Food, Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #1 – Let’s do it again

wwupdateOnze eerste Weight Watchers update… Tijdens ons vorige afvalavontuur gingen we elke woensdag naar de cursus. Dit heeft ons twee jaar geleden ontzettend goed gedaan, een soort stok achter de deur. Voor nu is naar de cursus gaan even niet financieel haalbaar dus we zijn één keertje geweest, de eerste keer, en we gaan het voorlopig even proberen met de online app. Lukt dit niet, dan zien we wel weer verder. Maar we denken dat we elkaar goed kunnen motiveren en we houden ook 1 vaste dag in de week voor het weegmoment. De donderdagochtend.

Schermafbeelding 2016-01-07 om 10.56.37Voor de een werkt WeightWatchers wel, voor de ander niet. De meningen over dit “programma” zijn verdeeld maar voor ons werkt het gewoon. Wij wíllen ook graag afvallen met deze methode want dit past gewoon goed bij ons… Na de zwangerschappen zijn er natuurlijk wat kilo’s blijven plakken en gewoon puur door het (vr)eten, laten we eerlijk zijn! We zijn gewoon even niet zo gelukkig met hoe we eruit zien, we hebben laatst ons verhaal een beetje verteld waarom we weer gaan afvallen dus dat gaan we niet hier nog een keer doen haha.

Nouja, afgelopen woensdagavond… We gingen naar de cursus om even onze gezichten weer aan onze superlieve coach te laten zien, informatie in te winnen over de nieuwe aanpak, wat snacks in te slaan en gewoon een goede peptalk te krijgen. Donderdagochtend zijn we op de weegschaal gaan staan dus we hebben een goed beeld wat eraf moet. Bibian wil er graag 20 kilo af en ik, Manon, wil er zo’n 7-8 af. Dan zitten we weer op onze “oude” gewichten van voor de zwangerschappen en Bibian dan nog iets minder dan ervoor. We hebben met onze coach gekletst, die blij was om ons weer te zien en dat gaf echt een boost.

Foto 07-01-16 10 57 58We waren een beetje sceptisch over het nieuwe programma van WeightWatchers. We zullen in een ander blogje nog de verschillen uitleggen en wat dat betekent voor ons eetpatroon in vergelijking met de vorige aanpak maar we moeten zeggen dat het er goed uit ziet. We hebben natuurlijk nog geen volle week WW gedaan maar we hebben wel 1 dag voltooid en al wat dagen vooruit gepland. We willen eerst even een poosje deze aanpak doen voordat we ons oordeel gaan vellen haha. Dus ja.

Wij weten dat wij heel mooi afgevallen waren maar wij zijn ook maar mensen die af en toe een jojo kunnen zijn. We hopen dat jullie een beetje lief voor ons zijn want we gaan er weer keihard tegen aan zodat we straks in de zomer weer lekker in ons vel zitten! We gaan jullie weer meenemen op onze afvalreis en hebben jullie tips, tricks, lekkere recepten, motivatie, peptalks, noem maar op, laat het ons dan zeker weten!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

49 reacties

 • Reageer Milou 8 januari 2016 om 12:03

  Jullie kunnen het girlssss! Door jullie successen ben ik ook ooit begonnen en ik ben ook echt fan van deze methode. Zodra ik weer kan na mijn zwangerschap ga ik er ook weer voor! 😉 en dan kan ik mooi weer jullie blogjes lezen in de tussentijd.
  Milou onlangs geplaatst…Short tip: monochrome heaven bij HEMAMy Profile

 • Reageer Paola 8 januari 2016 om 12:03

  Ik wil jullie heel veel succes wensen!
  Paola onlangs geplaatst…Looking back 2015 + 2016My Profile

 • Reageer Simone 8 januari 2016 om 12:05

  Heel veel succes!! Ik ga jullie updates volgen. Hier maandag begonnen met WW online en het bevalt me erg goed tot nu toe! 🙂 Zet ‘m op!
  Simone onlangs geplaatst…Slechtere ogen na de zwangerschapMy Profile

  • Reageer Bibian 8 januari 2016 om 14:01

   Jij ook succes!

 • Reageer Deirdre 8 januari 2016 om 12:09

  Heel veel succes!

 • Reageer Nicole 8 januari 2016 om 12:10

  Het lijkt me een hele fijne stok achter de deur, maar zoals elke stok moet hij er eigenlijk wel blijven zitten. Anders verval je weer in oude gewoontjes. Hopelijk gaat het jullie brengen wat jullie willen!
  Nicole onlangs geplaatst…Gezond broodbeleg voor baby & kindMy Profile

  • Reageer Bibian 8 januari 2016 om 14:05

   Soms heb je het even niet voor het kiezen. Als je niet lekker in je vel zit, dan kan je je eetpatroon nog zo aanpassen, maar de meeste mensen gaan dan toch vaak de mist in. Gelukkig zien wij het nu in dat het de fout in gaat en gaan we er weer voor de volle 100% tegenaan. liefs

 • Reageer Rianda 8 januari 2016 om 12:12

  Ik ben bijna een week bezig nu👍🏻 van de week zoete aardappel geroosterd in de oven en als lunch heb ik een kleine wrap met kipfilet, paprika, uitje in chilisaus op en ik zeg aanrader. Succes 🙂

  • Reageer Bibian 8 januari 2016 om 14:07

   Zoete aardappel lijkt mij inderdaad ook erg lekker!

 • Reageer Vanessa 8 januari 2016 om 12:13

  Veel succes! Het is alvast een voordeel dat jullie elkaar kunnen steunen en motiveren.
  Vanessa onlangs geplaatst…Unboxing Drogisterij.netMy Profile

 • Reageer Rosanne 8 januari 2016 om 12:40

  Heel veel succes! You can do this!
  Rosanne onlangs geplaatst…Bloggers theekransje #4My Profile

 • Reageer Marieke 8 januari 2016 om 12:41

  Heel veel succes!

 • Reageer Dita 8 januari 2016 om 12:49

  Succes meiden!
  Dita onlangs geplaatst…Love / Belly Fotoshoot ♥My Profile

 • Reageer Nicole 8 januari 2016 om 12:57

  Zet ‘m op meiden! Ik ben afgelopen dinsdag begonnen. Voor mij de eerste keer WW. So far so good 😉
  Nicole onlangs geplaatst…‘Nee.’ ‘Niet doen.’ ‘Nee, echt niet.’ ‘Nee!’ ‘Dat mag niet!’My Profile

 • Reageer me 8 januari 2016 om 13:05

  Succes. 😉 Het is niet mijn methode want ik heb het idee dat je toch niet goed inzicht krijgt in wat je eeten waar je de fout in gaat maar als het voor jullie werkt lekker doen. 😉

  • Reageer Eefje 8 januari 2016 om 22:44

   Dat idee heb ik juist wel! Omdat bij elk product de voedingswaarde wordt weergegeven en je dan meteen weet waarom iets meer/minder punten is. Heel simpel eigenlijk, meer kcal is meer punten, meer vezels is goed dus minder punten etc. Geen gekke restricties maar gewoon gezonde en magere producten (alle groenten en fruit zijn bijv. 0 punten)
   Ik ben me er juist heel bewust van geworden wat ik allemaal in mijn mond stop! Het is een verandering van eetpatroon en dat maakt het voor mij beter vol te houden dan Sonja Bakker etc.

 • Reageer Nesrin 8 januari 2016 om 13:50

  May the force be with you (both!).

  Heel veel succes! Moet helemaa goed komen en in het voorjaar zitten jullie vast weer helemaal goed in jullie vel.

  Ik ben benieuwd naar het verschil tussen het oude en het nieuwe WW programma.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn nieuwe vlog & fotocamera de Sony A5100My Profile

 • Reageer Natascha 8 januari 2016 om 13:51

  Heel veel succes. Ik ben ook benieuwd of jullie nieuwe eetstijl te combineren is met een gezin of ofdat je apart moet gaan koken.

 • Reageer Carlijn 8 januari 2016 om 14:12

  Succes meiden!

  • Reageer Bibian 8 januari 2016 om 14:37

   Dankje Carlijn!

 • Reageer Tineke 8 januari 2016 om 14:33

  Succes! Ik doe lekker onofficieel net jullie mee! 🙂

 • Reageer Miranda 8 januari 2016 om 15:41

  Succes dames! Wat zijn jullie goed gemotiveerd, dat moet vast goedkomen, ik heb er alle vertrouwen in:)
  Miranda onlangs geplaatst…Een gipsafdruk van een babyhandje makenMy Profile

 • Reageer Drie 8 januari 2016 om 15:58

  Succes meiden! Soms zijn er gewoon gebeurtenissen waar je moeilijk mee om kunt gaan en dan ga je helaas meer eten. Ik kom nu veel aan door de hormonen. Ooit hoop ik ook weer (met weightwatchers?) af te vallen. Ik wens jullie veel succes en ben benieuwd naar jullie verhalen. Fijn dat jullie steun hebben aan elkaar!
  Drie onlangs geplaatst…Leven met pcos – Ovulatie Inductie #4My Profile

 • Reageer Sandra 8 januari 2016 om 16:05

  You go girls!!

  Ik ben half november weer begonnen en heb er nu 3kg af. Het gaat niet supersnel, maar wil er ook ‘maar’ 7-8kg af hebben. De nieuwe methode was even 2 a 3 daagjes wennen maar nu is het prima!

  Goed vol te houden en ik heb het idee dat het ook goed werkt! Meer de nadruk op gezonde producten!

  Succes & ik volg jullie op de voet! (Oeh dat klinkt een beetje stalker-achtig haha)

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 8 januari 2016 om 16:51

  Veel succes en zet hem op. Ik ben nu ook weer een weekje bezig maar heb mijn terugvalmomenten ook al weer gehad.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Waarom januari de depressiefste maand van het jaar is….The January bluesMy Profile

 • Reageer Kirsten 8 januari 2016 om 16:53

  Ik ben ook bezig met WW, maar nog met het oude propoints-systeem.. Veel succes gewenst! Ik ben benieuwd of het nieuwe systeem goed werkt voor jullie 🙂

 • Reageer melissa093 8 januari 2016 om 17:05

  Super goed dat jullie de uitdaging aan gaan! Ik va jullie vorderingen zeker blijven volgen en duim voor jullie! Veel succes!! Jullie zijn toppers. X

 • Reageer Linda 8 januari 2016 om 18:04

  Hoi Bibian en Manon,

  Heel veel herkenning…
  Succes met jullie WW lifestyle.
  Ik doe mee met ook de online versie.
  Nu in 2 weken 5 kg kwijt…ja ik weet veel vocht..maar weg is weg.

  X Linda

 • Reageer Marieke 8 januari 2016 om 18:05

  Succes! Zelf ook weer begonnen. Dit keer met Sonja Bakker. WW heeft mij ook al eens van flink wat kilo’s afgeholpen! Als je het echt graag wilt gaat het zeker lukken, met of zonder cursus op woensdagavond 😉

 • Reageer Sara 8 januari 2016 om 18:20

  Leuk dat deze rubriek weer terugkomt meiden! Ik vond het de vorige Kerr erg leuk en inspirerend om te lezen. Ik heb de online cursus toen ook met succes gevolgd. Op dit moment wil ik 6kg kwijt en probeer ik dit te doen door te bewegen en gezond te eten. We can do this!!

 • Reageer Stien 8 januari 2016 om 18:34

  Lijkt me super om jullie updates te lezen! En ze krijgen met mij te maken als iemand het nodig vindt om jullie te kwetsen 😉 En afvallen hoeft helemaal niet moeilijk of stom te zijn…gezond eten kan ook heel lekker zijn! Ik vind sporten zelf iets makkelijker vol te houden dan voeding. Met voeding gaat het vaak heel goed, tot je in een valkuil komt (een feestje, hapjes, iemand die een koekje aanbied…je kent het wel!) En sporten daar ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor…ik merk ook dat mijn lichaam er veel baat bij heeft. Wandelen is natuurlijk ook heel fijn, en niet zo vermoeiend. Succes meiden! Komt helemaal goed!

  • Reageer Stien 8 januari 2016 om 18:38

   Nog een vraagje…is WW enkel voeding of is er ook een soort van programma bij van hoeveel en wat je van beweging moet doen? Ben ook aan het twijfelen om er aan te beginnen…wat me een beetje tegenhoud is dat ik niet geobsedeerd wil worden door punten en calorieën…en dat ik me schuldig voel bij elke hap die ik eet..

   • Reageer Manon 8 januari 2016 om 19:36

    Met het nieuwe programma wordt er ook aandacht besteed aan bewegen! “Food, Fit en Feel” zijn de 3 keywoorden. Dus het is niet alleen punten tellen en totaal niet schuldig! Ik heb bijvoorbeeld net een flink bord spaghetti agli olio op mét veel parmezaanse kaas, yum!

 • Reageer Bertine 8 januari 2016 om 19:28

  heel veel succes dames, jullie kunnen het!!

 • Reageer Natascha 8 januari 2016 om 20:01

  Succes! Ben vooral benieuwd naar leuke recepten en supermarktproducten met weinig smartpoints! 😋

  Ben zelf afgelopen zondag begonnen en heb elke woensdag mijn weegmoment. Ik ben gestart met WW online en wil er net als Manon zo’n 7/8 kilo vanaf.. Voor m’n gevoel een hele goede week achter de rug, maar het weekend staat voor de deur, dus dat wordt even spannend!
  Kijk uit naar jullie volgende update!

  • Reageer Bibian 8 januari 2016 om 22:11

   Gaan we aan werken, zodra we wat leuke receptjes en supermarktproducten weten dan lees je het op onze blog! liefs

 • Reageer Inge 8 januari 2016 om 20:48

  Leuk! Heel veel succes de komende tijd dames! Ik ben het aant proberen zonder programma of app en er is in 2 weken 1 kilo af.. mag niet klagen. Openbaring om op alle producten op de ingrediënten lijst te kijken!
  Inge onlangs geplaatst…keukenstyling inspiratieMy Profile

 • Reageer Michelle 8 januari 2016 om 21:46

  Heel veel succes meiden! Alleen maar heel goed dat jullie er weer voor gaan samen. Zet ‘m op!👍🏻
  Michelle onlangs geplaatst…LIEBSTER AWARDMy Profile

 • Reageer Eefje 8 januari 2016 om 22:48

  Goed bezig dames, met zoveel motivatie en elkaars steun komt het zeker goed!
  Ik ben ook weer begonnen sinds vorig weekend. Herken het jojo-en, de kilo’s zitten er dan ongemerkt weer aan helaas. Maar we gaan er allemaal actief wat aan doen en dat is al meer dan de meeste mensen die alleen maar klagen en geen actie ondernemen 🙂
  Bij mij is de eerste 1.2 kg er af. Veel succes jullie!!

 • Reageer Eefje 8 januari 2016 om 22:49

  Oh en waar ik vooral nog zoekende in ben is gezonde tussendoortjes naast groenten/fruit! En supermarktproducten met lage smartpoints zouden ivm druk werkend leven ook zeker makkelijk zijn om te weten, dus als jullie iets tegenkomen: please share! 🙂

 • Reageer Moira 9 januari 2016 om 11:45

  Hoi hoi,

  Succes maar weer ik ben 63 kilo afgevallen met het oude programma. Inmiddels 3 maanden op gewicht en nog steeds aan het genieten van lekker eten.

  • Reageer Bibian 9 januari 2016 om 12:03

   wow, heel knap!

 • Reageer Daniëlle 9 januari 2016 om 13:17

  Jullie kunnen het! Ben heel benieuwd naar al jullie artikelen 🙂

 • Reageer Joyce 9 januari 2016 om 22:20

  Door jullie ben ik ook om! Ik ben voor de online versie gegaan en ben benieuwd of mij dit bevalt.
  Joyce onlangs geplaatst…Wat er onlangs op kitchenmom.nl kwamMy Profile

 • Reageer anneleen 10 januari 2016 om 17:04

  Heel veel succes, Bibian & Manon! Jullie kunnen dit 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Het nieuwe jaar in met een nieuwe site!My Profile

 • Reageer Cindy 10 januari 2016 om 19:13

  Heel veel succes dames, jullie kunnen het, dat hebben jullie al eens eerder laten zien. Zodra ik bevallen ben, ga ik ook weer op de erg gezonde tour, niet met WW, wel met normaal eten en sporten. Ik ga jullie weer volgen op jullie WW tour! Zet ‘m op!
  Cindy onlangs geplaatst…Zwanger: Het tweede trimesterMy Profile

 • Reageer iooon 10 januari 2016 om 22:00

  We gaan er tegen aaaaaaaaaaaaaaaaaan
  iooon onlangs geplaatst…Tag: Favorieten van mijn kindMy Profile

 • Reageer Femke 12 januari 2016 om 09:54

  Succes dames! Ik ben ook heel blij dat ik voor Weight Watchers heb gekozen!
  Femke onlangs geplaatst…Persoonlijk: Onzekerheden.My Profile

 • Reageer Neys Rieten Woonaccessoires 18 januari 2016 om 06:01

  Goed zeg dat je dit doet. Ik ben ook al een tijdje bezig met een dieet maar tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan een beetje gezonder eten en iets meer sporten. Het kan altijd beter!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge