Persoonlijk, Tags

10 jaar geleden…

10jaarTien jaar geleden… Dat is al zo lang geleden, onze leventjes zagen er toen heel anders uit dan nu. We kenden elkaar al wel, dus dat betekent dat onze vriendschap al zeker 10 jaar bestaat, ahwww! Onze lieve gezellige (online) vriendin Gwen tagde ons voor de 10 jaar geleden tag (oorspronkelijk van Simonezegt). Wij blikken terug naar een decennium geleden…

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…
Manon: 16, broekie.
Bibian: 17!

Tien jaar geleden was ik verliefd op…
Manon: Robert! Afgelopen zomer waren we 10 jaar samen (ik schreef er ook een stukje over). We hadden 10 jaar geleden dus net een half jaar verkering, naahwww.
Bibian: Niemand, ik was lekker aan het rond dartelen en genoot in de weekenden zo nu en dan van leuke jongens hahah (netjes gezegd he).

Tien jaar geleden woonde ik nog…
Manon: Bij mij ouders en zusje thuis. Ik heb nooit op kamers ofzo gewoond want ik ging in Arnhem naar de Pabo, lekker dichtbij huis. Ik heb ook nooit de behoefte gehad om op kamers te gaan want ik had het thuis heel goed en goed naar mijn zin. In november 2011 ging ik samenwonen met mijn vriend dus ik was 22 toen ik uit huis ging.
Bibian: Ik woonde thuis bij mijn vader en mijn zus en broertje. Ik ging op mijn 20ste geloof ik voor het eerst op mezelf wonen op stage waar ik ook Mike leerde kennen.

DSC_0388
Deze foto is niet van 10 jaar geleden, daar konden we geen foto van vinden haha, maar wel van ‘vroeger’.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…
Manon: Spijkerbroeken (maatje 34 van de Zara, meh), All Stars en gewone shirtjes. Niet heel veel anders dan nu als ging ik toen wel meer met de mode mee. Waren shirtjes met lelijke teksten erop in de mode? Dan droeg ik dat.
Bibian: Verschrikkelijke kleding. hahah als ik terug kijk, bah. Maar goed, ik droeg altijd een spijkerbroek en dan een riem los onder mijn shirtje, dus niet door de lusjes…

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…
Manon: Naar Arnhem naar school. Ik was 15 toen ik examen deed op het VMBO en na de zomervakantie ging ik naar het MBO. Ik deed de opleiding SPW3 en in oktober werd ik 16. Precies 10 jaar geleden dus. Ik zat op het Rijn IJssel College in Arnhem en deed met plezier de opleiding (met 2 vingers in m’n neus).
Bibian: Naar school, geloof nog steeds toen in Arnhem ook SPW3. Niet tegelijk met Manon want ik heb een half jaar op de fotografie school gezeten.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…
Manon: Ooooooh mensen, ik heb mijn slaap toen zo voor lief genomen hahaha. Ik kon in het weekend wel tot 10-11 uur uitslapen. Heerlijk.
Bibian: Heel laat, haha ik ging in het weekend altijd stappen en sliep dan tot de middag uit, heerlijk. Nu kan ik het echt niet meer, 9 uur is voor mij echt heel laat!

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…
Manon: Een blog zou hebben, in zo’n mooi huis woon, 3 poezen zou hebben en niet in het onderwijs zou werken. Ik wilde (en hoopte) altijd op mijn 25e moeder worden dus dat is gelukt haha. Ook ‘wist’ ik dat ik voor altijd samen zou zijn met Robert. Ook na een half jaar verkering wist ik dat.
Bibian: Moeder zou zijn van twee kids, ik wilde altijd moeder worden maar zonder man in je leven gaat dat hem natuurlijk niet worden haha.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…
Manon: Jeetje… Even zien wat er toen in de top 40 stond. Oh ja, ik zie het al. Ik luisterde echt top 40: Shakira, Rihanna, Mika, Christina Aguilera. Hahaha.
Bibian: Ik luisterde altijd muziek die Manon ook luisterde. En ook veel Nederlandstalig, Jan Smit enzo.

vlog15febTien jaar geleden was ik de hele dag druk met…
Manon: School, stage en Robert smsen (jaja smsen). (Edit: en debiel doen met Bibian ;-).)
Bibian: School en debiel doen met Manon. Ja ik zie hierboven, Manon niet met mij maar ik heb het anders ervaren hahaha.

Tien jaar geleden droomde ik over…
Manon: Poeh, dat weet ik echt niet meer. Ik denk het typische: huisje, boompje, beestje. Nou dat is me toch aardig gelukt denk ik zo! En dat zelfs zonder visionboard mensen :’)
Bibian: Pfoe geen idee, ik zat in een lastige periode omdat mijn moeder net was overleden dus ik weet niet meer zo goed waar ik toen over droomde.

Tien jaar geleden wilde ik…
Manon: Juf en moeder worden! Juf ben ik geworden (lees hier mijn Pabo verhaal) en moeder ook. Dus check, check. Alleen ik denk niet dat ik ooit nog in het onderwijs wil werken als juf, ik weet het niet zo goed. En nee, ik vind het niet zonde van mijn opleiding.
Bibian: Iets doen met kinderen en dat doe ik nu niet meer. Of nouja niet heel erg. Ik werk op een zwembad en daar komen natuurlijk wel kinderen voorbij maar het plaatje waar ik voor gestudeerd heb samen met mijn vriend dat is nu helaas niet meer in beeld.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…
Manon: Echt heeeel volwassen zou zijn, met een serieuze baan enzo. Nou, ik vind mezelf niet overdreven volwassen en al helemaal niet met serieuze baan hahaha.
Bibian: Wel heel groot, oud en wijs zou zijn. Nou dat is dan heel jammer haha.

Boh, 10 jaar geleden… Dat was in 2006. In onze hoofden is 10 jaar geleden nog in 1997 ofzo hahaha. Gek! Wat deed jij 10 jaar geleden op een dag?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 17 februari 2016 om 06:05

  Hahah, wat leuk om te lezen. 10 jaar geleden kocht ik mijn eigen huis. Ik ga hem denk ik ook maar eens invullen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik beken…..ik ben bang om te verdrinken.My Profile

 • Reageer Josan 17 februari 2016 om 06:10

  Leuke tag. Toen had ik mijn eerste huis gekocht en waarschijnlijk zwanger van mijn eerste kind.

 • Reageer Rosanne 17 februari 2016 om 06:46

  Haha super leuke tag! Christina Aquilera, Beyoncé, Justin Timerlake en eigenlijk gewoon de hele hitzone was ook hier favoriet..
  Echt mooi om te lezen hoe jij 10 jaar geleden al wist dat Robert jouw droomman was. Hoop dat ik over 7,5 jaar hetzelfde kan zeggen over mij en mijn vriend 🙂
  Rosanne onlangs geplaatst…9x Students be like…My Profile

 • Reageer Dorien 17 februari 2016 om 06:49

  Super leuk! Het lijkt alweer zo lang geleden. 10 jaar geleden smste ik nog, zat ik op MSN, hyves, zong ik idd mee met Shakira, luisterde ik nog naar cd’s en veel meer. Leuk om zo even bij stil te staan!
  Dorien onlangs geplaatst…DREAM ON GIRL: 10X DE MOOISTE DESIGNER TASSENMy Profile

 • Reageer GWEN 17 februari 2016 om 06:51

  Wat tof om al jullie tien jaar geledens te lezen. En die lage riemen die op je heupen leunden. Hoe breder de riem hoe beter, boks haha!

 • Reageer amanda 17 februari 2016 om 06:58

  Leuke tag is het he..heb hem toevallig ook ingevuld voor onze blog en staat in de planning…grappig om zo even terug te denken en ik had ook het idee dat het in de jaren 90 was ofzo maar goed…en leuk om alles van jullie zo te lezen…xx
  amanda onlangs geplaatst…Budget outfit voor kids onder de 15 euro #1My Profile

 • Reageer Judith 17 februari 2016 om 07:00

  Zo’n gek idee dat het 10 jaar geleden nog maar 2006 was haha. Jeetje, jullie tag maakt wel wat herinneringen los. Wat ben ik blij dat (bijna) al m’n dromen die ik toen had zijn uitgekomen, ik zou voor geen goud meer terug willen naar m’n 17e jaar :-). Leuke tag meiden, de eerste die ik helemaal uit heb gelezen. X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…wishlist wednesday | NoNo cardsMy Profile

 • Reageer Channa 17 februari 2016 om 07:04

  Leuk om terug te blikken hè! Deze tag komt toevallig van de week ook bij mij online. Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe je legen in 10 jaar kan veranderen!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #4 – Nieuw raam, wasknijper lol & ValentijnMy Profile

 • Reageer Tamara 17 februari 2016 om 07:05

  Wat een ontzettend leuke tag! Superleuk om te lezen! Die riem over je shirtje, tja dat deed ik ook, waarom geen idee want het zag er niet uit! En ik droeg altijd van die vreselijke kswiss gympen
  Tamara onlangs geplaatst…Een ingeleide bevalling, hoe werkt dat?My Profile

 • Reageer Wilmaaa 17 februari 2016 om 07:22

  tien jaar geleden was ik 12 haha! Wat jong, net in de brugklas. Was wel een hele leuke tijd 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Plog | Eten bij Ikea, een nachtje hotel, bezoekje aan UtrechtMy Profile

 • Reageer ingrid 17 februari 2016 om 07:34

  10 jaar geleden was ik ook 17, deed ik eindexamen, ging ik uit huis, kreeg ik een relatie met mijn huidige vriend en ging ik studeren, grappig hoe lang en kort te gelijk dat voelt! Maar dat was wel echt een goed jaar waarin veel leuke dingen gebeurd zijn en een goede basis is gelegd voor de toekomst.

 • Reageer Simone 17 februari 2016 om 07:36

  Leuk dat jullie mijn tag hebben ingevuld :). Willen jullie dat er nog wel even bij zetten?
  Simone onlangs geplaatst…We hebben een huis gekocht!My Profile

 • Reageer Joyce 17 februari 2016 om 07:43

  Leuk dat jullie de tag ook ingevuld hebben. Zo grappig om te zien dat bij de meeste mensen hun levens enorm verandert zijn, maarja wat wil je als je toen eigenlijk nog aan het puberen was 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Speen weg met de LumiesMy Profile

 • Reageer Miranda 17 februari 2016 om 07:45

  Wat een leuke tag. Poeh 10 jaar geleden, dan moet ik flink graven in m’n geheugen;) ik ging toen naar de pabo. En reisde om het weekend op en neer naar Brabant waar mijn vriend (nu mijn man:)) woonde!
  Miranda onlangs geplaatst…Move over Tony, Johnny is here!My Profile

 • Reageer Nicole 17 februari 2016 om 08:03

  Leuk om te lezen! Kan wel veranderen in een paar jaar. Misschien lees ik er overheen, maar de tag is van Simonezegt.nl misschien nog even netjes om erbij te vermelden!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog – Ik ging shoppen met een stapel cadeaubonnen!My Profile

 • Reageer Pauline 17 februari 2016 om 08:03

  Goh 10 jaar, haha. Toen was ik 17!. Ik was net gestopt met school rond deze periode, en ben fulltime gaan werken bij mijn toen weekendbaantje. Zodra mijn loon kwam shopte ik dit bijna meteen op in de stad.
  Leuk om jullie antwoorden te lezen. Wat gaan de jaren toch snel voorbij he?! Xx
  Pauline onlangs geplaatst…Beddengoed Natti&co van ChildwoodMy Profile

 • Reageer Charlotte 17 februari 2016 om 08:23

  Ik vind dit zo’n leuke tag! Grappig dat er zoveel kan veranderen in 10 jaar tijd!
  Charlotte onlangs geplaatst…Win! Een gepersonaliseerd (voorlees)boekMy Profile

 • Reageer Dita 17 februari 2016 om 08:34

  Wat een leuke tag! 10 jaar geleden zat ik op de opleiding onderwijsassistent en had ik ook nooit gedacht dat ik nu al mama zou zijn en in een mooi huis zou wonen.
  Dita onlangs geplaatst…HAY Lup Triangle KandelaarMy Profile

 • Reageer Milou 17 februari 2016 om 08:47

  Haha leuk! 10 jaar geleden was ik 16 en deed ik havo 4 over volgens mij. Ik begaaide het helemaal en was alleen maar bezig met stappen en mijn boyfriendddd. Ohoh wat een spijt. Nooit gedacht (leraren ook niet van mij trouwens HAHA) dat ik hier nu zou staan 10 jaar later.
  Milou onlangs geplaatst…Bloggers be likeMy Profile

 • Reageer Nesrin 17 februari 2016 om 08:56

  Is 2006 alweer 10 jaar geleden… Sjeetje. Ik zat op school, was voor het eerst in mijn leven slank en was net een jaar getrouwd.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 2My Profile

 • Reageer Annemijn 17 februari 2016 om 09:07

  Leuk om te lezen en om te zien wat voor toekomstbeeld je toen voor ogen had. 10 jaar geleden was ik 11, wat een veranderingen hebben er plaats gevonden in 10 jaar!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek – week 5 (Bodieboost-proof)My Profile

 • Reageer haia 17 februari 2016 om 09:14

  Ik leerde juist mijn man kennen en ging alles plots heel snel maar ook veel beter. Toen ik terug dacht dacht ik even dat moed m’n school periode geweest zijn zo’n 10 jaar terug, niet dus. Ohohoh wat ben ik oud.

 • Reageer Michelle 17 februari 2016 om 09:17

  Haha ik vind deze tag zo leuk! Heb ‘m zelf laatst ook ingevuld – ik was 12(!). Bizar hoe het leven kan veranderen in 10 jaar en hoe de dingen soms anders lopen dan je van te voren verwacht.

 • Reageer Leonie 17 februari 2016 om 09:18

  Haha! Wat een leuke tag! 10 jaar geleden was ik druk met mn Havo en met MSN! Dat was toen toch helemaal hip?!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #7 – Week 15My Profile

 • Reageer Michelle 17 februari 2016 om 09:19

  Haha ik vind deze tag zo leuk! Heb ‘m zelf laatst ook ingevuld – ik was 12(!). Bizar hoe het leven kan veranderen in 10 jaar en hoe de dingen soms anders lopen dan je van te voren verwacht!
  Michelle onlangs geplaatst…WAAROM IK NIET BANG BEN VOOR DE BEVALLINGMy Profile

 • Reageer anneleen 17 februari 2016 om 09:56

  Zoals hierboven al wordt gezegd, jullie hebben echt een vriendschap om trots op te zijn. Koester jullie mooie momenten maar 🙂 ik zag op Bibian haar snapchat dat jullie samen gaan werken aan de blog vandaag. Veel plezier en werk ze! X
  anneleen onlangs geplaatst…8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

 • Reageer Malou 17 februari 2016 om 09:57

  Leuk om te lezen! 10 jaar geleden was ik 16 en ik zat nog op school.
  Malou onlangs geplaatst…Help, mijn dreumes heeft geen ritme meerMy Profile

 • Reageer Nicole 17 februari 2016 om 10:15

  Toch mooi dat je droom van toen is uitgekomen.. huisje boompje beestje!
  Ik was 20… Denk dat ik toen nog samen was met Niek, ieks aan die periode wil ik helemaal niet denken hahaha!
  Nicole onlangs geplaatst…Persoonlijke vragen over bloggen beantwoordMy Profile

 • Reageer Lifesabout 17 februari 2016 om 11:59

  Hahaha ja geweldig dat je tien jaar geleden dacht dat je nu heel serieus zou zijn en volwassen. Leuk om jullie antwoorden te lezen! Ik neem hem binnekort ook over.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Kinderen mee laten helpen in het huishouden. Deze klusjes zijn geschikt.My Profile

 • Reageer Jessica 17 februari 2016 om 13:53

  Wat een leuke tag! Hoe leuk om te lezen, hoe je toen over je leventje dacht.
  Jessica onlangs geplaatst…Inspiratie – ToiletMy Profile

 • Reageer Channah 17 februari 2016 om 16:44

  Super leuke tag! 10 jaar geleden dacht ik ook dat ik onwijs volwassen was en iedereen wel even de les kon wijzen, maar nu ik weer een stuk ouder ben denk ik daar toch wat anders over, haha! 😉
  Channah onlangs geplaatst…FOODHALLEN van het NOORDENMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 17 februari 2016 om 17:43

  Haha vooral die laatste. Ik dcaht ook zeker zo volwassen te zijn en alles re snappen van de wereld en nooit meer onzeker te zijn. Nou dat is nu mooi niet zo haha, ik voel me nog steeds alsof ik 21 ben en heb zeker nog onzekerheden. Misschien heb ke alles onder controle als je 40 bent haha
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Het was mis…en toen nog op reis…My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge