Babypraat, Fashion, Kids

De kledingstijl van Nilo

Jullie weten allemaal dat Bibian helemaal into de fashion voor River is. Hippe sjaaltjes hier, stoere boots daar… En ze kan ook hele dagen online mandjes vullen met kleding voor haar kiddo’s. Ik hou zelf ook wel van mijn zoon leuk aankleden maar ik denk dat ik net een tikje minder hier mee bezig ben dan mijn lieftallige BFF. Het leek me wel leuk om jullie “mee te nemen” in de kledingstijl die ik voor Nilo heb ‘ontwikkeld’ in de afgelopen maanden!

babykleding1We beginnen bij het begin. Vanaf de geboorte hees ik Nilo in de allerliefste, zachtste kleertjes die ik kon vinden. Zachte kleurtjes zoals lichtgrijs, lichtblauw en wit waren echt favoriet. Broekjes met shirtjes vond ik nog ietwat onhandig dus ik trok veel van die onesies aan, zo lief en schattig!

babykleding2Maat 50 tot en met 62 vind ik echt nog heel “newborn/baby”. Tot deze maat droeg hij dan ook echt babykleertjes met wederom lieve kleurtjes en zachte stofjes. Geen spijkerbroeken hier! Toen hij eenmaal in maat 68 kwam vond ik het leuker om hem wat ‘stoerder’ te kleden. Hardere kleuren zoals blauw, rood en groen stonden hem ook superleuk. Wel bleef ik steeds de zachte broekjes dragen aangezien ik dat het leukst voor hem vond en dat zit natuurlijk ook het fijnst voor zo’n kindje.

babykleding3Eigenlijk bleef Nilo tot maat 74 wel in de zachte broekjes met printjes. Het is geen groot mannetje dus hij zat voor zijn eerste verjaardag nog ruim in maat 74. Hij begon toen al wel met stappen en zijn broekjes versleten heel erg snel op de knietjes dus toen vond ik het ook wel tijd voor spijkerbroeken. En wat staat hem dat toch leuk! Zijn eerste spijkerbroekje kwam -natuurlijk- van de Zara en tot op heden heeft meneer alleen maar spijkerbroeken van Zara. Toch draagt hij ook nog met grote regelmaat de zachte broekjes wat ik vind dat gewoon zo leuk. Het liefst met een printje en dan een basic shirtje of een romper met vest erboven.

babykleding4Hij begint nu langzaam in maat 80 te komen (ja hij is bijna 15 maanden dus een compact ventje) en ik heb zulke leuke kleertjes voor hem in maat 80. De stijl van Nilo is toch wel anders dan die van River. Vaak zitten Bieb en ik wat online te browsen en dan zien we een kledingstuk en dan roepen we: “ja echt iets voor Riv” of “och dat is echt een Nilobroek”. Grappig hoe je je kind een soort van stijltje aanmeet (nu het nog kan). River is echt stoer: bikerjeans, stoere sjaal en geen felle kleuren en Nilo is ook wel stoer maar met een tikje eigenwijsheid: gek printje op broek/shirt, altijd wel een kleurtje en bovenal comfortabel.

lceeIk blijf ook altijd wel een beetje in dat stijltje hangen terwijl ik het ook leuk vind om andere dingetjes aan te trekken. Mijn vriend draagt altijd veel broeken, geen pantalons of jeans maar hoe heet dat? Chino’s? (Ff Googlen, ja Chino broeken.) Ik vind het stiekem wel leuk om een beetje matchy matchy te kleden dan heb ik twee dezelfde mannetjes ♥ Laatst kreeg ik dit setje van het merk LCEE en ik vind het echt zooooo leuk! Niet persé het stijltje wat ik altijd voor m’n zoon uitkies maar die broek, ik ben er weg van. Zulke truien draagt mijn vriend ook wel eens voor gelegenheden en ik vind het Nilo ook heel eigenwijs staan.

Wat is de stijl van jullie kindje(s)?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 10 februari 2016 om 06:05

  Wat een lieve stijl in het begin en lekker stoer nu. Hier is het een spijkerbroek met een leuk shirt. Het liefst niet te veel van die superhelden shirts. Dus gewoon stoer maar wel heel makkelijk
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Mijn miskraam….ik wist niet eens dat ik zwanger was.My Profile

 • Reageer Milou 10 februari 2016 om 06:11

  Ik ben helemaal weg van Nilo z’n kledingstijl haha! Toevallig dit weekend begonnen met babywasjes en maat 50/56 is bij ons ook idd zacht, wit en andere lichte kleurtjes. Vanaf 62 komen er andere fellere kleuren maar wel allemaal lekkere zachte (geprinte) leggings haha! Ik vind spijkerbroekjes echt tof staan bij Nilo maar ga ze ook pas bij onze baby aantrekken als ‘ie in 74/80 zit (zoals ik er nu over denk). Echt leuk om te zien hoe het veranderd is!
  Milou onlangs geplaatst…The list: happy moments part sixMy Profile

 • Reageer Dorien 10 februari 2016 om 07:15

  Ik vind Nilo echt een knap ventje! Het stijltje wat hij draagt vind ik ook super leuk bij jongetjes passen. Het ligt er vaak ook maar net aan wat er te koop is vind ik. Zoë draagt girly, maar toch stoer!
  Dorien onlangs geplaatst…NOOIT MEER DROOG EN PLUIZIG HAAR?!My Profile

 • Reageer Nicole 10 februari 2016 om 07:15

  Hele leuke kleertjes! Lijkt wel een beetje op hoe ik ons zoontje aankleed!
  Nicole onlangs geplaatst…Gaan voor een tweede kindje of niet? Ik twijfel zo!My Profile

 • Reageer Kim 10 februari 2016 om 07:22

  Knap mannetje zeg! Xavi kleed ik het liefst wel stoer maar toch opvallend en uniek. Een beetje urban stijl. Ik houd van de merken mini Rodini en popupshop en kan ook echt uuuuuren mijn winkelmandje vullen Haha. Geprinte broekjes en shirts en daarnaast skinny jeans zijn hier favoriet!
  Kim onlangs geplaatst…20? Te jong! 40? Te oud!My Profile

 • Reageer Nesrin 10 februari 2016 om 08:34

  Nilo got style! Ik vind chino broeken ook echt heel leuk.
  Nesrin onlangs geplaatst…What time is the Super Beyoncé? I’m in!My Profile

 • Reageer Leonie 10 februari 2016 om 08:35

  Ik vind de stijl van Nilo super leuk.. Als ik een jongetje verwacht, zou ik zo de kledingkast van Nilo willen overnemen, haha.
  Voor mij kan ’t shoppen bijna beginnen! Goed te weten dat broekjes en dergelijke nog niet zo handig zijn…
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #6 – Week 14My Profile

 • Reageer Channa 10 februari 2016 om 08:38

  Wat een heerlijk mannetje en leuke stijl! Hier eigenlijk niet echt een bepaalde stijl, gewoon alles wat we tegenkomen wat leuk is, varieert enorm!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #3 – Inbraak, Universiteit van Leiden & het krijspaleis!My Profile

 • Reageer Saskia 10 februari 2016 om 08:42

  Ja zo leuk om een eigen stijl aan te meten bij de kindjes. Leuk de stijl van Nilo, lekker stoer en toch ook weer heel lief.
  Saskia onlangs geplaatst…In mijn uppie naar New YorkMy Profile

 • Reageer Charlotte 10 februari 2016 om 08:44

  Mooi mannetje! Ik vind jouw stijl heel leuk. Voor onze peuter dochter vind ik jurkjes en rokjes heel erg leuk staan. En het liefste nog een sjaaltje erbij
  Charlotte onlangs geplaatst…8 x favoriete uitspraken van mijn peuterMy Profile

 • Reageer Malou 10 februari 2016 om 09:22

  Heel leuk! Ik denk dat we voor Nomi niet echt een bepaalde stijl hebben. Ze heeft ook heel lang zachte broekjes aangehad en we hebben laatst haar eerste spijkerbroekje gekocht haha.
  Malou onlangs geplaatst…Zeeman shoplogjeMy Profile

 • Reageer Michelle 10 februari 2016 om 09:47

  Wat een gruwelijk knap ventje is het toch! Ik heb ook tot maat 62 vooral zachte stofjes aangeschaft! Hoe leuk ik spijkerbroekjes ook vind, ’t lijkt me gewoon niet zo lekker zitten voor zo’n minibaby.
  Michelle onlangs geplaatst…DE ‘TIEN JAAR GELEDEN’ TAGMy Profile

 • Reageer Vanessa 10 februari 2016 om 11:01

  Wat een knap mannetje is het toch! Ik vind dat Nilo superleuke kleertjes draagt. Mama heeft een goede smaak, haha 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…Aanrader: The Boondocks / American SteakhouseMy Profile

 • Reageer amanda 10 februari 2016 om 11:15

  Ik vind jullie style zo leuk en haal daar zoveel ideetjes uit, altijd leuk om foto’s te zien van outfits en tips voor leuke webshops..xx
  amanda onlangs geplaatst…Aankondiging!!!!!!My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 10 februari 2016 om 11:51

  Die laatste outfit. Love it. Echt super stoer.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…11 gekke zwangerschaps kwaaltjes die ik had, maar waar ik nog nooit van had gehoord…My Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 10 februari 2016 om 12:56

  Ik vind jouw kledingstijl helemaal leuk hoor Manon! Ik ben zelf ook niet zo into fashion, voor mezelf niet, maar ook voor James niet. Ik kijk gewoon wat bij hem past en of het enigszins comfortabel zit. Ik ben daarin makkelijker dan mijn vriend, die wil hem eigenlijk altijd netjes aankleden maar ik vind juist als ik de hele dag niks op de planning heb en James is gewoon met mij thuis dat hij gerust een joggingpakje aan mag. Ik vind het natuurlijk wel leuk om voor hem te shoppen maar ik houd gewoon niet de allerlaatste trends bij. Ik weet wel dat ik James een paar keer zo’n soort leggingbroekje heb geprobeerd aan te trekken en vreselijk dat het stond!! En als ik het dan bij Nilo of een ander kindje zag was het hartstikke leuk, maar bij James past dat gewoon niet. Hij draagt wel meestal spijker- of ribbroekjes.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Wat ik heb geleerd van bloggenMy Profile

  • Reageer Betty 10 februari 2016 om 17:26

   Dit herken ik heel erg! Als Nim een hele dag thuis blijft, kan het zomaar zijn dat ik hem gewoon lekker in zijn pyjama rond laat lopen de hele dag. Doe ik zelf ook wel eens. Maar als we de deur uit gaan (al is het maar boodschappen doen), dan wil ik hem wel gewone en leuke kleding aan doen. Een beetje zoals Nilo’s stijl is ook wel wat we doorgaans voor Nim hebben.
   Betty onlangs geplaatst…Zo zorg je voor je hechtingen na de bevallingMy Profile

 • Reageer Jennifer 10 februari 2016 om 14:13

  Ik vind dat Nilo altijd super leuke outfitjes aan heeft! Ik had ook eerst een hekel aan spijkerbroekjes bij Melle, maar hij krijgt er toch steeds vaker eentje aan. Toch wel ja. Maar ik merk eigenlijk nog steeds wel aan hem dat hij de soepelere broekjes nog steeds fijner vindt dan spijkerbroekjes. Vind ik helemaal niet erg, want al die eigenwijze broekjes met toffe printjes vind ik ook nog wel even leuk!
  Jennifer onlangs geplaatst…Wat fijn dat je nog een beetje jezelf gebleven bent!My Profile

 • Reageer iooon 10 februari 2016 om 14:37

  Ik moest googelen naar de Chino broeken. Nilo heeft een totaal andere kledingstijl dan Eon. En River heeft ook weer een totaal andere. Ik denk dat Eon net zo is als Stefan en ik. Spijkerbroek en een shirt/trui. Ik ben niet zo van de details. En ik heb niet zoveel gevoel voor mode. Dat is wel te zien denk ik. 😉
  iooon onlangs geplaatst…Het badkamer-ritueel van een mini-vikingMy Profile

 • Reageer Dita 10 februari 2016 om 18:22

  Super leuke stijl die kleding! Ik hou van basic, niet te veel poespas, stoer en toch lief.
  Dita onlangs geplaatst…Treaclemoon Bath and Showergel & Treaclemoon BodyscrubMy Profile

 • Reageer Jessica 11 februari 2016 om 17:05

  Mooi mannetje, echt leuk om te zien hoe vroeg je al een stijltje ontwikkeld voor een kindje. Lekker basic, toch erg stoer!
  Jessica onlangs geplaatst…Onze trouwdag 10-4-201(4)5My Profile

 • Reageer Suus / Babyisthenewblack.nl 12 februari 2016 om 13:59

  Och wat een gave foto’s. LOVE de stijl van Nilo. Ik mis wel de foto met de okergele trui want oker staat hem zooooo mooi! Ik noem het al gekscherend “Nilo-geel”.

  p.s. DIE FOTO’S VAN EEN MINI NILO <3 <3 even nog meer kinderen maken. OKDOEI.
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Be my Valentine…en breng cadeaus mee!My Profile

  • Reageer Manon 12 februari 2016 om 19:28

   Nilo geel hahaha. Jaaaaa dat is mijn/zijn favo kleur <3

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge