Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #3: Ups en downs

Week 2 zit er voor ons op! Deze week zitten we al meer in het ritme. We hebben al zo onze ontbijtjes, lunches “bedacht” en weten hier ook snel de punten van en ook hebben we natuurlijk al 14 dagen avondeten gehad en deze recepten of ideeën hebben we nu ook al “op papier” staan dus het tellen gaat nu steeds sneller en makkelijker. We gaan weer vertellen hoe onze week verlopen is en natuurlijk wat de stand van zaken is op dit moment.

wwupdate
Bibian:
Een nieuwe week, een week waar in het al steeds beter ging. Ik begon mijn draai weer te vinden en ik wist een beetje hoeveel punten de voeding was welke ik vaak at. Ik kreeg nieuwe ideetjes voor de lunch en diner en ik kreeg er weer zin in! Ik hield mij ook ditmaal aan de punten, alhoewel ik het wel lastig vind deze keer om al mijn punten op te maken. Ik denk omdat ik gezonder eet en de gezondere dingen zijn natuurlijk minder punten dan de ongezondere dingen. Ik probeerde dus maar meer yoghurt, meer kip, meer aardappels te nemen om zo toch aan mijn dagtotaal te komen. Natuurlijk bleef ik elke avond mijn snackmoment houden, want ik kan gewoonweg niet zonder iets lekkers ’s avonds op de bank. En dan kan je denken, je bent toch op dieet? Ja, maar ik moet het wel heel lang volhouden en als ik elke avond toch wat lekkers mag op de bank dan houd ik het ook langer vol! Sommige mensen eten bijvoorbeeld elke week hun portie frietjes, omdat ze dat zo lekker vinden en ik neem gewoon een snackje, ieder zijn ding.

gewichtwwVerder vind ik het nog wel lastig om genoeg water te drinken. As we speak staat er weer een kop thee op het aanrecht heel eenzaam en alleen die waarschijnlijk alweer koud is. Ik heb daarom op de Tupperware party van de moeder van Manon een waterfles gekocht. Deze komt volgende week binnen en misschien drink ik dan gemakkelijker weg, het blijft gewoon een dingetje dat drinken! De donderdag kwam weer dichterbij en dat betekende daarmee ook de weegdag. Omdat mijn vriend ook mee doet, en al vroeg weg moest stond hij ’s nachts al op de weegschaal, hij fluisterde mij in, -1,1! Kei goed en toen werd ik ook een beetje “zenuwachtig”. Nadat ik weer in slaap viel en na een paar uur later wakker werd was het dan ook tijd om mezelf te wegen. Hup kleren uit en erop, en tadaaa -1,2 kilo eraf. Hoppa weer een kilo, doei doei! Ik ben er heel blij mee want ik eet gewoon lekker, gezonder, en kan ook nog een beetje snacken. Aankomende week ga ik weer een eetdagboek fotograferen dus deze kunnen jullie binnenkort weer verwachten op de blog!

Schermafbeelding 2016-01-21 om 10.43.21
Manon:
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ben een halve kilo aangekomen. Ja, aangekomen. Toen ik gisterochtend op de weegschaal ging staan en ik zag dus dat de getallen omhoog waren gegaan in plaats van omlaag moest ik dus huilen. Het is namelijk niet zo dat ik buiten m’n boekje ben gegaan, integendeel juist. Ik heb afgelopen week heel netjes geWeightWatcht: ben netjes binnen mijn dagtotaal gebleven, heb niet eens mijn weekextra aangeraakt, beweeg voldoende, drink genoeg (water en thee), neem maximaal 2-3 stuks fruit en niet meer ivm fruitsuikers, heb zelfs geen avondsnackje genomen maar al mijn punten opgemaakt aan “echt” (gezond) voedsel. Nou schiet mij maar lek. Ik ben ook nog gewoon naar de wc gegaan dus ik zit ook niet verstopt, ben niet ongesteld en hoef dit ook pas over 2 weken te worden ofzo, ben niet zwanger, niks. Het enige wat ‘anders’ is, is dat ik zo ziek als een hond ben: snot, hoesten, verkouden, hoofdpijn en dat ik hiervoor ibuprofren slik en neusspray gebruik. Zou het dan daarvan komen?

fitbit1

Nou goed, nadat mijn waterlanders opgedroogd waren en ik weer netjes aan een gezond ontbijtje zat, deelde ik mijn baalmoment met lieve online vriendinnetjes in onze groepsapp. Ik was trouwens heel even van plan om 3 croissantjes te vreten met dik Nutella en deze weg te spoelen met een latte macchiato van volle melk en met hazelnootsiroop maar ik hield me in. Zo stom, want voordat ik weer aan de WW ging vrat ik me klem in chocola, chips en dronk ik frisdrank bij het leven en ben ik al die tijd gelijk gebleven… Maar goed. Ik deelde mijn sores met de anderen en zij gaven mij wel een peptalk: het lichaam is zo verraderlijk en wie weet ben je volgende week het dubbele kwijt. Ze tipten mij ook met ‘misschien is je vetpercentage wel naar beneden gegaan!’ en met onze weegschaal kan je dat dus zien. Ik ging meteen kijken en mijn vetpercentage is met 0,5% omlaag gegaan. Niet veel maar het is in ieder geval iéts. Ik heb mijn coach ook een berichtje gestuurd om te kijken wat zij ervan te zeggen heeft (nu ik dit typ heb ik nog geen antwoord terug).

Het frustreert me gewoon want ik volg alles netjes zoals het hoort en ook echt heel goed zonder snack wat dus ‘niet gezond’ is. En ik ben zo supertrots op Bibian, Mike en ook op mijn zusje en Robert want die zijn allemaal dik een kilo afgevallen deze week. Maar het is dan ook gewoon kut (ja sorry) dat zij wel een zakje chips nemen ’s avonds of in het weekend lekker een muffin van de MacDonalds nemen ofzo en ik niet en ik kom aan en zij vallen af. Ach, zij deden lekker met mij meezwangeren toen ik zwanger was dus nu mogen zij lekker hard afvallen 😉 haha.

Dit weekend ga ik lekker met Milou en de mannen sushi eten en ik ga gewoon lekker genieten en verder ga ik gewoon door met WW en dan zien we volgende week wel weer verder. 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

38 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 22 januari 2016 om 06:06

  Frustrerend dat je bent aangekomen Manon! Ik heb dat ook gehad. Hield ik me netjes aan de regels, zat er vervolgens weet een halve kilo aan…ik kon die weegschaal wel het raam uitgooien.
  Succes verder met het afvallen!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Mijn HG zwangerschap…een verhaal over uitdroging en sondevoeding.My Profile

 • Reageer Josan 22 januari 2016 om 06:10

  Wat goed Bibian dat je al weer een kilo kwijt bent. Op naar de volgende. Gewoon lekker je snackje blijven pakken. Ik kan mij ook jouw teleurstelling voorstellen Manon. Vooral omdat je dan als braafste meisje van de klas bezig bent en dot schijnbaar niet lijkt te helpen. Hopelijk laat je je niet ontmoedigen. Kop op!
  Josan onlangs geplaatst…10 momenten waarop ik mij DOOD schaamde voor mijn kinderenMy Profile

 • Reageer Channa 22 januari 2016 om 06:17

  Balen Manon, maar zulk soort weken had ik er ook vaak bij tijdens mijn afvalperiodes uiteindelijk kwam het gewoon weer goed. Moed houden en niet opgeven!!
  Channa onlangs geplaatst…Help, onze 3-jarige heeft een hartruis!My Profile

 • Reageer Marjolein 22 januari 2016 om 06:33

  Wat herkenbaar, maar allebei de verhalen, heb nog wel een tip! Weet niet of jullie erop zitten te wachten maar water drinken is ook mijn struikel punt en sinds ik een Camelbak waterfles heb gaat dat met liters erin! Omdat er gewoonweg een super handig tuitje/rietje aan zit. Soms
  Hangt de fles in de auto gewoon aan m’n lippen, haha. Want een dop open draaien en de fles kantelen is meer werk dan een rietje. En let op hij lekt niet!
  Dus mochten jullie dat nog lastig vinden, denk er eens over!
  En wederom goed bezig dames! En als je ziek ben houd je vocht vast dus geen zorgen!
  Groetjes!

 • Reageer Charlotte 22 januari 2016 om 06:52

  Ik kan me helemaal voorstellen dat het behoorlijk frustrerend is om te zien dat je bent aangekomen na al dat harde werken… Maar dat komt vast weer goed! Knap dat jullie het volhouden!
  Charlotte onlangs geplaatst…Laat jij je kind alleen thuis?My Profile

 • Reageer Tamara 22 januari 2016 om 06:54

  Ahhh wat balen zeg manon! Doe je zo je best en helpt het gewoon niet. Lijkt me zooo rot! Niet opgeven hoor! Het komt vast goed!
  Tamara onlangs geplaatst…Ik heb hele erge faalangst.My Profile

 • Reageer Dorien 22 januari 2016 om 06:57

  Niet opgeven! De aanhouder wint! Al kan ik mij je frustratie goed voorstellen. Wat ga je goed Bibian, lekker weer dat resultaat! Jullie kunnen dit beide!
  Dorien onlangs geplaatst…9X WAAROM DROOGSHAMPOO MIJN FAVORIETE PRODUCT IS!My Profile

 • Reageer Nicole 22 januari 2016 om 07:16

  Oh ik herken de frustratie Manon! En weet je dat het zelfs per dag kan verschillen. Dat je de ene dag bijv ook meer vocht vast houd dan een andere dag? Ik heb eens 3 dagen na elkaar op de weegschaal gedaan en was telkens zoveel anders. Weird! Wel goed dat je niet meteen naar het ongezonde hebt gegrepen, dat is al een hele goede stap meis… Je kan het!!!
  En Bibian, heel goed dat je zo bewust bent ook met je snacks… als jij het op die manier kunt volhouden dan gewoon doen toch?!
  Nicole onlangs geplaatst…Wat een (goede) nachtrust met een mens kan doenMy Profile

 • Reageer Milou 22 januari 2016 om 07:22

  Ohh lekker resultaat hoor Bibian! En Manon, komt goed! <3 je vetpercentage is wel omlaag gegaan dus wie weet heeft het iets te maken met dat stomme griepje! En wie weet ga je na onze sushi avond ineens keihard volgende week. Had ik destijds wel, snapte daar nooit wat van… Alsof ik een keer moest zondigen om weer even een boost te krijgen in m'n lichaam? Rare lichamen van ons haha
  Milou onlangs geplaatst…Friday SnapsMy Profile

 • Reageer Leonie 22 januari 2016 om 07:39

  Drinken ben ik ook kei slecht in. Soms lig ik in bed en denk k, heb ik vandaag alleen die 2 kopjes thee op? Slecht!!
  Jammer manon… Begrijp dat je daar ff een dip van had! Kom op, het lukt je wel!!!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Het leed wat “nachtplassen” heet!My Profile

 • Reageer Joyce 22 januari 2016 om 07:45

  Manon, wij hebben het toevallig van de week op de cursus over medicatie (en griep/ziek zijn) gehad en dat dat wel degelijk een negatief effect heeft op het afvallen. Hou je daar maar aan vast. Want jullie zijn beide supergoed bezig!!

  Hier afgelopen maandag het 1e weegmoment op de cursus gehad. 2,4 kilo eraf. Maar deze week lijkt het niet zo lekker te gaan. Hier is drinken ook een groot stuikelblok. En toch mijn punten opmaken aan “ongezonde” dingen omdat ik er toch zoveel heb.. (43 dagpunten)

 • Reageer Judith 22 januari 2016 om 08:00

  Zo leuk om jullie avonturen in WW weer te volgen! Jullie zijn goed bezig dames, volgende week zal je vast en zeker meer resultaat zien Manon! X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…wishlist wednesday | NoNo cardsMy Profile

 • Reageer iooon 22 januari 2016 om 08:22

  Bibian wat goed! Ik had helemaal gemist hoeveel je afgevallen was gisteren. Goed bezig jij!

  En Manon, super rot maar ik ben er van overtuigd dat het 500 gram snot is minimaal.

  Ik mag straks weer op de weegschaal!
  iooon onlangs geplaatst…Social Media-Lie TagMy Profile

  • Reageer Bibian 22 januari 2016 om 10:48

   Succes!

 • Reageer Meike 22 januari 2016 om 08:28

  Naast dat ibroprufen erg slecht voor je maag is, heeft het ook als bijwerking dat het vocht vast houdt! Dat kan verklaren waarom je in vetpercentage wel bent afgenomen maar niet in kilo’s. Zo te horen ben je super goed bezig manen, behalve die ibroprufen dan 😉

 • Reageer Nesrin 22 januari 2016 om 08:53

  Manon hang in there!! Herkenbaar hoor. Misschien hield je meer vocht vast.

  Bibian good work!
  Nesrin onlangs geplaatst…De Parfum TagMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 22 januari 2016 om 08:58

  Jaaa, weer een nieuwe update! Ik zou niet weten waar ik dit zo leuk vind, maar ik vind ’t haha. Bibian; super goed gedaan! Maar even serieus; wie zou het wel volhouden zonder een snack in de avond..? Ik niet hoor! En ik eet die portie friet op vrijdag én elke avond een snack, haha. Ik zou daar ook niet zonder kunnen. Maar volgens mij kies je niet de meest slechte dingen uit, zelfs nog relatief verantwoord en behoud je je maximale punten. Ik zie het probleem niet! Manon; wat kut. Want je werkt zo hard en dat loont dan niet. Goed dat je niet die croissantjes hebt gesmeerd met chocolade pasta! Want ik geloof ook dat het wel los loopt. Onthoud; je was ziek afgelopen week en dat zorgt ervoor dat je lichaam tot veel minder dingen toe in staat is. Als hij bezig is tegen zichzelf en de bacteriën te het vechten slaat het automatisch reserves op als bescherming. Dat ligt niet aan jou, dat lag aan je griepje. No worries dus! Succes aankomende week <3 Kick some bootie!
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Goede Voorbereiding: Bevallingsverhalen #5 Saskia van TwinkelbellaMy Profile

  • Reageer Bibian 22 januari 2016 om 10:48

   Wat ben je toch een lekker mens <3

 • Reageer Vlijtig Liesje 22 januari 2016 om 09:26

  Wat me vooral zo leuk lijkt aan Weight Watchers is de onderlinge steun als ik het zo lees. Dat is goud waard.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom zijn lijstjes zo populair?My Profile

 • Reageer Lifesabout 22 januari 2016 om 09:29

  Balen Manon! Misschien een halve kilo snot? Komt wel weer goed de volgende keer masr het is wel heel erg rot. Fijn dat bij Bibian er wel weer iets af is.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn haat-liefde verhouding met perfecte interieurfoto’sMy Profile

  • Reageer Natascha 22 januari 2016 om 18:35

   Haha, ik lees je reactie met een big smile! Topmens! 👌🏼😋

   • Reageer Natascha 22 januari 2016 om 18:37

    Deze moest dus onder de post van Elise Joanne! Toe aan weekend en een snack denk ik! 😜

 • Reageer anneleen 22 januari 2016 om 09:43

  Goed gedaan, Bibian!! Super! En wat balen, Manon. Kan me voorstellen dat je je hier eventjes helemaal niet goed doorvoelde. Maar geef de moed niet op en ga er weer goed tegenaan! Heel leuk trouwens dat jullie mannen ook meedoen 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Strengths and weaknesses testMy Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 22 januari 2016 om 09:51

  Ik doe ook aan WW en ik vind het heel lastig. Ik krijg al mijn punten bij lange na niet op op een dag. En ik was vorige week een kilo aangekomen! Hoe dan!? Ik at soms maar de helft van de punten de ik mag en mijn weekpunten raak ik dus helemaal niet aan. Maar goed. We zetten door!!! Zet ‘m op meiden!!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Kijktip: Making a Murderer (Netflix)My Profile

  • Reageer Bibian 22 januari 2016 om 10:47

   Als je je dagpunten niet op eet dan heb je inderdaad grote kans om aan te komen, omdat je dan gewoonweg helaas te weinig voedingsstoffen etc. binnen krijgt. De weekpunten komen wij ook nauwelijks aan alleen mochten wij bijvoorbeeld uit eten gaan willen we dit gaan gebruiken. Probeer anders ipv magere yoghurt, volle yoghurt te eten en ipv kipfilet op brood een wat vettere variant beleg. Zo kom je sneller aan je punten en eet je hetzelfde. Liefs

 • Reageer Michelle 22 januari 2016 om 09:56

  Wat fijn dat je zo een ritme hebt gevonden wat voor jou werkt Bibian! Ik geef je groot gelijk, met je snackje! Op deze manier is het veel beter vol te houden op de langere termijn, en het moet allemaal wel een beetje leuk blijven toch? En Manon; hartstikke klote dat je je zo aan de regeltjes hebt gehouden en het zich dan nog niet geloond heeft. Ik denk echt dat het ziek zijn er wel degelijk mee te maken heeft, dus laat je niet kisten! Volgende week weer beter; alleen maar hartstikke goed dat je je zo hebt ingehouden met je croissants met Nutella, dat moet toch een keer beloond worden? Succes weer deze week!
  Michelle onlangs geplaatst…FAVO WEBSHOPS VOOR DE BABYMy Profile

 • Reageer Malou 22 januari 2016 om 10:15

  Wat balen dat je bent aangekomen Manon, dat is natuurlijk niet leuk als je zo goed bezig bent. Maar misschien komt het inderdaad door medicijnen..

  En Bibian, fijn dat er weer wat af is!
  Malou onlangs geplaatst…‘Ik ga echt niet naar zo’n krijspaleis hoor’My Profile

 • Reageer MERLIJN 22 januari 2016 om 11:31

  Bibian wat goed van jou! En manon ik vind het heel sneu voor jou, maar probeer je niet teveel aan dat nummertje te houden. Misschien ben je volgende week wel ineens heel veel kwijt! Ik heb precies hetzelfde gewicht als jou en ben gelijk begonnen dus ik doe lekker met jullie mee. Jullie motiveren me. Succes xxx

 • Reageer Cindy 22 januari 2016 om 12:01

  Leuk om te lezen weer dames, behalve dan van Manon. Maar goed bezig Bibian. En Manon: Dat komt allemaal wel goed hoor. Succes!
  Cindy onlangs geplaatst…Als ik straks mama ben..My Profile

 • Reageer Vanessa 22 januari 2016 om 12:02

  Bibian, goed gedaan! Frustrerend voor je Manon, zeker omdat je zo je best hebt gedaan. Maar hé, misschien is er volgende week ineens veel af? Ik duim alvast voor je mee! Ik herken trouwens wel wat Bibian zegt, ik moet ook mijn beloon momentje hebben. Ik snack niet elke avond, maar op vrijdagavond eten we bijvoorbeeld altijd frietjes en zo is het makkelijker vol te houden om in de week goed op te letten.
  Vanessa onlangs geplaatst…In bad met Lush: Sex Bomb bruisbalMy Profile

 • Reageer Annemijn 22 januari 2016 om 12:57

  Wauw wat lekker bezig! Ach Manon, hier een lotgenoot! Ik ben ook 0,5 aangekomen deze week en kom ook om in het snot.. Maar ga maar lekker genieten van je sushi en dan gaan we er weer helemaal voor!
  Annemijn onlangs geplaatst…TAG: I love teaMy Profile

 • Reageer Janneke 22 januari 2016 om 13:39

  Wow, ik vind dat jullie super goed bezig zijn allemaal! Laat je vooral niet gek maken Manon, het komt echt goed!

 • Reageer Natascha 22 januari 2016 om 18:32

  Hè bah Manon, ik had twee weken geleden precies zo’n moment! Ik was ook een halve kg aangekomen en had ook helemaal niets verkeerd gedaan. Jammergenoeg heb je geen controle over je lichaam en soms houd je bv. meer vocht vast dan een andere keer. Gewoon stomme pech! Snel je gewicht invoeren en gauw vergeten! Afgelopen week ben ik gemotiveerd op dezelfde weg weer doorgegaan en er was 0,9 kg af! Ik kan het dus toch! Ga gewoon zo verder als je deed, je kunt het!
  En Bibian, wat een topper ben je ook met 1,2 kg! Lijkt me zo fijn als je dit avontuur met een vriendin kunt doen. Ik kijk uit naar jullie eetdagboeken en de volgende update! Succes deze week 😊👍🏼

 • Reageer me 22 januari 2016 om 20:43

  Nee, je komt niet aan van een pijnstiller en een neusspary. ;( Je kunt wel gewoon wat meer vocht vasthouden door je ziek zijn en daardoor wat zwaarder zijn, en dat kan ook zo weer weg zijn.

 • Reageer Jodi - liefthuis 23 januari 2016 om 10:38

  Heel netjes Bibian en wat ontzettend zuur manon. Snap dat je baalt, helemaal in vergelijking met de rest. En dan ben je ook nog eens ziek. Wat een ellende. Ik zou ook zeker voor de croissantjes zijn gegaan, knap dat je je ingehouden hebt hoor.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Sprookjes PLOG: Spruit’s eerste keer naar de Efteling…My Profile

 • Reageer Joyce 24 januari 2016 om 20:12

  Wat zijn jullie goed bezig! En Manon, het komt wel goed. Het is even balen, maar misschien houd je even wat meer vocht vast nu je je zo beroerd voelt! Wat knap dat je doorgaat en niet al het ongezonde opeet, dat zou ik gedaan hebben denk ik. Ga zo door!

 • Reageer Femke 25 januari 2016 om 10:26

  Wat gaat het goed bij jouw Bibian! Super balen dat je niet ben afgevallen. Misschien heb je wel te weinig gegeten deze week omdat je ziek bent. Ik heb dat in het begin ook vaak gehad. Dan kwam ik aan in plaats van dat ik afviel. Mijn coach zei toen dat ik te weinig at. Sinds dien ben ik meer gaan eten en val ik wel elke week af! Ik moet vanavond weer wegen, spannend! Succes aankomende week!
  Femke onlangs geplaatst…Weight Watchers #3My Profile

 • Reageer Weight Watchers update #4: Samen sta je sterk?! | Little Wonder World 29 januari 2016 om 06:00

  […] Vorige week konden jullie lezen dat ik aangekomen was. Ik baalde enorm want ik had me perfect gedragen en ja, […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge