Kids, Lifestyle

Update: Visolie voor beter slapen…

Naar aanleiding van mijn vorige blogje over visoliecapsules voor mijn dreumesje kreeg ik veel vragen hoe het nu gaat. Gaat het slapen nog steeds goed? Geven we hem nog steeds visolie? Merken we overdag verschil? In het blogje van vandaag ga ik daar antwoord op geven! Ik heb trouwens ook superveel mailtjes en privéberichtjes gekregen van moeders die het ook geprobeerd hebben en dat zij ook degelijk verschil merken. Zo leuk en dat vind ik ook echt leuk aan bloggen: elkaar helpen en tips delen!

visolie babyLaat ik voorop stellen dat ik niet alleen puur voor het slapen deze olie aan mijn kind geef. Ja, het was in eerste instantie wel een hopeloze poging om onze nachten wat rustiger te maken maar visolie (omega 3) is gewoon super goed voor je. We eten wel wat meer vis (goed hé!?) maar dat zet denk ik geen zoden aan de dijk aangezien er meer vis op de grond belandt naast de kinderstoel dan in z’n mond. We geven nog steeds dagelijks een capsule visolie (we geven de Eye Q Baby – 6 maanden tot 3 jaar). We mengen dit door z’n fruitprut in de ochtend (meneer wil geen stukken fruit dus dat kan zo prima) en dit gaat zonder problemen naar binnen.

Dan de hamvraag: hoe zijn de nachten? Nou, ik kan je vertellen dat er nog steeds doorgeslapen wordt, woehoe! Je weet natuurlijk nooit of dit echt puur door die olie komt of dat het komt door andere factoren zoals ouder worden en dergelijke. Maar dat maakt niet uit hoe of wat: er wordt geslapen haha. Heerlijk en je went er meteen aan kan ik je zeggen. Laatst was Nilo een keertje ziek (oorontsteking) en dan zijn de nachten toch weer even andere koek. Meteen weer wennen om ’s nachts wakker te worden haha. Maar nee: doorslapen is hier nu wel gewoon geworden en I love it!

Ook vroegen een aantal mensen of ik overdag verschil merk qua gedrag/drukte. Nou, nee. Nilo is van nature een heel druk beweeglijk ventje (en alle dreumesen/kinderen zijn druk maar ik hoor van bijna alle mensen die Nilo meemaken dat ‘hij erg druk is’) en dit wordt er niet minder op ofzo. Dit hoeft voor mij ook helemaal niet maar dat is dus ook wel meteen antwoord op de vraag haha. Hij is misschien iets geconcentreerder ofzo maar dat kan natuurlijk ook komen omdat hij gewoon wat ouder wordt en beter zelf dingen kan ondernemen.

Foto 05-01-16 22 35 18Wat ik ook nog leuk vind om te vertellen is dat ik zelf ook met visoliecapsules ben begonnen, tegelijkertijd met Nilo. Ik heb gewoon een potje van de Tuinen gekocht en slik elke avond bij het eten 2 van die pillen. Die dingen zijn enorm groot en ik heb wel moeite met ze naar binnen krijgen maar het gaat. Ik merkte 1-2-3 niet zoveel verschil maar tijdens de kerstperiode was ik vergeten om de capsules in te nemen en geloof het of niet maar ik sliep slecht. Ik had moeite met inslapen en als ik ’s morgens wakker werd had ik het gevoel alsof ik pas nét was gaan slapen. Ik wist niet waardoor het kwam maar mijn vriend vroeg ineens aan mij of ik nog die visoliecapsules slikte… Nope. Sindsdien slik ik ze weer trouw en slaap ik zelf ook weer beter. Ik vind het frappant en soms denk ik: “jaja, het zal wel” maar hier geloof ik wel in. Naïef? Zou zo maar kunnen. Maar ik slaap weer zonder problemen en ook voor mij is extra visolie/omega 3 geen overbodige luxe. Het enige mindere aan die pillen is dat ik na de tijd moet boeren en die boeren “smaken” dan heel vies naar vis haha.

Ja, wat kan ik er nog meer over zeggen? Wij zijn zeer te spreken over de capsules van Eye Q Baby (niet gesponsord hoor voor als dat gedacht wordt, elke maand sta ik zelf bij de Tuinen aan de kassa ;-)) en we gaan er voorlopig nog wel even mee door. Ook voor mezelf! Ik ben -nogmaals- heel erg blij dat ik met mijn vorige blogje al veel moeders (en vaders) betere nachten heb bezorgd en dat doet me goed 🙂 ! Als jullie nog vragen heb, stel ze bij de comments dan ga ik ze beantwoorden!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

35 reacties

 • Reageer Josan 21 januari 2016 om 06:07

  Kijk, dat wist ik dus niet dat dit kan helpen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe het dan werkt. Ga mij er dus zeker even in verdiepen en kijken of het ook iets voor ons is.
  Josan onlangs geplaatst…Tips voor kinderactiviteiten in de tuinMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 21 januari 2016 om 06:08

  Goed dat het werkt. Ik heb ze ook een tijdje gegeven aan onze jongens. Niet voor het slapen, maar gewoon omdat ik dacht dat het misschien iets hielp. Ik heb geen verschil gemerkt.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Weg met chaos challenge/ De zolder!My Profile

 • Reageer Wilmaaa 21 januari 2016 om 06:13

  Wat goed dat dat zo helpt! Ik het proberen wel waard, want mijn meisje slaapt ook nog steeds niet Door 😉
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Ik ben zo trots op mijn lieve YarahMy Profile

 • Reageer Channa 21 januari 2016 om 06:18

  Grappig, heb zelf visolie geslikt (maar kreeg er slechte huid van) maar nooit bij stilgestaan dat ik het mijn kinderen ook kon geven. Hier was overdag korter laten slapen overigens de oplossing voor het doorslapen!
  Channa onlangs geplaatst…Het leed dat hormonale anticonceptie heet!My Profile

  • Reageer Dragana 21 januari 2016 om 10:18

   Hoi Channa, hoe heb je dat aangepakt, korter laten slapen overdag? Ons ventje (6,5 maand) slaapt overdag heel goed, 3 slaapjes in totaal gemiddeld 4 uur. Maar s nachts om de 2 uur wakker en ik vermoed dat dit komt doordat hij overdag ook veel slaapt (ik weet het ook niet meer). Maar ze zeggen dat een baby dat zelf regelt en je een baby niet wakker moet maken! Dus ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring!

   • Reageer Manon 21 januari 2016 om 14:47

    Ik heb ook wel eens slaapjes “gerekt” en op een gegeven moment wende hij daaraan en zat ie binnen no time op 2 slaapjes ipv 3. Dus een uurtje rekken voor de eerste slaap, uurtje voor de 2e slaap en dan een uurtje later naar bed misschien? Hier werkte dat wel! Sloeg ie er zo een over!

    • Reageer Dragana 22 januari 2016 om 20:53

     Thanks, ik zal het binnekort eens zo proberen 🙂 hier helaas nog geen doorslaper van de visolie 🙁 hij heeft al een strip op. Maar we gaan gewoon door

 • Reageer Kelly Caresse 21 januari 2016 om 06:30

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed werkt, ik kook ook maar weinig vis, dus afgezien van dat we geen moeite ervaren met slapen (behalve nu hoogzwanger wel haha), is het denk ik wel goed om extra supplementen te gebruiken
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Nieuwe auto, sushi en hoestenMy Profile

 • Reageer Milou 21 januari 2016 om 06:31

  Ik slikte aan het begin van mijn zwangerschap visolie maar toen ik met foliumzuur kon stoppen ben ik ook met visolie gestopt. Nu sinds een paar weken toch weer gebruikt omdat ik mij niet fit voelde maar ik merk echt geen verschil in m’n nachten haha (zal wel meer door allemaal andere klachtjes komen dan echt slapeloosheid), ben overdag wel weer iets fitter gelukkig! Vind het echt heel erg fijn voor jullie dat ie nog steeds doorslaapt! En Nilo druk? Neeee joh 😀 hahaha ik word altijd zo blij van hem
  Milou onlangs geplaatst…Liz en Cato zijn twee jaar!My Profile

 • Reageer Tamara 21 januari 2016 om 06:35

  Goed dat je hier een update over schrijft want ik was het alweer vergeten! Super dat het zo goed werkt! Ik ga even kijken of het op de site verkrijgbaar is aangezien ik er al een paar weken minimaal 6 x per nacht uit mag ..
  Tamara onlangs geplaatst…Wat ik dacht toen ik voor het eerst mijn kind zag.My Profile

 • Reageer Marion 21 januari 2016 om 06:36

  Goed dat je erover schrijft. Denk dat veel mensen dit niet weten! Wie weet dat het voor anderen ook een oplossing is.
  Marion onlangs geplaatst…En toen stond er ineens een collega op de stoepMy Profile

 • Reageer Charlotte 21 januari 2016 om 07:04

  Super goede tip en fijn dat het werkt. Soms kan het zo simpel zijn!
  Charlotte onlangs geplaatst…Wist je dat… (Aukjes versie)My Profile

 • Reageer Dorien 21 januari 2016 om 07:07

  Ik slaap zelf ontzettend slecht, dus ik ga dit zeker proberen! Bedankt voor het delen!

 • Reageer Nicole 21 januari 2016 om 07:07

  Ik heb een tijdje visolie geslikt tegen mastopathie (goedaardige aandoening in m’n borst). Dat zou helpen tegen de pijn. Nou ik werd er zo duizelig van, dat ik zelfs een keer van m’n fiets viel. Weggegooid en nooit meer aangeraakt. Denk dat ik een lichte visolie-allergie heb of dergelijke 😉 Ik had nog nooit gehoord dat het ook voor baby’s bestaat! Zo leer ik nog eens wat!
  Nicole onlangs geplaatst…Primark shoplog! – BabykledingMy Profile

 • Reageer Dorien 21 januari 2016 om 07:10

  Ik slaap zelf ontzettend slecht, dus ik ga dit zeker proberen! Bedankt voor het delen!
  Dorien onlangs geplaatst…LOOKBOOK ZOMER COLLECTIE PRIMARKMy Profile

 • Reageer Lifesabout 21 januari 2016 om 07:19

  Je weet het natuurlijk niet zeker maar het kan zeker helpen. En het gaat om het resultaat! Wat jij met visolie hebt heb ik met magnesium. Zodra ik het vergeet in te nemen slaap ik slecht.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een school voor je kindje uitzoeken. Waar let je op? (Inclusief handige websites)My Profile

 • Reageer Zoë 21 januari 2016 om 07:32

  N.a.v. jou vorige blogje ook gestart met het geven van visolie aan onze baby dochter(half jr oud).
  Het lijkt hier wel wat te helpen 😉
  Wij geven overigens visolie vh merk “Eskimo”. Is goedkoper en je doet er net ietsjes langer mee dan de andere merken 😉

  • Reageer Manon 21 januari 2016 om 10:18

   Oh hebben ze die ook voor kinderen/baby’s ja?

 • Reageer Leonie 21 januari 2016 om 07:57

  Wauw! Wat heerlijk dat t helpt! Ook goed dat je t zelf ook inneemt. Wel jammer vd boertjes, haha
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Het leed wat “nachtplassen” heet!My Profile

 • Reageer Dita 21 januari 2016 om 08:14

  Wat goed dat het werkt! Wellicht ga ik dit ook eens proberen.
  Dita onlangs geplaatst…TAG: De Happiness tagMy Profile

 • Reageer Laura 21 januari 2016 om 08:26

  Hoi Manon,

  Even een tipje voor visolie waar je geen oprispingen van krijgt! Fish EPA Max van het merk Orthica. Kun je bestellen via deonlinedrogist.nl bijvoorbeeld en het is ook bij sommige drogisterijen of natuurwinkels verkrijgbaar. Fijn dat je zelf zo’n verschil merkt. Ik slik deze visolie nu omdat ik zwanger ben, maar ga er nu eens op letten of ik minder goed slaap als ik t vergeet☺️

  • Reageer Manon 21 januari 2016 om 10:17

   Oh thanks!

 • Reageer Nesrin 21 januari 2016 om 08:36

  Dit wist ik niet. Heel goed om te weten want meneer van 3 wordt nog steeds regelmatig wakker ’s nachts.
  Nesrin onlangs geplaatst…Nutella koekjes met maar 3 ingrediëntenMy Profile

 • Reageer Malou 21 januari 2016 om 08:37

  Hier was ik ook wel heel benieuwd naar. Nomi slaapt sinds een paar weken ook slecht en ik zit te denken om ook eens visolie te gaan proberen.
  Malou onlangs geplaatst…Tag: pregnancy questionsMy Profile

 • Reageer Nicole 21 januari 2016 om 09:11

  Fijn om te lezen dat hij nu nog steeds zo goed slaapt! En omega 3 is inderdaad heel goed. Voor mezelf hoef ik het niet te slikken want ik eet tegenwoordig genoeg gerookte zalm enzo. Maar voor Fay is het wellicht wel wat.
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben de dochter van een tienermoederMy Profile

 • Reageer Sunseeree 21 januari 2016 om 09:55

  Interessant! Eigenlijk nooit aan gedacht. Mike had het er laatst nog over. Wie weet toch eens proberen.
  Sunseeree onlangs geplaatst…Eerlijk over het moederschap | Waarom ik geen gezinsuitbreiding meer wilMy Profile

 • Reageer Christa 21 januari 2016 om 10:12

  Wat goed dat het voor jullie allebei lijkt te werken! Of het echt de visoliecapsules zijn of dat het een placebo-effect is maakt dan niet eens zoveel meer uit, toch? Zolang het maar effect heeft! Heerlijk, de nachten doorslapen!

 • Reageer Mathiske 21 januari 2016 om 10:50

  Das een goede, ik gebruikte eerst visolie voor/tegen migraine. Maar nu ik slecht slaap kan ik dat wel ns proberen. Baat het niet schaad het niet

 • Reageer Vanessa 21 januari 2016 om 11:22

  Ik wist helemaal niet dat visolie / omega 3 een positief effect heeft op je slaap. Ik heb veel slaapproblemen dus misschien moet ik het ook maar eens proberen. Het kan vast geen kwaad toch?
  Vanessa onlangs geplaatst…NIVEA Q10 body oilMy Profile

  • Reageer Gea Bergsma 29 januari 2016 om 09:51

   Lees even mijn reactie onderaan ergens. Het is het proberen waard!

 • Reageer Laura 21 januari 2016 om 13:01

  Ik heb dit zojuist gekocht bij de Tuinen! Hopelijk werkt het bij onze boef net zo goed als bij Nilo. Durf er bijna niet op te hopen na 10 maanden elke nacht minstens 5x wakker en tussen ons in slapen.. Fingers crossed!!!

 • Reageer Michelle 21 januari 2016 om 16:35

  Ik hoor hier ook in mijn omgeving zóveel succesverhalen over! Ik heb deze tip serieus al op geschreven in mijn zwangerschapsboekje voor als we hier ooit met van die extreem onrustige nachten komen te zitten. Baadt het niet dan schaadt het niet! Superfijn dat het jullie in ieder geval zo geholpen heeft!
  Michelle onlangs geplaatst…VAN KINDERWENS TOT ZWANGERSCHAPMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 21 januari 2016 om 20:08

  Ik las er laatst ook over bij Shirley. Had er nog nooit van gehoord maar vind het top dat het werkt. Ga ze ook maar eens bestellen, ook hier te weinig vis in de pan.
  Grappig dat je het zelf zo merkte.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ben ik merkgevoelig of niet?My Profile

 • Reageer Saskia 22 januari 2016 om 07:50

  Als het werkt dan werkt het hoor denk ik dan maar, niets naïef 🙂 Wel goed dat je dit nog even schrijft, ik was het alweer vergeten, maar mijn zoontje slaapt ook weer bar slecht. Wij hebben weleens melatonine geprobeerd, maar dit wil ik ook eens proberen.
  Saskia onlangs geplaatst…9 schaamtevolle bekentenissenMy Profile

 • Reageer Gea Bergsma 29 januari 2016 om 09:49

  Ik heb jaren lang slaapproblemen gehad, slechts 3 tot 4 uren slaap per nacht. Uiteindelijk zelfs een burn out gehad, mede daardoor. Omdat ik niet de rest van mijn leven slaappillen wilde slikken ben ik zelf gaan “dokteren”. Ik had gezien dat de combinatie van visolie (Omega 3) en teunisbloemolie in een bepaald supplement zat waar je beter van zou gaan slapen. Dure supplementen en niet in Nederland verkrijgbaar. Ik heb dus een pot Omega 3 1000 mg (2 per dag) en en een pot Teunisbloemolie 1000 mg (2 per dag) bij de Tuinen gehaald. Binnen 2 weken sliep ik veel beter! Dit is nu 3 jaar geleden en ik ervaar vrijwel geen slaapproblemen meer. Ik ben in december gestopt met de visolie (was wel benieuwd of het verschil zou maken plus dat al die potten best geld kosten) en ben vandaag weer begonnen. Want inderdaad, ik slaap weer slechter: vaker en heel vroeg wakker. Voor mij dus het perfecte slaapmiddel, omega 3 en Teunisbloemolie!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge