Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Post Pregnancy Tag

Schermafbeelding 2015-12-02 om 15.10.38Nu Novelle 1 maand oud is, leek het mij leuk om deze tag in te vullen, kijken jullie mee naar mijn antwoorden?

Hoe oud is je kindje nu?

Vandaag precies 1 maand oud!

Hoe voel je je?
Het gaat steeds beter met mij, goh wat heb ik dat al vaak getypt afgelopen weken zeg maar jullie snappen mij vast wel waarom ik dat typ!

Nog last van kwaaltjes?
Ja, helaas bloed ik nog steeds. Het is niet veel maar ik moet toch echt een paar keer per dag naar de wc om te verschonen (sorry misschien tmi haha). Ook heb ik nog een trekkerig gevoel van mijn keizersnedes, die van Novelle maar ook die van River want die hebben ze opnieuw open gemaakt en weer dichtgemaakt. Verder heb ik ook een zwangerschapsbuikje, of is dat geen kwaaltje haha.

Is je eetlust veranderd?
Ja, de eerste drie weken heb ik heel gek gegeten. Ik had vrij weinig trek en at dan ook het nodige en dat was het. Nu komt (helaas) de lekkere trek ook weer voorbij en dus gaat er zo nu en dan weer een koekje of snoepje in. Over een paar weken ga ik weer aan de Weight Watchers maar tot die tijd mag ik best zo nu en dan wat lekkers!

Zwangerschapskilo’s?
Ik durf het eerlijk gezegd niet te zeggen, ik ben na de bevalling nog niet op de weegschaal gaan staan. Ik doe dat wel als ik weer naar Weight Watchers ga. Ik weet wel dat ik niet meer dan 10 kilo ben aangekomen tijdens de zwangerschap (daarvoor wel wat meer, helaas :() en dat ik mijn oude kleding zo goed als weer pas.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Het wordt een beetje eentonig om weer hetzelfde verhaal te vertellen maar ik heb niet echt een hele leuke zwangerschap gehad helaas. En ik ben dan ook blij dat ons meisje gezond ter wereld is gekomen!

Hoe kijk je terug op je bevalling?
Ik weet het gewoon niet zo heel goed, ik ben daar een beetje leeg over. Ik heb er ook nog niet heel erg over nagedacht en misschien wil ik er ook liever niet heel erg op terug kijken en stop ik het daarom een beetje weg. Deze vraag is mij natuurlijk de afgelopen weken vaak gesteld en ook door de verloskundigen. Ik antwoord altijd maar gewoon, tja het is niet anders. Maar mijn echte gevoel kan ik niet plaatsen ofzo. Een beetje een vreemd antwoord maar meer kan ik er helaas niet van maken…

Foto 04-11-15 20 40 57 (1)Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Pfoe, de bevalling doe ik niet graag over en ook deze zwangerschap niet. Mag ik dan misschien de zwangerschap van River over doen?

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Ik had van alles anders gewild, maar soms is willen en het kunnen doen een heel groot verschil. Soms kunnen dingen gewoonweg niet anders gedaan worden en er wordt altijd het beste gedaan voor jou en je kindje.

Hoe is het met jullie kindje?
Het gaat hartstikke goed en we mogen zeker niet klagen. Ze slaapt tussen de voedingen redelijk goed en ze heeft natuurlijk wel haar wakkere huilmomentjes maar dat mag natuurlijk ook. Wel drinkt ze nog steeds maar 90 ml per keer terwijl ze eigenlijk al meer mag. Helaas krijg ik er niet meer in en zodra ze per ongeluk een keer meer drinkt dan 90ml dan spuugt ze het weer uit…

2015-11-18 16.23.23Hoe zijn de nachten?
Ze komt zelf nog steeds om de 3 a 4 uur voor een voeding. Zodra ze wakker wordt verschoon ik haar en geef ik haar de fles. Daarna slaapt ze 9 van de 10 keer bijna gelijk weer in.

Genietmomentjes?
Heel veel, vooral als River lekker met haar wil knuffelen of als ik samen met haar ga douchen want dan geniet ze enorm en is ze helemaal rustig en zen.

De grootste verandering?
Dat ik nu voor twee kinderen moet zorgen en dat alles daarom dus nog even een tikkeltje langzamer gaat. Als River naar het kdv moet ben ik niet klaar met alleen River doen, maar ook Novelle moet helemaal paraat zijn want je kan haar moeilijk alleen thuis laten. Ik moet de fles plannen want anders heeft ze precies honger zodra ik bij het kdv ben etc. Maar het gaat mij op zich allemaal prima af en ik mag best een beetje trots zijn op mezelf.

Aan het werk?
Begin januari ga ik weer aan het werk bij het zwembad. Helaas wordt mijn contract bij de Hema niet verlengd omdat ik al drie contracten heb gehad. Ik ga wel weer op zoek naar wat erbij of misschien heeft het zwembad mij wat meer te bieden, dat zou helemaal gaaf zijn!

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?
Laat het allemaal over je heen komen en probeer niet dingen te bedenken hoe het allemaal zou zijn. Niks gaat zoals jij je voor ogen hebt en dus kan je beter genieten van de momenten in plaats van te bedenken hoe je het eigenlijk liever gezien had!

Een maand alweer, de tijd vliegt en Novelle is niet meer weg te denken uit ons leven… Zucht.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

 • Reageer Wilmaaa 4 december 2015 om 06:08

  Ik snap dat je dingen heel anders had gewild en dat je er liever maar niet over nadenkt. Toch zou ik misschien voor jezelf je gevoelens eens opschrijven, ik denk toch dat er een moment komt dat je het moet gaan verwerken. Ik vind de foto van Novelle dat ze op haar zij ligt zo mooi! Veel geluk met elkaar als gezinnetje 🙂 & dat werk komt ook wel goed.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…My Friday Vlog | Lieve Yarah & shoppen met mijn vriendinMy Profile

 • Reageer Nicole 4 december 2015 om 06:12

  Leuke tag is dat! Dat bloeden heb ik ook zo lang gehad, volgens mij zelfs 6 weken. Pas een dag voor de ‘deadline’ hield het op hier.
  Nicole onlangs geplaatst…Ben ik dan zo oud? Snapchat is me te ingewikkeld!My Profile

 • Reageer Charlotte 4 december 2015 om 06:21

  Ah die foto van Novelle 😍 Fijn dat het steeds een beetje beter gaat, hopelijk ben je snel weer helemaal de oude!
  Charlotte onlangs geplaatst…Plog 02-12: poppenbedje en zwarte PietMy Profile

 • Reageer Channa 4 december 2015 om 06:24

  Gelukkig kan je inmiddels ook lekker genieten van de kleine dame. Hopelijk kan je ook snel de bevalling een plekje geven!
  Channa onlangs geplaatst…Hoera, Pascal is jarig! #downsyndroomMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 4 december 2015 om 06:26

  Wat is Novelle een mooi meisje zeg, lijkt me heel heftig om zo terug te moeten kijken op de zwangerschap en bevalling maar dat is wel heel begrijpelijk bij alles wat je hebt meegemaakt. Hopelijk kan je het een plekje geven op den duur.
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Action Shoplog : Veel leuke huishoudelijke spulletjesMy Profile

 • Reageer Leonie 4 december 2015 om 06:28

  Wat fijn en leuk om te lezen. Ik vind zeker dat je trots op jezelf mag zijn!
  Erg mooi om te lezen dat t plannen met 2 kids eigenlijk ook al goed gaat..!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Wanneer maak je een zwangerschap bekend?My Profile

 • Reageer Simpel, met een snufje liefde 4 december 2015 om 06:33

  Een maand alweer, wat gaat dat snel. Wat fijn dat het goed gaat. Snap je lege gevoel van je bevalling, Het is niet niks wat je meegemaakt hebt, moet echt rustig een plaatsje krijgen en dat kan wel even duren.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Onze kersttraditie: AdventMy Profile

 • Reageer Saskia 4 december 2015 om 06:46

  Wat balen van je contact bij de Hema :(.. en wat vliegt de tijd zeg!
  Saskia onlangs geplaatst…Favoriete series #1My Profile

 • Reageer Dita 4 december 2015 om 07:06

  Wat een leuke tag! Fijn dat je je beter voelt en lekker kunt genieten nu. Ik ben nu echt aan het aftellen, nog 9 weken tot de uitgerekende datum. En zoals je zegt, ik laat het maar op mij af komen. Geen idee wat ik kan verwachten.
  Dita onlangs geplaatst…Interieur Kiekjes – Slaapkamer – December 2015My Profile

 • Reageer Vanessa 4 december 2015 om 07:17

  Leuk om te lezen dat alles zo goed gaat met jou en Novelle. Wat een schattige foto’tjes ook! Mooie tip geef je mee. Het gaat inderdaad niet altijd zoals je het had gewild, maar je kan beter gewoon genieten van het nu. Geniet van je kleine meisje!
  Vanessa onlangs geplaatst…WINACTIE: Rituals Oriental Nights Geschenkset t.w.v. € 78!My Profile

 • Reageer Drie 4 december 2015 om 07:42

  Wat is het toch een mooi meisje en wat gaat het snel; nu alweer een maand oud! Ondanks je minder mooie zwangerschap en bevalling hoop ik dat je nu extra veel van haar kan genieten. Het is je gegund!
  Drie onlangs geplaatst…Sinterklaas TAGMy Profile

 • Reageer Nesrin 4 december 2015 om 07:53

  Wat een popje jouw dochter. Wat vliegt de tijd, ze is alweer een maand oud.

  Ik hoop dat je de bevalling en zwangerschap een plek kunt geven, dit alles is niet makkelijk voor je geweest.
  Nesrin onlangs geplaatst…Voor alle moeders die niet creatief zijn…My Profile

 • Reageer Nicole 4 december 2015 om 07:58

  Zeker mag je trots zijn… Vind het al lastig met 1 kind!
  En ondanks je moeilijke zwangerschap en bevalling ben je er wel voor je kinderen!
  Balen van de hema maar op naar een nieuwe uitdaging!
  Nicole onlangs geplaatst…Welke Sint tradities hebben jullie?My Profile

 • Reageer Saskia 4 december 2015 om 08:29

  Ik vind Novelle een prachtig meisje. En ik vind je antwoord heel eerlijk en niet raar op de vraag hoe je terugkijkt op de bevalling. Het is denk ik iets waar veel vrouwen moeite mee zouden hebben. Zelf heb ik ook twee keizersnedes gehad en ben blij dat ik daar toch iets van meegekregen heb.
  Saskia onlangs geplaatst…Winactie 1: Zarqa verwenpakketMy Profile

 • Reageer amanda 4 december 2015 om 08:33

  Balen van je werk…je zal vast wel weer wat vinden…en leuke tag en alweer een maandje is ze…x
  amanda onlangs geplaatst…Shoplogg H&M,Prikmark,Noppies en Z8My Profile

 • Reageer Jess 4 december 2015 om 08:58

  Ik zie deze tag overal opduiken. Ik zal mij er ook eens aan zetten :-). Knap dat je met twee kinderen nu al tijd vind om te bloggen. Hier met een kind kom ik er tegenwoordig niet meer toe. Geniet ng van je twee engeltjes!
  Jess onlangs geplaatst…Manlief verteld: Wasbare luiersMy Profile

 • Reageer Lilian 4 december 2015 om 09:33

  Jeetje is ze alweer een maand oud?! Leuke tag en lekker uitgebreide antwoorden 🙂 Wat jammer van je contract bij de HEMA zeg! Hopelijk kan je meer bij ’t zwembad werken!

 • Reageer Jodi - liefthuis 4 december 2015 om 09:39

  Een heftige periode in je leven. Zowel de zwangerschap als de bevalling anders dan verwacht en gewild. Wel zo fijn dat je nu een klein mooi gezond meisje in je armen hebt waar je van kan genieten.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Kleine Jodi viert Sinterklaas….mijn herinneringenMy Profile

 • Reageer Lifesabout 4 december 2015 om 09:40

  Ik snap wat je bedoeld met dat lege gevoel. Het heeft een hoop tijd nodig om alles te beseffen en een plekje te geven, dat komt wel. Maar jeetje dat je al zo snel weer aan het werk moet. Haar geboorte lijkt wel gister! Nu nog even lekker bijkomen en wennen aan elkaar. En ik hoop dat je snel nog meer de oude zult zijn.

 • Reageer Madelaine 4 december 2015 om 09:40

  Wauw wat gaat de tijd snel zeg! Leuke tag, ik snap dat je je zwangerschap en bevalling anders voor ogen had. Je geeft mooi advies mee, bedankt!
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – DecemberMy Profile

 • Reageer Malou 4 december 2015 om 10:27

  Begrijpelijk dat je de zwangerschap en de bevalling niet over zou willen doen. Maar wel fijn dat het zo goed gaat met Novelle 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Mijn lieve kleine aanhankelijke dreumesMy Profile

 • Reageer anneleen 4 december 2015 om 10:44

  Wat een prachtig meisje, jullie kleine Novelle! Je zwangerschap en bevalling lijkt me heel erg zwaar, fijn te lezen dat het nu goed met je gaat. Ik hoop dat je nu volop kan genieten van jullie mooi gezinnetje! Ook hoop ik voor je dat je de bevalling kan verwerken en een plaatsje kan geven… Liefs!

 • Reageer Vlijtig Liesje 4 december 2015 om 11:35

  Mooi om zo je beleving van de zwangerschap en bevalling te lezen. Het is allemaal ook nog best vers. Een maand is niet lang. Ik kan me voorstellen dat het tijd nodig heeft om te bedenken wat je er nou eigenlijk allemaal van vindt.

 • Reageer De Zoetekauw 4 december 2015 om 14:54

  Wat fijn dat het beter met je mag gaan! En wat ziet ze er goed uit! Fijn he! 🙂

 • Reageer Paola 4 december 2015 om 17:06

  Wat een leuke tag! Jammer dat je contract bij de Hema niet verlengd wordt.
  Paola onlangs geplaatst…Eotd jungleMy Profile

 • Reageer Jeanne 4 december 2015 om 19:38

  Wat een leuke tag met mooie en eerlijke antwoorden!
  Mooie foto’s van Novelle!

 • Reageer Sanne 4 december 2015 om 20:40

  Wat balen dat je contract niet erkend wordt.

  Wel heel fijn dat het met Novelle zo goed gaat. Wat het drinken betreft; ik denk dat sommige kindjes gewoon niet zulke grote ‘eters’ zijn. Mijn zoontje dronk toen hij zo klein was niet meer als 80ml en nu hij bijna één jaar is drinkt hij nog steeds een fles van max 150-180. Meer krijg ik er echt niet in bij hem. Het is een heerlijk en tevreden mannetje wat volgens mij niks te kort komt/ of gekomen is dus ik zou me er niet te druk om maken! 😉

 • Reageer iooon 4 december 2015 om 23:08

  Een maand!!??? Nu al??? Fuck en je kaartje ligt hier dus nog steeds. :’)

  Wel leuk deze tag! Ik vind dat je het zo mooi doet met die twee kinders.
  iooon onlangs geplaatst…Wij gingen naar BlijdorpMy Profile

 • Reageer Josan 5 december 2015 om 06:24

  Dat haarbandje bij Novelle staat schattig. Ze doet het netjes hoor.
  Josan onlangs geplaatst…Fashion Friday: Preview Primark lente zomer 2016My Profile

 • Reageer carina 10 december 2015 om 16:51

  Novelle is echt zo ontzettend schattig!
  Op alle foto’ s.

 • Reageer Post Pregnancy TAG | Little Wonder World 12 juli 2017 om 06:00

  […] Het leek me wel leuk om jullie even bij te kletsen over hoe het gaat met mij, m’n dochter en het leven na de bevalling. Ik kan er (mij kennende…) weer een onsamenhangend verhaal van typen maar ik vul gewoon weer deze tag in. Ik vulde ‘m namelijk ook al in na mijn eerste zwangerschap -klik-. […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge