hello Fresh: Trash or Fresh?My Profile

 • Reageer Melanie 9 december 2015 om 06:41

  Mijn zoontje gaat ook 1 dag per week naar het kinderdagverblijf. Ik werk zelf 3 dagen, dus dat is dan op een werkdag van mij. Maar ik werk onregelmatig, dus soms werk ik het weekend (zo’n 1x in de 5-6 weken). Dit betekent dat ik die week de woensdag vrij ben, dat is zijn kdv dag. Toch breng ik hem dan gewoon, zodat ik iets in huis kan doen of gewoon een dagje voor mezelf heb. Mijn zoontje is nog maar 6 maanden, maar ik vind het heel belangrijk dat hij straks met andere kindjes leert omgaan. Zou ik ook hebben gedaan als ik niet buitenshuis werkte!

 • Reageer Kim 9 december 2015 om 06:44

  Lijkt mij ook heerlijk zo’n dagje voor jezelf! Xavi gaat 3 dagen naar familie omdat ik 3 dagen werk. Daar is 2 dagen per week zijn neefje en 1 dag zijn grote neef en nicht. Hij gaat ook 2 ochtenden per week naar de psz, was even wennen maar doet hem goed. Ik begrijp je keuze volkomen maar helaas zit dat er voor ons niet in 🙂 na 3 dagen werken blijft hij de rest van de week lekker bij mij dus helaas geen mama-tijd hier!
  Kim onlangs geplaatst…WIN Photogifts: Op zoek naar een uniek en persoonlijk kerstcadeau?My Profile

 • Reageer Milou 9 december 2015 om 06:44

  Gelukkig weet je wie die opmerkingen maken (want als tiener die af en toe eens een dag oppast weer je ook écht hoe het is om moeder te zijn…. Zucht) en dan is het ene oor in andere weer uit!
  Super fijn dat Nilo het al zo goed doet! Gaat helemaal goedkomen. Haha zie het al helemaa voor me die big smile die hij je gaf toen hij je weer zag. <3 wat een scheet is het ook.
  Milou onlangs geplaatst…It’s the most wonderful time of the yearMy Profile

 • Reageer Saskia 9 december 2015 om 07:03

  Ik ben ook echt van mening dat contact met andere kinderen belangrijk is. Zo leren ze samen spelen, omgaan met gedeelde aandacht etc. Groot gelijk dat je voor de kdv hebt gekozen. Hier zal mijn voorkeur later ook naar uit gaan.
  Saskia onlangs geplaatst…Daag jezelf uit om meer te lezen!My Profile

 • Reageer Pauline 9 december 2015 om 07:13

  Goed hoor, dat jullie gewoon je gevoel zijn gevolgd en hem naar de opvang hebben gedaan…. Ookal ben je gewoon thuis, geen reden om hem niet een dagje daarheen te laten gaan vind ik. En die tijd voor jezelf is ook heel belangrijk!
  Nim gaat sinds kort ook 1 dag in de week, waardoor ik om de week een vrije dag alleen thuis heb… Ik geniet er volop van!
  Xx
  Pauline onlangs geplaatst…Let’s Bake: Een PRCHTGe Pavlova!My Profile

 • Reageer Roeline 9 december 2015 om 07:13

  Ik geef je groot gelijk, en je werkt wel degelijk, toch, aan je blog enz, en dan nog, jullie hebben zo te lezen goede redenen! Mijn dochter ging naar een gastouder en mijn ouders, 2 dagdelen totaal ergens anders. 2,5 jaar heb ik gewerkt na haar komst, bewust en niet omdat ik moest na een verlof of zo. De vrijdagen ging ze altijd naar mijn ouders en dat is gebleven, ze zit nu in groep 3 maar elke (met uitzonderingen) vrijdag gaat ze met mijn moeder mee naar huis tot na het avondeten en heb ik die dag voor mezelf. Ook daar hoor ik over dat mensen dat nooit zomaar zouden kunnen, zonder reden. Nou geloof me, ik doe mijn ouders er een nog groter plezier mee dan mezelf 🙂 En goed voor de band, mijn ouders zijn toch degenen waar ze moet logeren mocht dat nodig zijn, dan wil je wel dat ze daar vertrouwd is.

 • Reageer Diana Carlton 9 december 2015 om 07:25

  Wat jammer dat er altijd mensen zijn die zo nodig hun eigen mening moeten doordrammen. Het is precies wat je zegt; ook al breng je Nilo dag in dag uit naar de opvang, dan is dat jullie keuze. Daar is geen goed en fout in. Jullie handelen naar wat voor jullie goed voelt. Volgende maand moet ik er ook weer aan geloven om kleine Jim naar de opvang te brengen. Ik zie er heel erg tegenop, terwijl ik weet dat het een geweldige opvang is met de allerliefste leidsters. De controle loslaten, ik vind het toch wel wat lastig. Fijn om te horen dat het nu zo goed gaat met Nilo op de opvang. Beetje bij beetje wordt het steeds makkelijker om hem weg te brengen.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…De zwangerschap & bevalling van JimMy Profile

 • Reageer Tamara 9 december 2015 om 07:26

  Nouja zeg! Wat een opmerking! Ik ken wel meiden die thuis zitten en die hun kind 3 of 4 dagen naar het kdv doen zodat ze dan rust hebben. Maar 1 dagje? Ik vind, zeker met jullie beweegredenen, dat het juist heel goed voor hem is! Is toch juist fijn lekker met andere kindjes spelen?
  Tamara onlangs geplaatst…Dingen die ik overhield aan mijn zwangerschap.My Profile

 • Reageer Kim 9 december 2015 om 07:41

  Ons meisje van 17 maanden gaat twee dagen in de week naar de kinderopvang en één dag naar opa en oma waar haar nichtje en neefje die dag ook zijn. Ze heeft het er super naar haar zin. Zelf werk ik 3 daagjes. Over een 11 weken ga ik met verlof van ons tweede kindje dan hou ik mijn meisje wel lekker die maandjes thuis. Als het voor jullie goed voelt en Nilo het goed doet is het toch prima zo. Ieder zijn eigen keuze.

 • Reageer Charlotte 9 december 2015 om 08:09

  Wat fijn dat je hem met een big smileys weer op kunt halen! Ik denk dat het sowieso voor alle kindjes heel goed is om naar het kdv te gaan. Je leert er toch bepaalde dingen die je thuis gewoonweg niet kan leren. Onze dochter gaat ook 1 dag in de week. Niks mis mee hoor!
  Charlotte onlangs geplaatst…Alleen op het schoolpleinMy Profile

 • Reageer Renate 9 december 2015 om 08:09

  Hoezo niet werken? Waarschijnlijk wordt je van diezelfde persoon ook geacht om iedere dag een blogpost te plaatsten en het liefste ook nog een filmpje! 😒

 • Reageer Nesrin 9 december 2015 om 08:19

  Belachelijk zo een reactie.

  Fijn dat het nu goed gaat en dat jij een dag voor jezelf hebt, dit is RETE belangrijk!! Voor heel veel redenen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Kort maar krachtig TAGMy Profile

 • Reageer Jessica 9 december 2015 om 08:32

  Bah, wat jammer om te lezen dat er weer mensen zijn die denken dat ze zomaar over iemand mogen oordelen… Dat gezegd hebbende, super om te lezen dat het de laatste keer zo lekker ging! Hier een gastouder en peuterspeelzaal en de uren per week daarvoor wisselen. En wat ik doe in al die uren? Gaat niemand wat aan toch, misschien lig ik wel hele dagen in bad :’)
  Jessica onlangs geplaatst…De tijdcapsuleMy Profile

 • Reageer Danni 9 december 2015 om 08:33

  Zelf werk ik tussen de 24 en 30 uur, de kindjes gaan naar opa en oma of de oppas komt thuis. Af en toe op mijn vrije dag, gaan ze een dagje extra naar opa en oma, Zodat ik thuis even kan doen wat ik moet doen.. Vanwege mijn chronische zenuwpijn is dat ook wel is lekker om een dagje zonder kids te rusten. Totaal niks mis mee dat je Nilo een dagje naar het KDV brengt.

 • Reageer Anouk 9 december 2015 om 08:40

  Iedereen mag zijn eigen keuze maken over wel of geen opvang en de vorm ervan. Als het voor jullie maar goed voelt! Ik werk 32 u en onze mini zit twee dagen per week op het kdv en een dag bij oma. Ze vindt allebei fantastisch,, maar ik zie dat ze veel leert van de andere kindjes en het heel gezellig vindt. Als ik straks met verlof ben van nr 2 blijft ze daarom gewoon op haar vaste dagen gaan. Misschien af en toe een keer niet,maar ik vind het goed voor haar om de vaste indeling aan te houden, zodat ze niet na maanden weer opnieuw hoeft te wennen

 • Reageer Judith 9 december 2015 om 08:46

  Wat fijn dat je nu een dagje voor jezelf hebt en dat Nilo ook een leuke tijd heeft bij de juf en kindjes. Ik begrijp erg goed dat je deze beslissing hebt genomen. Veel genieten van je ‘vrije’ dagen!
  Judith onlangs geplaatst…Challenge 2015 Buy less, buy better | aankoop novemberMy Profile

 • Reageer Danielle 9 december 2015 om 09:01

  Wat een grote stap maar ontzettend fijn en een goed idee om hem zo meer uitdaging te geven. Het is voor kinderen ook heel fijn en belangrijk om met meerdere kinderen te zijn.

  Finley gaat vanaf januari naar een kdv en ik vind het ook echt heel spannend.
  Wij zijn ook voor een kdv gegaan om dezelfde redenen en in mijn ogen heb je nog steeds niet zoveel verschil tussen thuis spelen of met 3 kindjes bij een gastouder, dat heeft ook mee gespeeld in de beslissing bij ons.

 • Reageer Saskia 9 december 2015 om 09:05

  Anderen moeten dat soort opmerkingen lekker voor zich houden. Oordelen is zo makkelijk. Ook ik ben van mening dat een kinderdagverblijf heel goed en fijn is voor kindjes. Ze leren daar net wat andere dingen dan thuis en er is genoeg uitdaging. Mijn zoontje ging ook een ochtend per week naar het kdv en hij vond het geweldig.
  Saskia onlangs geplaatst…Dromen over een leven als musicalster..My Profile

 • Reageer Drie 9 december 2015 om 09:24

  Wat jammer van zulke opmerkingen! Ik neem aan dat je de keuze ook niet maakt omdat ‘mama het zo zwaar heeft’ maar omdat je meer uitdaging wil voor je kind. Het lijkt me alleen maar goed dat je naar de behoeften van je kind kijkt en als hij het KDV nodig heeft dan is het alleen maar goed dat jullie die stap nemen. Niks van aantrekken dus!
  Drie onlangs geplaatst…Mijn ervaringen met de pilMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 9 december 2015 om 09:39

  Mooi artikel! En ja zeer handig voor moeders in wording zoals ik. Ik werk thuis en ben veel thuis dus dan krijg je de opmerking ‘oh, dat is handig straks met de baby!’. Oh? Hoe is vredesnaam is dat handig? Zeker als de baby maar een paar uurtjes slaapt er de rest van de tijd wakker is. Ik moet mijn werk doen, dat is mijn manier van de huur betalen. Ik kan niet maar 1 á 2 uur per dag werken. Dus wij hebben ook besloten dat, bij de start van het nieuwe seizoen (voor beauty producten) in september hij naar het KDV gaat 1 dag in de week. Wellicht 2 of mijn schoonouders moeten dat kunnen oppikken. Want naast dat ik moet werken geloof ik oprecht dat het goed is als een kind gesocialiseerd wordt door zijn omgeving; leren delen, samen eten, samen spelen etc. Wat jij zegt; je gunt dat je kind ook! En dan heeft hij bij ons de leeftijd van 6 maanden; volgens mij een ideaal moment. Het bevestigd ons idee, dank daarvoor! X

 • Reageer Shirley 9 december 2015 om 09:48

  Ohh, die opmerkingen. Schijtziek word ik ervan. Skyler gaat twee dagen en het is de beste keuze ever voor ons allebei. Ik word er leuker van en Skyler ontwikkelt zich supergoed en heeft nu zelfs vriendjes. Kan hij niet slechter van worden 😉
  Shirley onlangs geplaatst…Drie dagen weg met Skyler; dit neem ik voor ‘m meeMy Profile

 • Reageer Madelaine 9 december 2015 om 09:54

  Man man man het lijkt me zo onwijs vermoeiend dat er mensen zo oordelen over je. Daar zit ik echt niet op te wachten maar volgens mij is het onvermijdelijk als je moeder bent :(. Het is toch leuk voor Nilo, jij hebt ook even echt je me-time en er is geen enkel kind slechter geworden van een dagje (of meerdere) kinderdagverblijf.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Terugblik 2015My Profile

 • Reageer Malou 9 december 2015 om 09:59

  Ik was eigenlijk ook wel benieuwd naar je reden, maar dit klinkt best logisch. Zelf heb ik ervoor gekozen om Nomi niet naar een kinderdagverblijf te brengen, maar ze gaat regelmatig naar mijn schoonmoeder, waar op dat moment ook mijn neefje en nichtje zijn. Nomi vindt het contact met leeftijdsgenootjes ook heel leuk, dus we hebben heel veel geluk dat dat op deze manier kan. En even tijd voor jezelf is ook best lekker ja 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Waarom ik mijn dochter wel eens laat huilenMy Profile

 • Reageer Leonie 9 december 2015 om 10:31

  Wat goed en knap van jullie dat je de stap hebt genomen! Erg leuk dat Nilo nu lekker contact kan maken met andere kindjes.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Babykamer inspiratie – meubelsMy Profile

 • Reageer Lifesabout 9 december 2015 om 10:54

  Het is altijd wennen, voor beide partijen. Goed van je dat je de stap hebt genomen en naar hem hebt gekeken wat zijn behoeftes zijn!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn toekomst in een envelop.My Profile

 • Reageer Dita 9 december 2015 om 10:59

  Ons kindje gaat straks ook een dag of 1,5 dag naar het kdv. Ik werk zelf in de kinderopvang en zie wat het met kinderen doet. Ze vinden het zo leuk en het is ook altijd goed voor de ontwikkeling van een kind. En inderdaad wat je zegt, ook al zou je je kindje 5 dagen van half 8 tot 18u brengen.. Wie is een ander om hier wat van te zeggen. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt voor hun kindje.

 • Reageer Paola 9 december 2015 om 11:00

  Ik snap nooit zo goed waarom er altijd zo verdedigd en geoordeeld moet worden! Ik begrijp wel dat mensen het zich afvragen hoor, daar niet van, maar oordelen of het een goede of foute keuze is nee. Ik vind dat je als ouder moet doen wat voor jou goed voelt en wat het beste voor je kindje is. Volgens mij is dit een hele goede stap.
  Paola onlangs geplaatst…Opgemaakt november 2015My Profile

 • Reageer Fenna 9 december 2015 om 11:30

  Snap nooit zo goed waar mensen het lef vandaan halen om zo te oordelen. Het is jullie leven.
  Daarnaast is het volgens mij alleen maar leuk dat de kindjes een paar uur met leeftijdsgenootjes kunnen spelen.
  Fenna onlangs geplaatst…Try out: krullen binnen 5 minutenMy Profile

 • Reageer Angela 9 december 2015 om 11:45

  Ik haat het dat mensen zo op elkaar letten en zo snel oordelen over elkaar. Ik geef je groot gelijk hoor en als je het anders had gedaan dan had ik het ook prima gevonden ;)! Ik zit zelf helaas nu thuis in de ziektewet en als ik weer ga werken dan gaat mijn schoonmoeder oppassen, maar ik zit er ook over na te denken om hem nu al 1 dagje naar het kdv te brengen. Zodat hij in een andere omgeving is en met andere kindjes kan spelen.
  Angela onlangs geplaatst…MaandfotoMy Profile

 • Reageer Joyce 9 december 2015 om 12:07

  Wat een gedoe weer met veroordelingen enzo. Ik werk zelf als gastouder waardoor Luuk hier thuis met verschillende andere kinderen kan spelen. En toch wil ik hem ook naar de peuterspeelzaal doen over een paar maanden. Want hij kan wel spelen met andere kinderen, maar nog niet zo goed van mij loskomen (en ik niet van hem haha). Ik denk dat dat voor ons allebei goed is. Als ik niet zou werken had ik hem niet naar een gastouder of kinderdagverblijf kunnen brengen omdat we het niet kunnen betalen. Je krijgt dan geen kinderopvangtoeslag. Geniet er maar lekker van dat het wél kan dus!
  Joyce onlangs geplaatst…Winnaars winactiesMy Profile

 • Reageer Danielle 9 december 2015 om 12:24

  Ik snap heel goed dat jullie deze stap hebben genomen. Mijn schoonzusje werkte ook niet in de eerste jaren van haar zoontje en heeft hem nooit naar een kdv of gastouder gebracht, altijd zelf voor hem gezorgd. Dat zorgde toch wel voor flinke problemen toen hij eenmaal naar de basisschool ging. Hij had nooit geleerd om te delen of samen te spelen (hij had ook geen broertje of zusje). Het was sowieso ook een redelijk druk en ‘lomp’ kind dus de eerste weken was het constant ruzie/vechten. Ook al werk je zelf niet en heb je in principe de tijd om iedere dag zelf voor je kind te zorgen, wat mij betreft kun je niet vroeg genoeg beginnen met je kind sociaal gedrag aan te leren.

 • Reageer Jeanine 9 december 2015 om 13:14

  Leuk hoor ! Groot gelijk. Ben zelf gastouder. Als ik zie hoe leuk de kinderen het hier hebben snap ik de keuze van jr helemaal. 1 dagje ergens heen is juist goed. Ze moeten ook leren om even zonder mama te kunnen.

 • Reageer Milou 9 december 2015 om 14:18

  Wat heb je het goed uitgelegd Manon! De tweede zin onder de foto met die klompjes was al genoeg: dat jullie het gevoel hebben dat hij zich soms soort van verveelt thuis. Ik begrijp dat heel goed! Waarschijnlijk/misschien is dat voor een tweede kindje in jullie gezin (bijvoorbeeld ooit) weer heel anders. Misschien heel stom dat ik het vergelijk, maar mijn hondje heeft ook een dag opvang in de week nodig, ook al ben ik nu 24/7 thuis. Hij is zo actief en verveelt zich thuis gewoon soms. Bovendien is het ook prettig dat je die ene dag in de week écht even heel veel kunt doen, toch? Bijvoorbeeld veel blogjes schrijven ofzo, waardoor je op andere momenten weer extra tijd voor Nilo hebt.
  Sowieso vind ik het raar dat mensen meteen zo’n conclusie trekken: je werkt niet dus het is niet nodig. Als ze éven wachten met die opmerking en even goed met hun verstand gaan nadenken, dan is er toch altijd een reden voor welke ouder dan ook, met welke keuze dan ook?
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: onverwachte extra controle in het ziekenhuisMy Profile

 • Reageer noa 9 december 2015 om 14:48

  ik werk zelf in de kinderopvang en bij de organisatie waar nilo zit. vind het juist erg goed dat je hem ernaar toe doet.heerlijk met leeftijd genootjes spelen en leren van elkaar. en geloof mij voor alle leidsters staat het welzijn van de kindjes voorop als het echt niet gaat en hij het niet naar zijn zin heeft zal dat aangegeven worden. jammer ook dat door een paar verkeerde leidsters de branch in een verkeerd daglicht is komen te staan.volg je moeder hart en doe wat goed voelt
  noa onlangs geplaatst…The Latest: Alec Baldwin lauds indigenous climate workMy Profile

 • Reageer Lilian 9 december 2015 om 15:43

  Mooi geschreven Manon! ’t Valt me ook wel op de laatste tijd dat er heel veel tieners actief zijn op instagram en smeken (!) om vlogs en video’s etc. maar ik zie hen vervolgens nooit een comment achter laten… Ik vind ’t echt top hoe jullie met die comments om gaan! Keep it up 🙂

  • Reageer Manon 9 december 2015 om 18:39

   Ah dankjewel!!! Ja het zijn vooral heeeele jonge meiden inderdaad die er weinig van begrijpen af en toe. Bizar, wat moeten meiden van 12 jaar met zwangere vrouwen, bevallingen enzo? Oké, wij vonden baby’s ook “aaaaah lief” toen we 12 waren maar zwangere vrouwen volgen? Nope :’)

 • Reageer Michelle 9 december 2015 om 15:54

  Onvoorstelbaar, die reacties! Iets met leven en laten leven.. Ik denk persoonlijk dat het juist hartstikke goed voor een kindje is om onder andere kinderen te zijn. Die van ons gaat straks in eerste instantie naar oma, maar mochten we het idee krijgen dat het kdv een fijnere oplossing zou zijn, zou ik daar geen seconde over twijfelen. Goed dat je ook gewoon een dag wat voor jezelf kunt doen!
  Michelle onlangs geplaatst…Mijn favoriete babyoutfits tot nu toeMy Profile

 • Reageer Tineke 9 december 2015 om 16:22

  Lieve Manon, laat ze kletsen, het is volgens mij heel goed dat jullie Nilo naar een kinderdagverblijf brengen. Het is juist leuk voor hem om met leeftijdsgenootjes om te gaan en ook voor zijn sociale ontwikkeling. Bull shit dat je kind pas naar een kdv mag als papa en mama werken, goed bezig zou ik zeggen 😚

 • Reageer Jodi - liefthuis 9 december 2015 om 16:47

  Lastig en belachelijk dat je je zo moet verantwoorden voor je keuzes soms. Terwijl er geen beter of slechter is als de keuze van ren ouder die met liefde os genomen.
  Ik vond de eerste keer brengen heel gek en aangezien ze geen wenochtend deden heb ik hem gewoon een week eerder aangemeld, zodat mama toch kon wennen haha
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Spruit in ontwikkeling…..het laatste trimesterMy Profile

 • Reageer Margriet 9 december 2015 om 17:03

  Prima keuze om Nilo naar het kinderdagverblijf te laten gaan, niet laten gek maken door reacties van anderen. Jullie moeten doen waar jullie je goed bij voelen en het komt zeker goed, daar!

 • Reageer Melissa 9 december 2015 om 17:55

  Wat goed dat je dit doet! Kindjes hebben andere kindjes gewoon nodig om zich te ontwikkelen. Ik ben een jaar au pair geweest bij een onwijs leuk gezin in Hilversum. Zelfs die kindjes van 1 en 2 jaar oud gingen 2 dagen naar het KDV. Zij hadden mij telkens om zich heen. Hartstikke leuk en daar betaalden hun ouders ook dik voor. Toch gingen zij twee dagen naar het KDV, merk dat het hun goed heeft gedaan! Ik had die dagen vrij en ging ze gewoon weer lekker om 15:00 uur halen.

 • Reageer Josy 9 december 2015 om 20:00

  Ik heb er ook al over nagedacht voor Sem hoor. Zo’n drukte makertje thuis 😉 en vindt andere kindjes geweldig. Spelen met grote broer lukt nog niet altijd, want 3,5 jaar er tussen is nu nog wat veel qua spel.
  Ondanks dat de oma’s oppassen als ik werk lijkt het me voor Sem ook leuk om bijv een dagdeel naar de kinderopvang te gaan. We starten het nieuwe jaar met dreumes zwemmen en als hij s’ochtends niet meer hoeft te slapen dan ga ik het misschien ook doen.

 • Reageer Inge 9 december 2015 om 20:17

  Wat leuk om te lezen! Heel herkenbaar.. onze kleine is nu 8 maanden en begint zich thuis ook een beetje te vervelen. Ook het contact zoeken met andere kinderen.. ik ben maandag voor het eerst wezen kijken, maar zit nu ook nog op te zien tegen het belletje om hem aan te melden… moet er toch maar van komen. Je hoort vaak dat kinderen het heel goed naar hun zin hebben!

 • Reageer HB 9 december 2015 om 20:21

  Onze dochter (ongeveer even oud als Nilo) gaat vanaf februari ook 2 dagdelen naar een kinderdagverblijf, terwijl ik niet werk. Inderdaad omdat ze het leuk vindt om met andere kinderen te spelen en zich thuis niet zo goed kan vermaken, en zodat ik af en toe de handen vrij heb. Tja, dat stuit op veel onbegrip, maar voor ons is het de juiste beslissing nu!

 • Reageer haia 9 december 2015 om 20:59

  Hallo, hier (belgie) moed mijn kind naar de opvang, ik zoek werk en vanaf dat er plaats vrij was moest mijn zoon naar de kdv. Eigenlijk voor niks. Hier zitten kdv’s en alle andere opvangen vol zelf tot een jaar ver. Hoofdsteden denk ik zelf langer. En in onze creche (waar het eerst plaats was) moed hij minstens vier halve dagen gaan. Dus hier is het van moeten maar vind het super dat je bij jullie kan kiezen hoeveel daagjes hij naar de opvang kan gaan en ook zo vlug. Ik ben nu weer zwanger en men dochter is nu al ingeschreven voor september 2016 en er is vast geen plaats (laten ze ook niet weten) voor ons weggegooid geld, een dag of twee zou goed zijn en vanaf ik werk zou vinden volle dagen. En ze maken het voor kdv’ en alle opvangen steeds moeilijker. Krijgen minnder geld zo van die dingen. Heb ooit gekeken om een opvang te starten maar je houd er bitter weinig van over.

 • Reageer Jennifer 10 december 2015 om 00:55

  Mooie reacties heb je al gehad op je verhaal Manon! Uiteindelijk maak je zelf een keuze met in je achterhoofd wat ’t beste is voor Nilo en jullie gezin en ik denk zeker dat een dagje KDV Nilo ontzettend goed doet!
  Jennifer onlangs geplaatst…Tag: Mijn kind houdt van …My Profile

 • Reageer Susanna 10 december 2015 om 09:35

  toen ik vroeger klein was ging ik altijd 3 dagen per week naar het kinderdagverblijf en later naar de basisschoolse opvang. Nu ben ik 15 jaar en ik ben tot ongeveer me 11e erna toe geweest. Ik heb er allemaal fijne herinderingen aan en ging er altijd met veel plezier naartoe.

  • Reageer Manon 10 december 2015 om 09:36

   Ah dat is leuk om te horen!

 • Reageer Renee 10 december 2015 om 11:38

  Super toch? Alicia is op vrijdag bij mijn schoonmoeder, samen met haar nichtje die 5 weken jonger is. We wonen nu tijdelijk bij mijn ouders is, maar anders was het KDV zeker een optie geweest. Voordeel nu is dat Alicia 3 dagen bij de oma’s is en ons dat niets kost. Ik heb me er nooit echt goed in verdiept, maar volgens mij kost een KDV best veel geld. Dat is dan ook eigenlijk de reden dat zij daar niet naar toe gaat. Over een jaartje gaat zij wel naar de PSZ en ik denk dat ze het super leuk vindt.

 • Reageer Inge 10 december 2015 om 13:46

  Die negatieve reacties krijg je toch echt op alles hé, niet te doen!
  En kinderopvang, waarom niet, zelfs al ben je thuis. Zoals je zegt, ze vervelen zich en op de duur weet je echt niet meer wat doen om ze bezig te houden.
  Bij ons gaat dochterlief 4 dagen per week naar de opvang, en de donderdag zorgen mijn ouders ervoor, want wij werken allebei fulltime. En ze gaat er echt graag naartoe hoor 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Binnenkort…My Profile

 • Reageer Channah 10 december 2015 om 13:49

  Ik kreeg er laatst ook commentaar op (ze gaat binnenkort 2 ochtenden in de week), en ik voelde me ineens zo’n slechte moeder. Alsof je inderdaad op je luie reet de hele dag series zit te kijken en nog een reep chocola naar binnen werkt, ik wil gewoon dat mijn kind op sociaal gebied sterk is en dan daarbij ben ik full time moeder, 24/7, is het dan zo slecht om 2x in de week even een ochtendje voor mezelf te willen? Uiteraard is dit laatste het minst belangrijk, maar het is wel een fijne bijkomstigheid. Ik vind dat iedere moeder/ouder gewoon lekker moet doen waar hij/zij zelf achter staat, en de mensen die altijd overal over moeten oordelen moeten zich gewoon lekker met zichzelf bezig houden.
  Channah onlangs geplaatst…Recept: salade met avocado en eiMy Profile

 • Reageer Kimberley 10 december 2015 om 16:12

  Goed om te lezen dat hij het leuk vind. Ik heb mijn kindjes voor dezelfde reden op de opvang gedaan (ik werkte daarna wel). Gewoon lekker met andere kindjes bezig, even dingen kunnen doen zonder baby erbij en aan het einde van de dag sliep iedereen ook zo lekker.
  Kimberley onlangs geplaatst…Freebies: KerstachtergrondMy Profile

 • Reageer Henriette 12 december 2015 om 12:30

  Vervelend dat anderen je zo veroordelen over je keuze. Zelf werk ik 3 dagen per week. Mijn zoontje van 8 maanden is 1 dag p/week thuis met mijn man en de andere 2 dagen p/week bij zijn opa en oma. Wij kiezen er bewust voor de opvoeding/verzorging zelf (met veel hulp van familie) te doen. En kiezen dus niet voor een kinderdagopvang. Wel gaat hij straks naar de peuterspeelzaal. Voor ons voelt deze keuze het fijnste. Het geeft mij een rustig gevoel dat als ik aan het werk ben, er sowieso goed voor mijn zoontje wordt gezorgd (hier bedoel ik niet mee dat op een kinderdagverblijf dat niet zo is!). Maar ik snap heel goed dat het voor Nilo fijn is om contact met andere kindjes te hebben en dat je daarom deze keuze hebt gemaakt.

 • Reageer iooon 12 december 2015 om 23:17

  Het is dat wij er geen budget voor hebben op dit moment. Ik denk namelijk ook dat het heel goed is voor kindjes.
  iooon onlangs geplaatst…Wij gingen verhuizenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge