Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #5: Beetje gek

wwupdate

Manon:
Oh jongens, het is vreselijk. Het weekend ging het al een stuk beter met me (qua oorontsteking en gescheurd trommelvlies, ben btw nog steeds doof aan één oor…) en maandag slikte ik mijn laatste antibioticapil. Ik had die dagen ervoor wat rommelig gegeten omdat ik nog niet helemaal fit was en het weekend was ook rommelig qua eten. Maandag en dinsdag lag mijn vriend doodziek in bed dus wederom: een rommeltje met eten. Raad het of niet maar dinsdagavond begon het bij mij: de buikgriep des doods. Ik had gewoon een avondmaaltje gegeten met Nilo en ging om 21:30u naar bed want ik was wat misselijk. Ik lag nog geen minuut in bed of ik voelde het al aankomen. Ik rende letterlijk naar de wc en het kwam er van beide kanten uit. En niet te zuinig ook. Die hele nacht heb ik niet geslapen want ik bleef maar af en aan naar de wc gaan. Om 2:00u ging ik beneden op de bank liggen zodat mijn vriend wel kon slapen en ik niet teveel lawaai zou maken zodat Nilo wakker zou worden.

weightwatchersfebruariWoensdag heb ik als een vaatdoek in bed gelegen maar aan het eind van de dag ging het al stukken beter. Mijn ouders en mijn vriend hadden precies hetzelfde: 1 nacht/dag kotsen tot je erbij neervalt en daarna is het klaar. Ik denk dat ik hetzelfde heb. Nou goed, ik ging donderdagochtend wel op de weegschaal staan. Niet helemaal eerlijk na een buikgriep maar wat kan 1,5 dag kotsen/op de plee zitten qua kilo’s uitmaken dacht ik? Niet enorm veel toch? Nou mensen, ik heb me 2 weken geleden voor het laatst gewogen en toen woog ik 65,4 kg. Donderdagochtend woog ik 61,9 kg. WHUTTTTT, 3,5 kg eraf. Ik weet zeker dat het niet allemaal van de buikgriep komt want in de week dat ik dus 0,8 kg was aangekomen hield ik denk ik heel veel vocht vast door ziek zijn en medicatie. Volgende week zal ik wel weer een kilo of meer zwaarder zijn maar dat is logisch want op het moment dat ik me woog was ik helemaal leeg. Ik weet ook totaal niet wat mijn serieuze gewicht is op dit moment en het gewicht van deze week is naar mijn mening ook niet reëel. Nu ik dit typ, donderdagochtend, lig in nog in bed en heb net sinds 2 dagen een crackertje gegeten. Hopelijk blijft het erin zitten… Sorry jongens van mijn kant dat ik totaal geen inspirerende WW blogjes typ op dit moment maar met die rare ziektes hier schiet het helemaal niet op…

Bibian:
Tot zo ver kan ik alle ziektekiemen nog ontwijken {edit: welkom snot, hoesten, keelpijn en ellende} en zit ik heerlijk in mijn Weight Watchers flow. Afgelopen weekend hadden wij het erg druk, verjaardag aan het andere kant van het land en natuurlijk de meeting met de moeders. Ik had alles netjes uitgestippeld en dus zag ik tot zo ver geen problemen. Na de verjaardag kwam ik erachter dat ik onwijs weinig gegeten had, ik had bijna mijn gehele dagtotaal nog over omdat ik heel streng overal nee tegen had gezegd. Wat resulteerde dat ik ’s avonds om half 8 nog even avondeten stond te maken maar natuurlijk nooit meer aan mijn punten zou komen. Mijn vriend haalde onderweg wat samen met River maar ik besloot heel stoer nee te zeggen. Tijdens de mama meeting had ik ook mijn best gedaan. Ik had genoeg punten over gehouden om wat lekkers te nemen, maar dat is gebleven bij 2 plakken bananenbrood, 2 plakjes stokbrood en een los chipje. Veel minder dan dat ik eigenlijk mocht eten, maar ik wilde mijn punten niet opmaken aan slechte dingen. ’s Avonds resulteerde dit natuurlijk weer in punten over, en niet zo weinig ook. De rest van de week verliep prima, ik at mijn punten op en het ging hartstikke lekker. Gisterochtend ging ik op de weegschaal staan, en warempel, ik was gelijk gebleven. Natuurlijk een lichte teleurstelling maar ik denk dat ik gewoon in het weekend te weinig heb gegeten, wat resulteert in dat mijn lichaam dingen gaat vast houden. Ik baal natuurlijk wel een klein beetje, ik heb verder geen slechte dingen gehad, netjes gegeten en geen resultaat.
wwAl met al ben ik in 4 weken tijd wel 4,4 kilo afgevallen en dat is natuurlijk hartstikke netjes. Ik hoop dat ik volgende week wel weer wat kwijt ben en ik ga natuurlijk weer met goede moed er tegen aan!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 5 februari 2016 om 06:06

  Manon: Ik snap wel dat er zoveel af is als je zo ziek bent geweest! Hopelijk is het nu gedaan met de ziektekiemen bij jullie in huis.
  Bibian: Jammer dat er niks af gegaan is, ik hoop voor je dat het volgende week weer wel zo is.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Mijn weg naar minder spullen #1.My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 5 februari 2016 om 06:08

  Wat vervelend voor je Manon dat je zo ziek was en logisch ook dat je hoofd dan niet naar weightwatchers staat, hopelijk voel je je snel wat fitter. En knap Bibian dat je je zo goed aan het eten kan houden en zoveel bent afgevallen, lijkt me soms moeilijk om die knop om te zetten
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Dingen die je als zwangere vrouw niet altijd wilt horenMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 5 februari 2016 om 06:10

  Arme manon.. 🙁 – Heb echt medelijden gehad met jou deze week, alleen al vanwege je Snapchats. Logisch dat er weinig WW verhalen van jou kant kunnen komen mop! Voordeel buikgriep; die kilo’s gaan razendsnel weg! Maar iets komt er – gelukkig wel – altijd bij. Ik denk dat je volgende week best een prima getal gaat zien als je weer opknapt! Bibian; lekker bezig meissie! Maar inderdaad, misschien iets te enthousiast? Ik kan mij voorstellen dat die maximale punten er ook zijn met een reden; je hebt het nodig. Bestaat er ook zoiets als minimale punten binnen WW of is dat soort van logisch nadenken? Voor mij is alles nieuw! Tot nu toe spreekt het programma mij enorm aan en als ik wat teveel babygewicht over zou houden strakjes en na een keer niezen niet alles kwijt raak (waarom ben ik op dat punt geen 16 meer, waarom nou..?) dan lijkt mij dit in combinatie met een beetje bewegen goed te doen. Ik ben stiekem echt dol op jullie WW-verhalen!
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Goede Voorbereiding: Bevallingsverhalen #6 SunseereeMy Profile

  • Reageer Manon 5 februari 2016 om 07:28

   Ja er is een minimum aan punten! Iedereen, hoe “dun” je ook bent, eet sowieso 30 punten. Ben je veeeel zwaarder eet je er meer. Wordt helemaal uitgerekend nav je lengte, gewicht, geslacht én of je (deels) borstvoeding geeft.

 • Reageer Channa 5 februari 2016 om 06:11

  Jeetje wat vervelend van het zoek zijn Manon. Laat het enige positieve dan de kilo’s zijn hè! En Bibian gewoon ddoorzetten, wat er al af is, is super!
  Channa onlangs geplaatst…Want iedere moeder wil toch ‘Een goed begin’?My Profile

 • Reageer Josan 5 februari 2016 om 06:15

  Het contrast tussen jullie beide verhalen kon niet groter zijn. Wat een ellende Manon! Ook al val hé blijkbaar wel af. En Bibian heerlijk dat je zo lekker in de flow zit. Wat fijn dat het je ook lukt streng te zijn.
  Josan onlangs geplaatst…Fashion Friday Kidz Art zomercollectie 2016My Profile

 • Reageer Charlotte 5 februari 2016 om 06:29

  Wat een ellende Manon! Hopelijk kan je snel weer je normale ritme oppakken. En balen Bibian dat je deze week geen goed restant hebt. Ik vind dat altijd zo frustrerend, dan werk je zo hard en dan dit… Succes weer komende week!
  Charlotte onlangs geplaatst…Wauw! Zit er zoveel suiker in pakjes drinken?My Profile

 • Reageer Miranda 5 februari 2016 om 06:38

  Oooh Manon t zit je ook niet mee zeg. Buikgriep is zo’n ellende. Hopelijk ja het nu echt voorbij. Ik vind het zo knap hoe goed jij bezig bent bibian, jij gaat je streefgewicht vast halen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Tips waar je nou echt iets aan hebtMy Profile

 • Reageer Milou 5 februari 2016 om 06:42

  Blegh ik herken het wel hoor Bibian, als ik te weinig at dan viel ik niet meer af. En dan denk je dat je goed bezig bent door alles af te slaan. Balen! Hopelijk deze week weer een normale week voor jullie zonder ziekte etc. Succes!
  Milou onlangs geplaatst…Friday SnapsMy Profile

 • Reageer Tamara 5 februari 2016 om 06:50

  Jeetje manon! Wat vreselijk dat je zo ziek bent geweest! Echt alles tegelijk ook!

  Succes jullie beide!
  Tamara onlangs geplaatst…Recordbrekende baby’s.My Profile

 • Reageer Dorien 5 februari 2016 om 06:53

  Ohw Manon wat balen! Het heerst ook echt als een gek! Wel fijn voor op de weegschaal! Hopelijk knap je snel op! Wat ga je lekker Bibian, knap dat je het zo goed vol houdt!
  Dorien onlangs geplaatst…7X TIPS OM LANGER TE LIJKENMy Profile

 • Reageer Drie 5 februari 2016 om 08:33

  Manon ik zou maar lekker genieten van dit getal! Ja misschien zit er volgende week wel een kilo bij, misschien ook niet. Dat zie je dan wel weer hoor! Voor nu doe je het heel goed!
  Bibian wat jammer dat je niet bent afgevallen terwijl je juist zo streng was! (Echt zo knap dat je overal nee tegen zegt!!!) Maar mijn ervaring is dat ik de week nadat het gelijk bleef, altijd wat meer afviel. Wie weet is dat bij jou ook zo. Meiden jullie doen het allebei super goed!
  Drie onlangs geplaatst…Kinderwens of zwanger? – de feitenMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 5 februari 2016 om 09:24

  Wauw, wat zijn jullie al veel afgevallen zeg! Leuk om te zien in die grafieken.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Pinata maken of kopenMy Profile

 • Reageer anneleen 5 februari 2016 om 09:33

  Wat vervelend dat je zo ziekjes was Manon! Dan voel je je zo ellendig hé. Ik zag juist op snapchat dat de ziektekiemen nu ook naar huize Bibian zijn gewaaid, dus verzorg jullie beide goed! Liefs!
  anneleen onlangs geplaatst…8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

  • Reageer Bibian 5 februari 2016 om 10:22

   hahah ja, ik heb het artikel hierboven maar even ge-edit ;’)

 • Reageer Michelle 5 februari 2016 om 09:38

  Oh Manon wat een ellende zeg. Hopen dat je al die toestanden nu bijna gehad hebt en je je weer wat fitter gaat voelen! En Bibian, ik denk dat die weken er af en toe ook tussen zitten. Superknap dat je zo goed nee kunt zeggen tegen lekkere dingen! Das niet altijd even gemakkelijk.
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 24 T/M 26My Profile

 • Reageer Vanessa 5 februari 2016 om 10:12

  Manon, zo vervelend voor je dat je ziek was. Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt! En Bibian, ik denk dat het best normaal is dat je eens een weekje op hetzelfde gewicht blijft, je lichaam moet er nog aan wennen. Ik wens jullie allebei veel succes voor de aankomende week!
  Vanessa onlangs geplaatst…Unboxing ELF (Eyes Lips Face)My Profile

 • Reageer Lifesabout 5 februari 2016 om 10:14

  Ach wat naar die buikgriep. Je verliest er wel veel kilo’s door maar je voelt je er ook meteen een vaatdoek door. Hopelijk hebben jullie nu een betere week! Succes!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een beter mens door het moederschap.My Profile

 • Reageer Paola 5 februari 2016 om 10:42

  Jeetje wat naar Manon! Hopen op betere tijden 🙂
  Paola onlangs geplaatst…New born shootMy Profile

 • Reageer Nesrin 5 februari 2016 om 10:46

  Beterschap. Heel vervelend om je zo beroerd te voelen. 4,4 kilo in 4 weken vind ik supaaaaaknap!
  Nesrin onlangs geplaatst…Bloggers Be Like tagMy Profile

 • Reageer Nicole 5 februari 2016 om 11:08

  Supergoed zeg!!! Jullie vallen echt veel af, ondanks alle ziektes enzo. Ik ben zelf nu 5,5 kilo afgevallen. We can do it!!

 • Reageer Jessica 5 februari 2016 om 17:55

  Gelijk blijven is soms wel even frustrerend, maar vaak na een week gelijk blijven maakt je lijf weer een doorstart in het afvallen! Dus hou vol he Bibian! Sterkte Manon, hopelijk voel je je snel beter en kan je verder met je ww avontuur.
  Jessica onlangs geplaatst…Inspiratie – Outfit #1My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge