Moeder zijn, Persoonlijk

Een typische dag uit het leven van Manon en Nilo

Ik doe mijn ogen open, een beetje met moeite en hoor wat gemurmel uit de kamer naast ons. Ik kijk op mijn telefoon: 5:30u, noooo, ik baal als een stekker. Niet zo vroeg Nilo, please. Ik knips de babyfoon op mijn nachtkastje aan en druk op de knop zodat het muziekje aan gaat. Ik doe mijn ogen dicht en na een minuutje of 2 hoor ik geen geluid meer. Ik spiek met een half oog op de babyfoon en zie dat meneer nog ligt en met z’n doekjes aan het rommelen is. Ik duim heel hard en na een minuut of 5 kijk ik nog een keer en zie ik geen beweging meer. YES, vandaag heeft het muziekje geholpen, dat was gisteren wel anders. Ik doe snel de babyfoon uit en doe nog even mijn ogen dicht.

“Godliegodlie tsjaaaaa aaaaaa.” Ik doe mijn ogen open en kijk weer op mijn telefoon: 7:45u. Mooie tijd Nilo, je kan het wel! (Dat is wel eens anders geweest.) Hij is nog lief aan het kletsen en ik en mijn vriend kunnen even rustig wakker worden. Negen van de tien keer haalt mijn vriend Nilo uit bed, geeft ‘m een schone luier en dan kroelen we nog 5-10 minuutjes met z’n drietjes in het grote bed. Ik trek mijn ochtendjas aan en dan kleed ik Nilo aan en neem ik hem mee naar beneden. Mijn vriend maakt zich klaar om naar het werk te gaan.

Foto 08-12-15 08 08 29Beneden wijst meneertje al naar de lampenknoppen: de lampen moeten aan! We doen samen de lichtjes aan en dan gaan we samen aan tafel zitten om te ontbijten. Nilo een boterham en voor mij staat er een smoothie op het menu. We zwaaien papa uit en dan gaan we naar boven zodat ik me kan aankleden. Nilo trekt ondertussen alle flesjes van de badrand af, vreet bijna de wcborstel op, maakt het badkamerkastje open en gooit alle voorraad op de grond. Maar hij is zoet en ik heb m’n tanden gepoetst en make-up op m’n snoet gesmeerd. Dan gaan we naar onze ‘kleedkamer’ en ik kleed me vlug aan terwijl Nilo de printer opnieuw installeert.

Eenmaal weer beneden speelt Nilo met z’n speelgoed en doe ik een poging om op mijn telefoon de reacties van de blog te lezen, zit wat op Instagram, lees wat Tweets en lees wat blogs. Ondertussen lees ik ook een boekje voor, zet ik 4 ToetToet auto’s uit (lawaai), verschoon ik een vieze luier, geef de katten aandacht en pak de vaatwasser uit. Ik app wat met Bibian en dan is het ineens 10:00u. Samen eten we aan tafel wat fruit en geef ik Nilo zijn visolie. Als dat op is, sleep ik Nilo mee naar zolder om een was in de wasmachine te doen en hij rommelt wat op zolder. Rond 10:30u begint hij moe te worden en breng ik hem naar z’n bedje. Spijkerbroek uit, sokken uit, slaapzak aan, gordijnen dicht, een hele dikke kus en welterusten!

Foto 11-01-16 15 49 30Ik ga naar beneden en zet de babyfoon voor mij neer. Ik plof op de bank met een kop thee en een mandarijntje en typ wat blogjes, ruim wat op, kroel met de katten, typ nog wat blogjes, edit een video en voor ik het weet hoor ik door de babyfoon geklets. Ik kijk op de klok: 12:00u! Dat was een lange dut. Ik loop naar boven, doe de deur open van zijn kamertje en word verwelkomt met een big smile, rode wangetjes en morninghair. Knuffels, kusjes, schone luier, kleren aan, doen de was van de wasmachine in de droger en dan gaan we naar beneden. We spelen samen, lezen boekjes, doen een puzzel en rond 12:30u smeer ik een boterham voor Nilo. Deze gaat er met moeite in, hij heeft er geen zin in. Nou, dan niet, prima. Hij drinkt een bekertje sap en ik eet ondertussen crackers. Hij wil wel een cracker dus geef ik hem een cracotje. Hij speelt op de grond met z’n trein en eet z’n cracker, lief ding.

Rond de klok van 13:30u trekken we onze jassen aan en gaan we even naar de Albert Heijn. We doen samen wat boodschappen terwijl Nilo charmant in het zitje van de kar zit. Hij lacht en zwaait naar iedereen en gilt af en toe van plezier. Hij krijgt een krentenbolletje bij de broodafdeling die na 5 minuten in 100.000 stukken verspreid door de winkel ligt. Oeps. Ik reken af, Nilo trekt ondertussen het halve pinapparaat van de houder af en we gaan weer naar de auto. Ik verruil de winkelkar voor de buggy en we maken nog even een rondje door de stad. Rond 14:30u heeft meneer genoeg van het stilzitten dus gaan we weer naar huis.

Foto 10-01-16 09 42 50Thuis rommelen we samen nog wat aan en om 15:00u begint hij in z’n oogjes te wrijven en breng ik hem weer naar z’n bed. Ik ruim de rest van de boodschappen op, maak wat schoon, begin vast met het eten voorbereiden en zit even lekker op de bank. Bouli komt bij me zitten! Om 15:45u begint de babyfoon weer te prutten en ik loop de trap weer op om Nilo te halen.

Hij is wat sikkeneurig maar na een koekje en een beker drinken is hij weer vrolijk. Ik word een beetje gaar van het binnenzitten dus ik besluit om even een rondje te gaan fietsen. Het is koud dus niet te lang! We maken een rondje in de buurt en als we weer thuiskomen begin ik met eten koken. Papa is later dus ik geef Nilo vast te eten: macaroni met courgette, wortel, paprika en tomaat. Hij smult ervan! We horen de voordeur en Nilo begint wild met z’n armpjes te slaan: papa is thuis!

tripptrappnilo
Ik laat de 2 mannen lekker hun ding doen en leg de laatste hand aan het eten. We zitten met z’n drieën aan tafel en Nilo pikt wat gebakken aardappeltjes van ons mee. Na het eten doe ik de afwas, ruim af en papa en Nilo dollen met z’n tweetjes op de bank. Half zeven: Nilo begint moe te worden en papa gaat hem in bad doen. Ik ga even als een wervelwind door de kamer op al het speelgoed op te ruimen en loop dan ook naar boven. Doe alle gordijnen dicht op de slaapkamers, maak het bedje klaar (doekjes en speentjes goed leggen), pak een pyjama en een luier, doe onze elektrische dekens aan en neem dan het stokje van papa over.

We spetteren in bad en daarna droog ik hem af, doe zijn pyjama aan en doe hem in zijn slaapzak. Een fles melk wil hij niet meer sinds zijn eerste verjaardag dus na een dikke kus van papa en mama leg ik hem in bed, vertel ik dat we lekker gaan slapen, dat we morgen weer een leuke dag hebben en dat ik van hem hou, heel veel! Om 19:05 sluipen mijn vriend en ik naar beneden en gaan lekker samen op de bank liggen: serie, wat drinken en iets lekkers (ja ook met WeightWatchers). Om 22:00u heb ik er genoeg van en vertrek ik naar boven in mijn warme bed (die elektrische deken <3) en nadat we nog wat gekletst hebben val ik rond 22:30u in slaap…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

30 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 4 februari 2016 om 06:06

  Leuk om zo een dagje te lezen. Ik gebruikte ook altijd dat knopje op de babyfoon voor het muziekje. Die is heel vaak weer aangegaan bij ons als ik nog even een paar minuutjes langer mijn ogen dicht wou doen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger….de rest van de wereld wel.My Profile

 • Reageer amanda 4 februari 2016 om 06:06

  Leuk zo een dagje in tekst…dingen die ik herken en grappig he dat als ze slapen de tijd altijd voorbij vliegt en je eigenlijk nog zoveel.moet doen…xx
  amanda onlangs geplaatst…Series die ik kijk op dit momentMy Profile

 • Reageer Channa 4 februari 2016 om 06:09

  Wat fijn dat het muziekje op de babyfoon helpt zeg. Hier ook een gebruikt en Jamie heeft er echt een trauma aan over gehouden! Klinkt verder als een hele relaxte dag! 🙂
  Channa onlangs geplaatst…De geboortestempel: eenvoudig & uniek! + WINACTIEMy Profile

 • Reageer Josan 4 februari 2016 om 06:10

  Ik wil ook een elektrische deken. Dat lijkt me echt zo heerlijk! Die krentenbol door de winkel is wel een beetje gênant 🙂 maar ach zolang ze jullie er nog een geven….
  Josan onlangs geplaatst…Geboortesieraad van Names4everMy Profile

 • Reageer Gwen 4 februari 2016 om 06:24

  Wat een heerlijke dag zeg!
  Gwen onlangs geplaatst…Moeders mét moedersMy Profile

 • Reageer Marion 4 februari 2016 om 06:37

  Wat leuk om te lezen! Zie het helemaal voor me allemaal. Lekker hoor, zo de hele dag in de weer zijn met je kleine.
  Marion onlangs geplaatst…UitzittenMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 4 februari 2016 om 06:46

  Dit is echt super leuk om te lezen! Ben benieuwd naar zo’n dag bij Bibian! (hint..) – Wat ik merk en oppik als ik dit soort dagboekjes voorbij zie komen is dat je als moeder nogal vaak gehaast en even snel iets voor je zelf doet, haha. Dat gaat wel even wennen worden daarom! Niet meer alleen naar de WC, alleen al met een beetje mascara mag je al blij zijn etc. En toch kan ik niet wachten :D! Maar het geeft goed weer hoe intens een kindje van die leeftijd is denk ik. Dan mag Nilo misschien nog 2 keer slapen maar die tijd heb je hard nodig voor andere dingen en vliegt volgens mij zó voorbij.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Nieuwe Sally Hansen Miracle Gel Nagellak Voorjaar 2016My Profile

  • Reageer Manon 4 februari 2016 om 14:01

   Hahaha ah ja het valt wel mee hoor! Maar ik gebruik liever die tijd waarmee ik een ooglook zou maken (hahaha) voor iets anders: een wasje ofzo, iets met meer nut!

 • Reageer Dorien 4 februari 2016 om 07:00

  Leuk geschreven! Ben altijd nieuwsgierig naar het ritme van anderen op zo’n dag. Wat is Nilo trouwens ontzettend cute!
  Dorien onlangs geplaatst…KNIPPEN OF NIET? HALF LANG HAAR INSPIRATIEMy Profile

 • Reageer Tamara 4 februari 2016 om 07:19

  Wat een fijn ritme hebben jullie! En ohhh soms verlang ik wel terug naar de tijd voor get heen en weer gevlieg naar school hoor. Mijn dagen bestaan uit haasten en fietsen haha. Dus geniet er nog maar van!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat ik vergeten ben om in mijn vluchttas te stoppen.My Profile

 • Reageer Jeanne 4 februari 2016 om 07:37

  Wat leuk geschreven! Leuk om te lezen wat jij allemaal doet op een dag.

 • Reageer Miranda 4 februari 2016 om 07:50

  ‘Terwijl nilo de printer opnieuw installeert’ 🙂 haha!
  Interessant om te lezen, hoe het ritme bij anderen is. Jammer dat wij niet zo’n knopje op de babyfoon hebben!
  Miranda onlangs geplaatst…Mijn foto’s zijn lelijkMy Profile

 • Reageer Charlotte 4 februari 2016 om 07:56

  Leuk om een keer een gewoon dagritme te lezen. Het komt wel redelijk overeen met dat van ons.
  Charlotte onlangs geplaatst…Laat haar maar vallen, daar leert ze van!My Profile

 • Reageer Nicole 4 februari 2016 om 08:05

  Klinkt als een ontspannen dagje!
  Nicole onlangs geplaatst…Wat is de beste leeftijd om zwanger te worden?My Profile

 • Reageer Annemijn 4 februari 2016 om 08:17

  Leuk om zo een dagje met jullie te lezen!
  Annemijn onlangs geplaatst…Inspiratie voor een romantische Valentijnsdag!My Profile

 • Reageer Nesrin 4 februari 2016 om 08:20

  Wat leuk zo een dagje in artikelvorm en wat fijn dat hij weer ging slapen na het muziekje.
  Nesrin onlangs geplaatst…Fit Februari: afvallen, dertigersdip & dikkerMy Profile

 • Reageer Saskia 4 februari 2016 om 08:38

  Oh heerlijk dat hij in de ochtend weer in slaap viel. Toch handig zo’n babyfoon met muziek 🙂 Wij hebben er ook een, maar helpt nog niet echt. Leuk om zo eens een dagje mee te lezen!
  Saskia onlangs geplaatst…Webshop irritatiesMy Profile

 • Reageer Nicole 4 februari 2016 om 08:41

  Wat een heerlijke dag zo. Herken er wel wat dingen in bij onszelf. Behalve het laatste tijdstip, hier is t meestal pas rond 8 uur voordat we Fay echt helemaal in bed hebben enzo haha. En ik ga ook later naar bed, niet zo slim eigenlijk haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Hoera voor de speen?My Profile

 • Reageer Milou 4 februari 2016 om 08:48

  Ah, leuk geschreven! Godliegodliegodie ahahaha
  Milou onlangs geplaatst…Goedkope interieur accessoires #5My Profile

 • Reageer Leonie 4 februari 2016 om 08:50

  Wat leuk! Ik zie het verhaaltje ook helemaal voor me, haha.
  Die Babyfoon…welke is dat? Ik ben me alvast een beetje aan het orienteren:) en heb je nog meer aan of afraders?
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #5 – Week 13My Profile

  • Reageer Manon 4 februari 2016 om 10:20

   Wij hebben er eentje van Luvion. Wel prijzig maar na dik een jaar in gebruik nog steeds perfect en heel blij mee!

 • Reageer Madelaine 4 februari 2016 om 09:29

  Haha ik heb smakelijk gelachen om Nilo die bijna een wc borstel op eet. Voor moeders iets minde relaxed op dat moment. Ziet er uit als een fijne dag.
  Madelaine onlangs geplaatst…PLOG – 30 januariMy Profile

 • Reageer Lilian 4 februari 2016 om 09:33

  Wat leuk geschreven Manon! Nilo die de printer opnieuw installeert hahaha! 🙂

 • Reageer Dita 4 februari 2016 om 12:18

  Leuk om te lezen Manon! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Daar is ze, onze dochter Mila ChandraMy Profile

 • Reageer Lilian 4 februari 2016 om 12:39

  Leuk om jullie ritme is te zien. Dat gevoel wat jij hebt in de ochtend, haha dat is zo herkenbaar!

 • Reageer Jessica 4 februari 2016 om 15:08

  Wat leuk om zo een dagje te lezen! Je zal een warm bed gehad hebben na 3 uur opwarmen! Wauw dan drijf ik me bed uit hoe warm mijn deken is haha… Leuk hoe je verteld over de wc borstel, de printer etc.
  Jessica onlangs geplaatst…What’s in my bag?My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 4 februari 2016 om 19:10

  Een echt lekker thuis dagje. Vanalles en niks lekker met je spruit. Fijn hoor. Zo bizar dat hij sinds z’n verjaardag die fles gewoon niet meer wil haha.
  Ik vind het heerlijk met onze kleine thuis te zijn, je bent wel vaak bezig met van tijd tot tijd regelen voor je kleine. Slapen fles fruit boterham daar omheen doen we de rest
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Het was mis….zei de echoscopiste….My Profile

 • Reageer anneleen 4 februari 2016 om 19:58

  Leuk om te lezen en wat lief dat Nilo zo enthousiast reageert op het thuiskomen van papa! 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

 • Reageer Jeanine 4 februari 2016 om 21:39

  Moest wel even lachen om het stukje van het pin apparaat! zo herkenbaar 🙈😅

 • Reageer Nikki - Sukhi.nl 5 februari 2016 om 11:45

  Wat leuk om te lezen. Heel erg schattig =) En herkenbaar inderdaad 😀

  Gr, Nikki

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge