Babypraat, Lifestyle, Moeder zijn, Persoonlijk

Dag zwangerschapsverlof, het is voorbij…

Nog twee dagen en dan zit mijn verlof er al weer op, en ik heb er maar een paar woorden voor: “het ging veel te snel”. Voor mijn gevoel is Novelle er net pas, of in ieder geval: ze is nog zo klein. Stel dat ik 38 uur zou werken zou ze nu al naar het KDV moeten. Pfoe dat zou erg zwaar voor mij zijn. Zoals jullie weten ben ik weg bij de Hema en dat betekent dat ik Novelle (nog) niet naar het kinderdagverblijf hoef te brengen. De uren die ik maak bij het zwembad zijn in de avonden en de weekenden en dan is mijn vriend thuis. Op dit moment ben ik op zoek naar een leuke uitdagende baan voor maximaal 24 uur in de week en solliciteer ik mij suf. Maar tevens kan ik nu heel hard genieten van mijn twee kinderen en daar geniet ik dan ook dubbel en dwars van. Mocht ik mijn droombaan niet gevonden hebben ga ik eind volgend jaar een paar dagen per week op het kindje van mijn zus en zwager passen die rond juni geboren wordt. Ik heb de papieren voor gastouder in mijn zak dus dat is al gauw 1 + 1 = 2. Fijn voor mij en fijn voor mijn zus en haar man, maar voor het zo ver is blijven we solliciteren, want wie weet komt er iets op mijn pad waar ik al jaren van droom.

collage novelleDe 16 weken verlof gingen zo snel voorbij, sinds Novelle is geboren lijkt de tijd dan ook niet stil te staan. Mede dankzij de feestdagen want die dagen gaan sowieso altijd al als een sneltrein voorbij. Wij zijn inmiddels wel gewend aan ons gezinnetje van vier en ik moet zeggen: dat was vrij makkelijk. River is de moeilijkste niet, is heel lief (op zijn ondeugende streken na) en ook Novelle is een kind uit een boekje (afkloppen). Ze slaapt al weken door van 20.30u tot een uurtje of 7/8u (ook dit even afkloppen) met af en toe een nachtje waar ze wel een flesje wilt. Ze is enorm rustig waardoor wij ons heel makkelijk aangepast hebben aan het nieuwe gezin. Ik ben ook enorm dankbaar dat achteraf alles goed is met Novelle en dat alle stress en ellende van mijn zwangerschap voorbij is. Want och, dat was me wat. Als ik toen toch geweten had wat ik nu weet… Maar ja haha dat is makkelijk praten. Ik ben flink wat grijze haren rijker geworden in mijn zwangerschap, want de gewone kopzorgen die je al hebt waren in die tijd verdrievoudigd. Ze hebben haar na de geboorte gelukkig helemaal onderzocht en wij weten nu voor 100% dat ze op dit moment niks mankeert…

Tijdens de zomer en mijn zwangerschap hebben wij het bloggen op een wat lager pitje gezet, zo verschenen er alleen artikelen op de doordeweekse dagen. Zoals jullie gemerkt hebben is dit alweer een aantal weken terug gebracht naar 7 dagen per week een artikel en dat gaan wij zo houden voorlopig. Met onze blog gaat het onwijs goed en we groeien nog steeds elke maand. En ook hebben we er nog steeds enorm veel plezier in. We hebben geen vaste dagen voor bepaalde artikelen maar jullie kunnen elke dag een leuk artikel of filmpje verwachten van onze kant. Persoonlijke dagboekjes, eetdagboekjes, Weight Watchers verhalen en receptjes etc. Mocht je nog leuke ideeën hebben of zou je graag iets van ons willen weten of zien, laat het dan vooral even weten!

Voor nu geniet ik nog 2 daagjes van mijn volledige vrijheid en daarna ga ik weer lekker aan het werk op het zwembad. Want ik heb mijn collega’s ook best wel een beetje gemist…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

37 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 11 januari 2016 om 06:07

  Wat is ze al gegroeid als je die foto’s ziet. De tijd gaat zeker snel, ik had het niet eens door. Geniet nog lekker van je gezin en veel plezier als je weer aan het werk moet. Succes met solliciteren.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…week 2, met een snufje liefdeMy Profile

 • Reageer Channa 11 januari 2016 om 06:09

  Het gaat helaas altijd veel te snel 🙁 al denk ik dat er ook wel verschil zit in wat voor baby je hebt. Onze eerste huilde zoveel dat ik een dagje werken heel fijn vond. De tweede helemaal niet, dus het leken wel maar dagen in plaats van weken verlof. Succes met het zoeken van een baan, best lastig!!
  Channa onlangs geplaatst…De grootste discussies tussen moeders (Mommy Wars) #tagMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 11 januari 2016 om 06:14

  Wat fijn dat je zo enorm genoten hebt van je zwangerschapsverlof, ook fijn om te lezen dat jullie zo snel een ritme konden vinden. Dat is jullie ook gegund na zo’n heftige zwangerschap
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Wiegje op de slaapkamer of direct in het ledikantje?My Profile

 • Reageer Josan 11 januari 2016 om 06:14

  Oh heerlijk dat je nog eventjes hebt en je deze week je collega’s weer kan omhelzen. Als je financieel de ruimte hebt om rustig te solliciteren scheelt dat een hoop stress. Er komt wel wat.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie: Zenner Galaxy QueenMy Profile

 • Reageer Madelaine 11 januari 2016 om 06:18

  Dat verlof was ook welverdiend! Gelukkig is er niks aan de hand met Novelle, de grijze haren en het tien jaar ouder worden door de stress is echt verschrikkelijk. Geniet ook wel weer van t werken, ik mis t soms stiekem. Nog 6 weken verlof te gaan.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Body after babyMy Profile

 • Reageer Kim 11 januari 2016 om 06:39

  Time flies he? Niet normaal.. Succes met werken, gelukkig kun je lekker even inkomen en ben je overdag bij de kindjes. Ik vond je sowieso al een bikkel met zoveel werken bij 2 banen! Hopelijk nu even wat rust voorlopig 🙂
  Kim onlangs geplaatst…WIN ! Chickslovefood Skinny Six: kidsproof??My Profile

 • Reageer Gwen 11 januari 2016 om 06:48

  Niet, je liegt?! Zo snel gegaan! Er komt vast en zeker iets tofs op je pad mop, over een tijdje. Nu nog even extra genieten van je lieffies! En werkse woensdag!

 • Reageer Roeline 11 januari 2016 om 07:04

  Genietse dan nog!! Wat ontzettend fijn dat je Novelle nog niet goeft weg te brengen tijdens je werk, dat is makkelijker opstarten weer lijkt mij!

 • Reageer Nesrin 11 januari 2016 om 07:27

  Nou ja… De weken zijn voorbij gevlogen. Fijn dat je er van genoten hebt. Succes met solliciteren, ik hoop dat je snel een fijn enjoy zult vinden die je goed kunt combineren met het gezinsleven.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #2My Profile

 • Reageer Dorien 11 januari 2016 om 07:29

  Wat vliegt het voorbij. Nu dubbel dik genieten van je kids en die leuke baan komt wel!
  Dorien onlangs geplaatst…SHOPPED BY NO GET THE LOOK: SINCERELYJULESMy Profile

 • Reageer Nicole 11 januari 2016 om 07:34

  Yup gaat veel te snel. Al was ik wel blij dat ik weer kon werken. Voelde me behoorlijk afgesloten van de rest van de maatschappij alleen thuis met zo’n kleintje. Ik werk nu 32 uur in de week.
  Nicole onlangs geplaatst…Wat te doen met de placentaMy Profile

 • Reageer Milou 11 januari 2016 om 07:35

  Pff het is echt voorbij gevlogen! Al kan de tijd voor mij niet snel genoeg gaan haha. Nog 6 weken en dan begint mijn verlof! Ik hoop dat je op korte termijn een leuke baan gaat vinden 🙂
  Milou onlangs geplaatst…Dit was mijn weekendMy Profile

 • Reageer Fenna 11 januari 2016 om 07:48

  Gaat snel zeg! Wel super dat je kindjes het zo goed doen, geeft je vast een hoop rust na deze zwangerschap.
  Geniet nog van de laatste dagjes verlof!
  Fenna onlangs geplaatst…Review Digital Hair Straightener BrushMy Profile

 • Reageer Elisabeth 11 januari 2016 om 07:56

  O ik voel zo met je mee! Ik weet nog dat ik weer aan het werk moest na mijn verlof en hetvwas zo’n tegenstrijdig gevoel. Maar wat fijn dat je nog even geen gebruik hoeft te maken van het kdv, scheelt toch.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Pip Squigz WinactieMy Profile

 • Reageer Jennifer 11 januari 2016 om 07:58

  Voor mijn gevoel moet je nog een maand verlof nu maar jij had je 16 weken natuurlijk iets anders verdeeld denk ik. Maar alsnog veel te snel gegaan! Gelukkig hoef je haar niet dagen lang al bij het kdv te droppen zolang je nog geen nieuwe baan erbij hebt en kun je nog een beetje langer nog veel tijd met River en Novelle doorbrengen. Dat scheelt dan weer voor zolang dat nog mag duren. Succes met solliciteren!

 • Reageer Saskia 11 januari 2016 om 08:02

  Oh de tijd is voorbijgevlogen. Fijn dat je snel hebt kunnen wennen aan jullie gezinnetje van vier. Toen wij zelf naar vier gingen vond ik dit ook heel gemakkelijk gaan. Geniet van je laatste vrije dagen!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Tandjes, uit eten & BenefitMy Profile

 • Reageer Miranda 11 januari 2016 om 08:05

  Jeetje wat is dat snel gegaan he! Maar het lijkt me ook wel weer lekker om aan het werk te gaan. Hopelijk heb je snel je droombaan gevonden!
  Miranda onlangs geplaatst…Foto overzichtMy Profile

 • Reageer Bregje 11 januari 2016 om 08:20

  Wow, dat is echt voorbijgevlogen inderdaad!! Ook wel fijn om weet aan het werk te gaan, maar wel even een omschakeling! Hopelijk vind je gauw een fijne baan! X
  Bregje onlangs geplaatst…De muziek van….JoyceMy Profile

 • Reageer Dita 11 januari 2016 om 08:24

  Jeetje wat gaat de tijd toch snel! Ik heb mijn 1e week verlof er nu alweer op zitten. Nog 4 weken tot dd uitgerekende datum maar aangezien het waarschijnlijk een keizersnee wordt komt ons kindje al eerder. We zullen zien, de tijd vliegt.. geniet nog maar lekker van deze laatste dagen en heel veel succes met solliciteren!
  Dita onlangs geplaatst…Mijn zwangerschapsboekMy Profile

 • Reageer Charlotte 11 januari 2016 om 08:41

  Wat is het snel gegaan inderdaad! Stiekem wel fijn dat je voorlopig nog wel lekker kan blijven genieten van je kindjes overdag. Succes met je eerste werkdag weer! (En natuurlijk ook met solliciteren!)
  Charlotte onlangs geplaatst…Een vlog van Frans BauerMy Profile

 • Reageer haia 11 januari 2016 om 09:33

  Wat zalig bij jullie in Nederland dat je je kind naar het kdv. kan brengen wanneer het voor jullie moed. Mijn kind zit nu in het kdv omdat hij moed anders is zijn plaats kwijt en moed je meer of een jaar wachten op een plaats. Ik thuis en hij beetje tegen zijn zin daar. Ik vind het leuk voor hem dat hij kan spelen enz. Ik ben zwanger en beval in april de baby is vanaf de eerste mnd. ingeschreven en ze kunnen(of willen) niet zeggen of er plaats zal zijn in september voor haar. Is ook zeer handig bij sollisitaties. Normaal moed ze op 3mnd. al gaan maar de zomervakantie zit er(gelukkig tussen). Mijn zoon is dus al wat ouder dan is het wat makkelijker(moed ook vier dagen gaan, kan niet kiezen voor 1 of 2 dagen in de week) maar voor niets je 3 mnd. oude baby wegbrengen vind ik maar niks.Typisch belgies.

 • Reageer Jessica 11 januari 2016 om 09:38

  Wat is de tijd snel gegaan! Voor mijn gevoel zat ik gisteren nog te kijken op je instagram/facebook/LWW site of je al bevallen was en nu is het alweer tijd om te gaan werken. Heel veel succes weer, het zal wel raar zijn, maar wel fijn dat de uren dat je werken bent je vriend thuis is. Lijkt me toch anders dan wanneer je je kindje naar de opvang moet brengen.

 • Reageer Angela 11 januari 2016 om 09:59

  Wat is de tijd voorbij gevlogen zeg! En wat fijn dat je 2 lieve kindjes hebt, volgens mij is River echt een super lieve grote broer. Geniet nog even van je vrije dagen!
  Angela onlangs geplaatst…Van gezond zijn naar pijn..My Profile

 • Reageer Malou 11 januari 2016 om 10:10

  Dat is snel gegaan zeg! Leuk dat jullie iedere dag een artikel online blijven zetten 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #141; nieuwe huis voorbereiden en wokkenMy Profile

 • Reageer Christa 11 januari 2016 om 10:14

  Wat fijn dat het zo goed gaat Bibian en dat jullie baby zo makkelijk is! Wat is de tijd omgevlogen zeg. Fijn dat jullie het voor nu zo kunnen regelen dat Novelle nog niet naar het kdv hoeft maar ik hoop natuurlijk dat je gauw een fijne baan vindt want al dat solliciteren is ook uitputtend. Duim voor je!

 • Reageer Vanessa 11 januari 2016 om 10:42

  Jammer dat je zwangerschapsverlof zo snel voorbij is gegaan. De tijd vliegt en ik kan me goed voorstellen dat je langer bij je kleine meisje zou gebleven zijn. Alvast veel succes met solliciteren, en hopelijk kan je ondertussen toch nog plezier halen uit je huidige jobs!
  Vanessa onlangs geplaatst…Nieuwe portemonnee van MaringtonMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 11 januari 2016 om 10:58

  Jeetje wat gaat het snel. Ongelofelijk, voor mijn gevoel is ze er ook pas net. Stiekem wel lekker dat je lekker rustig kan beginnen en een fijn vooruitzicht op eventueel werk als gastouder. Is vast een geruststelling. Werk ze over twee dagen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mama voert oorlog…The mommy warsMy Profile

 • Reageer Lifesabout 11 januari 2016 om 11:18

  Jeetje dat gaat altijd zo ontzettend snel. Wel een goed teken dat je zin hebt om je collega’s weer te zien! Heel veel succes bij het zoeken naar een leuke baan! Er komt vast en zeker iets moois op je pad.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Maak van koken een feestje! Hoe krijg je meer plezier in de keuken?My Profile

 • Reageer Lieke Pos 11 januari 2016 om 11:31

  Jeetje dat is snel gegaan, voor mijn gevoel is Novelle er echt nog maar net. Het is zo dubbel hé, weer aan het werk gaan! De ene kant is het ook wel fijn maar toch je kindje(s) missen is nooit leuk!

  Geniet nog van deze dagen en alvast veel succes!
  Lieke Pos onlangs geplaatst…Outfit of the day #19 & #20 | Shopping & BabyMy Profile

 • Reageer Martina 11 januari 2016 om 11:39

  Wow wat gaat dat toch idioot snel! Ik hoop dat je snel een leuke baan gaat vinden die bij je past! Voor nu overdag nog lekker genieten van je kindjes 🙂
  Martina onlangs geplaatst…11 Januari 2016 – IJzel, Lush en LipstickMy Profile

 • Reageer anneleen 11 januari 2016 om 11:48

  Jammer dat je zwangerschapsverlof er op zit. Lijkt me toch weer even wennen! Gelukkig ben je nog eventjes thuis en kan je tussen het solliciteren door nog even volop genieten van Novelle en River. Ik hoop dat je snel een leuke job vindt, die helemaal bij je past 🙂 en wat een lieve foto’s trouwens van Novelle, ik vind dat ze erg lijkt op River!
  anneleen onlangs geplaatst…Het nieuwe jaar in met een nieuwe site!My Profile

 • Reageer Gerrie 11 januari 2016 om 12:59

  Bij de Woondock in Duiven zoeken ze verkooptalent… waarschijnlijk niet je droombaan, maar misschien wel leuk voor een poosje?!
  Succes met werken weer 🙂

 • Reageer Michelle 11 januari 2016 om 14:36

  Inderdaad; de tijd vliegt! Hoe fijn dat Novelle gewoon hartstikke gezond blijkt te zijn. Het is zo’n mooi mupke, ik vind haar ook echt héél erg op River lijken! Geniet lekker van je kindjes:).
  Michelle onlangs geplaatst…ONZE TROUWCLIP – 01.05.2015My Profile

 • Reageer Cindy 11 januari 2016 om 15:33

  Gelukkig werk je nu nog maar alleen de avonden en in het weekend. Alhoewel ik me ook kan voorstellen dat je zó graag een baan voor meer uur wilt hebben. Ik denk dat ik op mijn eerste werkdag na mijn verlof alleen maar ga huilen (en dat heeft trouwens niet alleen met het zwangerschapsverlof te maken haha) Succes met solliciteren en geniet nog even van je 2 kids
  Cindy onlangs geplaatst…Zwanger: Het tweede trimesterMy Profile

 • Reageer Kim 11 januari 2016 om 16:27

  Verlof gaat zo snel voorbij. Onze kleine is nu alweer 4 maanden en heb nog steeds het gevoel alsof ik vorige maand bevallen ben haha.
  Kim onlangs geplaatst…Mommy Monday – ‘Mag ik hem een flesje geven?’My Profile

 • Reageer Mathiske 14 januari 2016 om 16:38

  de tijd vliegt echt voorbij! ik vond het echt verschrikkelijk toen mijn verlof er bijna opzat. nu zijn we ondertussen al een heel halfjaar verder, en ben ik (helaas) nog steeds thuis. ik geniet er iedere dag van, want voor je het weet zijn ze groot en ben ik weer wel hele dagen aan het werk.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge