Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Terugblik – Mijn kraamweek

Iedereen heeft een mooi gevoel en idee bij de kraamweek. De kraamweek van River was ook heel mooi maar ik wist al dat deze kraamweek er toch anders uit zou zien. Ik wist dat ik niet alleen maar kon tuttebellen met mijn meisje maar dat ook River aandacht nodig zou hebben. Bij een eerste kindje is de kraamweek toch heel anders omdat je alleen hoeft te zorgen voor je pasgeboren kleintje en niet voor een peuter die al rond loopt.

2Dat mijn bevalling niet zonder slag of stoot ging dat weten jullie en dus begon mijn kraamweek ook niet heerlijk thuis in mijn eigen omgeving maar in het ziekenhuis. Hoe lief ze daar ook waren echt prettig was het niet. Oké een ziekenhuis is nooit leuk maar als je al een stomme bevalling hebt gehad dan wil je genieten ipv in een ziekenhuis liggen in je up samen met je baby. Mike probeerde vaak langs te komen maar ook hij moest gewoon werken en River was er ook nog. Een van de redenen dat ik heel graag naar huis wilde. Maar als het niet gaat dan gaat het natuurlijk niet.1

Zondagochtend was ik het helemaal beu, ik had nog hoofdpijn maar ik wilde naar huis. Toen er een verloskundige kwam om te vragen hoe het ging vertelde ik dat ik mij oke voelde en dus mocht ik naar huis. Niet helemaal slim want ik had gewoon nog keiharde koppijn en ik had ook nog koorts maar ik dacht dat ik thuis beter af was. Ik appte mijn kraamhulp (ik had dezelfde als bij River en we hadden al vanaf 37 weken app contact om elkaar op de hoogte te houden) dat we naar huis mochten en zo vervolgde mijn weg naar huis. In de auto ging ik kapot van de pijn en ik probeerde te relativeren dat ik bijna weer mocht liggen. De rit leek uren te duren en zodra we de parkeerplaats hadden aangeraakt lag ik al in mijn bed. Ik kon de pijn niet meer aan, en nu denk ik waarom was ik niet nog een nacht in het ziekenhuis gebleven?

Binnen een half uur stond de kraamhulp op de stoep die het eigenlijk maar een beetje gek vond dat ik naar huis was gestuurd met koorts. Ze deed alle checks en daarna heb ik heerlijk gerust. De eerste nacht heeft Mike alles moeten doen, ik wilde zo graag maar het ging echt niet. Ik was ook enorm bang dat de hoofdpijn voor altijd zou blijven en ik nooit meer normaal zou kunnen functioneren. Ik weet niet waarom ik het dacht maar het zullen de hormonen wel geweest zijn. De dagen erop waren en crime maar gelukkig met veel pijnstilling ging het steeds beter met mij.

3Op dag 8 kon ik eindelijk voor het eerst Novelle verschonen zonder dat ik bang was dat ik knock out zou gaan, de hoofdpijn was er nog wel maar hij was te doen. Eindelijk kon ik voor mijn gevoel gaan zorgen voor haar en dat heb ik dan ook gedaan. Soms met wat moeite en de pijn weg zuchten maar het voelde goed. De rest van de dagen verliepen rustig ik wilde nog niet veel bezoek en alleen de opa’s en oma’s en tantes en ooms van Novelle kwamen langs en verder rustte ik veel, heel veel.

Het was geen kraamweek zoals ik me had voorgesteld en zo blijkt maar weer dat je echt niet weet hoe je bevalling of je kraamweek gaat verlopen.  Alles heeft uitwerking op elkaar en als de ruggenprik wel goed was gegaan of niet was gaan lekken had ik een veel leukere kraamperiode gehad. Maarja, als als als.

2015-11-12 20.09.00Gelukkig kan ik nu wel heerlijk genieten van mijn twee kinderen zonder hoofdpijn. De hoofdpijn is nu zo goed als echt weg en alleen de wond van de keizersnede doet soms nog pijn. Ik heb twee verschillende kraamperiodes gehad maar als ik er op terug kijk heb ik er vrede mee. Je kan er niks aan veranderen en het is nou eenmaal zoals het is. Ik ga nu gewoon dubbel zo hard genieten, en doe gewoon alsof de kraamweek nu pas is aangebroken!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Josan 28 december 2015 om 06:17

  Door jouw ervaringen ben ik zo blij dat ik uiteindelijk geen ruggenprik gehad heb. Ik had altijd hey idee dat je zoiets wel even doet. Wat moet het ontzettend zwaar zijn geweest de eerste paar dagen.
  Josan onlangs geplaatst…Baby’s eerste Kerst + aankondigingMy Profile

 • Reageer Gwen 28 december 2015 om 06:44

  Zo herkenbaar! Nou had ik geen last vd ruggenprik, maar het feit dat man en kind 1 toch hun eigen dag hadden en je met de ks aan bed gekluisterd bent, maakt het echt minder magisch. Een derde x overweeg ik een bed in de huiskamer 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Ask me anything!My Profile

 • Reageer Dorien 28 december 2015 om 06:55

  Jouw verhaal lezende kan ik mij goed voorstellen dat je gigantisch gebaald hebt, gelijk naar huis is het allerfijnst wat er op zo’n moment is. Een kind op de wereld zetten is zo simpel nog niet. Wij mochten gelijk naar huis, maar de eerste paar dagen kon ik mijn bed niet uitkomen. Ik blijf mij ook verbazen over vrouwen die er na 1 dag alweer flawless bijlopen! Lekker genieten nu!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN WEEK IN OUTFITS #5My Profile

 • Reageer Channa 28 december 2015 om 07:16

  Wat een ellende. Snap heel goed dat je naar huis wilde al was het misschien niet heel verstandig 😉 wel lastig hè alles uit handen moeten geven, dat is niet hoe je het je van te voren voorstelt!
  Channa onlangs geplaatst…Onze favorieten uit de foute top 500! #qmusicMy Profile

 • Reageer Paola 28 december 2015 om 07:27

  Wat vervelend dat het niet zo gegaan is als mensen het zich voorstellen! Lijkt me ook best een strijd met jezelf. Nu lekker genieten! 🙂
  Paola onlangs geplaatst…Mijn leven in beeld week 52 KerstMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 28 december 2015 om 08:21

  Wat heftig dat het zo is gelopen, ik snap dat je zo graag naar huis wilde gaan. Ik kan me voorstellen dat je blijft denken aan ‘als als’ terwijl je op dat moment gedaan hebt wat je gevoel aangaf. Hopelijk kun je het een plekje geven. Fijn dat je nu zo geniet met de 2 kindjes 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Echo bij de verloskundige en Kerstavond! Dagelijkse vlogs het jaar uit #2My Profile

 • Reageer Nesrin 28 december 2015 om 08:26

  Ik vind de laatste zin ijzersterk. Fijn dat je er nu wel van kunt genieten. Ik vond de twee kraamweken die ik heb mogen meemaken niet fijn. Ik snap die roze wolk ook echt niet, die komt pas veel later.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with NesrinMy Profile

 • Reageer Charlotte 28 december 2015 om 08:34

  Ik kan me voorstellen dat je naar huis toe wilde, zo’n ziekenhuis is ook maar saai en kil. Fijn dat het nu beter gaat en dat je nu lekker kunt genieten van jullie 2 kindjes. Hopelijk kan je het allemaal een plekje geven.
  Charlotte onlangs geplaatst…Fotodagboek #24; kerst en lekker etenMy Profile

 • Reageer Drie 28 december 2015 om 08:54

  Wat vervelend dat je geen leuke kraamperiode hebt gehad. Ik kan me voorstellen dat je liever naar huis ging, ook al is dat achteraf misschien niet een goede keuze. Ik hoop voor je dat je nu des te meer kunt genieten van je mooie kinderen!
  Drie onlangs geplaatst…favoriete baby spullen / merkenMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 28 december 2015 om 09:24

  Rot dat de kraamweek niet fijn was. Het kan best een gemis zijn, ik weet er alles van. Gelukkig dat je jezelf nu goed voelt!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…#Week 52, met een snufje liefde.My Profile

 • Reageer Leonie 28 december 2015 om 09:25

  Wat jammer dat je zo’n vervelende start hebt gehad. Het geeft wel een realistischer beeld dan dat je soms leest; bedankt voor je openheid.
  Ga lekker genieten van je mooie gezinnetje!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Persoonlijke (Instagram) foto’s! #2My Profile

 • Reageer Saskia 28 december 2015 om 09:43

  Zo lief dat shirtje van z8 met witte stippen. Wij hebben deze en het jurkje ook voor Sophia. Dapper dat je er je zo bij neerlegt dat de kraamweek anders is dan je had gehoopt. En dat je naar huis toe wilde snap ik maar al te goed, zo’n ziekenhuis is echt niets als je net bevallen bent.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My life! Krullen, Pesto & KerstMy Profile

 • Reageer Nicole 28 december 2015 om 09:56

  Ooh ik snap heel goed dat je dacht ‘ik wil naar huis’! Maar wat rot dat je zoveel last van die ruggenprik hebt gehad nog achteraf, fijn ook dat je nu zo goed als van de hoofdpijn af bent!
  Nicole onlangs geplaatst…Kerst 2015: genoten met een zachte gMy Profile

 • Reageer Dita 28 december 2015 om 10:05

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je naar huis toe wilde. Fijn dat je nu lekker kunt genieten van je 2 prachtige kinderen.
  Dita onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #8 Week 31 t/m 33My Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 28 december 2015 om 10:09

  Wat vervelend dat het zo gelopen is. Zelf vond ik de kraamweek best pittig, kwam zoveel op me af!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Ode aan opa’s en oma’s!My Profile

 • Reageer Michelle 28 december 2015 om 10:23

  Zo jammer dat je niet de start hebt gehad die ik je na deze zwangerschap zo gunde. Wel heel stoer dat je er zelf zo nuchter instaat; het is inderdaad zoals het is, hoe cru dat ook klinkt. Nu maar extra van jullie kleine meid genieten!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#4: TWEEDE KERSTDAGMy Profile

 • Reageer Lonneke 28 december 2015 om 12:20

  Wat zonde dat het zo gelopen is. Je kunt het inderdaad van tevoren allemaal wel bedenken, maar soms lopen dingen net even anders dan je had gewild.

 • Reageer Bregje 28 december 2015 om 12:58

  Bah wat naar dat je geen fijne kraamweek had. Het is zo’n zeldzame tijd die nooit meer terugkomt. Ik heb er ook lang een rotgevoel bij gehad, maar het inmiddels wel achter me kunnen laten. Gelukkig gaat het nu stukken beter! x
  Bregje onlangs geplaatst…“Zeg schat, hebben we kraamhulp nodig in 2016?”My Profile

 • Reageer Roeline 28 december 2015 om 14:28

  Kan me voorstellen dat het allemaal niet leuk en makkelijk was voor je! Ik vond het na mijn keizersnee juist heerlijk in het ziekenhuis en de dagen thuis vreselijk. Gelukkig knapte ik ook snel weer op. Maar zo kan iedereen het weer anders ervaren.

 • Reageer anneleen 28 december 2015 om 16:49

  Jammer dat je kraamweek niet was wat je er van verwachtte… Geniet er nu maar dubbel en dik van! 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Wanneer het even niet zo lekker gaat…My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 28 december 2015 om 19:04

  Heftig Bibian. Tuurlijk denk je aan als, dat is logisch. Hopelijk kun je het een beetje een plekje geven en nu extra hard genieten.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Weet je wat wij deden met kerst?….Mijn kerst in foto’s: PLOGMy Profile

 • Reageer Kim 28 december 2015 om 20:13

  Jeetje wat lastig allemaal! Ik heb een hele drukke kraamweek gehad terwijl ik nog met een katheter liep. Achteraf niet slim geweest. Ik moest alles aan mijn vriend overlaten omdat ik elke dag met pijn op bed lag. Na 7 dagen begon ik me pas een beetje beter te voelen.
  Kim onlangs geplaatst…MAC Amber Times NineMy Profile

 • Reageer Jennifer 28 december 2015 om 22:15

  Ooh Bibian, brings back the memories. Wat hebben we met je meegeleefd en gehoopt dat het anders zou zijn. Ik vind het echt knap hoe je schrijft ermee om te gaan en ik hoop ook echt dat je het voor jezelf kunt afsluiten en niet later nog een klap krijgt. Dikke knuffel, ook voor Novelle!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 62My Profile

 • Reageer Fenna 29 december 2015 om 10:49

  Jammer dat je kraamtijd zo is begonnen. Nu extra veel genieten van je mooie gezinnetje!

 • Reageer Lianne 29 december 2015 om 23:27

  Ik vind het altijd zo tof dat jij / jullie zo enorm eerlijk zijn. Gewoon bam zo is het nou eenmaal, daar houd ik van meiden. Fijn Bibian dat je nu van jullie kindjes kan genieten!
  Lianne onlangs geplaatst…Review: Mini muffins Dr. OetkerMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge