Kids, Lifestyle, Persoonlijk

Naar bed, naar bed zei duimelot…

Zoals jullie allemaal weten heeft River sinds kort een heuse grote stoere kinderkamer. Hij is er helemaal dol op en ook mijn vriend en ik zijn er heel blij mee. We hebben het oude bed van mijn broertje geschilderd en een oude kast van vrienden een likje verf gegeven. De muur schilderden we over met verf, plakten er wat stickers op en klaar was de budgetkamer van meneer. Het slapen ging eigenlijk ook gelijk weer prima maar dat is wel eens anders geweest.

Het leek mij leuk om ons avondritueeltje met jullie te delen, misschien kunnen we elkaar wat tips geven of ervaringen delen. Omdat River best een moeilijke inslaper is, nemen we altijd ruim de tijd voor het bedritueel. We hebben helaas toen River klein was, hem te lang verwend met onze aanwezigheid waardoor hij nu moeilijk in slaap valt als wij uit zijn omgeving zijn. Het is geen ramp maar dan heb je wel iets meer de tijd nodig natuurlijk. Rond een uur of half 7, kwart voor 7 gaan wij daarom ook naar boven, samen met zijn zusje. Allereerst gaan mijn vriend en River onder de douche.
2016-01-01 19.24.51Zodra mijn vriend klaar is gaat hij zich omkleden en kleed ik mij uit om ook te gaan douchen. Ik was River en zodra hij klaar is maakt mijn vriend River klaar en krijg ik Novelle onder de douche. Mijn vriend kijkt zoekt samen met River een mooie pyjama voor de nacht.
2016-01-01 19.40.35Hij is dol op pyjama’s, hij heeft een collectie waar je u tegen zegt. Een pyjama met auto’s, politie auto’s, een streepjes pyjama, sterretjes, tractoren en brandweerwagens. Zodra hij de pyjama uitgezocht en aan gedaan heeft, is het tijd om Novelle onder de douche vandaan te halen. Mijn vriend kleed Novelle aan en ik maak mezelf klaar. Wisten jullie dat Otto ook hele leuke pyjama’s verkoopt?
Dan is het tijd om tanden te poetsen. River vindt het tandenpoetsen niet zo leuk maar we proberen er met liedjes en dansjes iets leuks van te maken. Tanden poetsen is wel belangrijk dus ja, we maken er maar een feest van.
boekjeZodra de tandjes gepoetst zijn is het tijd voor een boekje. Mike leest River een boekje voor en ik ga met Novelle naar beneden. Ik geef haar de fles terwijl Mike River voor leest. Na het lezen is het tijd om te slapen.
Sinterklaas heeft op 5 december Rivers melkfles meegenomen naar Spanje (jaja) dus River gaat naar bed zonder zijn fles. We zijn blij dat dat in ieder geval niet meer nodig is. Na een half uurtje, drie kwartier slaapt River en is het tijd om Novelle naar bed te brengen. Die slaapt makkelijker in en daar hoeven we gelukkig niet bij te blijven haha.

Rond een uurtje of 8, half 9 slapen beide kids en kunnen wij genieten van de avond. Hoe gaat jullie avondritueel met de kids?

otto

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Shanty 30 januari 2016 om 06:34

  Wat leuk om te lezen! Ik heb 1 dochter van 6 maanden maar ook voor haar hebben we een ritueel.
  Eerst op de commode, soms in bad/doen we ook in de ochtend als ze slecht heeft geslapen, dan een schone luier, pyjama aan, verhaaltje, fles pap en lekker slapen. Het geeft haar een ooh ik ga zo slapen gevoel en voor ons een fijn moment samen met onze dochter. Wij doen het ook vaak in ons eentje omdat het ook maar 1 kindje is maar met 2 heb je denk ik inderdaad alle handen nodig hihih.
  Ik vind het een leuk ritueel bij jullie en zolang de kinderen er van gaan slapen is het super toch 😉

 • Reageer Channa 30 januari 2016 om 07:43

  Hier gaan beide kinderen om 7 uur op bed. Het is vaak in bad, pyjama aan, nog wat drinken, tandenpoetsen, boekje lezen en op bed. Meestal gaat het goed al moet Jamie soms nog wel even moeilijk doen en ons 20x vertellen dat hij ons zo mist… 😉
  Channa onlangs geplaatst…25 echt belangrijke levensvragen #tagMy Profile

 • Reageer Charlotte 30 januari 2016 om 08:41

  Ons avondritueel begint eigenlijk na het eten. Dan ruimen we met z’n drietjes alles op. Dan naar boven en gaat onze dochter in de douche met papa. Ondertussen verschoon ik de bedden of doe ik iets anders nuttigs. Ik draag onze dochter af, doe haar een pyjama aan en dan is er even speel en knuffeltijd. Lekker gek doen. Papa leest voor, ik poets haar tanden en dan leggen we haar in bed.
  Charlotte onlangs geplaatst…Hoe gaat het nu met mijn buik?My Profile

 • Reageer Leonie 30 januari 2016 om 08:42

  Altijd leuk, zo’n avondritueel! Mij konden ze ook uren voorlezen, heerlijk!:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #3 – Week 6 t/m 9My Profile

 • Reageer Milou 30 januari 2016 om 08:45

  Ik vind River zijn kamer zo leuk geworden! Vooral die muurstickers. <3 Hier nog geen avond ritueel met kids, wel met katten. HAHA. Zodra ik naar boven ga rent Lush achter mij/ons aan en gaat ze in haar eigen bedje liggen op onze slaapkamer. Aaah zo snoezig. Haha!
  Milou onlangs geplaatst…End of JanuaryMy Profile

 • Reageer Dita 30 januari 2016 om 08:51

  Leuk om het avondritueel te lezen/zien 🙂

 • Reageer Marije 30 januari 2016 om 09:04

  Leuk zeg, om jullie ritueel voor het slapen gaan te lezen! Ik neem alle informatie in me op voor als mijn kindje is geboren, haha.
  Marije onlangs geplaatst…Wishlist voor de babyMy Profile

 • Reageer Kim 30 januari 2016 om 09:04

  Wij gaan rond 10 voor 7 naar boven met ons dochtertje van 19 maanden. Ze krijgt haar pyjama aan, flesje gewone melk. Tandjes poetsen muziekje aan en ze slaapt rond kwart over 7.

 • Reageer Dorien 30 januari 2016 om 10:02

  Leuk om te lezen hoe het er bij anderen aan toe gaat! En wat is dat toch met kids en pyjama’s? Hier net zo eentje die daar gek op is! Als je dan toch moet slapen, dan maar wel in een leuke outfit! Zoë is een hele makkelijke slaper, ik breng haar tussen 19:00 en 19:30 naar bed, we lezen een boekje en dan slaapt ze altijd vrij snel.
  Dorien onlangs geplaatst…FOOD: ZO KRIJG JE KNAPPERIGE ZOETE AARDAPPEL FRIETJESMy Profile

 • Reageer Saskia 30 januari 2016 om 10:11

  Bij ons gaat het ongeveer net zo. Alleen slapen bij ons de kids wel iets eerder. Zo rond 19.00 uur.
  Saskia onlangs geplaatst…Update: naar de basisschool!My Profile

 • Reageer Nicole 30 januari 2016 om 10:29

  Ik breng ons zoontje om 7 uur naar boven. Dan gaan we pyjama en slaapzak aan doen, tandjes poetsen, boekje lezen en zingen we een liedje. Hij slaapt nog steeds bij ons op de kamer dus ik blijf ook bij hem tot hij slaapt.
  Nicole onlangs geplaatst…Acht bijzondere wonderbaby’sMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 30 januari 2016 om 11:30

  Hier gaan ze na het eten vast hun pyjama aandoen. Dan gaan we tot half 7 samen lezen en naar boven. Tanden poetsen etc. en tegen kwart voor 7 -7 uur gaan ze slapen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Je kind in groep 3….hoe is dat nou?My Profile

 • Reageer Nicole 30 januari 2016 om 12:56

  Wij douchen niet elke dag. Mijn man brengt eigenlijk bijna altijd de kleine naar bed. Dit omdat hij al zoveel mist en dan is dat echt hun dingetje. Dan poetst hij haar tanden (eerst zijzelf haha en dan hij) en leest hij een verhaal voor.
  Nicole onlangs geplaatst…Woezel & Pip “op zoek naar de Sloddervos” (winactie)My Profile

 • Reageer Lifesabout 30 januari 2016 om 13:33

  Rituelen zijn vaak heel belangrijk en Sarah hecht er ook waarde aan. Ze gaa niet elke dag in bad of onder de douche (om de dag) maar krijgt nog wel een fles voor het slapen. Ook gaat altijd het muziekje aan op haar kamer met een plafond projector. Vaak is ze zo vetrokken maar soms luisteren we eerst een uurtje naar een live optreden :’)
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 24 – 30 januariMy Profile

 • Reageer Nesrin 30 januari 2016 om 14:00

  Vaak gaan de kinderen en ik tussen 19:00-19:00 naar boven. Ik douche de kinderen en dan gaan we lekker heel verkeerd samen in het grote bed liggen. Einde ritueel. 😉

  Mijn dochter sliep pas echt goed toen ze 2 jaar was en een grote meidenbed kreeg, de ledikant vond ze nooit prettig. De fles ging er gelukkig makkelijk uit. Mijn zoon heeft nooit de fles gehad, dit wilde hij niet. Omdat hij zo lang borstvoeding heeft gehad is het inslapen wel moeilijk nu hij geen borstvoeding krijgt hij wilt nog altijd samen liggen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Waarom ik H&M tassen haat maar toch koopMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 30 januari 2016 om 14:40

  Mooi geregeld zo met twee kids. Knap hoor die planning. Fijn dat het zo werkt en netjes op tijd iedereen in bed, super fijn.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wat kun je schrappen van je uitzetlijst…My Profile

 • Reageer Ellen 30 januari 2016 om 15:09

  Mijn oudste is een heerlijk slapertje. Wassen, verhaaltje, bed in en slapen. Ze slaapt ook altijd netjes de klok rond. Ze wordt 4 in april.
  Dan is er kleine zus van net 2. En dat is het tegenovergestelde. Wassen, verhaaltje, huilend bed in, soms blijven liggen, soms er maar uit halen. Elke nacht wordt ze nog enkele keren wakker.
  We hebben er een grote slaapkamer voor besteld, en daar ligt nu mijn hoop 🙂
  Mama wil eindelijk nog eens doorslapen!

 • Reageer Marisca| Mamablogger 30 januari 2016 om 18:52

  Het ritueel begint bij ons ook na het eten. Milan mag dan nog even spelen en terwijl Patrick zich buigt over de vaat (we hebben geen vaatwasser dus old school met de hand), douche ik Milan. Daarna brengen we hem om en om ’s avonds naar bed, lezen we voor, kletsen we nog wat en dan slaapt Milan zo rond 19.00 uur.
  Marisca| Mamablogger onlangs geplaatst…Winactie| Tekstarmbandjes en naamtouwtjes van By Pat!My Profile

 • Reageer Sa 30 januari 2016 om 20:46

  Wauw stel je voor dar je er bij moet blijven..hoe kan je een klein kind nou verwennen met aanwezigheid? Dat is voor kleine kinderen toch super belangrijk?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge