Lifestyle, Moeder zijn, Wonen

Little Corners of my House: Een dreumes in je huis

Weten jullie nog mijn blogjes voordat ik een kind had? Ik deelde vaak “little corners of my house” en zelfs video’s met hoe ik mijn huis in de lentesferen bracht. Ik zou het super leuk vinden om mijn huis vaak te veranderen met accessoires en ditjes en datjes maar ik heb één probleempje… Ik heb een dreumes rondkriebelen in huis. Een dreumes die meer houdt van de spullen van papa en mama dan zijn eigen speelgoed. Toen Nilo begon met optrekken aan tafels en kastjes begon het: hij trok de kaarsjes van tafel, de planten van de vensterbank en de geluidbox van het TV-meubel. Nu kan je gaan “opvoeden” maar 648x per uur “Nee, Nilo dat mag  niet” zeggen, daar heb ik geen zin in. Ik haalde de boel leeg en weg was de sfeer. We leefden een tijdje minimalistisch zoals ik het noemde en ik mistte ‘mijn dingetjes’ in huis. We gingen langzaam aan wat dingen in de woonkamer en keuken veranderen en ik decoreerde de boel weer op een dreumesvriendelijke manier. Ik deel vandaag weer een soort van “little corners of my house” maar dan dreumesproof haha.

IMG_0030

IMG_0028
Ik begin met onze eethoek. De eettafel is nog een terrein waar Nilo niet bij kan haha dus daar kan ik nog gewoon frutsels neerzetten zonder dat deze sneuvelen binnen 24 uur. Ik vond het tafelzeil wat Milou op haar eettafel heeft liggen altijd al zo leuk dat ik er ook eentje besteld heb. Ik koos niet voor zwarte stipjes maar voor zilver/grijs. Past iets meer bij onze grijze stoelen en zilveren lampen die erboven hangen. Ook is zo’n zeil heel makkelijk schoon te maken na het eten, ideaal.

Om de boel wat op te fleuren heb ik er random wat vaasjes en kaarsdingetjes neergezet. In een vaasje heb ik wat tulpjes gedaan voor wat vrolijkheid in huis. (Tafelzeil komt van tafelzeilonline.com, paarse fles kreeg ik cadeau, doorzichtige fles Kwantum, groene fles Action, zilveren kaarsdingetje Woondock, zwartpaars gestipt cadeau, witte sterretjes van H&M Home, tulpen Albert Heijn.)

IMG_0033

IMG_0034

IMG_0090
Dan de ‘speelgoedkast’. Ik wilde graag een hoge kast waar al het speelgoed van Nilo in kon. Een kist vind ik heel tof maar daar gooi je alles in en wordt een onoverzichtelijke berg was mijn idee. Ik vond deze kast en was gelijk verkocht. De kast komt van de Kwantum trouwens, de bakken van Leen Bakker (niet alle bakken zijn gevuld hoor haha).

Boven de kast hangt een canvas van Nilo. Mooi is ie he? Op de kast staat een rommelbakje voor sleutels, speentjes, noem het maar op. Ik heb er een kan (Ikea) met tulpjes neergezet, een groene fles (Action) en twee kaarsendingetjes (Keramikscheune). Wederom lekker dreumesproof want hij kan daar toch niet bij gnagnagna.

IMG_0088
Onze zithoek. Een beetje sober maar het is niet anders. Een lekkere plofbank (Goossens), twee handige salontafeltjes die we makkelijk aan de kant kunnen doen zodat meneer alle ruimte heeft om te spelen (Woonexpress) en een lekker vloerkleed (Leen Bakker). Het sierkussentje komt van Westwing. Achter de bank staat een grijze mand/bak waar zooi in zit zoals mijn agenda, opladers, afstandsbedieningen en dat soort troepjes. Weer: uit het zicht en bereik van ons mannetje.

IMG_0086 IMG_0087
Boven de bank hangt het welbekende plankje (deze komt van Woondock) met ditjes en datjes erop. Van links naar rechts: twee kaarsendingetjes (Blokker), een grijze ster (Keremikscheune), wit fotolijstje met een zwart/wit foto erin van ons drietjes (Action), draadlijstje met een foto van Bouli (Woondock), wit lijstje met een zwangerschapsfoto (Ikea), een grijs lijstje met een babyNilo (Ikea) en een betonnen huisje (Xenos). Lekker typisch maar ik hou er wel van #metjeleenbakkerhuis.

IMG_0089Speelgoed hebben we ook nog natuurlijk. 9 van de 10 keer ligt het verspreid door de hut maar deze foto nam ik toen Nilo op het kinderdagverblijf zat haha. Links een ToetToetgarage, daarnaast een loopwagen van V-Tech, een stapel boekjes en een mand uit de speelgoedkast met teveel speelgoed. Deze mand verwissel ik trouwens om de dag ofzo zodat het speelgoed roteert en hij variatie heeft en het speelgoed leuk blijft vinden. Balou shinet hem ook op deze foto in zijn steigerhouten bakkie (zelfgemaakt door vrienden, kussen erin komt van Leen Bakker).

Dat was het eigenlijk qua decoratie in mijn huis in de woonkamer/keuken. Ik hou sowieso niet van heeeeeel veel prullaria in het zicht en dit is alles buiten bereik van mijn dreumes dus ik ben niet hele dagen bezig met “nee, afblijven” te roepen.

Hebben jullie ook een dreumesproof huis/woonkamer? En hoe pak jij dat aan?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

33 reacties

 • Reageer Milou 28 januari 2016 om 07:20

  Ik vind jullie huis zooooo leuk! Vooral de ‘nieuwe’ zithoek met dat kleed en die tafeltjes, LOF IT. Tafelzeil ben ik helemaal weg van, super praktisch en gewoon leuk. Alleen hier ligt ‘ie nu niet op tafel want Justin is het er niet altijd mee eens boehoe. Ik ben zo benieuwd hoe ons huis er over een jaar uitziet. Ik denk dat ik dan ook wel gedag kan zeggen tegen alle frutsels haha.
  Milou onlangs geplaatst…Het was weer zo’n dagMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 28 januari 2016 om 07:22

  Herkenbaar, een dreumes (nu peuter) die alle woonaccessoires leuker vindt dan haar eigen speelgoed, nu ze iets ouders is kan ik haar wel corrigeren maar voorheen zette ik ook alles hoog. Gezellig huis hebben jullie, dat tafelzeil is echt heel tof!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Uit eten, auto ophalen en zwangerschapsverlofMy Profile

 • Reageer Saskia 28 januari 2016 om 07:38

  Ik vind het gezellig zo. Ik ben ook niet zo van de veel frutsels. De tulpjes zijn zo leuk <3 de speelgoedkast vind ik trouwens super, en heel erg overzichtelijk.
  Saskia onlangs geplaatst…De pijn van een keizersnedeMy Profile

 • Reageer Dorien 28 januari 2016 om 07:43

  Heel herkenbaar! Gelukkig kan ik nu beetje bij beetje weer mijn huis terug toveren naar een gezellig huis ipv praktisch! Ik vind de speelgoedkast echt super gaaf!
  Dorien onlangs geplaatst…EDITORS PICK:16X DE MOOISTE BALKONNETJESMy Profile

 • Reageer iris 28 januari 2016 om 07:50

  Wij hadden al niet zo veel prulletjes staan, maar deze zijn gewoon gebleven toen onze zoon begon te ontdekken. Ik ben dus wel de hele dag aan het corrigeren, maar als hij het bij ons niet leert, weet hij ook niet bij anderen dat het niet mag.

 • Reageer Pauline 28 januari 2016 om 07:58

  Ziet er gezellig uit zo!
  Hier nooit echt problemen gehad met dat er gespeeld werd met spullen waar hij niet aan mag komen. Maar heel soms had hij eens iets vast wat niet mocht. Alleen met kerst waren de decoratie hertjes te leuk om vanaf te blijven, maar dat vond ik helemaal niet erg.. Kon niet breken of kapot ;).
  Xx

 • Reageer Malou 28 januari 2016 om 08:00

  Haha, heel herkenbaar dit! Bij ons staat er ook niks meer op de salontafel, want ik was het ook zat om zo vaak ‘nee’ te moeten zeggen. De meeste dingen die in de vensterbanken staan vindt ze niet interessant trouwens, dus dat scheelt.
  Malou onlangs geplaatst…Zwanger: week 14 en 15My Profile

 • Reageer Nicole 28 januari 2016 om 08:01

  Oooh ik vind het echt slim hoe je dat met het speelgoed doet. En een tafelzeil wil ik ook nog steeds.. Toch maar eens op die site gaan kijken dan. Hier probeer ik ook gezellige hoekjes te creëren al wordt het vaak een rommel haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Proefparade Beauty collection 2016My Profile

 • Reageer Charlotte 28 januari 2016 om 08:11

  Gezellige hoekjes! Dat fotoplankje vind ik erg leuk! Wij hebben niks verzet voor onze peuter, gelukkig luisterde ze goed als ze ergens vanaf moest blijven en nu weet ze het zelf dus hoeven we er niks meer van te zeggen.
  Charlotte onlangs geplaatst…Ik hou van jou…My Profile

 • Reageer Marion 28 januari 2016 om 08:13

  Mooie bank zeg! Wij hebben geen dreumes, dus ik kan alles rond laten slingeren. Wat overigens ook niet altijd relaxt is, want er slingert hier nogal wat.
  Marion onlangs geplaatst…De brief van het UWVMy Profile

 • Reageer Annemijn 28 januari 2016 om 08:30

  Ziet er mooi uit Manon! Ik zag de tulpjes al voorbij komen op snapchat, ziet er heel gezellig uit!
  Annemijn onlangs geplaatst…Tijd voor een Q&A. Stel je vragen!My Profile

 • Reageer Drie 28 januari 2016 om 08:31

  Hier staat de salontafel nog vol met kaarsjes, bloemen e.d. Maar dat zal ook wel veranderen als er een kindje is. Ik merk het al als het zoontje van vrienden (13 maanden) langskomt. Dan moeten alle prulletjes van tafel..
  Drie onlangs geplaatst…Hooked on InstagramMy Profile

 • Reageer Joyce 28 januari 2016 om 08:38

  Wat wonen jullie toch mooi! En die speelgoedkast is echt geweldig! Heel fijn dat het meeste speelgoed op die manier uit het zicht is ’s avonds en als Nilo op het kdv is.
  Hier is het speelgoed altijd in zicht. Ik heb van die Ikea trofast kasten. Maar misschien dat ik me er over een tijdje aan durf te wagen deurtjes te maken voor de kasten zodat het in elk geval een stuk minder opvalt.
  En herkenbaar hoor om geen frutsels meer te kunnen laten staan. Dat is hier net zo met soms 5 (gast)kinderen op de vloer. Ach, onze tijd met leuke frutsels in huis komt wel weer. Ofzo. Haha! 1 ding is zeker, het maakt makkelijker schoon. Ieder nadeel heb z’n voordeel!
  Joyce onlangs geplaatst…Pasta met spinazieMy Profile

 • Reageer Miranda 28 januari 2016 om 08:38

  Leuk dat tafelzeil!
  Ik dénk dat ons huis al redelijk dreumesproof is… Of wil dat gewoon graag geloven;) maar er staan weinig prutteltjes binnen handbereik van grijpgrage handjes. Behalve op de salontafel een klein dienblad met rommeltjes maar die heb ik zo weggedaan/verplaatst.
  Maar goed. Sanne kruipt, loopt of grijpt nog niet, dus we hebben nog even;)
  Miranda onlangs geplaatst…Combinatierecept; (baby)risottoMy Profile

 • Reageer Wendy 28 januari 2016 om 08:46

  Oh ja hier ook een dreumes proof huis! Een lege salontafel en m’n prulletjes staan op plankjes of op het dressoir.
  Speelgoed zit in een kleine ‘vakkenkast’ van de Ikea en we hebben een grote mand met deksel.
  Ik wissel ook het speelgoed regelmatig. Jullie huis ziet er gezellig uit! En bedankt voor de tip van het tafelzeil!

 • Reageer Lifesabout 28 januari 2016 om 09:06

  We hebben de salontafel redelijk kaal ook, met in het midden een grote schaal met kaarsen. Sarah pakt wel af en toe een kaars maar moet hem dan weer terugleggen. Glazen sneuvelen hier gelukkig niet.
  De eettafel kan ze plunderen omdat ze nu ook op de stoelen klimt maar ook dat lijkt niet interessant…tja. Het enige wat we wel hebben gedaan is het kastje met gevaarlijke schoonmaakmiddelen op slot en stootjoekjes op de tafel. Hoewel die stoothoekjes er altijd weer afvallen binnen no time :’)
  Lifesabout onlangs geplaatst…Open en eerlijk op mijn blog en Social Media.My Profile

 • Reageer Tamara 28 januari 2016 om 09:11

  Wat een mooi huis hebben jullie! En heel herkenbaar, ik had al niet veel decoratie in huis, maar toen het laatste beetje ooknog door de kamer vloog heb ik alles maar weggehaald!
  Tamara onlangs geplaatst…De 20 weken echo, leuk uitje of serieuze zaak?My Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 28 januari 2016 om 09:56

  Jullie hebben echt een mooi huis! Ik had er eigenlijk nog nooit echt bij nagedacht dat je niet zomaar kan decoreren hoe je wil met een baby in huis, haha! Is inderdaad handiger dat er geen vaasjes en kaarsjes en potjes op de salontafel of het tv-meubel staan met zo’n kleine kapoen in huis. Maar toch heb je het mooi opgelost met dan enkele leuke dingen neer te zetten op plaatsen waar hij niet bij kan. Ik geniet nog even van overal lekker spulletjes kunnen zetten voordat ik aan kinderen begin, haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Waarom willen wij bloggers en vloggers eigenlijk ‘ons hele leven’ online delen?My Profile

 • Reageer Leonie 28 januari 2016 om 10:37

  Het ziet er alsnog zeer gezellig uit hoor! Gelukkig zijn er hoekjes waar Nilo niet bij kan, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: De combinatietest, wel of niet?!My Profile

 • Reageer Channah 28 januari 2016 om 11:13

  Ik vind jullie salontafeltjes zo leuk, ik ga er gelijk even naar kijken. Leuk en origineel artikel! 🙂
  Channah onlangs geplaatst…Naomi’s nutbars | ReceptMy Profile

 • Reageer Dita 28 januari 2016 om 12:05

  Heel mooi! Ik denk dat wij over een tijd, als ons kindje wat ouder is, ook wel het een en ander zullen veranderen. Ik heb nu ook altijd nog wat vaasjes op de salontafel staan, dit zal straks wel weg gaan.
  Dita onlangs geplaatst…Mijn favoriete winter nagellak kleurenMy Profile

 • Reageer Nesrin 28 januari 2016 om 13:54

  Wat staat de kat er grappig op, dit is toch een echte kat??

  Canvas waar Nilo opstaat is heel mooi. Ik kom nu langzaam in de fase dat ik weer kleine gevaarlijke accessoires terug kan zetten 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Over schapen, Dersim & mijn writer’s blockMy Profile

  • Reageer Manon 28 januari 2016 om 18:19

   Jaaa he’s real hahaha!

 • Reageer Dees 28 januari 2016 om 15:29

  ziet er leuk uit.
  Zelf heb ik (afgezien van schoonmaakspul dan) nooit iets weggezet voor mijn kinderen. Ze moesten maar leren dat dat niet van hun was, dat ik soms tot vervelens toe moest verbieden en “nee, niet van X” moest zeggen moest dan maar. Zo kan je ze tenminste ook meenemen naar vrienden en familie zonder dat ze daar overal aanzitten.
  Merk het bij mijn neefje van 2 ook als die hier is breekt hij de boel af omdat hij thuis overal aan mag zitten cq alles is weggezet. Rete irritant.

 • Reageer Nicole 28 januari 2016 om 16:08

  Dat heb je slim gedaan!! Ons huis momenteel helemaal leeg zowat, omdat die kleine alles overal af pakt haha
  Nicole onlangs geplaatst…Het grote zomervakantie-dilemmaMy Profile

 • Reageer Michelle 28 januari 2016 om 16:32

  Ik vind jullie huis echt heel erg mooi, die twee tafeltjes op dat kleed en die lekkere plofbank vind ik heel gezellig samen. Ik ben ook niet zo van al die losse frutsels, maar ik houd wel ontzettend van bloemen in huis. Vind die speelgoedkast trouwens een mooi idee, ben ook niet zo’n fan van de kisten.
  Michelle onlangs geplaatst…PERSOONLIJKE UPDATEMy Profile

  • Reageer Manon 28 januari 2016 om 18:19

   Ah dankjewel!!!

 • Reageer Jodi - liefthuis 29 januari 2016 om 11:32

  Leuk dat mandje van de katten. Ook fijn om te zien dat een huis niet altijd helemaal overgenomen hoeft te zijn door kinderen, mooie kast heb je voor Nilo.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wat kun je schrappen van je uitzetlijst…My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 29 januari 2016 om 14:19

  Ik had alles hoog gezet waar ze niet aan mochten komen. Het was dus kindproof. En zo had ik tenminste ook nog een leven!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Fotoschuwe kinderenMy Profile

 • Reageer Madelaine 29 januari 2016 om 15:21

  Wauw wat een prachtige woonkamer! Verliefd.

  • Reageer Manon 29 januari 2016 om 15:36

   Ah dankjewel 😀

 • Reageer Manon 31 januari 2016 om 16:49

  Wat handig die speelgoedkast! We begonnen hier met een la onder de box, nu de box weg is hebben we inmiddels twee dozen met speelgoed en die zitten ook al bijna vol. In zo’n kast kun je er gewoon iets uit pakken, slim idee!
  Manon onlangs geplaatst…Korte updateMy Profile

 • Reageer anneleen 1 februari 2016 om 10:21

  Ik vind jullie huisje er zo gezellig en knus uit zien! Echt heel mooi ingericht! 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Strengths and weaknesses testMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge