Persoonlijk, WeightWatchers

Wij gaan de strijd weer aan!

ww2Januari komt weer in zicht… Voor velen een startschot om (weer) te gaan afvallen. Wij doen lekker mee met die “hype” en gaan de strijd weer aan. Zoals jullie wel weten zijn we allebei veel kilo’s afgevallen met WeightWatchers en dit is ook weer de methode waarmee we weer verder mee willen gaan. Het is jullie vast wel opgevallen dat we beiden niet meer zo slank zijn als 1,5 jaar geleden, hahaha. Voor mij, Bibian, is het begonnen toen ik twee miskramen kreeg. Ik ben en blijf een emotie-eter dus ja… Tijdens de zwangerschap van Novelle ben ik niet veel aangekomen maar daarvoor des te meer. Prima, so be it maar ik was al van plan om na de bevalling van Novelle weer te gaan lijnen. Manon is tijdens de zwangerschap van Nilo ook ruim 20 kilo aangekomen (gewoon puur door te vreten) en heeft na de geboorte van Nilo een paar pogingen aan gewaagd om te lijnen… Dit hield ze 2 weken vol en daarna gooide ze de handdoek in de ring. Ook prima, so be it en we spraken af dat we in 2016 weer samen gaan afvallen. Samen staan we sterk en samen hebben we het eerder gedaan. Samen komen we er wel, kunnen elkaar motiveren, bij elkaar klagen en vooral steunen.

wwdagelijksWe beginnen niet op 1 januari zoals half Nederland doet. Ten eerste omdat er dan altijd restjes oliebollen, appelflappen en andere lekkere dingen zijn en we kunnen het niet over ons hart verkrijgen om weg te gooien HAHA. Ook willen we dus weer naar WeightWatchers en de eerste cursus voor ons is op woensdagavond 6 januari. We gaan dus écht beginnen op donderdag 7 januari…

Er is wel één dingetje. WeightWatchers heeft het halve programma omgegooid en dit vinden we lastig. We zijn nou eenmaal broodliefhebbers en we horen hier en daar dat heel veel producten in punten zijn gestegen omdat ze nu ook kijken naar hoe “slecht” sommige voedingsmiddelen voor je zijn. Aan de andere kant zijn er ook voedingsmiddelen verlaagd in punten. We weten er het fijne niet vanaf en daarom gaan we eerst eens even langs bij onze coach om te zien hoe en wat. Hopelijk zien we de vernieuwde WeightWatchers zitten en kunnen we ermee uit de voeten. Denken we “goh, dit is wel heel anders en past niet bij ons”, dan gaan we op zoek naar iets anders. Maar dat zien we dan wel…

ww1We krijgen vaak nog mailtjes, comments en vragen van bezoekers over ons WeightWatchersavontuur en of we weer onze afvalreis willen delen en dat gaan we zeker doen! Elke vrijdag kunnen jullie een update verwachten van onze week, hoeveel we zijn afgevallen, waar we tegenaan liepen die week en alles wat we willen delen. Voor ons een stok achter de deur en voor (sommige) lezeressen een motivatie, inspiratie, herkenbare situaties en/of gewoon leuk om te volgen… Ook willen we weer afvalgerelateerde blogjes plaatsen af en toe: tips, recepten, dagboekjes etc.

We hebben er aan de ene kant heel veel zin in maar vinden het ook wel ergens ‘spannend’. Gaat het ons lukken? Houden we het vol? Kunnen we het wel? We shall see. We gaan de laatste dagen van 2015 nog even flink genieten van alles wat we willen en daarna is het afgelopen met de vreterijen haha.
Jullie zullen onze eerste update lezen op vrijdag 8 januari… Wish us luck!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

54 reacties

 • Reageer Sara 29 december 2015 om 06:41

  Leuk! Ik heb er van genoten de vorige keer en raakte er door geïnspireerd!

 • Reageer Nicole 29 december 2015 om 07:07

  Wat goed van jullie! Ik ga met jullie meedoen, moet ook echt afvallen!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie! Win 25 euro shoptegoed bij Sans-Online.nlMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 29 december 2015 om 07:12

  Wat goed meiden! fijn dat je dit samen kunt doen dat is een goede stok achter de deur. Ik wil na mijn bevalling ook een programma zoeken om weer terug in shape te komen, wie weet is ww wat voor me, ik ben dus zeker benieuwd naar jullie er ervaringen met dit nieuwe type ww
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Kerst vieren en leren haken! Dagelijkse vlogs het jaar uit #3My Profile

 • Reageer Channa 29 december 2015 om 07:13

  Succes! Lijkt me best pittig. Ik ga hier wel weer opletten en gezonder eten maar ga geen dieet volgen.
  Channa onlangs geplaatst…Waarom baby’s eigenlijk helemaal niet leuk zijn!My Profile

 • Reageer Gwen 29 december 2015 om 07:27

  Ik heb zooooveeel zin dit weer te lezen straks, vond ik zo leuk toen. En, jullie kunnen het!
  Gwen onlangs geplaatst…Ask me anything!My Profile

 • Reageer Sunseeree 29 december 2015 om 07:30

  Wat goed zeg! Ik ben wel benieuwd naar de resultaten want ik heb er goede verhalen over gehoord. Voor nu ben ik in de sportschool te vinden. 🙂 Succes ladies!
  Sunseeree onlangs geplaatst…WE DID IT! Officieel getrouwd!My Profile

 • Reageer Dorien 29 december 2015 om 07:44

  Wat goed en fijn dat jullie de strijd samen aan kunnen gaan. Nu eerst nog ffies genieten! Ben benieuwd naar jullie ervaring straks, succes!
  Dorien onlangs geplaatst…PLOG: EEN MINI ROADTRIP OP DE MAANDAGMy Profile

 • Reageer Leonie 29 december 2015 om 07:51

  Leuk! Ik ga zeker de artikelen lezen hierover. Ik ben ook benieuwd of ww iets voor mij is..:) het liefst wil ik 5kg kwijt.. Ik kan ook niet van al die lekkere dingen afblijven!
  Geniet nog lekker van de oliebollen enzo!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: hoe zit dat met zorgverzekering?My Profile

 • Reageer Lindsay | lindsayvallen.nl 29 december 2015 om 07:52

  Ik ben ook erg benieuwd én ga gezellig met jullie mee doen. Gedeelde smart is halve smart 😉 Ik ken het oude programma niet, want ik heb nog nooit zoiets gedaan, dat scheelt misschien (hopelijk ;-). De bijeenkomsten zijn hier op maandagavond. Zet ‘m op en toi toi toi! 🙂

 • Reageer Jessica 29 december 2015 om 08:03

  Woehoe ladies!!! Spannend weer hoor! Zelf eet ik al een jaar of 7 heel weinig brood (een overblijfsel van het south beach dieer ooit). Het went echt!! Zelfs als je een enorme liefhebber bent, op de een of andere manier kan je er echt van afkicken hehehe. Als ik nu brood eet (doe ik heus wel eens) kan ik er ook enorm van genieten. Dus niet teveel zorgen maken, het komt best goed! Succes!
  Jessica onlangs geplaatst…Waar moeders gillend gek van worden…!My Profile

 • Reageer Drie 29 december 2015 om 08:41

  Het is misschien voor jullie niet zo leuk (ik bedoel maar.. wie wil er nou iets zwaarder zijn hè) maar ik kijk uit naar jullie artikelen over WW. Ook het eerste gedeelte van jullie blogtijd genoot ik van de recepten en jullie verhalen. Ik wens jullie heel veel succes en sterkte en ik weet zeker dat het goed gaat komen; net als de eerste keer! En ook al gaat het dit keer misschien niet zo snel; jullie zien er toch wel mooi uit!
  Drie onlangs geplaatst…favoriete baby spullen / merkenMy Profile

 • Reageer Wilmaaa 29 december 2015 om 08:44

  Wat goed van jullie, ik heb een schoonzusjes en die is er veel mee afgevallen. Toch kan je ook nog veel eten. Spannend hoor. Ik zei pas tegen mijn man, wauw, dit is het eerste jaar dat ik geen afval doel heb voor het nieuwe jaar haha! Ik ben juist veel afgevallen 😉
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Plog | de verjaardagen van Yarah en mijMy Profile

 • Reageer Nesrin 29 december 2015 om 09:03

  Ik vind het super knap dat jullie gaan beginnen. Betreft het vreten, de emoties en all that ben ik uit hetzelfde hout gesneden. Dik, dun, dik, dun twee keer plus 34 kilo tijdens de zwangerschappen.

  Ik heb nog nooit WW gevolgd dus ik ben super benieuwd naar jullie ervaring. Zet em op! Maar nu eerst nog wat oliebollen. Toch?
  Nesrin onlangs geplaatst…Nesrin in 2015My Profile

  • Reageer Manon 29 december 2015 om 09:23

   Zeker oliebollen, appelflappen en alles wat er bij hoort hahaha

 • Reageer Annemijn 29 december 2015 om 09:05

  Wat een super goede uitdaging! Ik doe met jullie mee maar volg geen weightwatchers. Maar ik laat me graag door jullie motiveren!
  Annemijn onlangs geplaatst…Blogdoelen 2015 heb ik ze behaald?My Profile

 • Reageer Lianne 29 december 2015 om 09:18

  Leuk! Goed bezig meiden. Ik ga in het nieuwe jaar ook beginnen, niet met ww, maar wel met minder snoepen/vreten. Zet hem op! 🙂
  Lianne onlangs geplaatst…Review: Mini muffins Dr. OetkerMy Profile

 • Reageer Charlotte 29 december 2015 om 09:22

  Heel veel succes! Lijkt me best moeilijk om je er goed aan te houden!
  Charlotte onlangs geplaatst…Een echt meisje, inclusief getrut…My Profile

 • Reageer Martine 29 december 2015 om 09:28

  Go girls, kunnen jullie! Leuk om mee te lezen en aangezien er hier ook een kerststol (of twee) is blijven hangen hoop ik op een flinke dosis motivatie..!!

 • Reageer Dita 29 december 2015 om 09:29

  Wat goed van jullie! Heel veel succes. Ik ben erg benieuwd naar de updates die er gaan komen. Zelf ga ik nu niet beginnen met afvallen want ik ben 34 weken zwanger, maar na de zwangerschap wil ik zeker weer in shape komen.
  Dita onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #8 Week 31 t/m 33My Profile

 • Reageer Milou 29 december 2015 om 09:35

  Ik ga ook weer, maar dan wel pas in mei/juni :p dan zijn jullie misschien al klaar haha. eerst die zwangerschapskilo’s onder controle proberen te houden.
  Milou onlangs geplaatst…Kerst tafel inspiratieMy Profile

 • Reageer Eefje 29 december 2015 om 09:36

  Goed bezig dames! Ik begin ook weer en doe met jullie mee vanaf 4 januari. Door googlen naar informatie over WW ben ik ooit op jullie blog terecht gekomen. Met het oude programma viel ik 10 kg af en toen kwam de klad er in. Inmiddels zit bijna alles er weer aan… Ik ben vastberaden het nu vol te houden en 20 kg af te vallen.
  Heel veel succes!!

  • Reageer Manon 29 december 2015 om 09:57

   Ah ja, we gaan er samen weer voor!

 • Reageer Vlijtig Liesje 29 december 2015 om 09:52

  Ik vind het slim dat jullie op 7 januari beginnen, omdat je nu al weet dat 1 januari te lastig is. Dergelijke zelfkennis is volgens mij al de eerste stap naar succes!

  En het lijkt me enorm helpen als je het samen doet.

  Veel succes!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Vestjes: het ultieme basis kledingstukMy Profile

 • Reageer Paola 29 december 2015 om 09:53

  Wat fijn dat jullie dit samen kunnen doen! Ik hoop op 1 februari te kunnen beginnen, maar dan moet er eerst nog een baby op de wereld willen komen 😉

  Veel succes en ik ga jullie verhalen zeker volgen!
  Paola onlangs geplaatst…Ootd Zwanger met kerst/oud en nieuwMy Profile

 • Reageer Malou 29 december 2015 om 09:56

  Succes! En verstandig dat jullie niet op 1 januari beginnen.
  Malou onlangs geplaatst…De dag dat ik positief testteMy Profile

 • Reageer Jennifer 29 december 2015 om 09:58

  Volgens mij ben ik ooit jullie blog gaan volgen als gevolg van de update van Manon waarin ze het eindresultaat liet zien van haar WW avontuur. Ik was echt mega onder de indruk toen! Veel succes volgend jaar!
  Jennifer onlangs geplaatst…Hoe leert een kind taal? – #3 MothereseMy Profile

 • Reageer Manon 29 december 2015 om 09:59

  Zet ‘m op meiden!

 • Reageer Danielle 29 december 2015 om 10:04

  Wat goed zeg! Ik ben benieuwd 🙂

 • Reageer Michelle 29 december 2015 om 10:06

  Heel veel succes! Fijn dat jullie ook dit samen kunnen delen!
  Michelle onlangs geplaatst…Dit was mijn 2015!My Profile

 • Reageer Femke 29 december 2015 om 10:17

  Wat leuk dat jullie weer beginnen! Door jullie verhalen ben ik begonnen met Weight Watchers in Doetinchem. Hebben jullie dezelfde coach als ik? Als dat zo is, moet het goed komen. Ze is een fantastische coach! Succes en ik kijk uit naar jullie verhalen!
  Femke onlangs geplaatst…Weight Watchers #1My Profile

  • Reageer Manon 29 december 2015 om 10:28

   Ah leuk! Silvia? Toppertje is het!

   • Reageer Femke 29 december 2015 om 18:04

    Ja Silvia! Zeker een toppertje! Met haar kom je er wel!

 • Reageer Jodi - liefthuis 29 december 2015 om 10:45

  Wat goed. Ik ben benieuwd naar jullie nieuwe ervaringen. Ik zou ook zeker een paar kilo er af willen om lekkerder in m’n vel te zitten.
  Ik ga jullie volgen, hopelijk haal ik er voldoende motivatie uit om zelf ook aan de bak te kunnen.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Weet je wat wij deden met kerst?….Mijn kerst in foto’s: PLOGMy Profile

 • Reageer Fenna 29 december 2015 om 10:52

  Succes meiden! Ik begin weer met ‘lijnen’ in 2017 denk ik haha 😉

  Gaat vast helemaal goedkomen bij jullie!
  Fenna onlangs geplaatst…Highlights van het jaar: BenjaMy Profile

 • Reageer Jessica 29 december 2015 om 11:19

  Herkenbaar, een emotie eter zijn. Laatste tijd veel gebeurt op prive gebied en daardoor veel gaan snoepen. Me lijf begint mij nu heel erg in de weg te zitten dus ik doe met jullie mee met het afvallen! Op 4 januari ga ik van start, 3x per week sporten en gezond eten! Heel veel succes! En ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen over het afvallen. Jullie kunnen het!!

 • Reageer Roeline 29 december 2015 om 11:32

  Succes en sterkte ermee meiden! Ik ben ook alweer een poosje bezig met proberen kilo’s te verliezen en ga daar in 2016 vrolijk mee verder. Ik heb daar mijn eigen manieren voor en doe niks met voorgeschreven diëten of WW. Snap best dat WW kan werken voor sommigen maar ik heb er mijn vraagtekens bij.

 • Reageer marjon 29 december 2015 om 12:43

  Fijn dat jullie het mer zijn tweetjes doen! Steun aan elkaar en dan gaat het vast en zeker lukken. Succes!

 • Reageer Wendy (B) 29 december 2015 om 13:15

  Het zal jullie wel lukken 🙂
  Succes!

 • Reageer Jeanne 29 december 2015 om 13:45

  Succes met WW, jullie kunnen het!
  Ben benieuwd naar jullie ervaringen en vorderingen!
  Ook lijkt het me leuk om weer eetdagboeken van jullie te zien.
  Misschien is het leuk om een eetdagboek van nu te laten zien en een tijdens WW, ben benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen!
  Liefs

 • Reageer Megan Gommers 29 december 2015 om 14:13

  Wat goed van jullie en leuk dat jullie het nieuwe WW avontuur gaan delen met jullie lezers. Ik kan wel wat motivatie en inspiratie gebruiken dus ga jullie zeker volgen! Knallen maar weer in het nieuwe jaar.. Heel veel succes jullie

 • Reageer Vanessa 29 december 2015 om 14:55

  Veel succes! Het is in ieder geval fijn dat jullie het samen kunnen doen, dat geeft zeker steun. Ik ben sinds juni 9 kilo afgevallen in begeleiding met een diëtiste, maar deze maand heb ik me nog niet durven wegen hoor, haha. December is heel lastig met al die feestdagen, maar in januari nemen we gewoon een nieuwe start!
  Vanessa onlangs geplaatst…PLOG: Naar de kerstmarkt in BrusselMy Profile

 • Reageer Margriet 29 december 2015 om 17:35

  Wat goed dat jullie ook echt een plan hebben bij jullie voornemen. Heel veel succes!
  Margriet onlangs geplaatst…Kinderwens (2)My Profile

 • Reageer Linda 29 december 2015 om 18:35

  Hoi Bibian en Manon,

  Heel veel succes.
  Vorige week zelf voor 1e keer gestart met WW online. Veel gehad aan jullie vorige berichten en tips. Dank jullie wel.
  Vandaag naar Duitsland geweest voor producten van Weight Watchers.

  Liefs Linda

 • Reageer Marloes 29 december 2015 om 19:46

  Stoer hoor, dat jullie weer gaan beginnen en updates delen. Daar stel je je toch behoorlijk kwetsbaar mee op. Succes, hopelijk behalen jullie het resultaat dat jullie voor ogen hebben (al vind ik jullie er op foto’s nu ook niet dik uitzien hoor :)).

 • Reageer Annemarie 29 december 2015 om 20:53

  Met al jullie kennis die jullie hebben opgebouwd met de tijd, de motivatie en elkaar gaat het helemaal goedkomen. Neem de tijd en deel je ups en downs. En vooral: blijf genieten! Succes!

 • Reageer Veronique 29 december 2015 om 21:00

  Samen sta je sterk! Zet hem op meiden. Ik doe met jullie mee.. ben heel benieuwd naar jullie ervaring recepten en motivatie

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 30 december 2015 om 05:55

  ik ben benieuwd naar de resultaten! Ik ga ook weer beginnen. Ik was vorig jaar 10 kilo kwijt door paleo te eten. Laatste maanden is het meer half paleo geworden en dat zie ik terug aan de vetrolletjes op mijn buik.
  Succes!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…2015, met een snufje liefde.My Profile

 • Reageer Marisca| Mamablogger 2 januari 2016 om 10:01

  Wat goed! Heel veel succes! Ik ga maandag weer beginnen en wil 20 kilo afvallen. Niet volgens een bepaald dieet, maar wel door te gaan lopen en vooral normaal te eten. Ben een paar jaar geleden al 30 kilo afgevallen, maar daar zit de helft alweer aan. Ik ga er ook over schrijven en ben heeeeeel benieuwd naar jullie verhalen en vorderingen. Zet hem op!

 • Reageer anneleen 2 januari 2016 om 11:12

  Knap dat jullie er wel helemaal voor gaan! Heel veel succes! 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Wanneer het even niet zo lekker gaat…My Profile

 • Reageer hogehakkenensneakers 5 januari 2016 om 11:14

  Leuk!
  Ik volg jullie al een jaar of twee en de vorige keer dat jullie weight watchers deden heb ik jullie updates gevolgd! Super knap dat jullie de strijd weer aan gaan!

  Ik ben vanaf gister ook de strijd weer aangegaan, maar dan zonder weight watchers, ben heel erg benieuwd en vind het ook spannend, ’t is namelijk niet de eerste poging!
  Ik ga jullie zeker volgen en super veel succes!! Hopelijk gaat het ons beide lukken!
  Good luck!!!
  hogehakkenensneakers onlangs geplaatst…How to become a fitgirl? 😉 Deel 1My Profile

 • Reageer Marieke 5 januari 2016 om 11:21

  Wat goed! Bij dezen wil ik jullie héél veel succes wensen, samen komen jullie er wel 😀
  Hopelijk zijn jullie blogs voor mij ook een beetje een stok achter de deur. Ik wil namelijk ook nog een paar kg afvallen. Vanaf september ben ik 3 maanden in het buitenland geweest, hier ben ik ong. 8 kg afgevallen zonder er ook maar iets voor te hoeven doen (HOE IDEAAL!), maar hier in Nederland is het toch weer een stuk lastiger. Ik wil dan ook graag dat deze kilo’s eraf blijven en het liefst zou ik er nog ong. 5 kg af hebben. Dussss.. ik meld me ook aan bij de ‘hype’ haha.
  Heel veel succes meiden!

 • Reageer Deirdre 6 januari 2016 om 23:07

  Leuk om te lezen! Ik ben afgelopen maandag weer begonnen. Het nieuwe systeem is eigenlijk hetzelfde als voorheen maar de punten worden anders berekend. Om het heel simpel te zeggen: producten met slechte vetten en suikers hebben meer punten. Als je gewoon verse producten gebruikt is er niks aan de hand. Brood is volgens mij ongeveer hetzelfde gebleven.

 • Reageer Weight Watchers update #1 – Let’s do it again | Little Wonder World 8 januari 2016 om 12:00

  […] we eerlijk zijn! We zijn gewoon even niet zo gelukkig met hoe we eruit zien, we hebben laatst ons verhaal een beetje verteld waarom we weer gaan afvallen dus dat gaan we niet hier nog een keer doen […]

 • Reageer Neys Rieten Woonaccessoires 18 januari 2016 om 06:03

  Veel succes, en ik blijf het top vinden dat je dit doet! Als je echt je gewicht blijft opschrijven dan moet je wel. Ik hoop dat het je lukt.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge