Moeder zijn, Persoonlijk

Zo doen wij dat – Thuisblijfmoeder

zodoenwijdat
Ik ben Manon en ik ben thuisblijfmoeder. Huisvrouw. Interieurverzorgster (:’D) . Moeder. Ik zorg voor de huishoudelijke taken, mijn kind en vriend.

Het klinkt wel een beetje suf en ouderwets hè? “Voor je man/vriend, kind(eren) en het huishouden zorgen.” Toch geniet ik er met volle teugen van. Ik vind die term ‘thuisblijfmoeder’ eigenlijk niet helemaal de lading dekken hoor, alsof je hele dagen in huis zit te kniezen met je kind(eren). Nee, ik denk dat er best veel misvattingen zijn over het huismoederen. Ik weet niet of ik voor alle thuisblijfmoeders kan spreken maar ik zit in ieder geval niet hele dagen thuis. Ik zorg ervoor dat ik elke dag met Nilo op stap ga, sowieso naar buiten als het niet regent.

Ik ben van nature heel erg een huismus, altijd al geweest. Kneuterig, burgerlijk, hoe je het beestje ook wil noemen, dat ben ik. De een kan zich hier ook heel goed in vinden en een ander vind het saai. Helemaal goed, ieder z’n ding toch? Thuisblijfmoeder zijn past dus ook wel bij mijn persoonlijkheid en ik denk dat dit je ook echt moet “liggen”. Ik weet niet of ik voor altijd thuis wil blijven voor mijn kinderen maar voorlopig wel. Het is ook allemaal mogelijk maar zodra het financieel niet meer zou lukken dan ga ik zonder problemen op zoek naar een baan hoor.

IMG_5679Soms heb ik van die periodes dat ik er even geen zin meer in heb. Dan lijken alle dagen hetzelfde, de weken hetzelfde en zien de komende dagen er ook niet heel anders uit. Dan baal ik wel eens en ga ik rondstruinen op vacaturesites. Maar ja, wat wil ik dan? Ik weet het niet. Ik zou dan ook wel echt iets willen doen wat ik leuk vind, waar ik voldoening uit haal en waar ik met plezier heen ga. Ik doe het dan ook echt voor mezelf en niet voor de centen om het zo maar even te zeggen. Zou ik die voldoening, het plezier halen uit vakken vullen bij de plaatselijke supermarkt? Ik denk het niet… Een ‘echte’ baan met betrekking op mijn opleidingen (SPW3, OA en Pabo) vind ik een soort van ‘eng’: die verantwoordelijkheden, je moet weer zoveel… Nee. In dat soort periodes draait mijn hoofd overuren, wik en weeg ik 101 dingen af en kom ik altijd tot dezelfde conclusie: ik weet het niet.

Vaak is dan het tij ook weer gekeerd en besef ik me dat ik het stiekem toch wel heel fijn vind, zo thuis. Oké, er is weinig diepgang te vinden in de dagelijkse ‘rompslomp’ zoals wasjes draaien, boterhammetjes smeren en stofzuigen maar ik heb daarnaast ook nog onze blog. Ik vind dit voor mij geen baan en zal mezelf ook nooit fulltime blogger noemen maar het is wel een bezigheid waar ik van geniet, die mij voldoening geeft en voor plezier zorgt. Misschien als ál mijn kinderen later (;-)) op school zitten, dat ik dan ook weer een ‘echte’ baan ga zoeken, who knows. We zullen zien.

IMG_1241Maar goed, ik dwaal een beetje af haha. Wat ik wilde zeggen is dat ik ook op mijn werk een paar jaar geleden (onderwijsassistent op een middelbare school) van die periodes had dat ik er ook geen fluit aan vond, net zoals de periodes die ik net beschreef. Op je werk kunnen er ook ontzettende baaldagen tussen zitten, die heb ik ook thuis. Werkende moeders zullen wel eens balen dat ze op het werk zitten in plaats van thuis met hun kind(eren) en thuisblijfmoeders net andersom (gillend gek worden en terug verlangen naar je oude baantje oid).

Thuisblijfmoederen is geen baan, verre van vind ik. Maar het is wel iets waar je de hele dag ‘mee bezig bent’. Ik doe niet zielig of iets maar ik heb thuis geen lunchpauze van 12:30u tot 13:00u waarin ik rustig een boterhammetje en een kopje thee kan drinken, ik kan niet met collega’s bij de koffieautomaat een praatje maken. Ik kan niet die 5 minuutjes extra op de wcpot blijven zitten met m’n iPhone om Facebook te checken want ik heb een kind die bijna met z’n vingertjes in het stopcontact zit, capriolen op de bank uithaalt of de kat terroriseert. He-le-maal prima, ik kies er zelf voor, maar thuisblijven voor je kind(eren) zorgen is geen lazy life!

Heb jij nog een onderwerp wat je behandeld wil zien worden in deze rubriek ‘zo doen wij dat’, laat het ons dan weten!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

56 reacties

 • Reageer Joyce 19 januari 2016 om 06:06

  Amen! Alsof ik het zelf heb geschreven. Ik heb ook nooit echt gehad van dat of dat wil ik graag doen of worden. Nu ik moeder ben is dat heel anders, het past echt bij me al klinkt dit misschien raar. Soms denk ik ook Pfff ik wil weg hier! Maar op mijn werk had ik dat elke dag. .

 • Reageer amanda 19 januari 2016 om 06:07

  Ik ben iemand die wel vaker zou thuis willen zijn voor mijn kind maar 24/7 “thuis” nee dat is niks voor mij…lijkt me soms wel ff lekker hoor geen druk van je werk etc bij je…

  Leuk artikel…
  amanda onlangs geplaatst…1 jaar samen bloggen….My Profile

 • Reageer Channa 19 januari 2016 om 06:07

  Mee eens lijkt mij absoluut geen lazy life maar kan mij er ook niks bij voorstellen. Ik werk wel en vind het heerlijk!
  Channa onlangs geplaatst…Action & Kruidvat shoplogMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 19 januari 2016 om 06:09

  Ik ben het er mee eens. Ik ben ook thuisblijmoeder en af en toe lijk ik drukker dan een werkende moeder. Ik vind het heerlijk en nooit gedoe met zieke kindjes.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Leven in Amerika….Bijna 8 maanden leven als een Amerikaan.My Profile

 • Reageer Josan 19 januari 2016 om 06:09

  Je hebt helemaal gelijk. Ik ben sinds augustus weer begonnen met werken maar wat had ik vaak dagen waarop ik dacht: Wat is dit ontzettend stom. Hier haal ik weinig voldoening uit. Thuis heb ik meer uitdaging. Dus vorige week ook aangegeven dat ik stop. Wat ik nog graag besproken wil zien is iets van vast eten. Als je van fles overgaat op vast wat maak je.
  Josan onlangs geplaatst…Budget shopping tip: V&DMy Profile

  • Reageer Vlijtig Liesje 19 januari 2016 om 10:21

   Hé dat is niet niks Josan om je baan weer op te zeggen. En leuk om te horen dat je thuis meer uitdaging hebt dan op je werk.
   Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Autorijden in de winterMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 19 januari 2016 om 06:10

  Wat leuk en interessant om je er ervaringen hiermee te lezen Manon! 🙂 ik denk ook dat wat je zegt klopt, dat als je buitenshuis werkt je soms naar thuisblijven verlangt maar andersom net zo. Ik werk vanuit huis maar ben dus ook bijna fulltime thuis en geniet daar ook enorm van, veel bij je kind(eren) zijn is zo fijn
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Unboxing Mama Swap met Elise JoanneMy Profile

 • Reageer Petra 19 januari 2016 om 06:17

  Mooi geschreven manon, zo herkenbaar! Ik werkte fulltime als dierenartsassistente en na de geboorte van onze zoon verloor ik mijn baan. Ik werdt dus eerst verplicht thuisblijfmoeder. Na heel wat sollicitaties toch besloten in overleg met manlief om thuisblijfmoeder te worden. In het begin enorm wennen aan de overgang van fulltime werk naar elke thuis, maar vondt het heel fijn om bij m’n zoontje te kunnen zijn. Na een tijdje vondt ik de rust en de acceptatie en inmiddels is onze zoon 2 jaar en ben ik nog thuisblijfmoeder. Ik herken enorm goed die momenten die je beschrijft, dat je het soms helemaal gehad hebt. Elke dag en week lijkt hetzelfde en dan open ik de vacature sites en ga opzoek. Inderdaad met dezelfde reden sluit ik daarna weer af, want niks is echt leuk werk. Soms vliegt het je zo aan die momenten, ik moet zeggen dat ik die meer in de winter dan in de zomer heb, heb jij dat ook?
  Ik vindt het jammer dat mensen zo bevooroordeeld zijn over thuisblijfmoeders, alsof je inderdaad de hele dag op de bank zit ofzo.
  Ik probeer er ook elke dag even uit te gaan, al is het maar een wandeling of fietstochtje.
  Je bent een leuke blogger en ook jullie YouTube video’s vindt ik erg leuk!! Ga zo door!!!
  Groetjes petra

 • Reageer Tamara 19 januari 2016 om 06:33

  Goed gezegd. Thuisblijven is geen baan haha. Ik vind het heel fijn om ook eens te lezen over iemand die ook bewust thuismoeder is. Ik heb er destijds voor gekozen en alhoewel ik het af en toe best zwaar vind om ‘alleen maar’ moeder te zijn. Vind ik het ergens ook wel fijn dat ik niets van hun heb gemist. Elk stapje en elk woordje heb ik gezien.
  Tamara onlangs geplaatst…Wat kost dat nou eigenlijk? Zo’n bevalling?My Profile

 • Reageer Dorien 19 januari 2016 om 06:45

  Leuk artikel! Ik ben het met je eens dat als thuis blijvende moeder je echt geen lazy life hebt, wat veel mensen vaak wel denken. Heerlijk als je je kind zo kan zien opgroeien en alle aandacht kunt geven!
  Dorien onlangs geplaatst…MUM’S LIFE: HIGH HEELS OF SNEAKERS?My Profile

 • Reageer Renée 19 januari 2016 om 07:05

  Bij ons zou het financieel niet mogelijk zijn om mijn baan op te zeggen. Althans, het zou wel kunnen, maar dan moeten wij onze levensstijl wel aanpassen. Soms dromen we wel eens over het winnen van een miljoen of meer. Zelfs dan zou ik willen blijven werken. Dan wel iets minder uren en iets wat ik écht heel leuk vind. Voor nu ben ik blij met m’n werk. Ik werk op maandag, dinsdag en vrijdag. Ik heb dus een weekend in de week. Persoonlijk denk ik dat ík een leukere moeder ben doordat ik werk. Ik ben ook een echte huismus, maar niet het type dat de hele week thuis/om huis in de weer wil zijn. Zoals jij je blog hebt, vind ik het heel prettig om op een andere manier/plek ook nuttig te zijn. Ik ga met plezier naar m’n werk en kom fluitend thuis. Mijn dochter is dan bij oma (bij mijn ouders op een Manege -> heel veel dieren en bij m’n schoonmoeder met haar nichtje). Het is niet dat ik niet bij mijn kind wil zijn, maar ik vind het gewoon heel fijn om enkele dagen in de week even bezig te zijn met andere dingen. Ik vind thuisblijfmoeder een term die doet blijken alsof je de hele dag thuis zit te knutselen, maar zoals jij al zegt. Geen (koffie)pauze oid. Een dag thuis is bijna drukker dan een werkdag voor mij!

 • Reageer Roeline 19 januari 2016 om 07:07

  Het hebben van (een) kind(eren) geeft je al het recht om thuis te zitten 🙂 Mijn dochter gaat naar school maar ik heb niet weer werk. Maar ik zit idd ook zeker niet de dagen thuis! Tuurlijk, de ene dag/week ben je drukker dan de andere maar ik zit niet stil. Ik help veel op school, bij mensen thuis, pas op kindjes zo nodig enz. Wel heb ik 1 betaald schoonmaakadresje, net even voor wat extra geld. Ik voel altijd alsof ik me moet verdedigen dat ik niet werk maar ik werk wel alleen niet voor een baas en structuele weekdagen. En ik herken het Manon, ik zit ook het allerliefst thuis/binnen!

 • Reageer Leonie 19 januari 2016 om 07:17

  Ik vind dat thuisblijfmoeders absoluut geen lazy life hebben, maar kan me goed voorstellen dat t soms voelt als een sleur…
  Ik ben wel van plan te blijven werken als onze Uk er eenmaal is… Maar misschien denk ik er tegen die tijd totaal anders over, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #1; t/m de zwangerschapstest!My Profile

 • Reageer Saskia 19 januari 2016 om 07:25

  Nee een lazy life is het sowieso niet. Dat vind ik ook altijd zo kortzichtig. Thuisblijfmoeder zijn is ook hard werken en de tijd voor jezelf is minimaal indd.
  Saskia onlangs geplaatst…Het lot van een moederMy Profile

 • Reageer Nesrin 19 januari 2016 om 07:31

  Thuisblijven en voor het gezin zorgen is zeker geen lazy bestaan. ZEKER NIET.

  Dit is zo herkenbaar. Ik zat in 2012 hoogzwanger van de tweede thuis en heb dit een lange tijd gedaan. De droger en wasmachine waren mijn twee beste vriendinnen en verder was ik sociaal pretty much “dood”. Ik heb in die tijd nog nooit een ochtend op de bank gezeten overdag en lekker tv gekeken. Je bent en blijft bezig.

  Voor het gezin zorgen is een van de mooiste dingen maar cijfer jezelf nooit weg.
  Nesrin onlangs geplaatst…Iva Natura Cream Peeling (winactie)My Profile

  • Reageer Manon 19 januari 2016 om 10:42

   Jouw laatste zin vind ik een goeie :)! Ik vind dat ook belangrijk om mijn eigen ding te kunnen blijven doen, anders hou je het ook allemaal niet vol denk ik!

 • Reageer Nicole 19 januari 2016 om 07:32

  Ik werk 32 uur per week. Ik zou niet thuis kunnen zitten, ik zou vereenzamen. Werk is ook een heel sociaal iets en het is denk ik heel goed voor een vrouw om niet continu met haar kinderen bezig te zijn. Je bent ook nog vrouw, niet alleen moeder. Maar dat is mijn mening. Bij mij zou het niet passen. Gelukkig verschillen we allemaal 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Nieuwe trend in Amerika: Uniseks babynamenMy Profile

  • Reageer Manon 19 januari 2016 om 10:41

   Oh ik ben ook nog zeker vrouw hoor ;-)! En eenzaam voel ik me ook niet. Ik zoek altijd vriendinnen of familie op, klets veel met andere moeders en Nilo gaat natuurlijk ook 1 dag in de week naar de opvang zodat ik ook echt een dag “mijn ding” kan doen!

 • Reageer Wilmaaa 19 januari 2016 om 07:36

  Helemaal mee eens. Ik ben ook thuisblijfmoeder. Hier heb ik alleen nog wel de ambitie om iets te doen. Helaas zit ik thuis mede vanwege mijn gezondheid. Ik geniet er erg van en daarnaast werk ik aan mijn blog.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Mijn tips tegen een dipMy Profile

 • Reageer Inge 19 januari 2016 om 07:47

  He manon, ik vind dit een heel leuk artikel om te lezen! Snap volledig dat thuisblijven geen luizenbaantje is, haha… ik heb 3dagen een drukke baan, maar ben savonds net zo moe als na n dag thuis met onze kleine man! Ik heb op dit moment wel zo’n baalperiode op het werk (onderwijs) omdat er heel veel moetmoetmoet en het wel veel is naast een baby thuis! Ach zo hebben we allemaal onze periodes zoals je al zei…geniet lekker zoveel mogelijk van het feit dat je de keuze hebt! En komt er een leuke baan voorbij.. kan je altijd kijken. En zo niet, dan niet! 🙂
  Inge onlangs geplaatst…keukenstyling inspiratieMy Profile

 • Reageer Lianne 19 januari 2016 om 07:48

  Leuk stuk! Het is zeker een fulltime baan, misschien nog wel meer dan dat. Wat ik me wel afvraag is of je er over hebt nagedacht dat je straks een pensioengat hebt en sowieso een gat in je cv, waardoor werkgevers misschien een andere sollicitant zou kiezen. Als je ooit uit elkaar zou gaan, ga je dan nog wel een baan vinden? Je bent nu erg afhankelijk van het inkomen van je vriend. Is niet zeurderig of als kat bedoeld maar dat is iets waar ik over na zou denken als controlefreak 😉

  • Reageer Manon 19 januari 2016 om 10:40

   Ja dat gat in mijn cv maak ik me soms wel zorgen over… Maar ja, ik zou geen baan zoeken om puur “geen gat” te hebben. Een werkgever moet mij willen om mijn kwaliteiten, niet om mijn gat in mijn cv. En ik heb een “reden” om thuis te zitten, ik doe niet niks omdat ik daar zogenaamd geen zin in zou hebben denk ik dan maar! En dat pensioen… Tja, lekker naïef maar ik ga niet weg bij mij vriend hahaha. En als ik me overal druk om moet maken dan heb ik geen leuk leven denk ik.

 • Reageer Milou 19 januari 2016 om 07:49

  Goed geschreven! Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Niets of niemand heeft daar iets over te zeggen of wat van te vinden, jullie bepalen zelf wel. Ik vind dat je het super goed doet en zolang het financieel mogelijk is zou ik er lekker van genieten! Ik zou ook wel fulltime thuismoeder willen zijn, maar ben ook blij met die paar uurtjes die ik straks ga werken. Ook puur voor de sociale contacten en omdat ik het werk leuk vind. Zo zie je, ieder z’n ding! 😀
  Milou onlangs geplaatst…Interior: koper inspiratieMy Profile

  • Reageer Vlijtig Liesje 22 januari 2016 om 11:27

   Het slaat natuurlijk eigenlijk nergens op op dat een periode fulltime moederen ‘een gat in het cv’ is… Dat is helaas typerend voor hoe er naar gekeken wordt. Als een periode van ‘niets doen’.
   Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom zijn lijstjes zo populair?My Profile

 • Reageer Dita 19 januari 2016 om 08:12

  Mooi geschreven Manon! Zelf wil ik absoluut blijven werken, ik hou van mn werk en vind de sociale contacten ook heel fijn. Maar ik kan me voorstellen dat thuis bij je kindje zijn ook heel fijn is. Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Ik vind het zelf heel prettig dat mijn vriend 4 dagen werkt, hij is straks ook een dag of meer bij ons kindje. Dan kan ik gewoon werken zonder dat we oppas nodig zijn.
  Dita onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #9 Week 34 t/m 36My Profile

 • Reageer Charlotte 19 januari 2016 om 08:28

  Het gaat er uiteindelijk toch on wat jij fijn vindt om te doen. Blijf jij graag thuis en is dat financieel mogelijk dan is het alleen maar fijn dat dat kan! Soms denk ik ook wel dat ik liever stop net werken maar San heb ik weer een gezellige dag gehad en dan wil ik toch niet stoppen haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Papa doet het anders…..My Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 19 januari 2016 om 08:38

  Fijn om hier meer over te lezen. Zelf ben ik pas begonnen met werken en heb ik nog geen kinderen, maar het lijkt me ook heel fijn om (deeltijds) thuis te zijn/werken aan mijn blog. Mijn droom is eigenlijk om halftijds te kunnen leven als zelfstandig psycholoog en halftijds te kunnen bloggen, maar dat is niet eenvoudig. Als ik kinderen krijg zou ik denk ik ook wel graag een paar dagen thuis zijn, hoewel me dat inderdaad ook niet altijd even leuk lijkt. Afwisseling lijkt me wel fijn. Maar je moet het financieel kunnen ook natuurlijk, en daar ben ik al een beetje bang voor…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Inspirerende blogposts van de afgelopen week #1My Profile

  • Reageer Manon 19 januari 2016 om 10:38

   Ja, zo’n deeltijd baan zou mij ook het fijnst lijken! De afwisseling inderdaad.

 • Reageer Joyce 19 januari 2016 om 09:01

  Ik ben op één dag na ook thuisblijf moeder en ik ben blij dat ik die keuze heb kunnen maken afgelopen november. Ik mis niks meer van de kinderen en de kinderen hoeven mij niet te missen. VInd ik een fijne gedachten <3
  Joyce onlangs geplaatst…Sofie haar ritme (9 maanden)My Profile

 • Reageer Marjon 19 januari 2016 om 09:13

  Absoluut mee eens! Heerlijk toch dat je je kind de volle aandacht kan geven nu ze nog klein zijn, dit hebben ze ook nodig hoor en daarnaast toch nog je iets kan doen wat je leuk vind en waar je voldoening uithaalt, zoals bloggen:) Liefs xxx
  Marjon onlangs geplaatst…Update van onze huizenzoektochtMy Profile

 • Reageer Lifesabout 19 januari 2016 om 09:31

  Geniet er maar lekker van Manon! Het lijkt alsof een moeder die thuis blijft de hele dag zit te niksen maar dat is helemaal niet zo. Ik ben net afgekeurd en kom ook (tijdelijk) thuis te zitten. Voelt gek, maar heeft ook weer veel positieve kanten, vooral voor Sarah.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een maatschappij van ‘moeten’.My Profile

  • Reageer Manon 19 januari 2016 om 10:38

   Ah ja, zie maar vooral het positieve van het thuisblijven <3

 • Reageer Malou 19 januari 2016 om 09:48

  Mooi geschreven en erg herkenbaar. Ik zit ook wel eens in een sleur, maar dat had ik ook wel toen ik werkte. En hoewel het inderdaad niet erg uitdagend is, vind ik het heerlijk om thuis te zijn.
  Malou onlangs geplaatst…Dingen waar een dreumes boos om kan wordenMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 19 januari 2016 om 10:23

  Ik vind het altijd weer leuk om verhalen van thuisblijfmoeders te lezen. Vooral omdat ze volgens de statistieken steeds zeldzamer worden.

  Ik ben zelf ook altijd thuisblijfmoeder geweest, en werk nu vanuit huis.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Autorijden in de winterMy Profile

 • Reageer Madelaine 19 januari 2016 om 11:19

  Ik vind het echt heel knap dat je dat kan. Ik zit nu nog in mijn verlof maar kan niet wachten om mijn studie en werk weer op te pakken. Ik mis zelf de diepgang, maar misschien is het ook weer anders met een kleine baby dan met een dreumes. Mijn vriend heeft zijn eigen bedrijf en werkt veel, ik ga zelf dus alles parttime doen. We kunnen in principe alles op 1 salaris doen, maar dan moeten we aanpassingen doen die we niet willen.
  Madelaine onlangs geplaatst…Van racemonster naar zenbabeMy Profile

 • Reageer Vanessa 19 januari 2016 om 11:26

  Leuk om te lezen! Het lijkt me geweldig om thuisblijfmoeder te zijn en voor je kindje en vriend te kunnen zorgen. Op dat vlak ben ik dan ook misschien huiselijk en ouderwets, maar als dat je nu gelukkig maakt? Ik begrijp wel de dagelijkse ‘sleur’ die je beschrijft, maar zoals je zegt is bloggen wel een leuke bezigheid waar je voldoening uithaalt. Ik woon in België en ik ken eigenlijk geen enkele thuisblijfmoeder. Bij ons wordt er echt verwacht dat je met 2 gaat werken, het is echt nog zo’n taboe. Terwijl ik vind dat je gewoon moet doen wat je gelukkig maakt. En als je het financieel aankan, waarom niet? Gewoon van genieten zou ik zeggen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Janzen verzorgende handcrème ceder & sandalwoodMy Profile

  • Reageer Vanessa 19 januari 2016 om 11:32

   Oh, en misschien kan het leuk zijn om eens iets te schrijven over bloggen als vriendinnen in de rubriek ‘zo doen wij dat’. Hebben jullie een vaste blog dag waarop jullie samenkomen? Hoe plannen jullie artikels in? Hoe houden jullie elkaar op de hoogte? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar 🙂
   Vanessa onlangs geplaatst…Janzen verzorgende handcrème ceder & sandalwoodMy Profile

 • Reageer Nicole 19 januari 2016 om 11:37

  Financieel gezien zou ik moeten werken. Maar net als jij zie ik het eigenlijk niet zitten om vakkenvuller ofzo te zijn en iets met mijn pabo diploma doen heb ik eigenlijk ook geen zin in. Was niet echt gelukkig in dag vak. Maar daar hoef ik nu even niet aan te denken omdat ik in de ziektewet zit. Die tijd komt echter wel…
  Ook herken ik het stuk over dat je af en toe alle dagen op elkaar vind lijken enzo, dan word ik gillend gek.. Maar een ander moment dan ben ik weer dolblij dat ik thuis kan zijn voor mn dochter!
  Nicole onlangs geplaatst…De peuterspeelzaal: waarom wel en waarom niet?My Profile

 • Reageer Michelle 19 januari 2016 om 13:03

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je ervoor kiest om thuisblijfmoeder te zijn! Ik blijf 20 a 24 uur werken, maar dat is puur omdat ik zo’n fijne flexibele baan heb en ook thuis kan werken, precies wanneer het me uitkomt. Mijn moeder was altijd thuis toen wij klein waren, en ik heb daar als kind echt heel erg van genoten.
  Michelle onlangs geplaatst…BEVALLEN: THUIS OF IN HET ZIEKENHUIS?My Profile

 • Reageer Cindy 19 januari 2016 om 13:33

  Ik ga straks enorm huilen als ik weer moet werken zodra mijn verlof over is (dat trouwens nog in moet gaan hoor). Het lijkt me heel fijn om thuismoeder te zijn, alle aandacht voor je kind te hebben, maar financieel is er geen mogelijkheid. Aan de andere kant vind ik werken ook heel erg leuk en het liefste zou ik 2 dagen in de week willen werken, maar dat is niet haalbaar. En dat kneuterige, lekker in huis rommelen, ik had nooit gedacht dat ik er van zou houden, maar ik vind het ook fijn. Lekker koken, kroelen straks met mijn kind.
  Cindy onlangs geplaatst…Nieuw begin: cursus mindfulnessMy Profile

 • Reageer Jeanne 19 januari 2016 om 18:12

  Wat een mooi artikel!
  Zelf ben ik nog maar 15, maar mijn moeder is al sinds jaar en dag volledig thuisblijfmoeder.
  Ik ben een van de 7 kinderen (jongste is 7 maanden) en mijn moeder heeft tot haar 3e kind alleen maar een paar nachtdiensten (zh) per maand gedraaid. Daarna is ze volledig thuisblijfmoeder geworden (op een klein jaartje na dat ze een dag werkte voordat de 2 nakommertjes geboren werden). Dit heb ik altijd ontzettend gewaardeerd en waardeer ik nog steeds. Iedere ochtend heeft mn moeder alle tijd voor ons, welk uur we ook moeten beginnen (baby, groep 3, klas 2, klas 4, klas 5, klas 6, universiteit jaar 2). Ook is ze er altijd als je uit school komt en staat ze altijd voor ons klaar! Daarom zou ik het bij mijn kinderen later ook willen doen, in ieder geval minimaal 4 dagen iemand thuis en niet tot 5 uur op de opvang laten. Als ik dat ook zie bij de buurkinderen, ze vinden de voorschoolse en naschoolse opvang verschrikkelijk! Dus hierbij uit mijn ervaring thuis, het is super goed als je een thuisblijfmoeder bent!!

  • Reageer Manon 19 januari 2016 om 19:18

   Ah wat een leuke en lieve comment zeg. Petje af voor jouw moeder, 7 kids! Gezellig bij jou thuis 😀

 • Reageer jamie 19 januari 2016 om 18:29

  Ik ben verpleegkundige maar zit momenteel thuis door een vervelende zwangerschap. Ik heb een dochter van bijna 2 en ik vind het zelfs zwaarder om huismoeder te zijn dan dat ik fulltime aan het werk ben! Er is altijd wel wat te doen en vaak als je even je rust wilt nemen en gaat zitten ligt het volgende klusje weer klaar.

 • Reageer anneleen 19 januari 2016 om 18:37

  Ik vind het goed dat je hier over schrijft, Manon! 🙂 Ik vind dat er snel ‘negatief’ gesproken wordt over thuisblijfmoeders, terwijl dit helemaal niet hoeft… Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Ik ga graag werken, maar wanneer ik zo’n klein kindje zou hebben zou ik toch ook graag een tijdje thuis blijven. Toch denk ik dat dit financieel niet haalbaar gaat zijn voor mijn vriend en mij. Mijn vriend en ik staan met shiften en ik werk ook regelmatig nachten. Ik hoor bij ons op het werk dat verschillende moeders dit zien als voordeel. Omdat wanneer je een late shift hebt je bv je kind naar school kan brengen, na een nacht heb je een dag vrij en heb je dus ook een hele dag extra bij je kind, … Ik denk ook dat het zeker niet te onderschatten is en doordat mijn vriend ook werkt in de zorgsector wordt het zeker heel goed plannen, maar ik denk dat je in alles iets positief moet zien 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Strengths and weaknesses testMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 19 januari 2016 om 18:50

  Gek he dat je het gevoel hebt dat je je moet verantwoorden. Soms denk ik ook wel eens aan de optie om thuis te blijven. Ik sta in het onderwijs ( waar overigens vacatures zijn :p) m’n baan is Top maar ik ben geen workaholic en heb het thuis zo fijn dat in soms fantaseer hoe het zou zijn. Ik denk dat ik het contact met collega’s erg zou missen, al viel dat in m’n verlof heel erg mee. Maar dan heb je natuurlijk ook iets anders te doen.
  Groot gelijk dat je er voor gekozen hebt als het financieel kan en goed voelt. Geniet er mar lekker van met je mannetje.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wel of geen nekplooimeting?My Profile

 • Reageer Jolien 19 januari 2016 om 21:06

  Hoi Manon, herkenbaar en leuk stukje! Ik ben ook thuisblijfmama, ook bewust, aangezien wij een bedrijf aan huis hebben(boerderij met melkvee). Mijn man werkt zich een slag in de rondte dus ik wist voordat onze dochter geboren werd dat ik grotendeels voor de verzorging/huishouden op zou draaien. Als ik zou gaan werken zou mijn geld naar de kinderopvang/oppas gaan en dat vond mijn man zonde en belachelijk(niet dat ik niet mocht werken hoor! 😉 ). Ook ben ik een persoon die werk, kind en huishouden niet kan combineren. Veel te druk. Ik werk wel een beetje mee op ons bedrijf en hoop dit meer te gaan doen als onze dochter naar school gaat. Ze is nu 2,5, dus dat duurt nog even. Ondanks dat ik erg blij ben dat ik elke dag mee mag maken van het opgroeien van onze dochter, zijn ook hier de dagen soms lang en zwaar. Zeker nu ze in de peuterpuberteit zit. Bij de zoveelste driftbui denk ik dan; waar ben ik aan begonnen!! Maar dan hangt ze opeens weer om me heen als een aapje en zegt ze; hou van jou!! dat maakt het dan weer de moeite waard om door te gaan 😉 Geniet lekker van je “pré-pensioen” Manon. Werken kan later ook nog wel!

 • Reageer noa 20 januari 2016 om 06:26

  oh wat zou ik graag thuis blijven maar financieel kan dat niet mijn man verdient helaas niet zoveel. ik ervaar wekenlijks de stress om werk en zorg voor mijn kids te combineren.als mijn kids om 6.15 in vrieskou in de auto zitten naar oma voel ik me soms zo slecht maar ik weet ook dat het niet anders kan en dat steekt.geniet van het fijt dat je het wel kan manon die tijd pakken ze je niet meer af!

 • Reageer Monique 20 januari 2016 om 09:29

  Ik zou absoluut niet zonder mijn baan kunnen. Ik vind het leuk om naast de verantwoordelijkheid voor mijn kind(eren) ook nog verantwoordelijkheden op mijn werk te hebben. Om me te ontwikkelen en een eigen carrière te hebben. Ik geloof echt dat ik een leukere moeder ben doordat ik naast moeder en ‘vrouw van’ ook nog mijn eigen dingen heb. Ik geniet intens van mijn zoontje en vind de dagen dat ik overdag bij hem ben echt geweldig, maar ik kan ook echt genieten van een drukke dag op mijn werk vol uitdagingen en overleg met mijn collega’s (en dan aan het eind van de middag met gierende banden naar huis om bij mijn zoontje te zijn 😉 ).
  Daarnaast vind ik werk ook belangrijk voor de sociale contacten.

  Ik kan me dus niet voorstellen dat ik ooit thuisblijfmoeder zou (willen) zijn, maar ik vind dat een hele persoonlijke keuze en overweging!

 • Reageer Jessica 20 januari 2016 om 09:59

  Wat mooi omschreven. Ik herken me als niet mama wel in jou verhaal. Ik ben een huismus en als het financieel haalbaar is zou ik later ook heel graag fulltime mama willen zijn. Ik heb echt hele fijne herinneringen aan mijn kindertijd, mijn moeder was ook thuis, heeriljk! Geniet er van samen met Nilo.
  Jessica onlangs geplaatst…Weekend TexelMy Profile

 • Reageer Corine 21 januari 2016 om 09:39

  Het is zeker geen lazy life nee. 😉 Ik ben nu een aantal jaren thuisblijfmoeder en ik geniet er enorm van. Het is zo fijn om zo veel tijd met mijn kinderen door te brengen. Leuke blogpost!
  Corine onlangs geplaatst…10 x tijd voor mezelfMy Profile

 • Reageer Hilde 1 februari 2016 om 17:43

  Ik zou dan toch misschien een beetje een schuldgevoel krijgen tegenover mijn vriend. Dat hij al het geld verdient terwijl ik net zo goed ook kan werken, al is het maar een paar uur in de week. Weet niet of ik er zelf heel gelukkig van zou worden, zo thuisblijven, maar ik heb ook (nog) geen kids, dus kan er niet helemaal over meepraten.

  • Reageer Manon 1 februari 2016 om 19:41

   Oh nee dat heb ik totaal niet. We hebben het zo afgesproken samen dus ja… Dan zou hij zich ook schuldig moeten voelen dat hij niks in huis doet toch?

 • Reageer Lodi 2 februari 2016 om 19:19

  Heel mooi geschreven en herkenbaar. Toen onze jongens 3 en 1 waren, ben ik gestopt met werken in de zorg. Beide jongens zijn chronisch ziek en hebben elke dag zorg nodig.De combinatie samen lukte niet meer. Na een reis van 7 maanden hebben we toen besloten dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Ondertussen ben ik een praktijk gestart als gewichtsconsulent en werk van thuis op het moment dat ze op school zijn. Nu ben ik wel thuis voor hun, de zorg en bij ziekte, maar spreek ik ook af en toe andere volwassenen (clienten) erge fijne combi.

 • Reageer Het jaar van LWW en de planning van 2017! | Little Wonder World 29 december 2016 om 06:00

  […] die ook daadwerkelijk in 2016 zijn geschreven. 1. Een verrassende nummer 1, namelijk het artikel: zo doen wij dat: thuisblijfmoeder. 2. Op nummer 2 staat het persoonlijke artikeltje van Bibian: Dag zwangerschapsverlof, het is […]

 • Reageer Gabykoele 30 december 2016 om 22:12

  Ik ben net moeder van een prachtige dochter van 15 weekjes oud. Heb inmiddels een paar weken gewerkt, maar heb mijn baan altijd heel erg leuk gevonden maar sinds mijn kleine meid er is, ben ik op het werk erg gefrustreerd en geïrriteerd. Dit is natuurlijk het laatste wat ik wil. Mijn man en ik zijn samen nu aan het overwegen om thuisblijfmoeder te worden! Er kleven wel risico’s aan maar mijn gevoel zegt zo erg dat ik dit wil! Hadden jullie dat ook zo, toen jullie besloten om voor de kinderen thuis te blijven? Liefs gaby

  • Reageer Manon 31 december 2016 om 13:13

   Je moet vooral doen wat jullie denken dat voor JULLIE gezien het best is! En als het niet bevalt dan kan je altijd weer aan de slag gaan!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge